Şimdi Ara

D-Smart modul alırken iyi düşünün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 31 Aralık 2011'de peşin fiyatına modul satın aldım. Ancak baştan bozuk modulü bana kakalamışlar. Neyse hemen modulün bozuk olduğu anlaşılınca aldığım yere cihazı geri götürdüm. Beklenen yeni bir cihaz verilmesidir. Ancak bana yeni bir cihaz vermek yerine efendim size bozuk cihazı sattık ama yapacak bişeyimiz yok bunu D-Smart teknik servisine göndereceğiz oradan gelmesini bekleyeceğiz dediler. O tarihten sonra en az 10 kez telefonla yetkililerle konuşmaya çalıştım. Ancak aldığım bayi beni D-Smartta yönlendiriyor, D-Smart ise kendi sattıkları modulleri için bu bizim malımız değil sizin malınız o yüzden teknik servisten gelmesini bekleyeceksiniz diyor. Ya nasıl olur o zaman bu modul hangi firmanın oluyor onu söyleyin bozuk modul tamiri orası yapsın bir an önce göndersin diyorum. O zamanda module bizim servis bakıyor diyorlar. Tam komodi yani. Sonrası o zaman ne kadar sürede bu modul tamir olur diyorum. Biz bilemeyiz teknik servis bilir diyorlar, o zaman bana orayı bağlayın konuşayım veya siz bilgi alın bana bilgi verin diyorum böyle bir uygulamamız yok diyorlar. Benim sorunumu çözmeye yardımcı olabilecek daha yetkili birine beni bağlayın o zaman diyorum. Yetkili kmse yok efendim diyorlar. Ama biz sizin için sürecin hızlandırılmasına yönelik teknik servisi bilgilendireceğiz diyorlar. Bunu ilk söylemelerinin üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. Bu arada cihazı alıp hiç kullanamadan geri götürmemim üzerinden tam 53 gün geçmiş durumda. Yani tamir için bile söylenen yasal süreleride çoktan geçmiş durumda. D-Smartta konu ile ilgilenebilecek kimseyede ulaşamıyorum.
    Sonuçta bazı kanalları seyredebilmek için D-Smartta mecbur olmak zorunda olduğumuzdan bir modul alacaksanız eğer iki kere düşünün ve almadan önce modülün çalışıp çalışmadığını iyi kontrol edin.
    200TL modul 200 tl abonelik yani 400 TL'lik bir şey için kimsenin tüketici mahkemesi vb şeylerle uğraşmayacaklarını bildiklerinden D-Smart oldukça relaks davranmakta ve tüketiciye özen göstermemektedir. Şikayet sitelerine şikayet ettiğinizde ise evet birinde geri dönüş yaptılar ama sorunuma hiç bir şekilde çözüm getirmediler sonrada sanki sorunuma çözüm getirmiş gibi siteye müşteriye gerekli bilgi verilmiştir demekteler. Yani şikayetleri takmıyorlar. Zaten şikayet sitelerine bakıldığında D-Smart ile ilgili sorunlara ya cevap verilmemekte yada geç cevap verilerek sorun çözümlenmese çözümlenmiş gibi yapılmaktadır.







  • Bayiden alışveriş yaparken iyi düşünmek lazım sanırım. 2 adet teknosadan aldım hem de 159 liraya hiç bir sorun çıkmadı. Bir de teknosadan aldığım için sorun çıksaydı STS'den bozuk raporu alıp teknosaya iade de edebilirdim. D-Smart bayi ağı dedikleri zaten sorun çözme odaklı yerler değiller; bildiğiniz küçük esnaf dükkanları; D-Smart "garantisi biziz abi" tipli yerlere bayilik veriyor. Piyasaya derinlemesine giriş için belki iyi bir yoldu ama başta da söylediğim gibi sorun çözme anlayışı da ihtiyacı da yok. Uyducu İsmail Amca zaten marka değil; sorunu çözmesine gerek yok dolayısıyla çabası da yok. Örneğin eski modülü yeni diye kaktırıyorsa 200 kusura full paket açtırıp vatandaştan 400 kusuru alıyorsa uyducu İsmail Amca mutlu olur. Siz mutsuz olursunuz. İsmail de bu arada rastgele seçilmiş bir isim; ismi İsmail olan bir bayi alınganlık yapacaksa PM atsın İsmail'i Necati ya da başka bir isim yapıverelim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engunaydin

    Bayiden alışveriş yaparken iyi düşünmek lazım sanırım. 2 adet teknosadan aldım hem de 159 liraya hiç bir sorun çıkmadı. Bir de teknosadan aldığım için sorun çıksaydı STS'den bozuk raporu alıp teknosaya iade de edebilirdim. D-Smart bayi ağı dedikleri zaten sorun çözme odaklı yerler değiller; bildiğiniz küçük esnaf dükkanları; D-Smart "garantisi biziz abi" tipli yerlere bayilik veriyor. Piyasaya derinlemesine giriş için belki iyi bir yoldu ama başta da söylediğim gibi sorun çözme anlayışı da ihtiyacı da yok. Uyducu İsmail Amca zaten marka değil; sorunu çözmesine gerek yok dolayısıyla çabası da yok. Örneğin eski modülü yeni diye kaktırıyorsa 200 kusura full paket açtırıp vatandaştan 400 kusuru alıyorsa uyducu İsmail Amca mutlu olur. Siz mutsuz olursunuz. İsmail de bu arada rastgele seçilmiş bir isim; ismi İsmail olan bir bayi alınganlık yapacaksa PM atsın İsmail'i Necati ya da başka bir isim yapıverelim...

    Bulunduğum yerdeki teknosa cam modul satmadığı için bayiye mecbur kaldım. Önce D-Smart müşteri temsilcilerini aradım bana bulunduğum yerde cam modul satan bir yer yönlendirin dedim ana bayiye yönlendirdiler ancak oradada ellerinde cam modul olmadığını söylemeleri üzerine başka bayiye yönlendim ve sonuçta 2 aydır bozuk modul tamir olmadığından huzursuzluk yaşıyorum. Zaten NBA için almıştım, ondada sezonun yarısı geçti. Neyse şimdi CNN'de yetenek gecesini bekliyorum.




  • Modülü gönderdiğiniz günden itibaren 53 gün geçti diyorsunuz.
    Modülü servise verdiğiniz günden itibaren 30 iş günü sayın. Doldu ise hiç durmadan size en yakın Tüketici Derneğine başvurun ve ihtarnameyi çekin. Yine cevap vermezler ise;
    İhtarnameyi aldıkları tarihten itibaren ise mahkemeye başvurun.
    Boşu boşuna kendinizi harap etmeyin.
  • arayın ve sert konuşun.
    bağırarak konuşun.
    anca ondan anlar o d-smarttakiler.
    eger moddulum 1hafta ıcınde elımde olmazsa dava acacagım dıye tehdit et.
    konuştuğun kişininde adını soyadını iste.
  • Yeterince sert konuştuğum halde bir şey farketmiyor. Hatta bu konuyla ilgilenecek bir yetkili yomu dediğimde dalga geçer gibi hayır yok diyorlar. Biliyorlar telefonla başka bir merciye ulaşamadığımızı. Tüketici dernekleri mahkeme vb girişimler ise zaman gerektiren işler ve hafta içi zamanım olmuyor. sabah 8-akşam 6 çalışıyorum.
  • allah belalarini versin boyle zihniyetli insanlarin bu baslik guncel kalmali biz tuketicilerin iyiligi icin
  • Son yazdığımdan beri aradan bir 10 gün daha geçti ve bu süreçte D-Smart ile birkaç kez konuştum. Efendim sorununuza en kısa zamanda çözüm bulup size döneceğiz diyorlar. Ancak halen bir çözüm bulamadılar. Bu süreçte 1 kez D-Smart tarafından arandım oda şikayetimvar sitesine yaptığım şikayet nedeniyle aradılar ve yine soruuma çözüm bulacaklarını söyleyip kapattılar, bende onlara lütfen daha önce yaptığınız gibi kişinin şikayeti çözülmüştür şeklinde anlaşılabilecek bir ifadede bulunmayın diyerek kapattım.
    Cihazı aldığım yer veya D-Smart tarafından bir şekilde dolandırılıyorum. Dolandırıldığım miktar cüzi olduğu ve çalışma şartlarımdan ayrıldığımda harcayacağım efor ile elde edeceğim kazanca değmeyeceğini düşündüğümden ek bir girişimde bulunmuyorum. Ancak bu şekilde D-Smart ile ilişkili görüşlerim herkesle paylaşabiliyor ve benzer duruma başkasının düşmemesi için uyarıda bulunabiliyorum.




  • Bugün yine D-Smart müşteri temsilcileri ile görüştüm. Ancak öyle bir trajikomedi dönüyor ki . Konuştuğum müşteri temsilcileri artık sorunu kendilerinin çözmeyeceklerini benim anladığımdan beni satıcı ile karşı karşıya getirmek istiyorlar. Yapmaları gereken kendilerinin bayiyi arayıp kardeşim sen bize modul gönderdiğini söylüyorsun, hangi sayı ve evrak ile gönderdin verde biz bir kontrol edelim deyip, kendi kontrollerini yaptıktan sonra sorunun nereden kaynaklandığını bulmak iken, kim uğraşacak böyle şeylerle salla gitsin diyorek gidin bayinizle konuşun diyorlar. Daha yetkili birisi ile beni konuşturun dediğimde ise dalga geçer gibi başka bir müşteri temsilcisine aktarıyorlar. Kendini dev olarak gören bir işletmenin böyle çalışmasına yazıklar olsun demekten başka birşey diyemiyorum.
  • benim smile ve d smart aboneliğim vardı.faturalar katlanınca adamlara ya düzeltin ya iptal edin dedim.tamam düzelteceğiz dediler baktım internet ve d smart kapanmış.sonra aradılar yeni üyelik için kapattık dediler ben anlaşmayı kabul etmedim kutuyu iade et dediler.iadeye gittiğimde oradaki bayan sizin kutunuzun iplal işlemi yapılmış dedi kutuyu bırakabilirsiniz bende verdiğime dair belge istedim kağıda yazıp kaşeledi bende kabul etmedim biz işlem yapmadığımız için birşey yapamayız dediler bende kutuyu bırakmadım.
    benden önece iade işlemi vardı onu izledim kablo eksik diye işlem yapmadılar kabloyu getir gel işlem yapalım dediler.benim kapanma işlemi yapılmış kutuyu iade etmesem ne olur.çünkü teslim edilmeyen kutuya kapatma işlemi yapılmıyor herhalde.
    d smart bana çok çektirdi 20 günde 1000 dk görüşme yaptım adamlarla psikolojimi bozdular geri döneceğiz deyip aramadılar.hep ben aradım.d smarta acayip kinim var...uydu alıcısını versemmi vermesemmi acaba...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gastser

    31 Aralık 2011'de peşin fiyatına modul satın aldım. Ancak baştan bozuk modulü bana kakalamışlar. Neyse hemen modulün bozuk olduğu anlaşılınca aldığım yere cihazı geri götürdüm. Beklenen yeni bir cihaz verilmesidir. Ancak bana yeni bir cihaz vermek yerine efendim size bozuk cihazı sattık ama yapacak bişeyimiz yok bunu D-Smart teknik servisine göndereceğiz oradan gelmesini bekleyeceğiz dediler. O tarihten sonra en az 10 kez telefonla yetkililerle konuşmaya çalıştım. Ancak aldığım bayi beni D-Smartta yönlendiriyor, D-Smart ise kendi sattıkları modulleri için bu bizim malımız değil sizin malınız o yüzden teknik servisten gelmesini bekleyeceksiniz diyor. Ya nasıl olur o zaman bu modul hangi firmanın oluyor onu söyleyin bozuk modul tamiri orası yapsın bir an önce göndersin diyorum. O zamanda module bizim servis bakıyor diyorlar. Tam komodi yani. Sonrası o zaman ne kadar sürede bu modul tamir olur diyorum. Biz bilemeyiz teknik servis bilir diyorlar, o zaman bana orayı bağlayın konuşayım veya siz bilgi alın bana bilgi verin diyorum böyle bir uygulamamız yok diyorlar. Benim sorunumu çözmeye yardımcı olabilecek daha yetkili birine beni bağlayın o zaman diyorum. Yetkili kmse yok efendim diyorlar. Ama biz sizin için sürecin hızlandırılmasına yönelik teknik servisi bilgilendireceğiz diyorlar. Bunu ilk söylemelerinin üzerinden yaklaşık 1 ay geçti. Bu arada cihazı alıp hiç kullanamadan geri götürmemim üzerinden tam 53 gün geçmiş durumda. Yani tamir için bile söylenen yasal süreleride çoktan geçmiş durumda. D-Smartta konu ile ilgilenebilecek kimseyede ulaşamıyorum.
    Sonuçta bazı kanalları seyredebilmek için D-Smartta mecbur olmak zorunda olduğumuzdan bir modul alacaksanız eğer iki kere düşünün ve almadan önce modülün çalışıp çalışmadığını iyi kontrol edin.
    200TL modul 200 tl abonelik yani 400 TL'lik bir şey için kimsenin tüketici mahkemesi vb şeylerle uğraşmayacaklarını bildiklerinden D-Smart oldukça relaks davranmakta ve tüketiciye özen göstermemektedir. Şikayet sitelerine şikayet ettiğinizde ise evet birinde geri dönüş yaptılar ama sorunuma hiç bir şekilde çözüm getirmediler sonrada sanki sorunuma çözüm getirmiş gibi siteye müşteriye gerekli bilgi verilmiştir demekteler. Yani şikayetleri takmıyorlar. Zaten şikayet sitelerine bakıldığında D-Smart ile ilgili sorunlara ya cevap verilmemekte yada geç cevap verilerek sorun çözümlenmese çözümlenmiş gibi yapılmaktadır.

    Sonuc ne oldu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aradan 1,5 yıl geçti, o dönemde uzun bir uğraş sonucu sorun çözüldü, Bu yılda tekrar aboneliği yeniledim. Bu yılda şöyle bir sorun var, tüm kanalları izleyebilen full abonelik satın aldım. Bu duruma yeni gelen kanallarında hepsinin açılması gerekeceğini düşünülür, ama NTVSpor smart HD kanalının abonelik içerisinde olmadığı ifade edilmekte, şimdilik geçici olarak hediye olarak verdiklerini ifade etmekteler, neyse şimdilik abonelikle ek sorunum ilgili sorunum olmuyor ve modülün çalışmasında problem yok.
  • Kesinlikle olabildiğince d-smarttan uzak durun arkadaşlar.Bende modül üyelik aldım bu sene aktivasyon işleminde işlemi yapan bana paket satmış fatura gönderdiler.Durumu düzeltmem 10 günümü aldı.NtvSmart Hd sözde yıl sonuna kadar açılacaktı onu yerine getirmediler.Hd kanallardan bazıları eksik günlerce uğraşmama rağmen halen sorun devam etmekte.Lafın kısası siz siz olun bulaşmayın.
  • Valla modüllü üyelik maxi paketteyim. Ntvspor smartım da yıl sonuna kadar ücretsiz açık görünüyor online işlemlerde. Bir sıkıntı da yok hd kanallar da mevcut. Tercih sizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrAdkA10

    Valla modüllü üyelik maxi paketteyim. Ntvspor smartım da yıl sonuna kadar ücretsiz açık görünüyor online işlemlerde. Bir sıkıntı da yok hd kanallar da mevcut. Tercih sizin.

    İşte ayrımcılık var sizde modüllü üyesiniz bende bana yıl sonuna kadar ntvsmart verilmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasud0

    quote:

    Orijinalden alıntı: DrAdkA10

    Valla modüllü üyelik maxi paketteyim. Ntvspor smartım da yıl sonuna kadar ücretsiz açık görünüyor online işlemlerde. Bir sıkıntı da yok hd kanallar da mevcut. Tercih sizin.

    İşte ayrımcılık var sizde modüllü üyesiniz bende bana yıl sonuna kadar ntvsmart verilmedi.

    Hiç kampanya sürecinde abone olmuş olabileceğim ve sonra bu kampanyayı kapatmış olabilecekleri aklınıza gelmiyorsa bu ayrımcılıktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrAdkA10

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tasud0

    quote:

    Orijinalden alıntı: DrAdkA10

    Valla modüllü üyelik maxi paketteyim. Ntvspor smartım da yıl sonuna kadar ücretsiz açık görünüyor online işlemlerde. Bir sıkıntı da yok hd kanallar da mevcut. Tercih sizin.

    İşte ayrımcılık var sizde modüllü üyesiniz bende bana yıl sonuna kadar ntvsmart verilmedi.

    Hiç kampanya sürecinde abone olmuş olabileceğim ve sonra bu kampanyayı kapatmış olabilecekleri aklınıza gelmiyorsa bu ayrımcılıktır.


    Modülü almadan 1-2 gün önce arayarak yıl sonuna kadar izleyebileceğimi teyit ettiğim için şimdide söylenen yerine getirilmediğinden ayrımcılık dedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasud0

    quote:

    Orijinalden alıntı: DrAdkA10

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tasud0

    quote:

    Orijinalden alıntı: DrAdkA10

    Valla modüllü üyelik maxi paketteyim. Ntvspor smartım da yıl sonuna kadar ücretsiz açık görünüyor online işlemlerde. Bir sıkıntı da yok hd kanallar da mevcut. Tercih sizin.

    İşte ayrımcılık var sizde modüllü üyesiniz bende bana yıl sonuna kadar ntvsmart verilmedi.

    Hiç kampanya sürecinde abone olmuş olabileceğim ve sonra bu kampanyayı kapatmış olabilecekleri aklınıza gelmiyorsa bu ayrımcılıktır.


    Modülü almadan 1-2 gün önce arayarak yıl sonuna kadar izleyebileceğimi teyit ettiğim için şimdide söylenen yerine getirilmediğinden ayrımcılık dedim.

    Hocam bu dsmart, digiturk bunların hepsinin müşteri hizmetleri tutarsızlık abideleridir. Bu konuda şüphen olmasın.




  • eskiden bilen bilir bilgisayar vs mecidiyeköy ve kadıköyde satılırdı. hatta gold vardı kadıköyde:) o zaman daha küçük firmalar vardı büyükler türedi mağazalar vs. daha güvenli zannediyoruz ama daha güvensiz muhatap bulamıyoruz en azından eskiden dükkan sahibinden ürünü alırdık şimdi sahibi bırak mağazanın müdürünü bile bilmiyoruz:)) ezbertletmişler işçilere belirli lafları aynı lafları tekrar ediyorlar. en sonunda küfür etmemek elde değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasud0

    Kesinlikle olabildiğince d-smarttan uzak durun arkadaşlar.Bende modül üyelik aldım bu sene aktivasyon işleminde işlemi yapan bana paket satmış fatura gönderdiler.Durumu düzeltmem 10 günümü aldı.NtvSmart Hd sözde yıl sonuna kadar açılacaktı onu yerine getirmediler.Hd kanallardan bazıları eksik günlerce uğraşmama rağmen halen sorun devam etmekte.Lafın kısası siz siz olun bulaşmayın.

    modüllü üyelikte nasıl oluyoda fatura gönderilebiliyor. sen hiç bir yere imza atmıyorsunki modüllü üyelik için !
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.