Şimdi Ara

d5300 vs 700d veya tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    34 yaşında adam olarak bildiğin ergen başlığı gibi olacak ama seçim konusunda yardımınızı rica ediyorum. bu sektör hiç alışık olmadığım bir sektör. oldukça da kafa karıştırıcı. bilgisayar mantığı ile teknik açıdan baktığımda d5300 daha iyi görünüyor ama sadece teknik bakabiliyorum gerisinden hiçbir şey anlamıyorum. canon veya nikon harici bakmak istemiyorum, kaynak ve yedek parça konusunda bu iki marka oldukça iyi gibi geldi. malını pek satabilen biri değilim o nedenle ucuz bir tane ile başlayıp sonra satma düşüncem olmadı ki baktıklarım da pek üst düzey değil zaten. biniyim üstüne vurayım kırbacı niteliğinde bakıyorum. çok seçici biriyim bu nedenle ikinci el cihaza sıcak bakamıyorum. sizden ricam d5300 veya 700d veya sizin önereceğiniz başka bir kit iletmeniz. ne amaçla kullanacağım onu da belirteyim; genellikle insan yavrusu fotoğraflayacağım, yavrunun belgeseli niteliğinde video da olabilir. yeşil odun ve su fotoğrafları da olur manzara deniyor sanırım. elime oturması açısından bu ikisi sıcak geldi. belgeselden pek para kazanamayacağım için bütçem 2500 tl ve belki biraz daha üstü. yardımlarınızı rica ediyorum. (konunun sonu biraz dilenci gibi olmuş kusura bakmayın.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkantopal -- 20 Haziran 2017; 14:13:3 >







  • multimatom kullanıcısına yanıt
    tavsiye için teşekkür ederim. birkaç haftadır araştırıyorum ve linkini verdiğiniz konuyu da dikkatlice okumuştum. ama mağaza gidip test ettiğimde küçük makineleri kullanırken elim daha çok titredi. bir de solağım :) 1200d ve 700d elime oturma açısından defalarca test ettim. 1200d bile elime çok uygun gelmedi. 700d ve d5300 neredeyse aynı tutuş sağlamlığını verdi bana. daha üst cihazları test edemedim bide d3300 yoktu test edemedim.
  • Anladım. İki makina arasında çok büyük fark yoktur diye tahmin ediyorum, ama ikisini de bilen biri fikir verebilir.



    Bildiğim konuda da şöyle bir şey söyleyeyim, titreşim önleyiciden mi sensör boyutundan mı bilmiyorum slr lar ile 1/20 nin altında hiç net çekemedim. Ama RX100 ile 1/4 çekimim bile var net.



    Yani titreşimden rahatsızlığınız netsizlik ise çok korkmayın, ama his ise birşey diyemem tabii o öznel birşey.



    Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız Fuji showrooma gidip Fuji X30u da denemenizi tavsiye ederim. Kapalı alanda kitlensle çekmek hiç kullanışlı olmuyor çünkü.



    Eğer dslr alırsanız da mümkünse sadece gövde alıp üstüne Sigma 17-50 2.8 gibi bir lens takmanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 21 Haziran 2017; 1:12:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d5300 uzak ara daha iyi bir makinedir.24 mp lik sensor,39 af noktasi wifi gps ve 1080 60 fps secenegi vardir.bonus olarakta time lapse yapabiliyorsun.video icin afp lenslileri alman lazim.700d nin zamani bitti.aynasiz makinelerde cok guzel sony olympus benzeri markalarada bakmanizi oneririm kesinlikle cok basarililar.ayrica 2017 de giris seviyesinde canon dslr onerenleri hala anlamakta sikinti cekiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 21 Haziran 2017; 1:9:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • popturceyn P kullanıcısına yanıt
    hocam Sigma 17-50 2.8 lens fiyat olarak biraz bütçemin üstünde.

    pm yoluyla bilgilendirmeniz için de ayrıca teşekkür ederim. afp vr olarak d5300 olarak düşünüyorum sizin mesajınızdan sonra.

    18-55 VR AF-P dışında önerebileceğiniz başka var mıdır acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkantopal -- 21 Haziran 2017; 10:40:19 >
  • titreşim sizin açınızdan çok sorunca sony A6000 yada bu konuda uzman olan olmypos em mark serilerine bakmanda fayda var özellikle sony A6000 oldukça popiler bu aralar. lenslerde biraz sıkıntı yaşıyorsun biraz daha pahalı ama ucuz isterken titreşimden dolayı memnuniyetsizlik yaşayabilirsin

    dsrl de 1/60 altı enstantanede elde çekim pek mümkün olmuyor. olay makroya gelirse bu 1/125 ve üstü hele ki 200mm gibi bir tele lens de 1/450 enstantane gerekecektir. buda diyafram açıklığı fazla lensler ihtiyaç doğuracak yada tripota tele lens kullanmak zorunda kalacaksınızdır. ne çekeceğiniz burda sizi belirleyici anı yakalamak anı kalması gündelik hayat derseniz bence sony yada olmyus cephesini şidette araştırın çünkü elde 1 saniye pozlamayapanlar var bu makinelerle
  • hocam 18-55 afp yeter ilk basta fazlada acilmayin.18-55 ile cok sey basarilabilinir.bi makineyi kullanin biseyler ogrenin lensi 6 ay 1 sene sonra konusuruz:))sony aynasizlar iyidir ,her markada sorun cikabilir.aslinda jiddi buralardaysa aynasizlar hakkinda biraz bilgi edinin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Babakedi arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.
    @popturceyn arkdaşımın dediklerine de... Kit lensle 3 yıl geçirmiş birisi olarak ve hatta 2010 sonunda satın aldığım 12mp çıktı veren m43 sensörlü + kit lensli Olympus makinam ile çektiğim, devamında 2012'de aldığım yine 12mp. + kit lensli m43 makinam ile çektiğim fotoğraflarımın stok sitelerinde satıldığını da yaşamış birisi olarak...

    Daha da ilginç olabilir, 2007'de kullandığım mercimek sensörü diye anılan kompakt makina ile çektiğim, 8mp çözünürlüklü 1/2.3" sensörlü makinam ile çektiğim birkaç fotoğrafım bile 2016 sonu/2017 sürecinde stok sitesinde satıldılar !

    Yani herhalde bu kanıtlar 10 yıl, 6-7 yıl önceki teknolojinin, kit lensin, sensör boyutunun vs. ötesinde fotoğraf çekmeyi bilen, doğru konuyu görüp uygun teknik ile fotoğraflayan kişi için olayın daha iyi ekipman ile daha iyi fotoğraf çekileceği kanısını çürütmeye yeterlidir ?

    Olympus aynasızların güncel modellerinde (OM-D E-M10 Mark II ve üstü) gövdede bugün toplamını bir makinada bulamayacağınız her yetenek var gibi.
    - 5 eksenli IS ile elde çekimlerde düşük enstantanelerde net fotoğraflama imkanı. Bu özelliğin gövdede olması sayesinde eski filmli makina lenslerini kullanırken dahi 5 eksenli IS'ten yararlanabilme imkanı.
    - Gövdeden ayar yap-bas o yapsın "Time lapse" imkanı. Bu özelliği çoğu kişi sadece "time lapse" çekerim diye düşünüyor ama bunun selfie ve toplu çekimlerde de çok kolay ve keyifli kullanım imkanı sunar.
    Şöyle bu uygulamaya dair bir video izleyebilirsiniz :https://youtu.be/YvBT23ysc9E?t=1m4s
    - Star trail'den tutun da ışık boyama vs. için "Live composite" seçeneği ile bu tür çekimleri çok kolaylaştırmayı başarmış bir teknoloji
    - Makro çekimlerde sanırım Dünya'da tek Olympus gövdede sunulan "odak istifleme" (focus bracketing) teknolojisi

    Ayrıca 15 Temmuz'a kadar minimum 195 TL. geri ödeme kampanyası var Olympus'ta. Buradan bakabilirsiniz :https://bonus.olympus.eu/customer-apply-for-promotion/?country_promotion=61&lng=tr

    Odak istifleme olayına dair resmi kanaldan uygulama videosunu izleyebilirsiniz,https://youtu.be/kXRAkXxP-kg

    Olympus OM-D E-M10 Mark II modeli hakkında resmi kanaldan Türkçe detaylı tanıtım videosu :https://www.youtube.com/watch?v=9Tc4EvrpqJA

    "Live composite" özelliği nedir, nasıl kullanılır konusunda da bir arkadaşımızın uygulamalı anlatımına şuradan bakabilirsiniz,https://ilkelifoto.wordpress.com/2017/06/04/marmariste-yildiz-pozlama/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 21 Haziran 2017; 18:29:17 >




  • Hangi markaya yakin hissediyorsaniz onu alin. Aralarinda kullanim acisindan ciddi bir fark olmaz.

    Lens isi devreye girince canon daha mantikli. En azindan 250 liraya otomatik 50mm almak isteyeceksiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Hangi markaya yakin hissediyorsaniz onu alin. Aralarinda kullanim acisindan ciddi bir fark olmaz.

    Lens isi devreye girince canon daha mantikli. En azindan 250 liraya otomatik 50mm almak isteyeceksiniz.

    O lens var mı ? Geçen gün bir arkadaşa bunu söylüyordum ben de bir araştırdım piyasada 50mm. F1.8 IS kalmamış mı ne, hepsi IS STM ve 520-550 TL falan fiyatlarda o da.
  • 50mm 1.8 II lensler bulabilirseniz 350 den asagi yok ve uretimi bitti bulmakda zor.,nikon uyumlu yongnou 50 1,8 o paralara zaten bulunuyor ve canonun o lensinden daha iyi sonuc veriyor,internette bir suru kiyaslama var.canonun giris seviyesi lenslerde bi esprisi kalmadi.Bence millet ezbere konusuyor.akp ,sony telefon ve canon 50mm kafasi yillardir hep ayni degismedi bu forumlarda.yukarida jiddi ne guzel onermis anlatmis ben olsam degerlendiririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi


    quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    Hangi markaya yakin hissediyorsaniz onu alin. Aralarinda kullanim acisindan ciddi bir fark olmaz.

    Lens isi devreye girince canon daha mantikli. En azindan 250 liraya otomatik 50mm almak isteyeceksiniz.

    O lens var mı ? Geçen gün bir arkadaşa bunu söylüyordum ben de bir araştırdım piyasada 50mm. F1.8 IS kalmamış mı ne, hepsi IS STM ve 520-550 TL falan fiyatlarda o da.

    Sifiri en son 350 civarindaydi. 2.eli kastetmistim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben size bu ikisi arasında kesin şunu alın diyemem. ancak nikon d5300 daha iyi bir makine, sensörü biraz daha iyi canon makinesine göre. Dslr' ye göre kompakt boyutlu ve bence canondan gripi daha iyi. Ancak canon hem sıfır hem de ikinci elde lens çeşitliliği ve bulunabilirliği çok iyi. Sırf bunun için bile canon seçebilirsinz. Ayrıca olympus aynasızlar dslr stilinde. Aynasız düşünüyorsanız bakabilirsiniz. Ben nikon d5200, canon 70d ve olympus om-d e-m10 mark 2 kullandım, sonuncusunu hala kullanıyorum. Hepsinin ayrı keyfi vardı. Olympusun değerini anlayabilmek için bence önce bir dslr kullanmak gerekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • florads kullanıcısına yanıt
    quote:

    Olympusun değerini anlayabilmek için bence önce bir dslr kullanmak gerekiyor.


    Cümle hoşuma gitti.

    Kit lens ile kullanılacaksa nikon bence de ağır basıyor. Objektif açısından ileriye dönük düşündüğünüzde ise canon ağır basıyor.


    Arkadaşın cümlesine atıfta bulunayım. Sırf daha fotoğrafı çekmeden vizörden ne çekeceğinizi görmek için için bile aynasız alınır. Çok güneşli havada yanlış ışık ölçümü sebebiyle aynı pozu 2-3 kere çekmek zorunda kalmazsınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu biraz baltalayacagiz ama aynasiz cihazlarla ilgili teknik ozelliklerden bagimsiz, pratikte yasadigim tecrubemi paylasayim.

    Kisa bir sure sony aynasiz cihaz kullandim. Ama acikcasi hayal kirikligina ugradim.

    Cunku hem lensle birlikte yine bir dslr kullanirken ki dikkat ve tasima durumu soz konusu. Yani kucuk hafif diye bir kompakt makine kolayligi yok.

    Hem de tutma hissi ve vizorden cekim zorlugu nedeniyle bir keyif alamadim. Tabi bu benim eski kafaliligimdan olabilir. Ama sonucta fotografi keyf almak icin cekiyorum.

    Sonuclarda da keskinlik disinda bir artisini gormedim. Benim icin keskinlikten cok dogal golge ve parlak alan goruntusu geliyor. Dokuyu veren fotograflar ve makineler daha cok hosuma gidiyor. Ornegin Pentax k20d. Fazla genis olmayan dr ile benim vazgecilmezim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte inceleme sitelerinin olayı ve önemi de burada çıkıyor ortaya zaten. Kişisel görüşlerde en iyimser ihtimalde bile böyle şahsi zevklere dayalı ürünle kişiselleşmiş bağlantılarımız oluyor. İncemele siteleri ise mümkün olabilen en ortadan şekilde ürünleri eşit şartlarda test edip kıyaslayabileceğimiz biçimde bize kanıtları ile sunuyorlar. Bu da x kişi için ben bunu alır isem şu şu durumlarda böyle fotoğraf verecek ürün, eksi ve artı yönleri şu, bilmem sensörün dinamik aralığı-iso başarımı vb. de bu. Bu x kişilerden birisi için mercek altında aldığı model kendisinin 2-3-4'üncü gövdesi olacak ise bu kişinin az-çok beklentileri evvelki tecrübelerinden dolayı oturmuştur. Bu nedenle bu kişiler de incelemelerden ne çıkaracaklarını, o üründen ne alabileceklerini bilir. Yetinmez ise RAW'ını indirir kendi bilgi-beceri ve zevkine göre işleyerek de sonuçları görebilir. İlk makinasını alan acemi kullanıcı da en acemi döneminde dahi farz edelim o inceleme sitesinde kanıt olarak sunulan 800,1600,3200 iso'larda nasıl bir fotoğraf elde edeceğini görebilir.

    Ancak kişisel kullanıcı yorumu bence şöyle çok faydalı olabilecektir, fotoğraflarınızı paylaşırsınız... 500pigs, flickr veya şahsınıza ait siteniz, blogunuz nerede ise işte. Sonrasında öneri ve tavsiye yapacağınız zaman bunları da kanıt olması açısından öneride bulunacağınız insanlarla ya paylaşırsınız yada imzanızdan ulaşılabilir. Kişiler yazıp-söylediğinizden çok daha fazla gerçekçi olan bu alandaki ürettiklerinizi görürler. Bu da bir nevi kanıttır. Çünki 2-3-5 ay önce ilk makinasını alıp da "Ben bundan aldım, çok memnunum sen de al" diye yazıveren çok gördüm. Kişinin ortaya koyduğu 1 tek ölçülebilir-kıyaslanabilir kanıtı yok. Kimisinin araştırdım buldum tabi. Net şekilde "felaket" olarak niteleyebileceğim fotoğraf tecrübesine sahip insanlar böyle rahat ve emin biçimde, artık neye dayanarak öneri yapabiliyorlar anlamış değilim !




  • 700D; Stm lensler ile çok iyi+sessiz odaklama, video çekim sırasında manuel kontrol (Nikon'lar bu konuda geride), dokunmatik ekran ve 50mm lens avantajı ile geliyor.

    50mm lens aps-c sensörde biraz dar kalsa da bazı durumlar için biçilmiş kaftan ve fiyat olarak rakipsiz. Nikon'un 50mm lensi optik olarak biraz daha iyi olmasına rağmen 2 kat fiyata sahip ve Canon'un STM avantajına sahip değil. 50mm lens ile kit lense kıyasla çok daha düşük ışıkta çekim yapabilir ve arka planı çok daha fazla bulanıklaştırabilirsiniz. Hem fotoğraf hem de videolarınıza değişik bir boyut kazandırır.

    Dokunmatik ekran; gerek fotoğraf, gerek video, gerekse de menülerde dolaşma konusunda herşeyi çok kolaylaştırıyor.

    D5300'ün wifi özelliği var ama ne kadar iyi çalıştığını araştırın. Çoğu makineye koyuyorlar fakat hızlı ve kolay aktarım yapanların sayısı çok az.

    Sensör olarak d5300 kayda değer şekilde iyi. Hem iso başarımı hem de dinamik aralık olarak. İki makineyi de kit lensleriyle alıp kullanırsanız D5300 daha temiz (daha az noise) görüntüler verir. Mesela her 2 makineyle de iso 3200'de çekim yaparken; D5300 700D'ye göre 2/3 stop daha az noise üretiyor. Bu fark önemli fakat 50mm lensi alırsanız, D5300'ün iso 3200 ile çekim yaptığı ortamda 700D ile iso 320 kullanabilirsiniz ve bu da 8 kat daha az noise anlamına gelir. Tabii ki Nikon için de 50mm lens alıp iso 320'de çekim yapabilirsiniz ama yukarıda da belirttiğim gibi fiyat olarak 2 katından bile fazla.

    Dinamik aralık konusunda da Nikon daha iyi. Yüksek dinamik aralık kısaca; fotoğrafı bilgisayarda düzenlerken gölgelerden daha veri almanızı sağlar. Fotoğraftaki aydınlık bölgelerden de daha fazla veri alırsınız ama gölgelere oranla çok daha düşüktür. Manzara fotoğrafı çekerken dinamik aralığın geniş olması çok işe yarar fakat bu 2 makinenin de dinamik aralığı tüm manzarayı kapsamaz zaten ve en iyi görüntü kalitesini almak için 2 makine de yeterli değil. Hatta şimdiye kadar üretilmiş hiçbir makine manzaralardan maksimum verim alamaz çünkü her makinenin dinamik aralığı sınırlıdır. Bu yüzden manzara çeken kişiler 2 veya 3 fotoğraf çekip bunları photoshop ile birleştirir ve bu yöntem sayesinde Dxomark'ta görülen 12-13-14 gibi dinamik aralıkları 20'ye bile çıkarabilirsiniz. Olayı anlayınca çekim sırasında ekstradan 10 saniyenizi, photoshopta da 1 dakikanızı falan alır.

    İlerde kendinizi geliştirdiğiniz zaman 700D'yi değiştirmeden önce magic lantern yükleyip yeni bir makineye sahip olmuşçasına onlarca farklı özellik kazandırabilirsiniz. Fotoğraf ve özellikle video konusunda farklı dünyalar açıyor. Canon'ların büyük bir avantajı bu.

    D5300 24mp iken 700D 18mp. Çözünürlük hesabı 24/18=1.33 şeklinde yapılmıyor. Lineer çözünürlük farkı %15. Fazla megapiksel iyidir ama arada büyük fark varsa. 24 ile 18 arasındaki %15'lik fark çok az.

    Makineler arasında birkaç fark daha var ama onların pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Mesela d5300'ün şarjı daha iyi fakat uygun fiyata yedek pil alınabiliyor 2 makineye de. D5300 de alsanız yedek pil almanız mantıklı olan şeydir zaten. D5300'ün odaklama sistemi daha gelişmiş (39 nokta vs 9 nokta) ama muhtemelen 10-15 yıldır süregelen ve insanların %99'unun kullandığı şekilde sadece ortadaki noktayı kullanacaksınız. Bu tarz özellikler sizi çok da ilgilendirmiyor yani.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tüm herşeyi hesaba katıp kararınızı verebilirsiniz.

    Özet olarak şahsi görüşüm; başlangıç için Canon daha iyi.

    STM lenslerin pürüssüz odaklaması ve video sırasındaki sessizlikleri, videodaki manuel kontrollerin kolaylığı, fotoğraf ve videolaınıza çok ayrı bir hava katacak uygun fiyatlı bir lensinin oluşu, telefonlardan dolayı alışık olduğumuz dokunmatik ekranının olması gibi nedenlerden ötürü çok daha zevkli gelmesi ve daha iyi fotoğraflar üretme ihtimaliniz Nikon'a göre daha yüksek. Sonuçta fotoğrafçılık zevk işi.

    Bu arada 50mm STM lensin bir önceki versiyonu olan 50mm II lens artık sıfır olarak bulunmuyor ama aşağıdaki lens büyük oranda aynı lens. 50mm lensin tüm avantajlarına (STM Hariç) bu lens ile sahip olabilirsiniz. Bütçe varsa 50mm STM almanız çok daha iyi tabii ki.
    http://urun.n11.com/lens-objektif/canon-uyumlu-50mm-f18-otofokus-yongnuo-lens-P157995519



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Haziran 2017; 1:31:4 >




  • Merhaba tekrardan;

    sensör olarak nikon 5300 daha iyi,dinamik aralik olarak 700d den yukarida demişsiniz ve kesinlikle doğru.iso başarimi daha iyi.

    sizin mantiginizla 500d alip 50 mm 1.4 alsak iso performansi ayni olur:)hocam sensörün düşük isik performansini neden bi lensle dengeliyoruz ki?adam 18-55 alip oyle kullanacak bir süre,neden lens alana kadar can cekissin?

    wifi özelligi gayet stabil artik butun makinelerde.

    Batarya suresi neredeyse %50 daha uzun.



    Hareketli konularda calısmak icin AF noktasının fazla olması onemlidir.

    Mesela kus fotografı cekeceksiniz ucan bir kusu takip edip kadrajda af noktalarına denk getirmek cok zor olacaktır. AF noktası az olursa bu daha da zor olacaktır. Ama 11 yada ustu af noktası varsa makina konuyu cok daha kolay yakalama ve netleme imkanına kavusur. Ust segmentlerde af nokta sayısı 50 nin uzerindedir.

    50 nokta af si olanla, 3 nokta af si olan makina ile hareketli cekim sonucları cok farklı cıkar. 3 nokta ile ugrasır durursunuz denk getirmek icin ama 50 nokta neredeyse kadrajın tamamını kaplar, cok kolay yakalar ve netlersiniz.(bu bir alintidir)

    Yani siz merkezden tek noktayla netlemeye devam edin ama 39 af noktasi ile 9 af noktasi çoook farkli konular.aynasizlarda bu rakamlar gercekten cok yuksek ve neredeyse kadrajdaki hareketli her konuyu kusursuza yakin netliyorlar amator seviyede bile.

    Gelelim 24 ve 18 mp mevzusuna (bence %30 sizce ) %15 basari bence ciddi bir rakam,neden derseniz bu makineler neredeyse ayni para .(crop calisanlar farkedecektir)

    2 yil garanti bitmeden magic lantern turkiyede yalan olur:)kimse o riski almaz.2 yil bitincede zaten ya heves kacmis yada yeni bir gövde zamani gelmistir.

    time lapse govdede olmasi büyük bir nimettir bence yada 700d alip time lapse kumanda almakla ugrasmak hangisi mantikli:)

    Videoda dokunmatik ekran yararli oluyor ve manuel ayar cesitliligi iyi nedenler ama 1080 de 50p göz ardi edilecek bir sey degil bence.

    Bu arada nikonda tamamen sessiz afp lensli kitlerle satiliyor artik.kit lensle bi sure kullanacak insanlar icin buyuk avantaj.malesef 50 mm afp bir lens ben hic gormedim nikonda,canon 50 mm stm var.yongnou nikon icinde ayni paralara var stm alinmayacaksa canonunda bi esprisi kalmiyor.

    Uzun uzun yazmamin tek nedeni aslinda bu 2 makinede ayni para ama yukaridaki detaylara bakarsaniz,canon almak ne kadar mantikli?

    aslinda 700d ye haksizlik oluyor eski ve uretilmeyen bir urun sanirim,kiyaslama 750d ile yapilmasi gerekiyor bence.

    2 tane canonum var ve 1 adet a1 im var.gecmiste sony nikon olympus e420 ydi sanirim kullandim.şahsi görüşüm objektifde zuiko ve leica yi bir yana birakmak zorundayim bunlar cok iyiler gercekten.nikon govde ve objektifler canondan cok iyi,ama fiyatlari cok pahali.e gövde fiyatlari ayniykende nikon almak lazim,

    Sahurda yazdim hatam olduysa affola hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • popturceyn P kullanıcısına yanıt
    Kendi istek veya düşüncelerimize değil de konuyu açan kişinin isteklerine göre cevap vermemiz lazım.

    quote:

    sizin mantiginizla 500d alip 50 mm 1.4 alsak iso performansi ayni olur:)hocam sensörün düşük isik performansini neden bi lensle dengeliyoruz ki?adam 18-55 alip oyle kullanacak bir süre,neden lens alana kadar can cekissin?


    "Kit lens ile kullanacağım" gibi bir ifade olmadığına ve 3000 liraya yakın bir fiyat verilebileceği belirtildiğine göre kit lense takılı kalmasına gerek yok. Bu yüzden 50mm önerdim.

    quote:

    Batarya suresi neredeyse %50 daha uzun.


    Bunu açık şekilde yazmıştım. Şarj süresi ne olursa olsun ekstra batarya almak şart. Sonuçta usb üzerinden şarj olamayan makineler bunlar. İkisi de tek batarya ile yolda bırakmaz ama uzun bir seyahati veya yolculuğu da çıkaramayabilirler.

    quote:

    Mesela kus fotografı cekeceksiniz ucan bir kusu takip edip kadrajda af noktalarına denk getirmek cok zor olacaktır. AF noktası az olursa bu daha da zor olacaktır. Ama 11 yada ustu af noktası varsa makina konuyu cok daha kolay yakalama ve netleme imkanına kavusur. Ust segmentlerde af nokta sayısı 50 nin uzerindedir.


    Başta yazdığım gibi; konuyu açan kişinin isteklerine göre cevap vermeliyiz ve bu kişinin kuş fotoğrafı çekme gibi bir isteği yok. Burada 100 kişiye sorarsak 99 tanesi sadece orta noktayı kullanıp odaklıyordur. Takip, kuş gibi isteği olan kişiye 750D tavsiye etmek çok daha iyi. Ayrıca kuş fotoğrafçılığı için gövde kadar lens de önemli. 50-200mm gibi lenslerle yapılmaz. L serisi lenslere bakmak lazım ve bütçesi 2500-3000 olan birine "7000 liraya lens al" diyemeyiz.

    quote:

    Gelelim 24 ve 18 mp mevzusuna (bence %30 sizce ) %15 basari bence ciddi bir rakam,neden derseniz bu makineler neredeyse ayni para .(crop calisanlar farkedecektir)


    Çok daha önemli özellik ve farkların yanında %15'lik çözünürlük farkı pek de önemli değil. Canon da 24mp olsaydı iyiydi tabi ama "video çekimi iyi olsun, bu önemli" diyen birine sırf bir makine %15 daha fazla çözünürlüğe sahip diye onu önermek abes kaçar. Sonuçta biri 10mp diğeri 24mp değil.

    quote:

    2 yil garanti bitmeden magic lantern turkiyede yalan olur:)kimse o riski almaz.2 yil bitincede zaten ya heves kacmis yada yeni bir gövde zamani gelmistir.


    Yanlış dosyayı yüklemek gibi nedenler harici Magic Lantern yüzünden cihazına herhangi bir zarar geleni görmedim. Zaten cihaza değil karta yüklenen bir yazılım.

    Kit lens mevzusuna gelirsek; "İnsan yavrusu fotoğraflamak" olgusu hızlı bir lens gerektiriyor zaten. Kit lens ile iç mekanda bebek-çocuk çekebilene helal olsun. Bu yüzden açık diyaframlı bir lensin şart olduğunu söylemek boynumuzun borcu olmalı. Yoksa makineyi alıp da 1 hafta sonra "tüm fotoğraflarım bulanık" veya "isoyu 10000 yapmam gerekiyor ki net fotoğraf çekebileyim" gibi mesajlar gelebilir.

    Eğer fotoğraf %80-90, video %10-20 önemli ise kesinlikle d5300 + 35mm 1.8G alsın tabii ki ama bir bebeğin büyüme aşamaları hatıra olarak kaydedilecekse video bence çok daha önemli. Hareketsiz bir görüntüden (fotoğraf) ziyade bebeğin yüz ifadelerini, hareketlerini ve seslerini kaydedebilmek paha biçilemez. Videoda gerekirse manuel de odaklarım deniyorsa d5300 yine öne geçer. Diğer türlü 700D'nin videodaki hibrid odaklaması üstünlük sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 22 Haziran 2017; 6:5:41 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.