Şimdi Ara

d90+tamron 17-50 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • d90+tamron 17-50 kombinasyonunda sıkıntı cekiyorum. Biraz arastırma yaptım aynı sorundan bahseden bircok yabancı forum buldum ancak cozum ıceren bır baslık bulamadım.

    1 sene kadardır kullandıgım tamron 17-50, d80 ile kusursuz calısıyordu. Bu arada kendinden af motorlu versiyonu. ancak d90 da ara ara sorun cıkartıyor. Netlemeyi bırakıyor ve bazen f-- hatası verıyor. Cok sık olmuyor ancak live viewda cok sık şekilde netlemeyi bırakıyor, bu da sinir bozabiliyor ki bu makınayı live view ozelligi icin almıstım. Genelde evde ufak studyomda stock calısıyorum vizore bakamayacagım zamanlar yada netleme noktalarının yetmedıgı zamanlar oluyor. Bilgisi olan varsa paylasırsa cok sevinirim.

    Ufak bir kac bilgi. Objektif baska bodylerde sorunsuz. Makinada baska objektifler ile sorunsuz. Kullandıgım diger objektiflerde ki bunlarında hepsi 3rd party objektifler, hepsi sorunsuz calısıyor. Lensi taktıktan sonraki kilitde ufak esneme payında oynamayı denedım. Yani nikonun bazı kitlerinde olan basit f-- hatası degil. Lens ve makınada baglantı noktaları temiz.

    Kısaca durum garip, lens i degistireyim desem baska sabit diyaframlı opsiyon bulamıyorum butceme uygun sigma 18-50 den baska ki degiştirmek istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 5 Aralık 2009; 15:14:31 >







  • Maalesef bilen yok buralarda.Ben de de D90 var ve bir ara düşündüğüm bir lensti Tamron 17-50.D80 le çok iyi sonuçları var.D90 la anlaşamaması da ilginç.
  • ilginç bir durum doğrusu.. ancak söylediklerinize bakılırsa mekanik/optiksel bir sorun değil ama yazılımsal bir sorun olabileceği yönünde.. yazılımı güncellemeyi deneyin.. belki sorununuzun çözümü olabilir..

    edit: kelime hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 7 Aralık 2009; 15:12:47 >
  • Malesef guncelleyecek bir yazılım yok. D90 ile bu objektifi kullanan binlerce insan var ve bunların cogu sorunsuz kullanıyor. Ama bir kac kişide boyle bir şey ortaya cıkıyor cok ilginc. hala cozebilmiş degilim. Liveview dısında cok sıkıntı yaratmasada liveviewda kan kusturuyor ve cok sevdıgım bir lens.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellrot

    Malesef guncelleyecek bir yazılım yok. D90 ile bu objektifi kullanan binlerce insan var ve bunların cogu sorunsuz kullanıyor. Ama bir kac kişide boyle bir şey ortaya cıkıyor cok ilginc. hala cozebilmiş degilim. Liveview dısında cok sıkıntı yaratmasada liveviewda kan kusturuyor ve cok sevdıgım bir lens.


    yazılımı güncelle hocam.. yani bir telefondaki aynı yazılımı tekrar atmak gibi.. yada yaptır.. olmadı nikon/japonyaya bizzat mail at.. ben herşeyi yapardım en küçük bir sorunda
  • Anladım. Ben yeni bir firmware update varsa onu diyorsun sandım. Evet mantıklı, bir araştırayım mümkün mü. Sağol cevap için.
  • D300 le sorun çıkarmı ki tamda bu lens den alma arifesindeyim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellrot

    Anladım. Ben yeni bir firmware update varsa onu diyorsun sandım. Evet mantıklı, bir araştırayım mümkün mü. Sağol cevap için.


    rica ederim hocam.. sonucu buraya yazarsan iyi olacaktıor.. benzer sorun yaşayan veya yaşaması olası kişiler için aydınlatıcı olur..


    quote:

    Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

    D300 le sorun çıkarmı ki tamda bu lens den alma arifesindeyim..


    imkansız diye birşey olmadığına göre tabiki de çıkabilir.. ama bu bir sorunda olmayabilir.. en azından mekaniksel/optiksel bir sorun olmayabilir.. bilinmez..




  • Aynı sorun bende de 2-3 kez oldu. objektifi biraz gevşetip tekrar takınca düzeliyor. kontaklar tam oturmuyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmuc

    Aynı sorun bende de 2-3 kez oldu. objektifi biraz gevşetip tekrar takınca düzeliyor. kontaklar tam oturmuyor olabilir.



    Aynı sorun dediginiz tamamen aynı kombinasyondamı oldu? cunku bazı canon ve nikon kit lensler ayda yılda bir F-- hatası verir, lensin kitlendikten sora kalan ufacık oynama payı ile hareket ettirince gecer. Malesef bendeki sorun kontaklar ile alakalı degil ve biraz gevstegince de duzelmiyor. Bir kere f-- hatası verince 10 dakka geçmedigi olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

    D300 le sorun çıkarmı ki tamda bu lens den alma arifesindeyim..



    tabiki çıkar hemde daha güzeli çıkar sonuçta koskoca d300
  • Cpu tırnakları değil de lens içerisinde bir sorun olabilir belki, yazılımsal olduğunu düşünmüyorum şahsen, vaktinde 24-85 ile aynı sorunu bir süre yaşamıştım daha sonra ufak bir operasyon ve temizlikle bir daha sorunu yaşamadım. Gövdede tırnaklara denk gelen plakaları da silin iyice. 17-50 kullanıyorum ve bu tarz bir sorun yaşamadım henüz, daha büyük sorunlar yaşadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Cpu tırnakları değil de lens içerisinde bir sorun olabilir belki, yazılımsal olduğunu düşünmüyorum şahsen, vaktinde 24-85 ile aynı sorunu bir süre yaşamıştım daha sonra ufak bir operasyon ve temizlikle bir daha sorunu yaşamadım. Gövdede tırnaklara denk gelen plakaları da silin iyice. 17-50 kullanıyorum ve bu tarz bir sorun yaşamadım henüz, daha büyük sorunlar yaşadım



    mustafa sen lensi kargolamıştın dimi öğlen öyle söylemiştin... tüh tühhh yazık oldu.. neyse 17-50'yle kolay gelsin sana




  • evet ortak gönderdim.çok uzun aralığı vardı keskinlik olarak tatmin etmiyordu. sırada tokina 11-16 var
  • şu evi bi toparlasam borclarım bitse 105 almak istiyorum bnde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Cpu tırnakları değil de lens içerisinde bir sorun olabilir belki, yazılımsal olduğunu düşünmüyorum şahsen, vaktinde 24-85 ile aynı sorunu bir süre yaşamıştım daha sonra ufak bir operasyon ve temizlikle bir daha sorunu yaşamadım. Gövdede tırnaklara denk gelen plakaları da silin iyice. 17-50 kullanıyorum ve bu tarz bir sorun yaşamadım henüz, daha büyük sorunlar yaşadım


    İlginç olan nokta zaten lens sorunsuz. Başka bodylerde kusursuz calısıyor. Becerebildigim kadar temizledim ikisinde ancak hala anlaşamamakta ısrar ediyorlar. Yine de tekrar deneyecegim. Firmware i bastan yukleme konusunda da bir yere varamadım henuz.




  • @Hellrot bir gelişme var mı durumda ? Çözdün mü meseleyi ?
  • ben yazıyı okuyunca şaşırdım yaa ama bende d80 olduğu için gayet rahatım
  • Çözemedim malesef, en azından henüz. Body ve lens i ayrı ayrı tekrar denedim sorunsuz. Biryerde güvenilir bir yere gostermeyı dusunuyorum lensi vakit bulamadım henuz ama pek ümidim yok.

    @atoxi sorun d90 olması degil aslında pek, bu kombinasyonu kullanan milyon insan vardır sanırım sorunsuz sekilde. Benimkiler bi sevemediler birbirlerini.
  • girme aralarına fazla onlar anlaşır bir şekilde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.