Şimdi Ara

dabbe-musallat-semum-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yalvarıyorum bana yardım edin....

    ya filim izlemeyi bilmeyen kişilerle muhabbetim var yada ben filim izlemeyi bilmiyom...

    şu üç filimi evde ses sistemi ve 2. seferlerde tek başıma izledim ve inanın zaman zaman yatmak için sabah olmasını bekliyorum..(paranormal activity de dahil)

    dabbe oyunculuk ta da senaryodada sorunlar olsada bence gayet kokutucu idi..

    musallat da ben sorun bulamadım.....

    semumda ben baya gerildim...final sahneleri hariç çünkü semumu gizli olarak zihinde canlandırmak daha iyi olurdu bence...kızın kabusları ve geri kalan herşey izleyenler anlar...

    şimdi sorum sizce filimler komik miydi yoksa filmi ne şekilde izlediğin gerçekten önemlimi....

    milletin ukalalığını çektiğimi hissediyorum.. sizler ne düşünürsünüz....







  • Musallat aralarındaki en iyi yapımdı zannımca. Her ne kadar Türk insanının zaafı olan cin mefhumunu kullanıp zoekenlere sığınsa da; olay örgüsünü işlemedeki başarısı ve Türkiye şartlarına göre atmosferi sağlam kurması idare eden bir yapım görmemizi sağladı sinemasal kabızlık yaşadığımız korku türünde. Dabbe ise bir beden daha düşüktü. Ama açtığı çığır dahi yeter bence. Elbette güldüren amatörlükler had safhadaydı. Ama böyle bir sinema ülkesinde, gayet başarılı bir ön adımdı bana kalırsa. Yüksek bütçeli korku klasiklerinin hafızı oluşumuzdan ötürü, bu amatörlüklere epey güldük. Gerçi bu düşündüklerimi sonradan yaptığı işlerin fiyasko olmasıyla baltalasa da Hasan Karacadağ, Dabbe için kendisine teşekkür etmemiz farzdır, hakkını vermemiz elzem düşer. Semum ise oldukça sıradan, klişe ve intihaldi. Constantine canavarlarıyla Japon korku öğelerini birleştirmek istemiş ama ne Musa'ya yaranabilmiş ne İsa'ya. Her yapımın afişine de Kuran'dan ayet koymak, bence Türk insanının dini hassasiyetini kullanıp bir nevi dini ticarete alet etmek gibi bir niyet hissettirdi bana, doğrusunu Allah bilir. Gülüp geçenlere, gülüp geçiniz efendim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De-Niro -- 18 Ocak 2010; 4:47:27 >




  • musallatla dabbeyi izlemedim ama semum en çok güldüğüm korku filmiydi.. esas kızın, volkaaaan diye tro tarzı bağırışlarına gülmeyen de sorun vardır..
  • hayatımda dabbe 2 kadar saçma bi film görmedim
  • Musallat bence kötü değildi. Sadece filmin sonundaki yaşlı adamın ailesine gelenler biraz uymamıştı ve abartılmıştı bence.
    Dabbe çok iyi değildi bana göre. O teknolojik sahneler ve aşırı karanlık ortam hoşuma gitmemişti.
    Semum tamamen bir komediydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: De-Niro

    Musallat aralarındaki en iyi yapımdı zannımca. Her ne kadar Türk insanının zaafı olan cin mefhumunu kullanıp zoekenlere sığınsa da; olay örgüsünü işlemedeki başarısı ve Türkiye şartlarına göre atmosferi sağlam kurması idare eden bir yapım görmemizi sağladı sinemasal kabızlık yaşadığımız korku türünde. Dabbe ise bir beden daha düşüktü. Ama açtığı çığır dahi yeter bence. Elbette güldüren amatörlükler had safhadaydı. Ama böyle bir sinema ülkesinde, gayet başarılı bir ön adımdı bana kalırsa. Yüksek bütçeli korku klasiklerinin hafızı oluşumuzdan ötürü, bu amatörlüklere epey güldük. Gerçi bu düşündüklerimi sonradan yaptığı işlerin fiyasko olmasıyla baltalasa da Hasan Karacadağ, Dabbe için kendisine teşekkür etmemiz farzdır, hakkını vermemiz elzem düşer. Semum ise oldukça sıradan, klişe ve intihaldi. Constantine canavarlarıyla Japon korku öğelerini birleştirmek istemiş ama ne Musa'ya yaranabilmiş ne İsa'ya. Her yapımın afişine de Kuran'dan ayet koymak, bence Türk insanının dini hassasiyetini kullanıp bir nevi dini ticarete alet etmek gibi bir niyet hissettirdi bana, doğrusunu Allah bilir. Gülüp geçenlere, gülüp geçiniz efendim..

    Ben sadece musallatı izledim şimdiye kadar ki Türk korku filmlerinin en iyilerindendi.
    Gerçekten çok güzel yorumlamış arkadaş hepsini zaten




  • Dabbe 2 yi komedi filmi diye sunsalardı daha fazla gişe hasılatı toplardı. Ses sistemi oldukça iyi basık bir salonda izledim filmi. Küçük ergenler bile gülüşüyordu.
  • Sonuçta bir Türk korku filmi yapmak istiyorsan,bunu genel anlamda dini motifler üzerine oturtmalı belki de.Yani zaten adından,bahsedilmesinden bile korktuğumuz öğeleri kullanmak,mantıklı geliyor bana.Ama mümkünse biraz daha aklı selim senaryolar,biraz daha uygun oyunculuklar,ve daha az güldürerek:)

    Musallat,üzerinde biraz çalışılıp,daha kıvamlı bir hale getirilse,seyrettiğim en iyi korku filmlerinden biri olmaya aday olurdu açıkcası,bu yönden baktığımda.Bulduğu tüm korku filmlerini seyreden,ve genel olarak pek tepki vermeyen biri için,karanlık atmosferinde etkisiyle bir an için tırsmadım desem yalan olur:)
  • Zaten son zamanlardaki korku filmi hep din üzerinden yapılıyor.Böylece gerçek havası verilip kişiler korkutulmaya çalışıyor ama bunu pek yapan yok.Ne bileyim bir çığlık gibi bir seri tutulur mu? Denememiz lazım böyle filmleri
  • İlk d@bbe filmi bence gayet güzeldi ve konusu itibariyle gerçekten üzerine bir şeyler katılabilirdi. Ama yönetmen ikinci filmde nedense, komedi filmi mi yapayım demiş herhalde, tam bir rezalet ortaya çıkarmış. Şu ana kadar ki en iyi Türk korku filmi bence Musallat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.