Şimdi Ara

D-Smart Receiver'ı başka bir odaya taşıdım HD kanallar gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Evimde D-Smart HD alıcı kullanıyorum, sahip olduğum D-Smart paketi içerisinde yirmiye yakın HD kanal var evin salonundayken tüm kanallar sorunsuz çekiyordu, mecburiyetten Oturma odasına taşınmak zorunda kaldık.

    Taşınırken anten kablosu kısa olduğu için resimdeki ek parçayı aldım ve bir de uzatma kablosu aldım, şimdi tüm notmal kanallar cam gibi gösterirken HD kanallar hiç göstermiyor sinyal yok hatası veriyor, D-Smart'ı aradım teknik servis çağırın dediler.

    Ne olur ne olmaz diye aldığım ek kabloyu başkasıyla değiştirdim sonuç aynı, F konnektörleri söktüm kabloyu yeniden yaptım sonuç yine aynı HD kanallar yok sorun ne olabilir bu işin çözümü yok mu Salona tekrar taşınmak zorunda mıyım ?

    Not : Kullandığım kablo : RG6 U6
     D-Smart Receiver'ı başka bir odaya taşıdım HD kanallar gitti







  • Ek kablo yada F konnektör araya girince sinyal kalitesi düşüyor ve HD kanalları çekmeye biliyor. Sana tavsiyem -eğer imkanın varsa- çanak ile direk olarak tek kablo üzerinden bağlantı çek. düzelecektir.
  • Mesafenin çok uzun olmadığını varsayıyorum ve özellikle Rg/6U6 kablo ile kesinlikle sinyal veya kalite düşümünün olacağına inanmak istemiyorum. Arkadaşımız TRT Hd, Atv Hd, ve Cnbc-e'nin durumunu söylerse (yani yayın varmı yokmu ve sinyal seviyelerini) bir tahminde bulunabilirim. İlk görünüş Ek'lerin düzgün yapılmadığı yönünde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.