Şimdi Ara

D-Smart HD Uydu alıcısı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Digiturk abonesiyim, D-Smart'a geçmeyi düşünüyorum. Sorum şudur ki Digiturk'un kendi kurduğu 9102 cihazda 720p de ancak 50 FPS görüntü alabiliyorum. D Smart modul ile nextstar 18000 cihazda 720P/60 görüntü modu seçilebiliyor kendi gözlerim ile gördüm. Digiturk'e mail yazdım ama ne demek istediğimi bile anlamadılar. Benim asıl sormak istediğim şu an D-Smart'ın 2 sene peşin 500 TL Full paket kampanyası var bunu almayı düşünüyorum ancak kendi verdikleri cihazda Digituk'de yaşadığım sorunu yaşar mıyım? Kullanan arkadaşlar 720p 60 FPS görüntü verebiliyor mu bilgi verebilecek var mı? En kötü ihtimalle modul + uydu alıcımı kendim almak zorunda kalacağım ancak o zaman masrafım minimum 1000 TL civarı olacak.

    Ancak bir ricam da var 1080i varken niye 720p izlemek istiyorsun ya da 10 fps ne fark edecek diyecekler lütfen zahmet etmesin.

    Şimdiden yardımcı olabileceklere teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theavalon -- 12 Mayıs 2012; 18:53:27 >







  • Hd dsmart kullaniyorum ama bu ayara hic dikkat etmedim 720P kullaniyorum cozunurluk olarak

    Platform uyelikleri icin platform cihazi almak mantikli bana gore

    Modul alacaksaniz piyasada istediginiz ayarlara izin veren daha kaliteli daha iyi goruntu sunan cihazlar var

    Ben yurtdisinda kathrein 913 getirdim sonra farkli nedenlerden sattim artik Turkiye dede satiliyor bu cihaz ve dsmart modulle uyumlu bu cihazi tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve gidince bakacagim istediginiz ayari yapabiliyor mu cihaz diye

    Cihaz next 15000 hd dsmart in cihazi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir ayar mevcut değil sadece çözünürlük seçtiriyor cihaz ve tv den baktığımda 720p 50 hz görünüyor
  • Bahsettiginiz receiveri kullanmadım ama sizi temin ederimki ozellikle D-Smart HD konusunda deneyimi olan bir kişi olarak yayın frekansı 50hz dir kesinblikle ve kesinlikle 60hz degildir 50 hz olmasının sebebi ise cok detaylı teknık bilgiye girmeyecegim ama tv studyolarında kullanılan ekıpmanların yayını senkronize edebilmesi amacıyla sebeke sistemındeki 50 hz lık sınusoıdal dalgayı kullanmasıdır. Benzer sekılde Amerıkada yayın 60hz dir aradaki 10 hz tamamen sehir sebekesi beslemesindeki senkronizasyon dan kaynaklanmaktadır ve bu sistem standart olarak kabul edilip kullnılmaktadır. sizin gormus oldugunuznuz 60 hz olayına gelir isek dedıgım gıbı receiverı kullnamadım ama ya yazılımsal bır sorundan dolayı 50 hz yerıne 60 hz yazıyor yıne goruntu 50 hz yada kutu bır sekılde 50 hzlık sınyalde upsamplınge gıdıp araya sanal goruntu karelerı eklıyor dıyecem ama buda pek mantıklı gelmıyor bana.zaten dedıgınız gıbı yayın 720p standartında 60 hz geliyor olsaydı 720 i standartına gore 120 hz denk bır goruntu olacaktıkı 50buda dsmartın 50 hz lik 1080i yayının 720 pixele dusurulmus 720i yayınına gore 2kattan fazla kare artısı demektır bu upsamplıng ıslemını standart bır uydu alıcısından beklemek pek dogru olmaz.




  • Selamlar. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Sanırım ben sıkıntımı tam iyi izah edemedim. Benim bahsetmeye çalıştığım refresh rate değil frame rate. Aşağıda hem Dsmart alıcısından (18500 + modul) hem de Digiturk (9102) alıcısından ekran görüntüsü görebilirsiniz. Ben çeşitli nedenlerden dolayı hdmi-in özelliği olan bir capture kartı ile görüntüyü PC'ye alarak öyle yayınları izliyorum. Kırmızı ile yuvarlak içine aldığım bölümlere bakarsanız birinin 50 FPS, diğerinin 60 FPS olduğunu göreceksiniz. İzlerken de fark bariz hissediliyor özellikle maçlarda hareketli sahneler de 60 fps çok daha rahat oluyor. Ne demek istediğimi hardcore gamerlar daha iyi anlayacaktır sanırım :) Her neyse dediğim gibi tek amacım Dsmart platform cihazda 720p 60 FPS alabilecek miyim onu öğrenebilmek. Ama sanırım direk PC'ye girmeden denemeden anlaşılmayacak menüde ayar olmadığına göre.

     D-Smart HD Uydu alıcısı hakkında

     D-Smart HD Uydu alıcısı hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theavalon -- 19 Mayıs 2012; 17:08:17 >




  • bahsettiğiniz olayı anladım fakat dediğim gibi kullandığım tv nin ok tuşuna basınca giriş sinyalinin ne olduğunu yazan bir ekran çıkıyor ve dsmart her çözünürlükte 50 Hz değerini gösteriyor

    avermedia capture hd kullanıyorsunuz sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.