Şimdi Ara

Curse benzeri uygulama yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese.. Curse gibi bir uygulamayı visual studi oda yapabilir miyim? Ben daha önce hiç visual studio kullanmadım yeni başlayacağım yapılırsa beni bayağı zorlayacaktır. Görünümü curse gibi olucak sadece yazışma uygulaması olarak düşünüyorum sohbetlerde fotoğraf paylaşılması da olması gerek. Ftp falan da gerekiyor galiba onuda ayarlarım o sıkıntı değil. Çok büyük bir uygulama yapmayı düşünmüyorum 20-30 kişinin kullanabileceği birşey yapmayı düşünüyorum.

     Curse benzeri uygulama yapmak

     Curse benzeri uygulama yapmak

     Curse benzeri uygulama yapmak







  • Amazon Twitch üzerinden Curses i geçen hafta satın aldı ; birden bire kendine ait Curses yapma fikrinin onunla ilgisi olabilir mi? Cunku benim de web te vazgeçilmezim olan del.icio.us Yahooya satıldığında bir anda del.icio.us klonu kullanma isteğim olmuştu da .)

    Visual Studio ile zorlanırsın bence cunku Curses göründüğü kadarıyla bir Networking uygulaması yani VoIP falan kullanıyor acık kaynak paketler falan Visual Studio ile zor olur, cunku zaten Curses da birçok farklı yazılım bileşenleri var görünüyor ki onlara da Eclipse gibi biraz daha geniş tabanlı IDE ile hakim olabilirsin gibime geliyor. Son yıllarca Node.js 'in paket modülleriyle birçok şeyin yapıldığını ve Curses klonunda gerekli bir bileşeni Node.js modülüyle yapmak zorunda kalırsan Nodeclipse veya benzeri Javascript IDE leri devreye girebilir. Bir GNU yazılım paketi veya github tan yayınlanan paketi uyarlaman durumunda ise Linux, Mac veya Windows'a MinGW kurup make-GCC ikiliisiyle derleme yapman da gerekebilir. Her halukarda bir uzun dönem çalışma seni bekler .)




  • :) Yok benimkinin ilgisi amazonun satın alması değil. Curse hayatımda hiç kullanmadım. Dediğim gibi benim bir oyuncu topluluğum var. Herkes facebook,skype,ts3 vb gibi şeyler kullanmıyor ama bir uygulama yaparsam herkesin indirmesi gerekecek ve topluluğumdaki kişinin facebook' a girip ne oldu ne bitti diye bakmasını gerektirmeyecek uygulamada toplulukla ilgili haberleri vb koymayı düşünüyorum oradan bakmaları için. Küçük bir sohbette ekleyebilirim diye düşündüm profil oluşturup topluluktaki insanları ekleyip konuşabilecekleri bir yandan da topluluktan uzak kalmamalarını sağlamak istiyorum. Curseyi görünüm olarak sundum skype gibi programmış galiba curse. Tasarımı biraz curseden alıntı yapıp özelliklerinin hepsini ilk safada yapamayacağım için yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum. Yazılım ile ilgili daha önce hiç bir bilgim yok visual studio var elimde siz olmaz diyorsunuz :=) bana hangi programlar ile istediğim şeyi yavaşta olsa yapabileceğimi söylerseniz ona göre hareket edeyim. Yazdıklarınız çok karışık geldi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TolgahanSoylu

    :) Yok benimkinin ilgisi amazonun satın alması değil. Curse hayatımda hiç kullanmadım. Dediğim gibi benim bir oyuncu topluluğum var. Herkes facebook,skype,ts3 vb gibi şeyler kullanmıyor ama bir uygulama yaparsam herkesin indirmesi gerekecek ve topluluğumdaki kişinin facebook' a girip ne oldu ne bitti diye bakmasını gerektirmeyecek uygulamada toplulukla ilgili haberleri vb koymayı düşünüyorum oradan bakmaları için. Küçük bir sohbette ekleyebilirim diye düşündüm profil oluşturup topluluktaki insanları ekleyip konuşabilecekleri bir yandan da topluluktan uzak kalmamalarını sağlamak istiyorum. Curseyi görünüm olarak sundum skype gibi programmış galiba curse. Tasarımı biraz curseden alıntı yapıp özelliklerinin hepsini ilk safada yapamayacağım için yavaş yavaş yapmayı düşünüyorum. Yazılım ile ilgili daha önce hiç bir bilgim yok visual studio var elimde siz olmaz diyorsunuz :=) bana hangi programlar ile istediğim şeyi yavaşta olsa yapabileceğimi söylerseniz ona göre hareket edeyim. Yazdıklarınız çok karışık geldi.
    quote:

    TolgahanSoylu
    <-- kısaltıldı -->Yazılım ile ilgili daha önce hiç bir bilgim yok visual studio var elimde siz olmaz diyorsunuz :=) bana hangi programlar ile istediğim şeyi yavaşta olsa yapabileceğimi söylerseniz ona göre hareket edeyim. Yazdıklarınız çok karışık geldi.


    Yo, VS ile olmaz demedim sadece VS ile zorlanırsın dedim. Cunku yazılımların çoğu VS dışında başka IDE'lerde geliştiriliyor ve VS'nın kullandığı (.proj gibi) yazılım inşa araçlarından başka araçlar inşa ediliyor. Windows'ta calışan programların dahi coğu VS olmaksızın inşa ediliyor. Kendimden örnek vereyim: Windows 'ta kullanmak üzere vim editörünün son versiyonunu Windows Xp laptopumda kendim inşa (build) ettim ve onun için VS kullanmadım, sadece önceden kurduğum MinGW ortamındaki GCC derleyici ve make isimli Unix aracını kullandım. Ha aynı vim 'i VS ile de inşa edebilirdim ancak daha zor olabilirdi, kolay yolu seçtim. Curses gibi Skype benzeri dediğin programda VS dışında bunun gibi yazılım inşa araçlarını bilmen cok önemli anlamında. Bu arada Skype 'ın da özellikle Microsoft Skype ı satın alana kadar Windows versiyonunun dahi VS ile inşa edildiğini hiç zannetmiyorum cunku Skype Linux ve Mac dahil versiyonları cıkan multi-platform bir programdı, 2012 'de Lenovo N500 laptop'uma kurduğum 64bit Ubuntu'da Skype'ın linux versiyonunu kurmuştum oradan hatırlıyorum.

     Curse benzeri uygulama yapmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 23 Ağustos 2016; 20:05:59 >




  • Yani Curse gibi istediğim programı yapmak için MinGW programını mı öğrenmem gerekiyor : )
  • Yapabilirsin hatta :NET ortamında geliştirme yapacaksan bence Visual Studio kullanman son derece mantıklı, ancak bu seviyede bir yazılımıı takım çalışması olmadan tek başına yapman imkansıza oldukça yakın.
  • Evet, sizde haklısınız. Çünkü hem pek bilgim yok hemde kolay iş değildir. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TolgahanSoylu

    Yani Curse gibi istediğim programı yapmak için MinGW programını mı öğrenmem gerekiyor : )

    :) Tam olarak öyle de demiyorum yani Curse gibi program için MinGW kesin gerekir demek için de erken. Ancak MinGW bu tarz projelerde bir şekilde kullanılır, herhalde. MinGW sonuçta, dünyanın en temel ve en yaygın kullanılan derleyicisi olan GCC'nin Windows portu. Ve bilhassa Networking uygulamalarında cok kullanılan derleyici. Örneğin Windows'ta şaşmaz FTP tercihim FileZilla nın hakkında kısmına bak ne ile derlemiş.

     Curse benzeri uygulama yapmak
    Bunun gibi saysan MinGW'yle inşa edilmiş 100'lerce Networking App çıkar. MinGW Türkiye'de bilinmiyor, Türkçe Wikipedia'da makalesi bile yok. Curse dediğin bir Networking App ise Networking uygulamalarının coğunun kodu C temellidir ve C temelli kodu ister VS ile ister MinGW ile inşa et fark etmez sonuçta C kodlarını bir araya getireceksin. İstersen .NET kullan bu sefer C# ile ya C formatındaki kodları düzenleyecek ya da C#'a dönüştürülmüş C kodları ile calışacaksın. Ha amaca uygun aynı işi yapan kodları birisi C# ile sıfırdan .NET için yazdıysa sorun yok onu kullanacaksın tabi ki kodları açık ve ücretsiz ise.

    Ancak son yıllarda D (dlang) ve Go (golang) gibi sistem dilleri kullanılarak C tabanlı kod repertuarları yeniden yazıldı. Yani C# gibi hattan ondan daha modern başka platformlar da var. Ayrıca Node.js gibi inanılmaz sayıda yazılım modülü yazılan bir runtime engine de var, Curse için gerekebilecek tüm modüller Node.js içinde bulunabilir. modulecounts.com'un bugünkü görntüsü, Node.js için yazılan modül sayısına dikkat :)
     Curse benzeri uygulama yapmak




  • Demek istediğinizi anladım. :) yardımlarınız için teşekkürler. Düşündüm de kodlama bilmeyen biri için direkt bu işe girmek saçma olabilir. Kafamda başka birşey oluştu ayrı konu açmadan burdan sorsam sıkıntı olur mu? yoksa başka konu mu açayım. Sorum mobil uygulamalar ile ilgili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TolgahanSoylu

    Demek istediğinizi anladım. :) yardımlarınız için teşekkürler. Düşündüm de kodlama bilmeyen biri için direkt bu işe girmek saçma olabilir. Kafamda başka birşey oluştu ayrı konu açmadan burdan sorsam sıkıntı olur mu? yoksa başka konu mu açayım. Sorum mobil uygulamalar ile ilgili.

    sorun cevap gelmezse konu açın
  • Teşekkür ederim. :) direkt olarak curse gibi bir uygulama yapmak yerine küçük bir mobil uygulama yapmayı düşündüm. İnteraktif hikayelerimi yazabileceğim bir mobil uygulaması yapmayı düşünüyorum android studio ile yapılabilir galiba. Uygulama da Hikayeler ve haberler kısmı olacak. Hikayeler de benim tarafımdan yazılan ve güncellenecek hikayeler olacak her bölümün sonunda seçenekler çıkacak okur ise mecburen birini seçecek ve seçtiği yerden hikaye devam edecek. Uygulamayı kapattığı zaman başa dönme olmayacak kaldığı yerden devam edicek. Hikaye bittiği zaman isterse tekrar baştan okuyabilecek. Onun dışında ben hikayeyi mobilden güncellemek yerine uygulamayı yaptığım programdan güncellemek istiyorum ve bu nedenle uygulamaya haftada 1 güncelleme gelicek uygulamayı güncellerler ise hikayelerine kaldıkları yerden devam edebilecekler. Eğer uygulama güncel değilse uygulamaya girdiklerin de bildirim gelicek. Uygulamanız güncel değil yeni hikayelere ulaşmak için güncellemeniz gerekiyor gibi not çıkmalı. Olur mu sizce? Olursa hangi programdan yapabilirim. Anroid studio dan bu saydığım özellikleri yapabilir miyim? yada başka program var mı yapabileceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolgahanSoylu -- 24 Ağustos 2016; 20:08:29 >




  • Mobil alanında cok iyi development araçları var artık. Gideros Mobile 'a bak örneğin 2D oyun geliştirmek fevkalade kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Mobil alanında cok iyi development araçları var artık. Gideros Mobile 'a bak örneğin 2D oyun geliştirmek fevkalade kolay.

    Amacım oyun geliştirmek değil de :) amacım interaktif hikayelerimi yazmak ve yaptığım uygulamanın projesini kaydedip haftada 1 uygulamayı güncellemek. Wattpad adlı sitede interaktif hikaye yazma imkanım olmadığı için bende bu yola başvurdum. :)
  • Gideros Mobile'ı örneğin verdim tabi ki. Dün bir ark Öykü Bahçesi adında 3-6 yaş arası okul öncesi çocuklara etkileşimli masallar anlatan iOS uygulamasının klonunu yaptırmak isteyen bir müşteriyi bana yönlendirdi, ÖB'nin klonu en hızlı nasıl yapılır Google'da aradığımda buldum. Teklif sunmadım cunku mobil ve oyun kategorilerinde faaliyetim yoktu ancak buna rağmen bulduğum Gideros ile istesem makul sürede bir uygulama çıkartabilirdim ancak bu sefer isteyeceğim parayı cok bulacaklardı o bakımdan teklif sunmadım.

    Ancak burada senin açından önemli konu bence hangi uygulamayı veya neyi yaparsan yap Google da araştırmak ve ing veya başka y.dil bilg önemli olduğu... Örneğin Gideros'u Türkçe terimlerle arasaydım herhalde hayatta bulamazdım . Ha Webrazzi'de Gideros tanıtılmış ancak onu Gideros'un kendisini keşfettikten sonra bulabildim. Ülkemizde neyin önemli olduğı neyin olmadığı ortada, medyaya haberlere sokaklara işletmelere bakmak yeterli.

    MinGW'nin wikipedia türkçe de sayfası yok, demiştim , cok önemli bircok teknolojinin Türkçe makalesi, anlaşılabilir sayfası yok ve bu eksikliğin farkında olan bu eksikten şikayet eden de yok :) Türkçe wiki'de 250bin makale, Vietnamca wikide 1250bin makale var 5 katı. Konunun dışına çıkmadan sınırları zorlayarak birşey daha ekleyeyim: Türkçe wiki'deki makalelerin önemli kısmı futbolcu, basketçiler içn yazılmış halde. Örneğin Jérôme Rothen adında bir fransız futbolcunun Türkçe Wikipedia sayfası, memleketi Fransa'daki sayfasından bile 2 kat uzun! Darogba, Kompapumpa gibi afrikalı topçular, orta avrupadaki basketçiler falan alayının sayfalar dolusu wiki makaleleri var.




  • Anladım çok teşekkür ederim bilgileriniz için ve kesinlikle haklısınız. Türkiye wiki sayfası gereksiz bilgilerden başka bir işe yaramıyor. :) Android studio ve Gideros Mobile ikisinide deneyeceğim umarım istediğim uygulamayı yapabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.