Şimdi Ara

d5 lanning pompa sorunu yardım Sıvı soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ,

    Bende özel hard tubing sıvı soğuma mevcut , tamamen kendi 3 senelik emeğimle yavaş yavaş topladığım bir bilgisayarım var isteyen olursa resimleri paylaşabilirim.

    Şimdi benim sorum d5 lowara pompa kullananlara geliyor.şimdi hocam bendeki d5 4 pin ve 4 pin molex kablosu mevcut ama işin garip kısmı ben bu pompayı 2 sene önce gene bu forumdan bi arkadaştan temin etmiştim fakat anakarta cpu_fan1 kısmına veya cpu_fan2 veya herhangi bir 4 pin fan kısmınına taktığım vakit (psu'dan molexde bağlı bu arada ) güç alamadım, yani pompa çalışmadı.

    Bu işlerde yeni olduğum içinde bozuk olma ihtimali vermedim.Ve nitekim o zamanlar bir fan kontrollera ihtiyacım vardı kelepir bir ZALMAN ZM-MFC3 5.25inch Fan Kontrolcü temin ettim.

    Daha sonra ise pompanın 4 pini fan kontrolcuye taktım ve molexide psudan bağladım ve çalıştı.Ve ben böle 1.5 sene idare ettim taaa ki şimdiye kadar :D

    Nzxt Sentry Lx ile kasayı biraz süsleyim dedim ve zalman fan kontrol biraz garip bir çalışma sistemi var yani usbden power alıyo bide psudan power kablosunu ayıran garip bir sistemi var sanki sistemi onun üstüne yüklüyoz gibi bir his uyandı , e şimdi malum gtx 1080 ftw var kasada patlamasın.

    Şimdi benim sorum bu pompa bozukmu halen bu fan kontrolde çalışıyor , ama ankarta takınca gene çalışmıyor

    pwm kablosu edinmem sölendi fakat pwm nedir anlamış değilim bi tane aldım ama biraz garip ( 4 pin giriş +4 pin çıkış + 3 pin giriş ) neyi nereye bağlıyacaz oda belli değil , biri yardımcı olursa sevirim Eyw







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.