Şimdi Ara

Da Vinci Sifresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • işte onlar nasıl düşünüyor. sizlerde görün [nerd]

    benim ona son mesajımda aynen şöyleydi;

    "peki incilde adı geçen ‘Paraklit’in kim olduğunu biliyormusun ?

    ben söyleyim sana , incilde geçen paraklit Son Peygamber Muhammed Aleyhisselamın ta kendisidir.

    Anselmo Turmeda kim biliyormusun ? bu gerçekleri gördükten sonra müslüman olan eski bir papaz.

    **Dindar bir Hıristiyan papaz olan ve “Ben bütün kalbimle Hazret-i İsâ dînine ve kilise geleneğine bağlıyım” diyen Vatikan Papalığı Müslümanlarla Münâsebetler Sekreteryası Danışmanı Papaz Michel Lelong: “Bende Kur’ân’ı tanıma arzusu, Müslüman dostlarla tanışmamdan sonra uyandı. Kur’ân’a eğildim ve bir hazîne buldum. İslâm dînine hayran olduğumu, Kur’ân mesajının muazzam zenginlikler ihtivâ ettiğini inanarak ifâde ediyorum. İslâmla buluşma, İslâmla diyalog, kendimizi ve doğruyu bulmamızda bize yardımcı olacaktır. Biz Batı Hıristiyanları, kültürümüzün kudsiyetini kaybetmesiyle, Yüce, esrarlı, Mutlak Hâkim, insanın ve kâinâtın Yaratıcısı olan Allah kavramını ve duygusunu da kaybetme eğilimi içine girdik. Böyle bir diyalog bize Hıristiyanlık özelliğimizi kaybettirmek şöyle dursun, Yeni Ahid’in (İncil) esasını teşkil eden gerçeklerden birini keşfetmemize yardım edecektir. O gerçek de şudur: Îmânımızın özünde Îsâ varsa, bilelim ki, ancak bir vâsıta olarak vardır. İlâh olarak değil.”

    **Prof. Dr. Hans Küng: “Bir Hıristiyan olarak, burada hayatım ve ölümüm için Hazret-i Îsâ’yı seçmemle birlikte, onun halefi olan Hazret-i Muhammed’i de (asm) seçmiş olduğuma inanıyorum. Ne İsâ kendisinin Allah’ın ebedî oğlu olduğunu iddiâ etmiştir, ne de ilk Hıristiyanlar. Helenistik terimler içinde tarif olunan an’anevî teslis doktrini bütün zamanlarda bütün inananlar için îman edilmesi gereken bir mükellefiyet olarak empoze edilemez. Hıristiyanlar, Hazret-i İsâ’ya şehadet eden Hazret-i Muhammed (asm) karşısında hâlâ ilgisiz kalamazlar. Ve artık onu sanki Îsâ’dan sonra başka bir peygamber gelmemiş gibi, bir sahte peygamber imişçesine kenara itemezler. Zaten bir çok Hıristiyan Hazret-i Muhammed’i (asm) hayatta iken çok büyük işler başarmış, bu dünyada yaşayan nice millet için önem taşıyan bir Peygamber olarak görüyor.”

    **Paris Katolik Enstitüsü’nden Jackues Pohier: “Allah’ın kendisini Hazret-i İsâ’nın şahsında tecessüm ettirdiğini söylemek had safhada saçmalıktır! Allah ancak Allah’tır!”

    **Fransa’dan Papaz Pierre Marie Beaude: “İlk kilise liderlerinin icad ettiği “Baba Îsa” öldürülmelidir! Hazret-i Îsâ ancak bir Peygamberdir!”

    **Klaus Schedel: “Hazret-i Muhammed’e (asm) inanmak, her hâlükârda Hazret-i Îsâ’ya ters düşmek sebebi değildir.”

    **Papaz Steve Johnson’un İslâmı seçişinde bir Müslüman öğrencinin ahlâkı etkili olmuştur. Johnson der ki: “Bana asla İslâmla ilgili bir telkinde bulunmadı. Namaz zamanı geldiğinde namazını kıldı. İslâma dâir sorular sorduğumda cevabını verdi. Ama daha fazlasını söylemedi. Sadece, tanışmamızdan üç ay sonra bana bir hadis-i kudsî kitabı verdi. Kitabı okuduğumda, bir buz dağına çarpmış gibi oldum! Dağılmıştım! Hayatım boyunca aradığım şeyin güzelliği ve gücü, rûhumu derinden sarsmıştı. Sarılmak için çabaladığım gerçeği bulmuştum. Hadisler beynimi çınlatıyordu!”

    Şimdi 2003’lerdeyiz. İslâmiyet’e yönelişler dalga dalga yayılıyor. Bir tek Müslümanın dîninden dönüp Hıristiyanlığa geçişi ise tarihte bile görülmemiş. "


    bu mesajdan sonra elemandan bi daha cevap gelmedi.
    ya tatmin oldu. o da araştırma yaptı ve yanlışları gördü.
    yada... no comment




  • Neyse erte, sen konuyu baska bir yone dogru cekiyorsun. Benim anlatmak istedigim o degildi. hangi amaca hizmet ettigi belli olmayan "Dinler Arasi Diyalog" muhabbetine girmissin sen. O ayri bir sey. II. Vatikan Konsili'nin yayinladigi son ilmihalin 496, ve 500'den sonraki maddeleri, Hristiyan dunyasinin neden muslumanlarla diyaloga girmeyi istediklerini acikca ifade eder: "incili butun dunyaya ogretmek". "Bir tek Müslümanın dîninden dönüp Hıristiyanlığa geçişi ise tarihte bile görülmemiş" diyorsun. Adapazari depreminden sonra, orayi adeta istila eden misyonerler yuzunden 5000 Adapazar'li Turk genci hristiyan oldu. Ordu, MIT ve Diyanet bu konuda son derece tedirgin durumdalar. Hepsi "diyalog" surecinde gerceklesti bunlarin. Aytunc Altindal, TV kanallarinda girtlak palatiyor senaryoyu anlatabilmek icin. Su anda 300den fazla kilise, ve binlerce elemaniyla 4 bir yandan ulkemizi sarmis durumda bu adamlar. ilim adamlari seviyesindeki gorusmeler elbetteki kimseyi dininden filan etmez. Hak din olan islam, bir gunes gibi digerlerinin sonuk kandilleri karsisinda parlar. O ayri. Ama asil mesele, "Buyuk Ortadogu Projesi" kapsaminda, AB ve ABD'nin alttan alta yuruttugu haksiz ve istirmarci misyonerlik faaliyetleridir....
    Da Vinci'nin Sifresi olayina geri donelim iyisi mi,,,




  • hele şükür kitabı bitirdim.

    yahu kitabın sonu yok. arkası yarın gibi olmuş.

    kutsal kase kim ? anahtar noldu ?
    sophi hala öğrenemedi ! ne iş anlmadım valla.

    merakla okudum okudum . bi baktım kitap bitmiş . ama sorular cevapsız kaldı.


    varmı başka okuyan ,?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.