Şimdi Ara

D-smart HD 1-2 Saniyelik yayın gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
16.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GOLDMASTER HD cihazını kullanmaktayım. yaklaşık 2 aydır yayın esnasında 1-2 sn lik yayın kesintisi yaşamaktayım %70 olan sinyal 1-2 saniyeligine %0 olmakta ardından eski haline gelmektedir.hd veya sd herhangi bir kanalda herhangi bir zamanda olabilmektedir.evimde aynı çanak anten tesisatı üzerinden kullandığım farklı marka cihazı sorun yaşamadan kullanmaktayım. Henüz herhangi bi yere müracaat etmedim. Bu sorunu yaşayan ve çözenler varsa yardımlarını bekliyorum.



  • bende goldmaster sat 1010-hd var.
    hd kanallarıda aynı sorunu yaşıyorum.
    1-2saniye ekran mozaikleniyor ve ses kaybı oluyor
    sonra normal şekilde devam ediyor alıştım artık kafaya takmıyorum:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

    bende goldmaster sat 1010-hd var.
    hd kanallarıda aynı sorunu yaşıyorum.
    1-2saniye ekran mozaikleniyor ve ses kaybı oluyor
    sonra normal şekilde devam ediyor alıştım artık kafaya takmıyorum:(

    bende mozaiklenmede olmuyor siyah ekran ve ardından görüntü geliyor sinyal seviyesini gösteren bölüme bakıyorum sinyal %70 görüntü gittiği anda %0 ardından tekrar %70 ve görütü ekranda.Tabi bu kesinti anında sesde kesiliyor. bende takılmıyorum fazla ama yinede can sıkıcı o kadar para ödüyoruz aylık verim alamadıktan sonra bi anlamı yok. başta sorun yaşamamıştım sanırım cihazda bi sorun var. 24 ay tahahütle almıştık süre sonunda cihaz bizde kalıcak bu şekilde olması can sıkıcı. Sanırım bu sorunu fazla yaşayan yok. umudum yok ama d smarta mesaj attım bakalım ne diyecekler




  • Benzer sorun bende de var.(Vu duo+modüllü üyelik)
  • anlaşılan bu dsmart başımızı ağrıtacak.d smart a mesaj atmıştım umudum yoktu cevap geleceğinden gerçektende öle oldu :) gelen giden yok d smart bizi kaderimize terk etti anlaşılan :)
  • @traxdata

    Anlattığınız sorunları birebir ben de yaşıyorum, son 1-2 aydır bu böyle, başka forumlarda arattım ama kesin bir çözüme ulaşamadım, bu problemle karşılaşıp LNB değiştirenler, kablolamayı yenileyenler, çanak konumu düzelttirenler yine de sonuca ulaşamadılar. Ben de geçen gün LNB ince ayarıyla oynadım mesela ATV HD'de sinyal gücünü en iyi %81, kalitesini de %10 yakalayabiliyorum, ama anladığım kadarıyla bu oran bir hayli yeterli, çünkü bundan çok daha düşük değerlerde kesintisiz izlediğim HD kanallar var. Zaten problem sinyal düşüklüğü değil, sinyal kesilmesi. Ancak problem uydu alıcısında mı, Türksat ile arasındaki bir uyumsuzlukta mı, son yapılan güncellemede mi, bilemedim.

    Bu problemle ilgili cihazını D-Smart'a onarım/bakıma gönderenlerin de yazdıklarını okudum, adamlar problem bulamamışlar cihazda, ne yapılması gerekiyor bilmiyorum, ancak çok sinir bozucu. ATV HD yerine ATV'yi 455'inci SD kanalından izleyebiliyorum, ama bu çözüm değil, birçok kanal kesintiye uğruyor.




  • bende ilginçtir atv hd de sorun yaşamıyorum.bendede kanal d hd yok star hd var acaba bu konu ile igili dsmart la görüşen oldumu.
  • Next HD cihaz kullanıyorum, bulunduğumuz sitede HeadEnd sistem kullanılıyor ve aynı sorun bende de vardı, 1-2 sn yayın gidiyor ekran siyah oluyor ve geri geliyordu. Televizyon, cihaz , kablolar değişti yine sorun devam etti. Binamızın üstüne ayrı olarak Turksat çanak takıldı, headend sistemden yeni kurulan antene bağlandı yaptırdım, sorun düzeldi. Büyük ihtimalle kullanılan LNB veya tesisatta sorun varmış.
  • ewet d smart akşam saat 10 da beni cep telefonumdan aradı ve cihazdan bazı kontroller yaptırdı. Bende sinyal gücü %70 göürnüyor ancak kalite %0 kalitenin %80-90 civarında olması gerekir dedi ancan kanalları izleyebiliyorum ayrıca bazıları sorunsuz hatta bazen hepsi sorunsuz. Nihayetinde kablolama tesisatımı ve çanak antenimi kontrol etmem gerektiği söylendi gerekirse bende kendime özel çanak kuracağım çatıya olmayacak bu iş böyle :)
  • bende next star d-smart almıştım.
    aynı olay kanal geçişlerinde oluyordu. sonra antenin bir adaptörünü değiştirince artık olmuyor..
  • Antenin bir adaptörü derken LNB'yi mi kastediyorsunuz?
  • Bu arada bazı kanallarda siyah renkler üzerinde beyaz noktalanmalar başladı, bununla karşılaşan var mı?

     D-smart HD 1-2 Saniyelik yayın gitmesi


    Telefonla çektiğim için çok belli olmuyor ama birçok kanalda oldukça rahatsız edici olmaya başladı.
  • bu sinyal kalitesi olayını özellikle hotbird de denedim orada sinyal kalitesi %65-70 lerde geziyor ve turksatta ki o kesintilerin burada olmadığını farkettim galiba çanakta bi sıkıntı var kabloda olsa hotbird de merkezi sistemden aynı kablodan geliyor sonuçta. Bu arada Klimt kardeşimdeki sorunla ben hiç karşılaşmadım acaba cihaz tv ye hdmi kablo ilemi bağlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: traxdata

    bu sinyal kalitesi olayını özellikle hotbird de denedim orada sinyal kalitesi %65-70 lerde geziyor ve turksatta ki o kesintilerin burada olmadığını farkettim galiba çanakta bi sıkıntı var kabloda olsa hotbird de merkezi sistemden aynı kablodan geliyor sonuçta. Bu arada Klimt kardeşimdeki sorunla ben hiç karşılaşmadım acaba cihaz tv ye hdmi kablo ilemi bağlı.

    Evet HDMI kablo ile bağlı, kablonun televizyona giren kısmına dokununca yok oluyor noktacıklar. Ya kabloda problem var ya da statik elektrik birikmesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü televizyona dokununca anlık elektrik çarpması oluyor bazen, Tunçmatik 6'lı priz kullanmama rağmen, odadaki elektrik prizindeki topraklama yalandan mı acaba diye düşünmüyor değilim.
  • topraklama önemli tabi ölçü aletin olsa ölçersin ama tabi bi elektrikçiyede ölçtürebilirsin.hdmi kabloyu değiştirmeyi deneyebilirsin.yada eğer varsa tvdeki farklı hdmi girişlerindende denemek lazım.gerçekten can sıkıcı bir durum.1-2 saniyelik yayınım gidiyor ona canım sıkılıyor tv de bu tarz bi sorunum olsa dahada can sıkıcı olurdu sanırım. Umarım bir an önce sorunun düzelir.
  • aynı sorun bende de var , galiba sorun d smartta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klimt

    Bu arada bazı kanallarda siyah renkler üzerinde beyaz noktalanmalar başladı, bununla karşılaşan var mı?

     D-smart HD 1-2 Saniyelik yayın gitmesi


    Telefonla çektiğim için çok belli olmuyor ama birçok kanalda oldukça rahatsız edici olmaya başladı.

    Televizyondan o.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123
    Televizyondan o.


    HDMI kablodanmış, çözdüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klimt -- 19 Şubat 2012; 1:11:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cssbaycelebi

    aynı sorun bende de var , galiba sorun d smartta


    Hocam başka bir konuda ince ayar yaptım düzeldi demişsin? Nedir çözümü tam olarak?
  • Selam arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum... Digiturk'ün verdiği HD kutu ile aldığım yayın sürekli kesintiye uğruyor 10 dakika içinde en az 1 dakikasında görüntü gidiyor sinyal seviyesi anlık olarak sıfıra düşüyor. Binada aynı kablo üzerinden hem digiturk hem d-smart izlenebiliyor. Ben taşınmadan önce HD receiver alarak bir yıllık d-smart abonesi olmuştum arada onu da kullanıyorum aynı hat üzerinde... D-smart'ı taktığım zaman bir saat içerisinde bir-iki kez sinyal seviyesi anlık olarak sıfıra düşüyor ve 10 saniye kadar bu şekilde kalıyor. Denemediğim yöntem kalmadı en son elektrikte voltaj dalgalanması olduğunu düşünüp biri asansöre bindiğinde mi gidiyor diye asansör beklemeye bile başladım :) Daha önce digiturk servisi çağırmıştım onlar dağıtıcı sistemde arıza olduğunu sadece digiturk veya sadece d-smart olacak şekilde sistemden ayırırlarsa düzelebileceğini söylemişlerdi, ancak sadece kendi yayınlarını izlemeyi önerdiklerinden güvenemiyorum. Bu sorunu olanların genelinde bu şekilde iki yayını da kablo üzerinden alanlar mı var acaba??? Ne dersiniz?




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.