Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.869
Cevap
210
Favori
1.060.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun iyi ki FP kamera açısıyla yapılmış ben TPS olsaydı bu kadar içine girebileceğimizi düşünmüyorum . Benim hiç rahatsız olduğum bir kısmı olmadı firmaya güvenim tam . Eklerlerse belki siper aldığımız zaman deus ex gibi TPS yapabilirler ama bu seferde birbirine çok benzeyecek düşüncesiyle vaz geçebilirler . Olmazsada benim için dediğim gibi bir eksiklik değil ben FPS oyunlarını ayıla bayıla oynayan birisiyim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Hocam en kötü goty sürümüne eklerler
    valla hocam seneler sonra çıkması pek önemli değil. aynı anda olmasını ümit ederiz fakat zor gibi... bekleyelim bakalım epey zaman var belki bir sürpriz olur.
  • İnşallah Witcher 3`de ki gibi bu oyunda da TR dil desteği bulunur.
  • apulunas kullanıcısına yanıt
    8gb ekran kartı yeter bu grafiklere.
  • 300 e kadar yolu var.
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Oyunun rpg olduğunu unutuyorsun sanırım. Fps değil bu full aksiyon dolu geçsin.

    Saatlerce dolaşıp loot yapmak oyunda en fazla vakit alacak kısımdır. Bahsettiğin kısımlar oyunun ne kadarını teşkil ediyordur sence?



    Ayrıca bulduğun kıyafetlerin üzerinde nasıl duracağını, şehrin göbeğinde durup karakterin etrafında kamerayı döndürememek iyi bir şey mi yani?

    Ne güzel manzara ss alayım diyeceksin ortada karakter yok.



    Biz burada oyuna ekstra bir şey gelsin dileyen istediği gibi kullansın istiyoruz ama hala yok gelmesin eksik hali daha güzel yorumları geliyor.



    Bkz. Skyrim, Fallout 4, Gta 5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Skyrim first person değil miydi ya Neyse oyuna her türlü mod olarak eklerler fpp’den tpp’ye modlamak daha kolay. Oyun tpp çıksaydı fpp eklemek çok zordu modçular için. Böylesi daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt
    Skyrim de diğer saydıklarım gibi ikisini de bulunduran bir oyundu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    RPG olduğunu unuttuğum falan yok. Saatlerce dolaşıp loot yapacağın dünya detaylarla doldurulmuş, bu detayları 1.şahıs kamera açısıyla çok daha net görebiliyorsun. Geliştirme aşamasındaki demoyu bile kıyamet gibi detayla doldurmuş adamlar, oyun 3.şahıs bir kamera açısına sahip olsaydı çoğunu göremezdik bunların. Ayrıca bahsettiğim kısımlarda gayet oynanışı etkiliyor, 1.şahıs kamera açısı sayesinde oyunda ara sahneye girdiğini bile fark etmiyorsun o kadar akıcı olmuş ki oynanış inanılmaz keyifli görünüyor ve bu akıcılık sayesinde karakterle daha iyi ve yakından etkileşime giriyorsun. Bir RPG oyununda karakterlerle etkileşim önemli değil diyorsan bence sen RPG türünün ne olduğunu unutuyorsun. Oyuna kimsenin FPS dediği yok zaten dikkat ettiysen yorumumda da demedim, 1.şahıs kamera açısı FPS demek anlamına gelmiyor. Oyunun türü Aksiyon RPG ve karakter bir paralı asker rolünde, oyun bana tercihler yaptırırken aksiyonun da dibini vurduracak yani anlayacağın oyunun büyük bir kısmını teşkil ediyor aksiyon kısmı. Video da bile diplomasi yaparak ilerlemek istedi olay yine aksiyona bağladı, bu kadar aksiyonun geçeceği bir oyunda aksiyonun yapılabilecek en iyi şekilde yapılmasının neyi yanlış sence?

    Kaldı ki oyunu 3.şahıs kamera açısı eklenmesin diye bir söylemim de olmadı. 1.şahıs kamera açısıyla oynanış bu kadar kaliteli ve akıcı yapılmış bir haldeyken 3.şahıs kamera açısının olmasının bir anlamı yok bence dedim. Oyuna bunu ekleyip eklememek CDProjekt'in elinde, onlar da oyunu başından beri böyle tasarlamışlar bunu defalarca dediler ve eklemek gibi bir planlarının olmadığını söylediler. Yapımcı eklemeyeceğiz dedikten sonra hala oyunda 3.şahıs kamera açısı olsa daha iyi olurdu demenin bir anlamı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 28 Ağustos 2018; 13:54:50 >




  • en iyi ihtimal ile 2019 yazında çıkacağını varsayarsak daha 1 sene var ve 1 senede bu kur yükselir. Ayrıca bu oyuna ilgi Witcher serisine kıyasla 10 kat daha büyük, dün twitchde total 550k izleyiciye ulaştı. Ben en az 100tl diyorum. Tabi yabancılar için her türlü ucuz olacak ayrı mevzu da bize en az 100tl.

    Gerçi insanlarımız ps4 oyunlarına 350tl gibi bi rakam veriyor, ve o oyunların çoğu Cyberpunk kadar ilgi görmüyor. Cyberpunk cidden büyük ilgi topladı, 350tl rakam ile satışa çıksa birşey diyemezsin, xxx oyunu 350tl cyberpunk neden satmasın 350 den muhabbeti baya döner. Eğer 100 den verirlerse öpüp başımıza koyalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 28 Ağustos 2018; 14:6:7 >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Kimsenin bişeye karşı çıktığı yok, burda ne düşündüğünüzün cdpr nin fikrini de etkilediği yok. Anlamak istemediğiniz 1.şahıs kamerasını biz istiyoruz diye koymadı adamlar. Adamlar üstüne basa basa söyledi 3.şahıs kamerayı bizde düşündük ama zoru olanı başarmak istiyoruz ve Nightcity için uğraştığımız emegi ince detayları en iyi 1.şahıs ile tecrübe edersiniz dedi. Witcher3 zamanıda herkes olumsuz totemler uyduruyodu noldu unutuldu. Şehir yatay değil, dikey belki 100 katlı binalar olacak bunu 3.şahıs kamera ile nasıl tecrübe edeceksiniz detayları anca tek görebileceğiniz karakterin dötü olur. 1.şahıs gayet yeterli diyoruz bu 3.şahıs kamera istemedigimiz anlamina gelmiyor boşa geriyorsunuz sizin bizim isteklerimiz bunu değiştirmicek bilmem farkında mısınız cdpr böyle istiyor böyle olacak, beğenmiyorsanız oynamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Çok merak ediyorum ekstra eklenen bir içeriğin nasıl bir anlamı yok? Yarın birgun adamlar ekliyoruz deseler hiç mi degistirmeyeceksin yani. O kadar mı olağanüstü şeyler gördün bir Gameplay videosunda? Ben rpg den anlamıyor muşum ya sana göre. Peki saydığım oyunlar da mı rpg değil? Witcher 3 etkileşimsiz miydi?



    Yapımcı dedikten sonra bizim dediklerimizin bir anlamı yoksa Türkçe dil desteği muhabbeti yapanlar da boşuna uğraşıyor o zaman.



    İzlediğin şeyin etkisinden çık sakinleş öyle tartışalım. Ekstra bir şey istiyoruz hakaret etme noktasına geldin çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Benim mesajları okusaydın keşke önce. Benim oyunu beğenmediğimi nerede gördün? Veya 1. Şahıs olmasın dediğimi?



    Günümüzün modası oldu bu varolana yetinme daha fazlasını istememe. Daha fazlası olsa iyi olurdu diyenlere ise sanki oyuna kötü denmiş gibi saldırmak sanıyorum.



    Bak şimdi aynı yılda çıkmış iki aynı tür oyun. Witcher 3 ve Fallout 4.



    Birisi olağanüstü grafik, hikaye, dünya sağlarken öteki bunları pek beceremedi. Ama iki oyunun da fiyatları aynı bu arada. Şimdi ben ya fallout 4 ün grafikleri daha iyi olabilirdi, yükleme ekranı olmasaydı keşke diyemez miyim yani?



    Witcher i ovebilirim bunda sorun yok sanırım. Fakat daha iyi olmasını istediğim bir oyunu yapıcı bir şekilde eleştirmeye hakkım yok mu?

    3. Şahıs bakış açısı omuz hizasında takip eder karakteri. Gökdelenle ne alakası var bunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 28 Ağustos 2018; 14:32:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi ilk olarak skyrim örneğin yanlış bir örnek sayılır. Neden dersen;

    İlk olarak önceden sana söylendiği gibi skyrim aslında fps oynanışa uygun. Hatta oldum olası tps kamera açısıyla skyrimde dövüşleri sevemedim.

    İkinci olarak Cyberpunk 2077 bir rpg oyunu olabilir ama burada melee dövüş aktif ancak yaygın değil. Oyun gelecekte geçiyor. Bununla beraber yüzlerce silah tipi göreceğiz oyunda. Melee ise öle bir ayarlanmış ki oynanışta fps kamerasıyla oynamak baya zevkli görünüyordu TPS olmuş olsa o kollardan çıkan bıçak, kılıç vs artık ne dersen onlar yerine ana karakterimizin götünü görürdün. He bunun neresi götü o götü bütün oyun boyunca görsem bıkmam diyebilirsin hak veririm. O ayrı mevzu ama inan TPS olsa ve 1 saat oynasan yaptığın hatanın farkına varırsın.

    Oyunun dünyasını da göz önüne alırsak oyundaki ekipman kullanımı, çatışmalar ve içerikler TPS kamerasına uygun değil. Oyunun dünyasıda tam olarak gezerken fallout gibi fps oynandığında zevk veriyor. Fallout oyunuda rpg geçiyor ama fps oynatıyor evet tps seçeneği var ama kaç kez kullandın yada fps ye göre ne kadar zevk verdi ?

    Bunların yanında zırh görme, karakteri görme vs gibi konularda ise sana katılıyorum. Bununla ilgili TPS kamerası combat dışı sadece gezinti amaçlı gelebilir eklenebilir. Bu olmayacak birşey değil hatta belki bize gösterilen evimizde tps yada free cam şeklinde karakterimizi görme şansına erişebiliriz. Ancak olmayacak bişey değil ama TPS savaş mekaniklerinin gelmesi oyuna renk katabilir lakin ihtiyaç değil.

    Bu bağlamda free cam tarzı karakteri görme şansı verilir oyunculara ama TPS eklenirmi geri dönüşlere bakılarak o meçhul. Zira CDPR de denedik fps daha uydu diyor ve çoğu oyuncu destekliyor. Bu bağlamda çoğunluk memnunken TPS olarak yeniden düzenlerlermi combatı bu tartışılır. Bakalım gerisini zaman gösterecek.

    Ek not: TPS den kasıt hep Skyrim vs bahsettiğinden ona göre algıladık. Lakin omuz kamerası farklı bir mevzu dediğim gibide oluyor. Omuz kamerası her ne kadar silahlarla uyumlu olsada oyunun diğerkalan içeriğine uygun değildir. Örnek vermek gerekirse hud ekranı bile bir cyborg vari düzenlenmiş sana sürekli bilgiler ileten bir bilgisayar sistemi var beyninde sana bunu anlatmaya çalışmışlar. Gözlerimiz bile geliştiriliyor zoom özelliği kazanıyoruz. Bunları omuz kamerasından tam olarak yaşamayamazsın. He dediğim gibi uğraşılırsa sadece combata özgü gelebilir ama combat sadece silahı çıkar ateş etten daha farklı olacak bunu net gördük silah hacklemek duvarlara tırmanmak gibi farklı alternatifleri tps ile yaşaman zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenah2007 -- 28 Ağustos 2018; 14:40:37 >




  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Oyun zaten dopdolu gözüküyor, tam da beklediğim gibi olmuş şu saatten sonra evet benim için 3.şahıs kamera açısı olmasa da olur. Ekleseler de çıkıp neden eklendi, buna ne gerek vardı diye de bir şey söylemem. Ve yine evet oynanış videosu bana göre çok güzeldi. Şehir, atmosfer, detaylar, aksiyon her şey bana çok güzel geldi. Ayrıca sen bana RPG'nin ne olduğunu unutuyorsun ile cevap verdin ben de sana RPG'nin sadece senin söylediklerinden var olmadığını belirttim. Buradan sana RPG'den anlamıyorsun dediğim anlamını çıkardıysan yapabileceğim bir şey yok.

    "Karakter etkileşimleri The Witcher 3'de etkileşimsizdi" deyimini nerede yazmışım gösterirsen sevinirim. Benim orada kast ettiğim şey Cyberpunk 2077'nin 1.şahıs kamera açısıyla karakter etkileşimlerini çok daha akıcı ve keyifli bir hale getirdiğini söylemişim.

    Ek olarak yapımcı oyuna 3.şahıs kamera açısının eklenmeyeceğini defalarca söyledi, bu olayla Türkçe Dil desteğini nasıl aynı kefeye koyabildin hayret doğrusu. Adamlar oyunu 1.şahıs kamera ile oynanabilecek bir şekilde tasarlamış başından beri yani geliştirme sürecinin başlangıcından beri böyle hazırlanan bir oyuna 3.şahıs kamera açısı eklenmesi, o oyuna bir dil eklenmesi kadar kolay değil.

    Ayrıca ben gayet sakinim, hakaret etme noktasına geldiğimi de düşünmüyorum. Sırf fikirlerimi belirttim diye RPG türünü unutuyorsun sanırım gibi bir deyimle çıkış yapan sensin. Bence sen sakinleş öyle konuşalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 28 Ağustos 2018; 14:46:50 >




  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Olay var olan ile yetinmek fazlasını istememek değil ki, iyi anlatamadım sanırım. Mesajlarınızı okudum misal Türkçe yamadan örnek vermişsiniz önceki yorumda güzel istemek kötü bişey değil. Ama bahsettiğiniz iki şey farklı birisi komple oyunun dinamikleri ile ilgili diğeri oynanışı etkileyecek bişey değil. Benim fikrim Türkçe olacaksa bile bu oyun yine bizim istediğimiz için olmayacak tamamen satış politikasından memnun kalırlarsa olacak.

    Size eleştirmeyin demiyorum bizde eleştiriyoruz daha iyi olması için ama adamlar altını çizerek kesin konustu eklemicez diye bu saatten sonra ne konuşsak havada kalacak o konuda.

    Oyundaki silah detayları çatışma hissiyatını daha iyi vermek için 1.şahıs seçilmiş, şimdi bunların kaçını 3.şahıs ile oynarken hissedebilirsin olay o.

    Misal skyrim demişsin, evreni yatay tamamen sadece ss alırken 3.şahıs kullanmışımdır o oyunda. Ama bu oyunda devasa kuleler göreceğiz 3.şahısın pek kullanışlı olacağını düşünmüyorum bu konuda. Düşünün bu oyunun daha cilası var daha demoda görmediğimiz birçok detayları ekleyecekler kim bilir? Bunları tps ile oynarken es geçmek çok kolay. Gta oynarken bile bizzat olayı içerden yaşıyormuş gibi olmak için fps oynamıştım full.

    Misal witcher 3 ile karşılaştıralım. Witcherda 3.şahıs uygun çünkü evren buna müsait onun haricinde orda karakteri pazarlıyordu yapımcı bize. Geralt'ı görerek oynuyorduk o oyunda da 1.şahıs gereksiz olurdu. 2077'de ise karakterden çok adamlar şehri pazarlamak istiyor yani görebileceğimiz en ufak detaya kadar şehri gözümüze sokmak istiyolar. Anlatmak istediğim bu yani 3.şahıs olmazsa olmaz değil bu oyun için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de ilk duyurdukları zaman ortada hiç bir şey yokken TPS olacak diye düşünmüştüm. Karakter üzerinde modifikasyonlar olur onları görürüz demiştim ve ilk FPS dediklerinde hafif de olsa bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Yine TPS olsa hoşuma gidebilirdi fakat FPS'de gayet iyi gözüküyor. Açıkçası Witcher 3 ne kadar iyi bir oyun olsa da TPS olmasından dolayı dar alanlarda tam detaylara hakim olamama durumu yaşamıştım. Kısa videoda girdiğimiz bir yer bile geçtiği dönem açısından kablolar, teknolojik araçlar çok detaylı tasarlanmış. Bunları FPS ile TPS görmek arasında büyük fark var. Tabi ki TPS'de olsun isteyebilirsiniz ve hangi günümüzün modası 'bu varolana yetinme daha fazlasını istememe' hangi zaman neresi bu. Asıl tam tersi dönemde yaşıyoruz Çin'de falan yaşıyorsanız tabi bilemiyorum. Oyuncu olarak tabi ki isteklerimiz olabilir sonuçta tüketiciyiz ve farklı araçlar olsun, ev satın alma olsun her şeyi isteyebiliriz ama gameplay'den gördük ki şehir inanılmaz detaylı ve güzel tasarlanmış bunları sunduktan sonra ben açıkçası bir de TPS olsun demem.

    TPS dediğimiz zaten sadece kamera açısı değil TPS dediğiniz zaman tüm animasyonların bir de TPS'ye göre eklenmesi gerekiyor. Yani aslında oldukça büyük bir iş ve sizin de verdiğiniz örnekler gibi Skyrim, Fallout, GTA V. Geniş çapta olup hem TPS hem FPS iyi şekilde yapabilen bir oyun yok. Bethesda oyunlarında zaten Fallout 4'e kadar TPS hiç bir zaman çok iyi olmadı. 4 ile ikisini oldukça geliştirdiler ama hala büyük eksikleri var.

    Fallout 4'de yükleme ekranı olmasın demek mantıklı bir istek çünkü gereksiz bomboş yerler için bile yükleme ekranı sokuyor. Fakat FPS'yi çok iyi yaptıkları belli olan bir oyunda bir de TPS olsun isteği tabi ki olabilir ama çok da gerekli değil benim için.




  • Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    kadın karakter acıp, lezbiyen olacagım
  • Hala tps diyenler var.Fps olarak oyun mükemmele yakın olmuş.Zaten görüş açısı çok geniş gördüğümüz kadarı ile.Fps ler gibi direk öne kilitli değil.Bildiğin izlerden kendimi vr etkisinde hissettim.Sanki oyun karakteri benmişim gibi.Bu hissi tps de hissedemezsiniz.Oyun daha alpha aşamasındadır.Grafikler muhakkak pc de muazzam olacaktır.Konsollara bu izlediğimiz şekilde bile gelirse şükretsinler.Bu oyun çıktığı dönem gene tarih yazacak.Witcher3 gibi adını tarihe altın harflerle yazacak.
  • Onvious kullanıcısına yanıt
    saçların yanlarını 3 numara vurunca çok seksi olmuş.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.