Şimdi Ara

D deki Windows'u Kaldırdım Hala Açılışta Soruyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar benim C sürücümde Windows XP ve D sürücümde Windows 7 vardı. Surekli Xp kullandıgım icin windows 7 yi kaldırmak istedim ve kısa yoldan D surucusune sag tıklayıp formatla dedim. D sürücüsü su an boş formatlandı ancak hala bilgisayar acılırken windows 7 mi xp mi diye soruyor. 7 yi sectigimde dogal olarak baslamıyor. Bu secim ekranı hala gorunuyor ve nasıl kapatılır? Bilen varsa yardımcı olursa cok sevinirim.



  • bilgisayarım - özellikler - gelişmiş

    BAŞLANGIÇ VE KURTARMA - ayarlar - sistem başlangıcı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    bilgisayarım - özellikler - gelişmiş

    BAŞLANGIÇ VE KURTARMA - ayarlar - sistem başlangıcı


    Bunu biliyorum ancak edit diyince acılan boot.ini dosyasında sadece windows xp professional gorunuyor, windows7 gorunmuyor ama acılısta surekli soruyor. Ordaki "işletim sistemlerini goster 30sn" kutucugunundaki işareti kaldırsam bile yine soruyor acılısta. Ne yapabilirim ?
  • Hatta bunun yuzunden format atamıyorum. Acılısta "devam etmek icin bi tusa basın.." ekranını beklerken yine seçim ekranı geliyor 1.boot device fln bunları hep ayarlamama ragmen...
  • Aşağıdaki konudan gerekli cevabı alabilirsiniz.Forumda konu açmadan önce biraz araştırın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_42255833/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicans35

    Aşağıdaki konudan gerekli cevabı alabilirsiniz.Forumda konu açmadan önce biraz araştırın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_42255833/mpage_1/f_/key_//tm.htm


    Bu linkte denilen programı indirdim ve belirtilen basamakalrı izledim sonuc degismedi hala acılısta soruyor, Windows 7 ve Onceki Versiyon diye ? Neden olabilir sizce?
  • Bu sorun ''Boot Loader'' dosyalarının Windows Xp'de ( Diğer işletim sistemlerinde ) oluşturduğu uzantı nedeni ile oluşmaktadır. Ancak ne yazık ki Windows Xp ( Boot.ini ) açılış dosyasını kullanırken, Windows 7/Vista'da durum farklıdır. Bootmgr dosyası kullanılır. O sebeple, Windows Xp üzerinden sadece EasyBCD vb. harici bir yazılım ile silebilirsiniz. Ayrıca yaptığınız işleminde doğruluğunu sorgulayınız. Veya internet üzerinden buna benzer farklı bir yazılım bulmaya çalışın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.