Şimdi Ara

D2 için video donüştürme programı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: M!R4G3

    arkadaşım teşekkürler bizle paylaştığın için.
    bir kaç sorum olacak...
    bu programda film full ekran izleyebiliyormusn?
    senin gösterdiğin kalitede 1 saatlik film ortalama kaç mb oluo?
    convert işlemi hızlımıdr?(en azından format factory ya da winawi kadar)

    bide ben format factory kullanıorm gayet memnunum
    eğer kullandıysan bi karşılaştırma yaparmısn?


    Linki link değil de yazı şeklinde yazınca düzgün görünüyormuş.

    Program ile full ekran izleyebiliyormusun? Şimdi bu biraz garip bir olay. Eğer senin videon Widescreen ise tüm normal çeviricilerle kenarlarda siyah boşluklar kalır ve yarım ekran görünür. Ama videon 4:3 ise tam ekran görünür. Eğer sen normal videoyu tam ekran yaparsan -ki ben bir kere yaptım görüntüdeki insanların vücutları orantısızca uzadı. Tamam evet tam ekran oldu. Ama insanlar çok kötü görünüyordu. Yani yapsan bile o şekilde o videoya bakmak isteyeceğini sanmam. Bunda da aynı olay var.

    1 saatlik film bende şu an yok. Ama gayet kaliteli birkaç tane klip var. Ben en yüksek kalitede kaydediyorum ki kalitesi iyi olsun diye. Örnek vermek gerekirse:

    25 kare/sn. 3 dakika 30 saniyelik video 37Mb.
    29 kare/sn. 4 dakika 08 saniyelik video 97Mb.
    29 kare/sn. 3 dakika 47 saniyelik video 73Mb.
    29 kare/sn. 3 dakika 59 saniyelik video 40Mb.
    23 kare/sn. 3 dakika 32 saniyelik video 50Mb.

    Görüldüğü gibi dengesiz. Sebebi bazı videolarda çok fazla renk var. Ve onların definitionları fazla yer tutabiliyor. Bu yüzden sen denemelisin. Çevireceğin videoda çok fazla hareketlilik varsa ve rengarenk ise daha fazla tutacaktır.

    Convert işlemi hızlı mı?
    Valla ben videoların kalitesine önem veriyorum. Bir kere düzgün convert ediyorum. Bu yüzden TURBO yu kullanmıyorum. Evet hızlı yapıyor ama görüntü çok farkediyor. Eğer işlemcin hızlı ise hatta 4 çekirdekli falan ise Threat dan Four u seçip 4 çekirdekle convert ettirebilirsin... Ama dediğim gibi ben hıza bakmıyorum. Benim için kalite önemli.

    Ama bu arada ben de demin Daniusoft Video Converter ile Any Video Converter i indirdim ve kurdum. Ama senin dediğin Format Factory dediğin programı hiç denemedim. Ama denemek isterim. O da ücretsiz mi link falan verebilirmisin indirmem için. Şimdi aramayayım. Bir de senin kullandığın ayarları hem Format Factory için verebilirsen onu da aynı ayarda çevirip en azından bendekilerler karşılaştırabilirim. Hem hızını hem de kalitesini. Bu arada bende Winavi de yok. Onun için de link verirsen sevinirim.

    iLove'ın amacı bir kere D2 yi seçip ayarları işaretlediğiniz zaman bir dahaki sefere hiçbirşey yapmamanız. Açıyorsunuz programı videolarınızı içine taşıyorsunuz o kadar. Hem basit hem de baş ağrıtmıyor. Acelem yok. Bitrate ve müzik kalitesi çok iyi oluyor. Benim istediğim de bu. iAudiophile da pek çok kişi bunu kullanıyor. Demekki bir bildikleri var.

    İşte benim videolarımdan bir tanesi. Çok güzel tam ekran ve renkli...

    http://rapid*share.com/files/198913638/Converted_By_OverClocKing_CowonD2.rar

    Bu arada Dünyanın en detaylı ve profesyonel convert programlarından birisi olan ama ismini duyunca "Hadi leeen öyle isim mi olur. İsmi oysa kesin dandik bir programdır" diyeceğin en baba convert programı olan "SUPER" i de aşağıya koyuyorum. Acayip detaylı bir programdır kendisi...

    http://rapid*share.com/files/198925884/Super.rar

    Rapid ile Share in arasındaki * ları kaldırmayı unutmayın. Ben yazı olarak da denedim ama yine Rapid share yazısı birlikte çıkmadı. Sen nasıl yaptın dmltnman ???




  • quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing


    Rapid ile Share in arasındaki * ları kaldırmayı unutmayın. Ben yazı olarak da denedim ama yine Rapid share yazısı birlikte çıkmadı. Sen nasıl yaptın dmltnman ???


    Mesajımı alıntı yaparsan görebilirsin.
  • Çok akıllıca kardeşim çok teşekkürler. İyi oldu öğrendiğim...
  • OverClocKing format factory kullanma şansın oldumu acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: M!R4G3

    OverClocKing format factory kullanma şansın oldumu acaba?


    Format Factory ne? Program falan mı?
    Biraz bilgi verirsen sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing


    quote:

    Orjinalden alıntı: M!R4G3

    OverClocKing format factory kullanma şansın oldumu acaba?


    Format Factory ne? Program falan mı?
    Biraz bilgi verirsen sevinirim.



    yukardaki cevaplarımda yazmıştım
    format factory yeni ünlenen bi converter programı ve gayet hızlı convert ediyor
    henüz d2 ayarlarları yok ama iriver ve diğer video oynatan pmp ler için oto ayarları mevcut
    format factory ile ilove u karşılaştırmanı istemiştim yapabilirsen bi bak lütfen
  • Ya evde değildim de indirdim programı ama dışardaydım bakamadım.
    Şimdi eve geldim Kurcalamaya başlıyorum.
  • Eveeeet. Kurcaladım Sonuçları ve düşüncelerimi yazayım:

    Birincisi program iLove dan 4 kat kadar daha hızlı convert ediyor. İlk önce Destiny's Child - Survivor klibini convert ettim.
    Format Factory tam 1 dakikada bitirdi. İlove ise 4 dakika 1 saniye sürdü. Sonuçlara bakmadan iLove 'ın daha iyi olacağını düşünüyordum. Çünkü iLove ile dönüştürürken TURBO adlı hızlı çevirmeyi kapatıyordum. Bu görüntüyü çok kaliteli yapıyordu. Dönüştürmeden sonra hem Format Factory hem de iLove ın çevirdiklerini ilk önce KMPlayer ile açıp detaylarına baktım.

    iLove ın convert ettiği dosya Xvid ile convert edilmişti. Zaten daha sonraları convert ettiklerim de yine Xvid ile dönüştürülmüştü. Demek ki iLove genelde Xvid kullanıyor. Neyse. Ortalamaya bakılırsa 2100kbps. olup 29.97 FPS idi. Bu şu anlama geliyor: 1 saniyede 2100 kilobit veri geçiyor ve bir saniyede 29.97 kare geçiyor. Bu da şunu anlatır: 2100/29.97 = 70 yani bir frame 70kilobit veri içeriyor.

    Neyse Format Factory'nin kisi ise Divx4 ile çevirilmişti daha sonrakilerinde yine Divx4 ile dönüştürülmüş olduğunu gördüm. Ortalama olarak 1050kilobit veri akışı vardı. Zaten Format Factory de en yüksek kilobit 1024 idi. Ben de onu seçmiştim. Çerçeve hızı yani FPS (Frame Per Second) olarak 24 ü seçmiştim. Bunun nedeni bitrate 2100 den düşük olacağı için her resimde daha fazla veri içermesini istememdi. 24 ü seçtiğim için 1050/24 = 43,75kilobit her resimde taşıyacaktı. Eğer ben 30 kare saniye seçseydim 1050/30 = 35 kilobit çıkardı ve görüntü kalitesi düşerdi. Zaten 24 kare/saniye de görüntüde bir yavaşlık olmuyor. Piyasada 23.97 FPS lik Divx filmler olduğundan tahmin edebiliriz.

    Sonucu görmek için iki dönüştürülmüş videoyu da aynı ayda ve aynı saniyelerde Media Player Classic te oynatttım. Sonuç çoook şaşırtıcıydı. Zira Format Factory'nin dönüştürdüğü 37.7 Mbyte lık 24. FPS lik 1050 kbitlik video, iLove'ın dönüştürdüğü ve 96.7 Mbyte lık 29.97 FPS lik 2100 kbitlik videodan daha iyi görüntü veriyordu. Hem boyut 3 te birine düşüyordu. Hem dönüştürme süresi 4 kat hızlıydı ve daha kaliteliydi. Bu arada iLove da dönüştürdüğüm klipteki ses 224 kbit iken Format Factory'ninkinde daha kaliteli 256kbit ayarlamıştım.

    Gözlerime inanamadım ve daha önce iLove ile dönüştürdüğüm ve bilgisayarda oynayan ama Cowon D2 de görüntüyü bozuk gösteren Squeez Up - La Isla Bonita klibini de denemek istedim ve dönüştürdüm.

    iLove : 300x240 çözünürlük, 2588 Kbit/s. 25 FPS > 57.6 Mbyte.
    Format Factory : 320x240 çözünürlük, 1288 Kbit/s. 24 FPS > 29.2 Mbyte.

    Sonuç yine aynıydı. Daha yüksek çözünürlüklü ve daha düşük bitrate'li ve yarı boyutundaki Format Factory'nin çevirdiğinde görüntü daha iyiydi. Üstelik en önemlisi D2 de oynuyordu. Daha sonra yine D2 de bozuk gözüken FLV den dönüştürdüğüm Sagopa Kajmer'in Düşersem Yanarım klibini dönüştürdüm. Gerçi bende tüm CDleri var ama görüntülü de izlemek iyi oluyor. Normalde iLove'ın dönüştürdüğü yine D2 de çizgi çizgi görünürken Format Factory'ninki düzgün çalışıyordu.

    Bu inceleme sonunda öğrendiklerimiz:

    iLove: Kolay ayarlar, Sürükle bırak ile kolayca dönüştürme, uzun dönüştürme süresi, büyük dosya boyutları.

    Format Factory: Detaylı ayar yapabilme, çok hızlı dönüştürme, çok kaliteli videolar, yarı yarıya daha küçük dosya boyutları..

    Ben de bundan sonra Format Factory ile dönüştüreceğim. En iyisi bu. Hatta elimdeki videoların hepsini Format Factory ile tekrar dönüştürüp yerden kazanacağım. 3 Gb. Klipiniz varsa 1.5 veya 1.2 ye düşüyor.. Büyük avantaj.

    Eğer denememi istediğiniz dönüştürme programı falan varsa söyleyin deneyeyim.
    Bu arada Format Factory de şu ayarları sabitledim:

    "Tümünü Avi" yi seçin. Oradan "Çıktı Ayarı" na tıklayın. Sürekli aynı ayarla dönüştüreceğiniz için "Yüksek Kalite ve Büyüklük" yazan yere tıklayarak onu "Özel Ayar" ı seçin. Aşağıda ki Ayarlardan şunları ayarlayın:

    Video Akımı:
    Video Boyutu : 320x240
    FPS : 24
    Bitrate (KB/s) : 1024
    Video Kodla : MPEG4
    Görüntü Yakala : Evet

    Ses Akımı:
    Örnek Oran (HZ): 44100
    Bitrate (KB/s) : 256 (Not: Ayarlarda 320 de var. İsterseniz ses en iyisi olsun derseniz 320 de seçebilirsiniz.)
    Ses Kanalı : 2
    Ses Kodla : MP3
    Ses Yok : Hayır
    Source Audio Ch.: Varsayılan

    Program ücretsiz ve Türkçe. www.formatoz.com/download.html adresinden indirebilirsiniz. Ben Windows7 kullanıyorum sorunsuz çalışıyor. Her işletim sistemine uyumlu. Tavsiye ederim.

    Format Factory: EDİTÖRÜN SEÇİMİ




  • quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing

    Format Factory: EDİTÖRÜN SEÇİMİ


    Alt yazı desteği mevcut mu acaba programın?
  • Evet onu yazmadım ama o da Video ve ses kısmının altında yer alıyor.

    Srt, Sub ve Ssa altyazı desteği var. Aynı zamanda ayarlardan altyazının fontu ve boyutu seçilebiliyor. İsterseniz dönüştürmek istediğiniz dosyaları sürükle bırak yaparak programın üzerine taşıyabiliyorsunuz da.

    Fakat bir kötü yanını gördüm. O da altyazı konusunda. Diyelim ki bir video var ve onu altyazılı olarak dönüştüreceksiniz. Video dosyasını ve hemen altına da altyazısını taşıyamıyorsunuz. Taşısanız da altyazıyı da Tümünü AVI olarak yani dönüştürülecek bir video olarak sıraya alıyor. Eğer bir videoya altyazı ekleyecekseniz dosya eklenecek menüyü açtıktan sonra videonuzu seçip oradan da ÇIKTI AYARI adlı bölüme tıklayarak en alta inerek Ek Altyazı adlı bölüme tıklayarak oradan altyazıyı seçmeniz gerekiyor. Dediğim kadar uzun yapılan bir iş değil. Programın menüleri kolay seçilebilir ve karmaşık değil ama kolayca sürükle bırak ile yapmayı isterdim.

    Şimdi denemek için 349 Mb. lık Heroes dizisini dönüştürdüm ve programın çok hızlı dönüştürmesi çok hoşuma gitti. iLove Turbo modda bile bu kadar hızlı çevirmiyordu. Bir divx filmi 10 dakikada dönüştürüyor. Tabi işlemciniz ve Raminize de bağlı olarak değişebilir. Bende Crucial Ballistix Tracer LED 800Mhz CAS4 4Gb ram ve AMD Athlon64 X2 5200 2.7Ghz işlemci ile divx filmi 10-12 dakikada çeviriyor.

    Bu arada Altyazıyı da test edeyim dedim. Altyazı eklerken eklediğiniz altyazı fontunun C://Windows/Fonts klasöründe bulunmasına dikkat edin. Kesinlikle "Varsayılan" ile çevirmeyin. Türkçe karakterleri göstermiyor. Bu yüzden en güzeli Arial i seçmek olacaktır. Hem Türkçe karakterleri gösteriyor hem de zaten güzel bir karakter. Altyazı font boyutunu da 4 yaptım ama hakikaten biraz büyük oldu. 3 ile yapmak çok iyi olacaktır. Bu arada altyazıyı eklerken kolay bir yol buldum. Videoyu sürükle bırak ile sürükleyip programa eklenen videoya sağ tıklayınca Dönüştürme Ayarları seçeneğini seçerek hemen oradan altyazıyı ekleyebiliyoruz. Yani o kadar ağraşmaya gerek yokmuş...

    Sorunuz varsa çekinmeden sorun cevaplarım.




  • evet böyle bir program tavsiye ettiğim için bana teşekkür ediyoruz
    şaka tabiki ama işinize yaradıysa ne mutlu bana

    şöyle birşeyler daha ekliyeyim
    bilgisayar convert işlemi sırasında başka programlar çalışıyorsa ff de
    boş bir yere tıklayıp "öncelik" ten yüksek seçeneğini seçerseniz convert işlemi hızlanır(tabiki işlemcinize bağlı olarak) ama diğer programlar kasabilir
    şöyle bir şey daha war programın yeni sürümü olan 1.7 de birşey eklenmiş
    solda "video, resim" vb. çevirmeyi seçtiğiniz listede en altta "advanced" seçeneği war
    bu seçenekteki "video birleştirme" sayesinde iki videoyu birleştirebilirsinz...

    şöyle de bir eksi özellik var
    herhangi birşey convert ederken convert listesinden bir video silemiyorsunuz(ama ekliyorsunuz)
    bir video yanlş eklediyseniz convert işlemini durdurup sonra eklemeniz gerekiyor
    ve eğer convert işlemi tamamlanmamış bir video vb. dosya warsa yanıyor doğal olarak

    edit: Not: Ben 1.7 den bir önceki sürümünü kullanıyorum (1.65) onda altyazı seçeneğinde varsayılan da tüm harfler ve türkçe karakterler görünüyor(bu arada da yazı stili gayet hos:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M!R4G3 -- 16 Mart 2009; 16:37:30 >




  • Farketmez. Evet onun Varsayılan yazı tipi de hoş ta ben Tahoba Bold yani tahomabd.ttf yi seçtif gayet iyi oldu.

    Teşekkür ederiz kardeşim ne demek...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing

    Farketmez. Evet onun Varsayılan yazı tipi de hoş ta ben Tahoba Bold yani tahomabd.ttf yi seçtif gayet iyi oldu.

    Teşekkür ederiz kardeşim ne demek...



    ne demek ne demek

    ya yanlız şöyle bişey var 1.7 indirdim biras önce
    ek ayarlardan altyazı ekledim altyazı olan bi videoya
    yazmadı üzerine altyazıyı anlamadım????




  • Şey yap. Önce videoyu at Format Factory 'ye. Sonra ona sağ tıkla detaylı ayarlara gir. Oradan altyazıyı ekle.

    Ama şundan olmuş olabilir. Sen eğer Windows'un FONT klasöründe olmayan bir altyazı fontu seçtiysen yapmamış olabilir.

    Tahoma , Verdana ve Arial bunlardan birisini seç. Hatta bunların kalın versiyonlarını seç. Mesela tahomabd.ttf ya da verdanabd.ttf gibi.

    Ondan sonra ekleyecektir. Ben de 1.7 kullandım.

    Bu arada çok güzel bir haber. Evde Divx Playerlarda video izlerken altyazı küçük oluyor diye hep altyazıyı convert edip filme gömerdim. Ve hep altyazı aşağıdaki siyah boş alanda değil de filmin üzerinde yer alırdı. Altyazı beyaz olduğu için filmde beyaz sahne olduğu zaman zor görünürdü.

    Sonunda aradığımı buldum. Format Factory altyazıyı filmin altındaki siyah yere gömüyor. Daha doğrusu çoğu orada. Ve altyazıyı gömdüğün zaman daha büyük koyabiliyorsun. Bu özelliği çok beğendim. Yıllardır arıyordum.

    Divx Playerlar için Font boyutunu 4 ve fontu da Tahoma Bold yapınca çok güzel oluyor...




  • Cowon bu sabah geldi :) Kendi programını kurmadan bu kadar güzel bir program bulabileceğimi zannetmiyordum. FF gerçekten süper bir program, zaten videoları boyut bazında küçültüyor bu yüzden mkv falan çevirin derim özellikle kaliteli ses sayesinde sinema tadı veriyor sesler, görüntü de gayet iyi.
  • Güle güle kullan Cowonunu. Ne aldın bakayım ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing

    Şey yap. Önce videoyu at Format Factory 'ye. Sonra ona sağ tıkla detaylı ayarlara gir. Oradan altyazıyı ekle.

    Ama şundan olmuş olabilir. Sen eğer Windows'un FONT klasöründe olmayan bir altyazı fontu seçtiysen yapmamış olabilir.

    Tahoma , Verdana ve Arial bunlardan birisini seç. Hatta bunların kalın versiyonlarını seç. Mesela tahomabd.ttf ya da verdanabd.ttf gibi.

    Ondan sonra ekleyecektir. Ben de 1.7 kullandım.

    Bu arada çok güzel bir haber. Evde Divx Playerlarda video izlerken altyazı küçük oluyor diye hep altyazıyı convert edip filme gömerdim. Ve hep altyazı aşağıdaki siyah boş alanda değil de filmin üzerinde yer alırdı. Altyazı beyaz olduğu için filmde beyaz sahne olduğu zaman zor görünürdü.

    Sonunda aradığımı buldum. Format Factory altyazıyı filmin altındaki siyah yere gömüyor. Daha doğrusu çoğu orada. Ve altyazıyı gömdüğün zaman daha büyük koyabiliyorsun. Bu özelliği çok beğendim. Yıllardır arıyordum.

    Divx Playerlar için Font boyutunu 4 ve fontu da Tahoma Bold yapınca çok güzel oluyor...



    Allah Allah 1.65 de hiç altyazı ayarı yapmadan direk attımmı oluodu
    Dediğini bi deniyim bakayım saol yinede
    Peki sen hiç altyazılı olan bi videoya FF den altyazı attınmı?


    Bu arada hayırlı olsun tsk




  • @OverClocKing
    Teşekkürler, webdenal'dan 2gb d2 aldık, kırmızı diye tepkiliydik ama kırmızısı sitede görünenden ciddi oranda farklı, çok hoşuma gitti açıkcası.

    @M!R4G3
    Sağolasın hocam
  • Güzel ya herkeste siyah var. Kırmızı değşiklik olmuştur. Ben de kulaklık ayarladım sabah 11 de Üsküdardan birkaç günlüğüne PX100 alıyorum. Varsa oralarda olan kahvaltı falan edebiliriz. Veya AKG ya da Grado kulaklığı olan varsa Üsküdardayken yer söylesin karşıya bile giderim valla denemek için :D

    Ya altyazısı olan videoya altyazı eklerken ne demek onu anlamadım. Senin videoda altyazı dilmin içerisine mi gömülü yoksa filme mi ekli. Eğer filme ekliyse onu Avi Mux ile çıkartabilirsin. Filme gömülüüyse zaten görüntülüye gömülüdür. Onun bir etkisi olmaz.

    AviMux u BURADAN indirip videoyu bunla açıp altyazıyı çıkartabilirsin. Render yapmadığı için 10 saniye falan sürüyor.

    Şimdi resimleri ayarlıyorum. Az sonra Koss Porta Pro nasıl manyak bişey ve kablosu kopsa bile kullanabilirsiniz bununla ilgili çalışmamı koyacağım...




  • yani şöyle gömülü ing altyazı war ama kanımca softsub çünkü tr altyazıyı atınca playerler de sadece tr görünüo
    cowonda da eski versionlarda direkt atınca alıodu tr altyazıyı ama denedim 1.7 de ing altyazı geldi
    neyse o kdar önemli değil gerekirse sökerim softsubu bidaakine

    bu arada benm d2 de beyaz o da gayet hoş
    kırmızı her alan beyenio bende mi alsaydım die düşünüorum:)

    bide OverClocKing nerden alıosun kulaklığı üsküdarda bende yakın sayılırım üsküdara
    hala cowon un verdiği kulaklığı kullanıyorum memnunum ama belki değiştiririm uygun bişeyler bulursam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.