Şimdi Ara

D-Smart sessizliği! / Yenileniyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aklımda onlarca soru. Neden sessiz!? 934.000 abonesi olan bir platform neden sessizce bekler! Kısa bir hesapla 934.000 abone X ortalama 25 tl desek 23.350.000 TL (₺) olsa bu paranın 20.000.000 TL kanallara, vergilere vs. gitse her şey dahil ortalama 3.350.000 TL kâr yapar bununla kanal ekleyebilir 1 tane de olsa yenilik bekler insan yani insanın doğasında bu vardır 3.350.000 TL olmasın aga 4.500.000 TL olsun bu para az değil ne yapmaya çalışıyorlar. Yılbaşıyımı bekliyorlar kanal logoları felan değişecekmiş yılbaşında sadece bu olursa çok abone kaybeder. Şu anda belgeseller platformu tututor ama ipin ucunda her şey 1 veya 2 kanal daha gitse kaç kişi iptal faxı çeker?

    Ekleme: Aslında yazdığınız tüm yorumlar mantıklı bu fiyata da bu kanalları başka platformda izleyemessin tivibu hariç ama hizmetleri sıfır olduğu için saymıyorum tivibu alınmaz bile neyse amacım yorumlarınızı merak etmekti ve yorumlar gayet iyidi. D-Smart bakalım bize hangi sürprizlerle gelecek.

    Ekleme: D-Smart Posta'nın haberine göre önümüzdeki ay yenileniyor. Kanal ekleme ile ilgili bir gelişme görünmüyor. Detayları okuyabilirsiniz.https://forum.donanimhaber.com/d-smart-yenileniyor-mujde--129293326



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2A2E20D5 -- 27 Ekim 2017; 18:31:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dsmart uydu platformu iflasın eşiğinde artık dsmart 'net adlı internet firmasına yatırım yapıyorlar dsmartın ceosuda söylemişti zaten dsmart uydu platformu küçülmeye gidecek diye. yakında sektörde kaybolup gidecekler taahüdü bitmeye yaklaşanlara uyarı iptal edin kurtulun 2018 de çok kanal gidecek .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 3 Ekim 2017; 16:40:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NewSphere

    Dsmart uydu platformu iflasın eşiğinde artık dsmart 'net adlı internet firmasına yatırım yapıyorlar dsmartın ceosuda söylemişti zaten dsmart uydu platformu küçülmeye gidecek diye. yakında sektörde kaybolup gidecekler taahüdü bitmeye yaklaşanlara uyarı iptal edin kurtulun 2018 de çok kanal gidecek .

    bbc earth , kitchen 24 , natgeo serisi , bbc news cnn news ve eurosportlar ve stringray için tutuyorum.

    yoksa diğer hiçbir kanalı seyrettiğim yok.
  • Hocam benim anlamadığım nasıl bir beklentiniz/isteğiniz var? Yazdıklarınız bana saçma geldi. "Sessizce beklemek" derken ne kastediyorsunuz? Her hafta çıkıp açıklama mı yapsın adamlar, "süper yenilikler geliyor, eli kulağında" gibi boş yalanlarla milleti kandırsın mı? Ben 15 TL'ye full paket izliyorum, bu f/p olarak dünya lideri belki de.

    Ayrıca devamlı yenilik olacak diye bir şey yok ki? Arada bir yenilik olur, olmadığı zamanlarda da kanal ayrılmadığı sürece sorun olmaz.

    Mesele Digiturk olsa anlarım. Atıyorum "kanallar ve Box Office HD olmalı" veya "Türkçe müzik kanalları gelmeli" dersiniz. D-Smart'ta böyle bir eksik var mı ki? Ben göremiyorum.
  • NewSphere kullanıcısına yanıt
    Hocam uydu platformu hakkındaki bilgi nereden? İptal etmek isteyenlere çok ucuza veriyorlar o yüzden inanırım ama yine de merak ettim kaynağı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheWealdstoneRaider

    Hocam benim anlamadığım nasıl bir beklentiniz/isteğiniz var? Yazdıklarınız bana saçma geldi. "Sessizce beklemek" derken ne kastediyorsunuz? Her hafta çıkıp açıklama mı yapsın adamlar, "süper yenilikler geliyor, eli kulağında" gibi boş yalanlarla milleti kandırsın mı? Ben 15 TL'ye full paket izliyorum, bu f/p olarak dünya lideri belki de.

    Ayrıca devamlı yenilik olacak diye bir şey yok ki? Arada bir yenilik olur, olmadığı zamanlarda da kanal ayrılmadığı sürece sorun olmaz.

    Mesele Digiturk olsa anlarım. Atıyorum "kanallar ve Box Office HD olmalı" veya "Türkçe müzik kanalları gelmeli" dersiniz. D-Smart'ta böyle bir eksik var mı ki? Ben göremiyorum.

    Ben bu firmanın başında ki CEO olsam kendime bakmam diğer platformlara bakarım abi. Ancak para böyle kazanılır ve lider platform olunur bilmem anlatabildim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır anlamadım aslında. D-Smart CEO'su Digiturk veya Tivibu'ya bakıp nasıl lider olabilir? İkisi de çöp, ikisine insanlar neredeyse sadece futbol için abone oluyor.

    Futbol liglerinin hepsi S Sport tarzı münhasır olmayan kanallarda yayınlansa D-Smart şu anda en büyük platformdu.

    Siz bir müşteri olarak Digiturk veya Tivibu'da olup D-Smart'ta olmayan ne görüyorsunuz mesela?
  • Viasat History ve İngiltere ligini S sportta seyrediyorum aylık 10 tl veriyorum. Bu iki kanal bile yeter artar. Bu fiyatlarla diğerleri yarışamaz bile. MTV de olsa 10 numara beş yıldız alır benden.
  • Bkz uyeler dsmarttan memnun kanal gelse ney gitse ney hiç talep yokki yeni kanalla ilgili tabi gelişme olmaz. Öyle eski üyelere 10 - 20 tl ye full paket izletmekle platform gelişmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 3 Ekim 2017; 21:38:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheWealdstoneRaider

    Hayır anlamadım aslında. D-Smart CEO'su Digiturk veya Tivibu'ya bakıp nasıl lider olabilir? İkisi de çöp, ikisine insanlar neredeyse sadece futbol için abone oluyor.

    Futbol liglerinin hepsi S Sport tarzı münhasır olmayan kanallarda yayınlansa D-Smart şu anda en büyük platformdu.

    Siz bir müşteri olarak Digiturk veya Tivibu'da olup D-Smart'ta olmayan ne görüyorsunuz mesela?

    Anlatmak istediğim mesela Digiturk bi yenilik getiriyorsa veya başka bi platform D-Smartlılar doğal olarak sorguluyor neden D-Smart'a da gelmiyor diye mesela Digiturk Bein Connect diye bi portalı var D-Smart'ta da var ama ücretli ve yetersiz içerik ayrıca Bein'in gerisinde Tivibu'da ileri - geri sar özelliği var D-Smart'ta ücretli bu yenilikleri getirmeli Smart Spor diye bi spor kanalı var 22 saat bant gösteriyor bari sporla ilgilenmiyorsan belgesele daha ağırlığını ver daha çok belgesel kanalı ekle ki diğer platformlarda ki müşterileri de çek. Yani diğer platformlara bakarak kendini geliştirme taktiği CEO olsam ilk işlerimi söyliyim hadi hayal kuralım.



    1) History Channel, IDXTRA, Discovery Showcase belgesel kanallarıyla anlaşma sağlarım güncel durumla.



    2) İleri geri sar ,durdur, kaydet özelliği ücretsiz.



    3) Dsmart portalı ücretsiz güncellenen içerikler ( dizi, film )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet D-Smart Go konusunda katılıyorum, gelştirilmeli ve ücretsiz olmalı.

    İleri-geri sar ise sadece IPTV'de var, yani Tivibu Uydu ve IPTV'yi karıştırmamak lazım. Normal uyduda bunu yapmak için kutunun kayıt özelliğine sahip olması gerekiyor.

    Digiturk mesela kayıt için aylık 15 TL gibi komik bir rakam istiyor. D-Smart ise sadece 5 TL - bence gayet makul, sonuçta o kutuları üreticiden sipariş ederken ikinci tuner ve hard disk sebebiyle daha maliyetli oluyor.

    Verdiğiniz kanal örnekleri de iyi bence, sonuçta ülkemizde yayın yapıyor hepsi ve platforma özel değiller diye biliyorum. Ben şahsen bu kanalların eksikliğini hissetmiyorum (özellikle History bence çok boş - daha bir tane tarih programı izlemedim, hep açık arttırma gibi saçma şeyler görüyorum) ama eklense bize zararı olmaz sonuçta.

    Yani kısaca 1 ve 3 numaralı noktalar mantıklı




  • Dsmart'ın hareketlenmeye ihtiyacı yok ki... Rakibi Digitürk sadece spora yatırım yaparken ve eski Digitürk'un kaliteli kanallarının yerinde yeller eserken ve tematik kanallarda Digitürk ile arayı zaten açmış durumdayken neden yatırıma gerek duysun? Adamlar abonelirinin büyük bir çoğunluğuna 20tl'nin altında tüm kanalları veriyor. Rakibiyle uzak ara ucuza veriyor yani. Kanal olarak zaten üstün durumdalar. Birçok kanalı DD 5.1 ses ile iletiyorlar. Rakibinde doğru dürüst HD kanal yokken neredeyse tüm kanalları HD'ye çevirdiler. Dsmart'ın keyfi ve rahatı gayet iyi. Yatırım yapmaya zorlayacak bir rakip kalmadı ortada. Batacak muhabbeti de iyice baydı. Yıllardır Dsmart batacak muhabbeti dönüyor. Ama hiçbir şey olduğu ve olacağı da yok. Bana kalırsa Digitürk batar Dsmart batmaz. Digitürk tekrar normal bir platform olmaya karar verirse o zaman Dsmart'tan hareket bekleyin. Ama sporcu platform olarak devam ettiği sürece Dsmart kulağının üzerine yatacaktır. 2. çeyrek BTK raporlarına göre Digitürk abone kaybetmeye devam ediyor. 3. çeyrek raporlarında yeni paket sisteminden dolayı kaybettiği ciddi abone sayısını görebileceğiz.




  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    D-Smart'ta zaten kanalların neredeyse hepsi değil %100'ü HD

    Bence dediğiniz gibi bir durum var, insanlar ucuza kullanıyor ama D-Smart'ın da buna orantılı giderleri olduğunu düşünüyorum (yıllık 2.14 milyar TL'lik Süper Lig, veya yıllık 60 milyon Euro'luk UEFA gibi değil mesela).

    Ayrıca ben Digiturk'te umut görmüyorum artık. Katarlılar işi devralalı 1 yılı geçti yanılmıyorsam ama sadece Lig TV adı değişti. D-Smart'ın yaptığı gibi SD'yi bitirmekte çok gecikti Digiturk. 2,5 milyon abone var, adamlar da bunu görüp bu değişime girişip yeni cihazlara para vs. para vermek istemiyordur diye tahmin ediyorum. Aboneler şikayet etmiyorsa niye para harcasınlar ki?

    Digiturk hakkında insanların kafasında bir "premium" ve bir nevi statü sembolü algısı olduğu için daha hala bu kadar futbol dışı üyeleri var bence. Piyasaya gerçekten kaliteli bir rakip gelip bunları zorlarsa o zaman tüm müşterilerin yararına olur.

    Düşünsenize Sky gibi bir rakip gelip böyle bir hizmet sunuyor: http://www.sky.com/shop/tv/sky-q/
    Adamlar canlı maçları Dolby Atmos veriyor, DT daha filmleri bile 5.1 veremiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulu123

    Dsmart'ın hareketlenmeye ihtiyacı yok ki... Rakibi Digitürk sadece spora yatırım yaparken ve eski Digitürk'un kaliteli kanallarının yerinde yeller eserken ve tematik kanallarda Digitürk ile arayı zaten açmış durumdayken neden yatırıma gerek duysun? Adamlar abonelirinin büyük bir çoğunluğuna 20tl'nin altında tüm kanalları veriyor. Rakibiyle uzak ara ucuza veriyor yani. Kanal olarak zaten üstün durumdalar. Birçok kanalı DD 5.1 ses ile iletiyorlar. Rakibinde doğru dürüst HD kanal yokken neredeyse tüm kanalları HD'ye çevirdiler. Dsmart'ın keyfi ve rahatı gayet iyi. Yatırım yapmaya zorlayacak bir rakip kalmadı ortada. Batacak muhabbeti de iyice baydı. Yıllardır Dsmart batacak muhabbeti dönüyor. Ama hiçbir şey olduğu ve olacağı da yok. Bana kalırsa Digitürk batar Dsmart batmaz. Digitürk tekrar normal bir platform olmaya karar verirse o zaman Dsmart'tan hareket bekleyin. Ama sporcu platform olarak devam ettiği sürece Dsmart kulağının üzerine yatacaktır. 2. çeyrek BTK raporlarına göre Digitürk abone kaybetmeye devam ediyor. 3. çeyrek raporlarında yeni paket sisteminden dolayı kaybettiği ciddi abone sayısını görebileceğiz.

    Sizin söylediğinize göre Dsmart farklı bir kulvarda ve hiç birşeye ihtiyacı yokmuş gibi konuştunuz ama 10 veya 20 tl ye izliyor larsa hiç bir kanal garanti değil yada arkadan sağlam destek alıyorlar. Bakıp göreceğiz elbette su anda en makul ve en mantıklısı dsmart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheWealdstoneRaider

    D-Smart'ta zaten kanalların neredeyse hepsi değil %100'ü HD

    Bence dediğiniz gibi bir durum var, insanlar ucuza kullanıyor ama D-Smart'ın da buna orantılı giderleri olduğunu düşünüyorum (yıllık 2.14 milyar TL'lik Süper Lig, veya yıllık 60 milyon Euro'luk UEFA gibi değil mesela).

    Ayrıca ben Digiturk'te umut görmüyorum artık. Katarlılar işi devralalı 1 yılı geçti yanılmıyorsam ama sadece Lig TV adı değişti. D-Smart'ın yaptığı gibi SD'yi bitirmekte çok gecikti Digiturk. 2,5 milyon abone var, adamlar da bunu görüp bu değişime girişip yeni cihazlara para vs. para vermek istemiyordur diye tahmin ediyorum. Aboneler şikayet etmiyorsa niye para harcasınlar ki?

    Digiturk hakkında insanların kafasında bir "premium" ve bir nevi statü sembolü algısı olduğu için daha hala bu kadar futbol dışı üyeleri var bence. Piyasaya gerçekten kaliteli bir rakip gelip bunları zorlarsa o zaman tüm müşterilerin yararına olur.

    Düşünsenize Sky gibi bir rakip gelip böyle bir hizmet sunuyor: http://www.sky.com/shop/tv/sky-q/
    Adamlar canlı maçları Dolby Atmos veriyor, DT daha filmleri bile 5.1 veremiyor

    Evet aslında one göre fiyat biçiyorlar dengelemeye çalışıyolar gelir giderleri ama bence yine de kâr oranlarının yüksek olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheWealdstoneRaider

    Evet D-Smart Go konusunda katılıyorum, gelştirilmeli ve ücretsiz olmalı.

    İleri-geri sar ise sadece IPTV'de var, yani Tivibu Uydu ve IPTV'yi karıştırmamak lazım. Normal uyduda bunu yapmak için kutunun kayıt özelliğine sahip olması gerekiyor.

    Digiturk mesela kayıt için aylık 15 TL gibi komik bir rakam istiyor. D-Smart ise sadece 5 TL - bence gayet makul, sonuçta o kutuları üreticiden sipariş ederken ikinci tuner ve hard disk sebebiyle daha maliyetli oluyor.

    Verdiğiniz kanal örnekleri de iyi bence, sonuçta ülkemizde yayın yapıyor hepsi ve platforma özel değiller diye biliyorum. Ben şahsen bu kanalların eksikliğini hissetmiyorum (özellikle History bence çok boş - daha bir tane tarih programı izlemedim, hep açık arttırma gibi saçma şeyler görüyorum) ama eklense bize zararı olmaz sonuçta.

    Yani kısaca 1 ve 3 numaralı noktalar mantıklı

    Hocam yine de kâr oranlarının yüksek olduğunu düşünüyorum ama bakıp görecez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NewSphere

    Bkz uyeler dsmarttan memnun kanal gelse ney gitse ney hiç talep yokki yeni kanalla ilgili tabi gelişme olmaz. Öyle eski üyelere 10 - 20 tl ye full paket izletmekle platform gelişmez.

    Valla hocam hele bi belgesel kanalı gitsin ortalığı ayağa kaldırırlar tabi memnun olacaklar ama bakıp görecez nolacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olan kanallar kalsin yeterli baska birsey eklemelerine gerek yok :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Travel Channel gitti
    2. 4k begesel kanalı yok dsmartta.
    3. avrupa kanalları yok, mesela ingiltere bbc 1-2-3-4
    4. idx, history channel, viasatın diğer kanalları, chesse pecha, animaux, trek vs gibi bir sürü belgesel kanalı var daha.
  • cancakmak C kullanıcısına yanıt
    BBC 1-2-3-4 İngiltere dışında hiç bir ülkede yok, sadece yurtdışındaki askeri birlikler için şifreli C-bant yayın gözüküyor. İçerik telif haklarından dolayı yoktur büyük ihtimalle.

    Henüz 4K alıcısı olmadığı için de 4K belgesel kanalı olmaması normal. Sonuçta TRT 4K var. Digiturk'te ayda 150 TL ödesen bile sadece kendi 4K kanalını izleyebiliyorsun, çok farklı değil diğer platformlarda durum.

    Yeni kanal eklense kimse üzülmez tabi ama yazdıklarınız çok da mühim kanallar değil. Daha mesela Chasse et Peche adı bile tam bilinmiyor Adamlar da kanal koleksiyoncusu değil sonuçta, hangi kanal izlenicekse ona göre yatırım yapıyorlardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.