Şimdi Ara

Dacia Sandero Stepway hakkında yorumlar (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
281
Cevap
10
Favori
431.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat_60


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbuyuk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ocgultekin

    Öncelikle yorumların hepsini üşenmeden okuduğumu belirteyim? Sonra kafamdaki soruları sorayım? Sonrada görüşlerimi paylaşayım?

    1-Bu araç Renault güvencesinde diyenler, parçası her yerde bulunur diyenler acaba Türkiye de satılan hangi aracın parçasını bulamamışlar? Bazılarımızın aklı hala 1960larda takılı kalmamış mı sizce?

    2-Aracın motoru Clio ile aynı diyenler, acaba Clio kaç yılından beri üretiliyor, şu an piyasada kaçıncı nesil Clio satılıyor ve bu aracın motoru acaba hangi Clio motoru?

    3-Parçası ucuz diyenler, acaba bu araçla ilgili hiç bir parça fiyatını biliyor mu?

    Ben elimde olmayan özel sebeplerden dolayı, bu aracın 1.4 70HP lik Ambiance modeline biniyorum. Henüz 2 hafta oldu. Ama tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Aracın "0" satış fiyatı konusunda yorum yapanlar haklı olabilir. Bu aracı sıfır alırken ucuz görünebilir, ama kullanırken çektiğiniz eziyete verdiğiniz para değmez. Gelelim görüşlerime;

    1.Araçla yola çıktım, 1.vites gazı kökledim, yüksek bir motoru sesine ve devir saatinin fırlamasına rağmen araç gitmiyordu, Vitesi 2 ye aldım, gazı kökledim araç bağırıyor motor devri artıyor ama hızlanma çok az oluyordu. Bu şekilde 5. vitese kadar geldim, aracın gaz pedalını kökledim ve beklemeye başladım. Araç 90km hızdan 110 km hıza bir zahmet yaklaşık 2dk çıktı. İnanmayan test sürüşüne çıkıp denesin. Yakın sarfiyatı konusunda ise benim kullandığım 1.4 70hp lik araç hiç de ekonomik değil.

    2-Yola çıktığım bir gün yağmur başladı, ön silecekleri çalıştırdım fasılalı olarak, çok sık gidip geliyordu fasılasını ayarlamak istedim malesef fasıla ayarı yoktu. Arka sileceği çalıştırdım, silecek sürekli gidip geliyor. Oysa ben silecek kolunu fasılalıya getirmiştim. Arka silecekte sürekli çalışma modundan başka bir mod yok. (Aklıma ön silecekler çalışır vaziyetteyken geri vitese takdığımda, arka sileceği otomatik çalışan arabam geldi) Ön sileceği sürekli çalışır konuma aldım. Sileceklerin durup döndüğü noktalarda abartılı bir mekanik ses geldiğini fark ettim. Yağmur şiddetlenince en hızlı olan sürekli çalışma da 2. kademeye aldım. Malesef silecekler yağmurun hızına yetişemiyordu. Yağmurun ise abartılı bir yağış hızı yoktu.

    (Bir silecek mevzusunu bukadar neden uzatıyorsun diyenler lütfen devamını okumasın. Zaten onlar için araçta sileceğin olması bile yeterli, fasılasının ayaralanabilir olması vs önemli değil)

    3-Sürücü koltuğuna oturduğumda, koltukla direksyon arasında sıkıştım, koltuğun yüksekliğini ayarlamak istedim, malesef yoktu, direksyonun yüksekliğini ayarlamak istedim, malesef o da yoktu. Yeni araçlarda bırakın yüksekliği derinlik ayarı bile olduğu düşünülürse, malzemeden nekadar çaldıkları daha iyi anlaşılır.

    4-Sürücü koltuğuna bacaklarımın yarısı basıyordu, baldırımın yarısı boşta, koltuğun oturma yerinin uzunluğundan bile çalmışlar. Gerçi Renault 9 un sandalye gibi koltukları düşünülürse, bayağı mesafe kat etmişler demek lazım.

    5- Direksyon simidi tam anlamıyla bir facia. Elinizden kayıp duruyor. Bendemi şu direksyona geçirilen kılıflardan alsam diyeceğinizi bir direksyon simidi var. Bunun havalı olduğunu düşünenler için ideal olmuş.

    Aslında yazacak çok şeyim var, ama bu araç için ne söylesem boş, zaten aklına koymuş olan, beni önyargılı olmakla, marka bağımlısı olmakla vs suçlayıp gidip alacak. Fikrime katılanlar ise zaten durumu biliyor, o yüzden uzatmayacağım....

    Son söz olarak; yurtdışında satılan araçlarla Türkiye de satılan araçlar arasında çok fark var, dış görünüş sizi aldatmasın. Motor kaputunun altındaki motorların aynı olduğundan nasıl emin olabilirsiniz. Ben şahsım adına bu araca 24-25 bin tl vermek yerine, 2009-2010 model 5-10binden ikinci el araç bakarım. Yok illaki sıfır olacak diyenlere, Hyundai uğramalarını tavsiye ederim.

    Arkadaşım Megan II almıştı. Bana aracı anlatırken diyor ki, " Araç full herşey var. Ancak dijital kılimasını bir türlü ayarlayamadım, donuyoruz arabada" bu durumda olanlar, teknolojiyi zaten kullanmayacak olanlar illa ki Dacia Sandero alacağım diyenler, zaten internette 7-8bin TL aşağıya 2-5 bin km de bu araçlardan ikinci el satılıyor. Gidip o arçları alın ki, hata yapıp pişman olmuşları da kurtarın.



    Arkadaşım, sen bi ustadan anlaşılan hiç bir bilgi almadan kafandaki eksileri sıralayıp atmışsın,
    ben Konyadayım yaşım 38 seninle kendi aracımla , (madem hyundaicisin) bi i20 yada bi i 30 al
    anahtar bırakmacasına; şöyle bi dağlara çıkalım benim gittiğim yollardan gidersen araba sana hediyem
    varsan gel, yada ben geleyim nasıl istersen,çok ciddiyim.............
    biliyorsan konuş adam sansınlar,bilmiyorsan sus alim sansınlar,,,,,,,sen hangisi olmak istiyorsan
    işte meydan cevabını bekliyorum.




    Abi Hyndai ile dağa taşa cıkılmayı düşünemiyorm bile o nazik asfalt arabası toprak yolda bile mazallah tekeri eline alırsın,





    Dağa taşa çıkmadım ama zamanında pederin accentinin canını az okumadım (Tabi gençliğin verdiği heyecan ve aptallık.WRC izleyip sonra gaza gelip yedek anahtarı alıp aracı yıkayacam bahanesiyle) ve o nazik dediğiniz araba henüz taş gibi alt takım sadece viraj denge demir lastiklerinin değişimini istiyor bir de amortisörlerden biri patlak.Detay istersiniz belki.El freni ile spinler.Viraja hızla girmek sebebiyle 270 derece spinler.Araçta 5 kişi varken yama yapılmaktan dalgalı denize dönen yolda 160km/h gitmek.Kışın buzda 4. 5.vitese takarak aracın 40 km olan hızını gazı kökleyerek 80-90a çıkarıp patinaja kaptırmak.Arkadaşları doldurup onlara hava atacağım diye fransanın dar asfalt yoluna benzer bol virajlı dar köy yolunda giderken sert direksiyon kıvırmaktan aracı önden arkadan kaydırmak ve kalbinin biyerlerinde attığını hissetmek.Ön kaputtan süzülerek aracın ön camına çarpan suyun içinden geçmek.Sabah buz gibi arabayla 200 metrede ş.içi 100e çıkıp tali yoldan birinin önüne çıkması sonucu sert fren sonrası soğuk kampanaya yapışan ve bırakmayan balata yüzünden aracın kontrolünü kaybetmek ve onu yolda tutmak için dökülen ecel terleri.70 derecelik virajla başlayan ve eğimi yüksek olan bölümü 80-90 ile girildiğinde hızını 60a düşüren tırmanışları hızını 100ün altına düşürmeden çıkmayı başarabilmek için olabildiğince hızlı bir şekilde viraja girmek.Düz yol hiç gaza basmadan kalkış yapıp yine gaza basmadan aracı 5.vitese kadar yükseltebilmek.köye dede ziyaretine gitmek ve yılda birkez gelen Renault fabrikasında endüstri mühendisi olan pederin kuzeninin bu aracı bu köy yollarında haşat etme ben bozuk yola girmemek için şurdan dolandım geldim demesine karşılık biz senin yılda bir kez gelmene rağmen kaçtığın yoldan 2 haftada bir gelip gidiyoruz cevabı vermek.Bunlara rağmen senin asfalt aracı dediğin araç hâla taş gibi.peder 10 yıldır biniyor.Ne debriyajı baskısı balatası değişti ne balataları değişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 11 Nisan 2010; 19:03:09 >




  • quote:

    Bunlara rağmen senin asfalt aracı dediğin araç hâla taş gibi.peder 10 yıldır biniyor.Ne debriyajı baskısı balatası değişti ne balataları değişti.

    hımm ilginç..
  • Aslında çok güzel ve donanıma göre uygun bi araç.Eksiği Normal sanderodan yükseklik ve lastik ebadından dolayı fazla yakması.

    Ben şahsen 1.5 dci 85hp laurette sandero alırdım.İkiside 27.000 tl.Zaten normal sandero da yerden yüksek.

    Ama 85hp lik dci ile 70hp lik dci arasında çok çok fark var.Hem daha az yakıyor hem çok çok daha performanslı.

    Keşke stepway in 85 liği satılsaymış..

    Logan tercih edenler 85 lik dci motor 1.5 fazla vermeye değer..
  • stepwayin dizel otomotik vitesi var mı?şu an dizel otomatik bir araç arıyorum.geniş,sedan.bütçede 28 bin falan.araştırıken bu aracı gördüm.bende son derece ve son derece memnun olduğum dizel kia cerato m var.fakat bu trafikten bıktım ve hanımda kullanmak istiyor.dizel otomatikte pek yok.megan,acccent de istemiyorum.toyoto,nissan,ford gibi araçların otomotik dizeli 2. eli bile 33-35 bin tlden başlıyor(az km li).
    Şu an en yakın olduğum linea nın otomotik dizeli.Tecrübe eden varsa bilgilendirirse çok sevinirim.Hafta sonu 2 sinede bakıcam.
    Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mozanlar

    stepwayin dizel otomotik vitesi var mı?şu an dizel otomatik bir araç arıyorum.geniş,sedan.bütçede 28 bin falan.araştırıken bu aracı gördüm.bende son derece ve son derece memnun olduğum dizel kia cerato m var.fakat bu trafikten bıktım ve hanımda kullanmak istiyor.dizel otomatikte pek yok.megan,acccent de istemiyorum.toyoto,nissan,ford gibi araçların otomotik dizeli 2. eli bile 33-35 bin tlden başlıyor(az km li).
    Şu an en yakın olduğum linea nın otomotik dizeli.Tecrübe eden varsa bilgilendirirse çok sevinirim.Hafta sonu 2 sinede bakıcam.
    Teşekkürler..


    bildiğim kadarıyla Dacia'nın hiç bir modelinde otomatik vites yok.Çok büyük bir eksiklik ama yinede dacia her yönüyle bence alınacak araba...
  • bugün ilk kez bir stepway gördüm gri renkli çok hoşuma gitti, yerden yükseklik ve tavandaki port bagaj arabaya sportmen bir hava vermiş, dışardan bakıncada hiçte ucuz bir araba görüntüsü yok,oldukça oturaklı duruyor
  • 1-dizel
    2-klima
    3-havayastığı
    4-cdçalar
    5-çelik jant
    6-merkezi kilit
    7-abs

    ben kendim için araç ararken aradıklarımı alt alta sıraladım bugün normal kullanıcıların arabasında
    olması gereken temel şeyler bunların haricindekiler boşuna para verip belkide bazı özellikleri hiç kullanmayacağımız şeylerdir şimdi sadece bu saydığım 7 maddeyi gidip bayileri dolaşırsanız en kötü markanın en kötü aracını bile 30binliradan aşağıya bulamazsınız fiatın araçlarında cd bile yok orası boş ek para verip cd taktırıyon
    ben 27binliraya gittim stepway aldım bu saydıklarımın haricinde arabada tavan çıtası, marşbiyel, çamurluk giydirmesi, tampon da suv kiti, egzoz kafası sis farı. siyah far çerçevesi var toplam fiyatı 2binliraya yakın
    ben bu aracı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum ve çok memnunum yol bilgisayarı direksiyondan kumandalı cdçalar yok bilmem kaç saniyede hızlanma yok maksimum hız yok navigasyon bilmem ne sizin burda saydığınız çoğunuzun bırak kullanmayı adını bie bilmediğiniz ne işe yaradığını bilmediğiniz birçok özelliğin bulunduğu araçların fiyatından haberiniz yok galiba parası çok olan gitsin o arabaları alsın bu saydığım 7-8tane özelliklerden başkasını kullanmasın boşuna para versin ben aracımdan çok memnunum gaza bastımmı gidiyo frene bastımmı duruyo müziğimi dinliyorum şeklide çok hoş dikkatte çekiyorum zengin görüntüsüde veriyo yakıtıda çok düşük bizim yollarımızda 150-160ı geçecek yer yok ve benim aracım çok rahat 160a kadar çıkıyo hatta daha fazlasınada çıkıyo müsait yol yok buda bana yetiyo bana lazım olduğu zaman ani hızlanmasıda gayet yeterli broadway doğan falan gibi araçların 2. viteste 3e zor attıkları yerde ben bazı yerlerde sıkıştırsada 5. vitesle rahat gidiyorum 6. vites olmadığına göre sorun yok dahası ne anlamadım aynı özelliklerin bulunduğu başka markaların en düşük olanıyla arasında 6-7binlira fiyat farkı var isteyen araştırsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ensaryaşar

    1-dizel
    2-klima
    3-havayastığı
    4-cdçalar
    5-çelik jant
    6-merkezi kilit
    7-abs

    ben kendim için araç ararken aradıklarımı alt alta sıraladım bugün normal kullanıcıların arabasında
    olması gereken temel şeyler bunların haricindekiler boşuna para verip belkide bazı özellikleri hiç kullanmayacağımız şeylerdir şimdi sadece bu saydığım 7 maddeyi gidip bayileri dolaşırsanız en kötü markanın en kötü aracını bile 30binliradan aşağıya bulamazsınız fiatın araçlarında cd bile yok orası boş ek para verip cd taktırıyon
    ben 27binliraya gittim stepway aldım bu saydıklarımın haricinde arabada tavan çıtası, marşbiyel, çamurluk giydirmesi, tampon da suv kiti, egzoz kafası sis farı. siyah far çerçevesi var toplam fiyatı 2binliraya yakın
    ben bu aracı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum ve çok memnunum yol bilgisayarı direksiyondan kumandalı cdçalar yok bilmem kaç saniyede hızlanma yok maksimum hız yok navigasyon bilmem ne sizin burda saydığınız çoğunuzun bırak kullanmayı adını bie bilmediğiniz ne işe yaradığını bilmediğiniz birçok özelliğin bulunduğu araçların fiyatından haberiniz yok galiba parası çok olan gitsin o arabaları alsın bu saydığım 7-8tane özelliklerden başkasını kullanmasın boşuna para versin ben aracımdan çok memnunum gaza bastımmı gidiyo frene bastımmı duruyo müziğimi dinliyorum şeklide çok hoş dikkatte çekiyorum zengin görüntüsüde veriyo yakıtıda çok düşük bizim yollarımızda 150-160ı geçecek yer yok ve benim aracım çok rahat 160a kadar çıkıyo hatta daha fazlasınada çıkıyo müsait yol yok buda bana yetiyo bana lazım olduğu zaman ani hızlanmasıda gayet yeterli broadway doğan falan gibi araçların 2. viteste 3e zor attıkları yerde ben bazı yerlerde sıkıştırsada 5. vitesle rahat gidiyorum 6. vites olmadığına göre sorun yok dahası ne anlamadım aynı özelliklerin bulunduğu başka markaların en düşük olanıyla arasında 6-7binlira fiyat farkı var isteyen araştırsın





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~
    Hoşuma gitmedi desem yalan olur beğendim

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocgultekin

    Öncelikle yorumların hepsini üşenmeden okuduğumu belirteyim? Sonra kafamdaki soruları sorayım? Sonrada görüşlerimi paylaşayım?

    1-Bu araç Renault güvencesinde diyenler, parçası her yerde bulunur diyenler acaba Türkiye de satılan hangi aracın parçasını bulamamışlar? Bazılarımızın aklı hala 1960larda takılı kalmamış mı sizce?

    2-Aracın motoru Clio ile aynı diyenler, acaba Clio kaç yılından beri üretiliyor, şu an piyasada kaçıncı nesil Clio satılıyor ve bu aracın motoru acaba hangi Clio motoru?

    3-Parçası ucuz diyenler, acaba bu araçla ilgili hiç bir parça fiyatını biliyor mu?

    Ben elimde olmayan özel sebeplerden dolayı, bu aracın 1.4 70HP lik Ambiance modeline biniyorum. Henüz 2 hafta oldu. Ama tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Aracın "0" satış fiyatı konusunda yorum yapanlar haklı olabilir. Bu aracı sıfır alırken ucuz görünebilir, ama kullanırken çektiğiniz eziyete verdiğiniz para değmez. Gelelim görüşlerime;

    1.Araçla yola çıktım, 1.vites gazı kökledim, yüksek bir motoru sesine ve devir saatinin fırlamasına rağmen araç gitmiyordu, Vitesi 2 ye aldım, gazı kökledim araç bağırıyor motor devri artıyor ama hızlanma çok az oluyordu. Bu şekilde 5. vitese kadar geldim, aracın gaz pedalını kökledim ve beklemeye başladım. Araç 90km hızdan 110 km hıza bir zahmet yaklaşık 2dk çıktı. İnanmayan test sürüşüne çıkıp denesin. Yakın sarfiyatı konusunda ise benim kullandığım 1.4 70hp lik araç hiç de ekonomik değil.

    2-Yola çıktığım bir gün yağmur başladı, ön silecekleri çalıştırdım fasılalı olarak, çok sık gidip geliyordu fasılasını ayarlamak istedim malesef fasıla ayarı yoktu. Arka sileceği çalıştırdım, silecek sürekli gidip geliyor. Oysa ben silecek kolunu fasılalıya getirmiştim. Arka silecekte sürekli çalışma modundan başka bir mod yok. (Aklıma ön silecekler çalışır vaziyetteyken geri vitese takdığımda, arka sileceği otomatik çalışan arabam geldi) Ön sileceği sürekli çalışır konuma aldım. Sileceklerin durup döndüğü noktalarda abartılı bir mekanik ses geldiğini fark ettim. Yağmur şiddetlenince en hızlı olan sürekli çalışma da 2. kademeye aldım. Malesef silecekler yağmurun hızına yetişemiyordu. Yağmurun ise abartılı bir yağış hızı yoktu.

    (Bir silecek mevzusunu bukadar neden uzatıyorsun diyenler lütfen devamını okumasın. Zaten onlar için araçta sileceğin olması bile yeterli, fasılasının ayaralanabilir olması vs önemli değil)

    3-Sürücü koltuğuna oturduğumda, koltukla direksyon arasında sıkıştım, koltuğun yüksekliğini ayarlamak istedim, malesef yoktu, direksyonun yüksekliğini ayarlamak istedim, malesef o da yoktu. Yeni araçlarda bırakın yüksekliği derinlik ayarı bile olduğu düşünülürse, malzemeden nekadar çaldıkları daha iyi anlaşılır.

    4-Sürücü koltuğuna bacaklarımın yarısı basıyordu, baldırımın yarısı boşta, koltuğun oturma yerinin uzunluğundan bile çalmışlar. Gerçi Renault 9 un sandalye gibi koltukları düşünülürse, bayağı mesafe kat etmişler demek lazım.

    5- Direksyon simidi tam anlamıyla bir facia. Elinizden kayıp duruyor. Bendemi şu direksyona geçirilen kılıflardan alsam diyeceğinizi bir direksyon simidi var. Bunun havalı olduğunu düşünenler için ideal olmuş.

    Aslında yazacak çok şeyim var, ama bu araç için ne söylesem boş, zaten aklına koymuş olan, beni önyargılı olmakla, marka bağımlısı olmakla vs suçlayıp gidip alacak. Fikrime katılanlar ise zaten durumu biliyor, o yüzden uzatmayacağım....

    Son söz olarak; yurtdışında satılan araçlarla Türkiye de satılan araçlar arasında çok fark var, dış görünüş sizi aldatmasın. Motor kaputunun altındaki motorların aynı olduğundan nasıl emin olabilirsiniz. Ben şahsım adına bu araca 24-25 bin tl vermek yerine, 2009-2010 model 5-10binden ikinci el araç bakarım. Yok illaki sıfır olacak diyenlere, Hyundai uğramalarını tavsiye ederim.

    Arkadaşım Megan II almıştı. Bana aracı anlatırken diyor ki, " Araç full herşey var. Ancak dijital kılimasını bir türlü ayarlayamadım, donuyoruz arabada" bu durumda olanlar, teknolojiyi zaten kullanmayacak olanlar illa ki Dacia Sandero alacağım diyenler, zaten internette 7-8bin TL aşağıya 2-5 bin km de bu araçlardan ikinci el satılıyor. Gidip o arçları alın ki, hata yapıp pişman olmuşları da kurtarın.





    clio ile aynı motoru kullanmadığını söylemek için sanırım kör olmak lazım
    ben şimdiye kadar logan a parça lazım olduğunda içimin sızladığını hatırlamıyorum gerçi 3yılda henüz çok şükür pek masraf açmadı
    aracın hızlanması ile ilgili sanırım sorun araba da değil 90 dan 110 a 2 dakikada çıkmak için sanırım müthiş acemi olmak lazım bence araba kullanma konusunda biraz pratik yapın
    koltuk direksiyon mesafesine arabayı aldıktan sonra mı baktınız hiç gidip almadan önce denemediniz mi bence burda da suç sizde
    koltuğa oturunca bacakların yarısı koltuğa basıyorsa sanırım 2 metreden daha uzunsunuz burda da hata sizin zaten o durumda sandero size uygun değil


    ve sizden ricam
    sanırım arabayı 24 lira civarına aldınız ve pişman olup aracını 7 8 lira aşağı verenlerden olursanız bana mesaj atın ben direk müşteriyim
    ciddi olarak direk alırım aracınızı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hodebabe


    quote:

    Orijinalden alıntı: ocgultekin

    Öncelikle yorumların hepsini üşenmeden okuduğumu belirteyim? Sonra kafamdaki soruları sorayım? Sonrada görüşlerimi paylaşayım?

    1-Bu araç Renault güvencesinde diyenler, parçası her yerde bulunur diyenler acaba Türkiye de satılan hangi aracın parçasını bulamamışlar? Bazılarımızın aklı hala 1960larda takılı kalmamış mı sizce?

    2-Aracın motoru Clio ile aynı diyenler, acaba Clio kaç yılından beri üretiliyor, şu an piyasada kaçıncı nesil Clio satılıyor ve bu aracın motoru acaba hangi Clio motoru?

    3-Parçası ucuz diyenler, acaba bu araçla ilgili hiç bir parça fiyatını biliyor mu?

    Ben elimde olmayan özel sebeplerden dolayı, bu aracın 1.4 70HP lik Ambiance modeline biniyorum. Henüz 2 hafta oldu. Ama tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Aracın "0" satış fiyatı konusunda yorum yapanlar haklı olabilir. Bu aracı sıfır alırken ucuz görünebilir, ama kullanırken çektiğiniz eziyete verdiğiniz para değmez. Gelelim görüşlerime;

    1.Araçla yola çıktım, 1.vites gazı kökledim, yüksek bir motoru sesine ve devir saatinin fırlamasına rağmen araç gitmiyordu, Vitesi 2 ye aldım, gazı kökledim araç bağırıyor motor devri artıyor ama hızlanma çok az oluyordu. Bu şekilde 5. vitese kadar geldim, aracın gaz pedalını kökledim ve beklemeye başladım. Araç 90km hızdan 110 km hıza bir zahmet yaklaşık 2dk çıktı. İnanmayan test sürüşüne çıkıp denesin. Yakın sarfiyatı konusunda ise benim kullandığım 1.4 70hp lik araç hiç de ekonomik değil.

    2-Yola çıktığım bir gün yağmur başladı, ön silecekleri çalıştırdım fasılalı olarak, çok sık gidip geliyordu fasılasını ayarlamak istedim malesef fasıla ayarı yoktu. Arka sileceği çalıştırdım, silecek sürekli gidip geliyor. Oysa ben silecek kolunu fasılalıya getirmiştim. Arka silecekte sürekli çalışma modundan başka bir mod yok. (Aklıma ön silecekler çalışır vaziyetteyken geri vitese takdığımda, arka sileceği otomatik çalışan arabam geldi) Ön sileceği sürekli çalışır konuma aldım. Sileceklerin durup döndüğü noktalarda abartılı bir mekanik ses geldiğini fark ettim. Yağmur şiddetlenince en hızlı olan sürekli çalışma da 2. kademeye aldım. Malesef silecekler yağmurun hızına yetişemiyordu. Yağmurun ise abartılı bir yağış hızı yoktu.

    (Bir silecek mevzusunu bukadar neden uzatıyorsun diyenler lütfen devamını okumasın. Zaten onlar için araçta sileceğin olması bile yeterli, fasılasının ayaralanabilir olması vs önemli değil)

    3-Sürücü koltuğuna oturduğumda, koltukla direksyon arasında sıkıştım, koltuğun yüksekliğini ayarlamak istedim, malesef yoktu, direksyonun yüksekliğini ayarlamak istedim, malesef o da yoktu. Yeni araçlarda bırakın yüksekliği derinlik ayarı bile olduğu düşünülürse, malzemeden nekadar çaldıkları daha iyi anlaşılır.

    4-Sürücü koltuğuna bacaklarımın yarısı basıyordu, baldırımın yarısı boşta, koltuğun oturma yerinin uzunluğundan bile çalmışlar. Gerçi Renault 9 un sandalye gibi koltukları düşünülürse, bayağı mesafe kat etmişler demek lazım.

    5- Direksyon simidi tam anlamıyla bir facia. Elinizden kayıp duruyor. Bendemi şu direksyona geçirilen kılıflardan alsam diyeceğinizi bir direksyon simidi var. Bunun havalı olduğunu düşünenler için ideal olmuş.

    Aslında yazacak çok şeyim var, ama bu araç için ne söylesem boş, zaten aklına koymuş olan, beni önyargılı olmakla, marka bağımlısı olmakla vs suçlayıp gidip alacak. Fikrime katılanlar ise zaten durumu biliyor, o yüzden uzatmayacağım....

    Son söz olarak; yurtdışında satılan araçlarla Türkiye de satılan araçlar arasında çok fark var, dış görünüş sizi aldatmasın. Motor kaputunun altındaki motorların aynı olduğundan nasıl emin olabilirsiniz. Ben şahsım adına bu araca 24-25 bin tl vermek yerine, 2009-2010 model 5-10binden ikinci el araç bakarım. Yok illaki sıfır olacak diyenlere, Hyundai uğramalarını tavsiye ederim.

    Arkadaşım Megan II almıştı. Bana aracı anlatırken diyor ki, " Araç full herşey var. Ancak dijital kılimasını bir türlü ayarlayamadım, donuyoruz arabada" bu durumda olanlar, teknolojiyi zaten kullanmayacak olanlar illa ki Dacia Sandero alacağım diyenler, zaten internette 7-8bin TL aşağıya 2-5 bin km de bu araçlardan ikinci el satılıyor. Gidip o arçları alın ki, hata yapıp pişman olmuşları da kurtarın.





    clio ile aynı motoru kullanmadığını söylemek için sanırım kör olmak lazım
    ben şimdiye kadar logan a parça lazım olduğunda içimin sızladığını hatırlamıyorum gerçi 3yılda henüz çok şükür pek masraf açmadı
    aracın hızlanması ile ilgili sanırım sorun araba da değil 90 dan 110 a 2 dakikada çıkmak için sanırım müthiş acemi olmak lazım bence araba kullanma konusunda biraz pratik yapın
    koltuk direksiyon mesafesine arabayı aldıktan sonra mı baktınız hiç gidip almadan önce denemediniz mi bence burda da suç sizde
    koltuğa oturunca bacakların yarısı koltuğa basıyorsa sanırım 2 metreden daha uzunsunuz burda da hata sizin zaten o durumda sandero size uygun değil


    ve sizden ricam
    sanırım arabayı 24 lira civarına aldınız ve pişman olup aracını 7 8 lira aşağı verenlerden olursanız bana mesaj atın ben direk müşteriyim
    ciddi olarak direk alırım aracınızı
    bende alırım




  • slm, aracı 6 aydır kullanıyorum 1.5 dci 70 bg ve chip uygulaması yaptırdım, araçı kötüleyen arkadaşlara şunu diyebilir şu araç türkiyede satılmış olsaydı alırlarmıydı,http://www.renault.com/en/vehicules/renault/pages/sandero-stepway.aspx (arka camlar otomatik, çift yönlü klima, ısıtmalı aynalar ve içerden otomatik ayarlanan aynalar, megane 2 deki silicek kolundaki düğme(bilgi ekranı düğmesi ve yol bilgisayarı) tepki durumu ne olurdu... hız konusuna gelince 4. vites 150 km/h 6.500 d/d 5.vites 190-200 km/h kime yetmiyor ki bu
  • iyi değil yalnız parasını değer.sonuçta sıfır araba 3 sene servis sanayi yedek parça uğraşmamanın rahatlığı olacak...
  • Dacia iyidir. Az paranın alabileceği iyi araçlardandır. Ne kadar ekmek. O kadar köfte tabirine uygun araçlardandır.
  • Önce belirtmek istediğim husus pek çok mahalli drag yarışlarında mevcudiyetim ve profesyonel tuning işi ile uğraştığımdır yani 300+hp lik araçlarla uğraştığımız ve motor bilgimle konuşmak isteyecek gerçek profesyonelleri karşıma beklediğimdir
    malum o uzun yazıyı alıntı yapmama gerek yok "silgeç kolundan" konuyu açan ve "araba hızlanmıyor 90-110 arası bilmem ne kadarda ulaşıyor" yorumunu yapan arkadaşımda bu yazımı okursa sevinirim.
    Öncelikle renault motorunun olduğunu nerden biliyorsunuz demiş arkadaşımız, eğer böyle karacahil yorum yapmak yerine biraz bilgilenmek isterse eğer,
    yanıma gelsin buyursun renaultun 1.5dci motorlu X bir clio motorundaki (örneğin 2004-2006 kasa) bir kaç parçayı keza eğer zamanı varsa buna silindir kapak içi de dahil. gelsin değiştirelim işçilik almış oluruz arkadaştan..arkadaşta bilgi edinmiş olur böylelikle,, öyle değilmi ?
    ikinci bir konu bu motorlar ecu yani electronic control unit, halk arasında ise beyin denen parçamızın yazılımları tarafından yönetilen, turbo basıncı ve hava yakıt karışım oranları bu unite tarafından yönetilen motorlardır..piston çap -stork gömlek hacmi hatta krank çap v.s. tamamen aynı motorlardır..ve turbo beslemedir az evvelde belirtmiştim. yani turbo dediğimiz besleme elemanının bir spool ve over bandı vardır..bu band araç üzerinde kullanılan turbonu büyüklüğüne ve ecu yazılımına göre değişir,,yani turbonuzun hangi devirde dolup hangi devirde artık araca yetersiz kaldığını çok net kestirebilirsiniz..bunun için azcık beyin ve hissiyat sahibi olunması yeterlidir..siz eğer turbonuz 1700-3000 arası devirde en yüksek güçlerinde bulunuyor ve 4500 de hala o viteste ısrar ediyorsanır o aracın yapacak bişeyi yoktur..oysaki devir bandını komple bitirmek yerine biraz bu bilgiyi göz önünde bulundursanız hemen bir üst vitese alarak tekrar o devir bandını yakalar ve ivmelenmenizi arttırmış olursunuz.. bunu turbo dizel kullanan pek çok arkadaşa tavsiye ederim..şöförlük çevik ve atik direksiyon pedal hakimiyeti yanında zeka ve dikkat işidir, motorunuz ne kadar güçlü yada güçsüz olursa olsun eğer motorunuzu iyi biliyor ve şöförlük tekniğiniz varsa daima iyi kategoride bulunursunuz..Bilip bilmeden yorum yapmayın..bilen ustalarımıza arkadaşlarımıza sorun ve öğrenin.boşuna insanların belkide istediği ve alınca mutlu olacağı hayalleriyle bilgisizliğiniz sonucunda oynamaya hakkınız yok.
    Yazım hataları varsa affola, merakı olan varsa motorlar ve mekanik hakkında herhangibir konuda yardımcı olmaya çalışırım.herkese hayırlı günler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal


    quote:

    Orijinalden alıntı: tween25

    bu arabalar durmuyormuş... haberin olsun.taksiye bindim dacia.taksici dediki abi araba frenle durmuyor.el frenini çekiyorum diyodu arkadşlar bu dandik arabalara bu kadar para bağlamayın..

    Acaba taksici bakımlarını yaptırıyor mu? O taksideki araba muhtemelen en baz donanımdır. ABS var mı yok mu bilinmez. Fren sistemi en son kaç bin KM'de bakım gördü.


    taksici ve sen kendinizi ispatlamiş oldunuz
    araba dedigin durmaz zaten diyede bi cvp veren çıkar birazdan
    fren balatalarina baksin bi taksici ondan sonra konuşsun acaba yerindemiymiş ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tween25

    bu arabalar durmuyormuş... haberin olsun.taksiye bindim dacia.taksici dediki abi araba frenle durmuyor.el frenini çekiyorum diyodu arkadşlar bu dandik arabalara bu kadar para bağlamayın..

    bu arabada son teknoloji "BOSCH ABS 8.1 + Fren Dağılım + Acil Fren Yardım Sistemleri" Var nasıl oluyorda bu araba duramıyor anlayamam. bu arabayı başka ülkelerde reno amblemi ile satıyorlar sizce reno dandik olsa bu arabaya kendi amblemini yapıştırır mı?(ki zaten bu arabayı reno yapıyor) ve dacia her geçen gün kendine dahada birşeyler katan bir marka iken?




  • bizde 2011 mcv var evet durmuyor. ileri teknoloji sahibi reno öyle bir balata koymuşki, püskevit koysan daha iyi frenleme yapar.
  • bir sıkıntısı daha var ivmelenmiyor araç (1.5 dizel).
  • Yazılanların neredeyse tamamını okudum. Bizim ülkemizde nedendir anlamam, erkek milleti arbasını asla kötülemez. Eksiklerini, yokluklarını söylemez.

    22 aydır Dacia Sandero 1.4 Benzinli Ambiance kullanıyorum. Ben yorum yaparken elimdeki aracı değerlendirdim. 1,5 DCİ olan arkadaşlar beni yalan söylemekle suçlarken yazdıklarımıda okumadıkları ve atgözlüğüyle saldırdıklarını anlıyorum. Çünkü 1.5DCİ olan araçta eski kasa Kango motoru var ve performansının kötü olması mümkün görünmüyor. Bizzat denemedim. Gelelim benim aracıma;

    Dacia Sandero 1.4 Ambiance benzinli.
    1- Araç çekişi çok kötü, Bolu tüneli Sakarya tarafından girmeden önceki rampada kamyoncularla kafa kafaya gidersiniz. İsterseniz gaz pedalı döşemeyi yırtsın. Bunun ustalıkla alakası olduğunu söyleyenlere yuh diyorum. Özetle aracı kamyon gibi ağır ağır kullanacaksanız tercihiniz olabilecek bir araç.

    2- Malzeme kalitesi benzer fiyatlı araçlarla kıyaslandığında gerçekten kötü. Kıyaslanacak araçlar var elbette, Tata'dan iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    3- Donanım olarak Klima, Radyon CD çalar(MP3 Yok) opsiyonel. Gerisini söylemeye gerek görmüyorum zaten. Isıtmalı elektrik kumandalı aynalar, açık unutulduğunda araç kilitlendiğinde sönen farlar(Bü yüzden dağ başında aküm bitti. Sinyal esnasında farlar açılmş, doğa yürüyüşünden geldiğimde akü bitmişti.) Uzaktan kumanda ile kapıları açın, aracın iç aydınlatması yanar, arka kapıyı açın araç içinden birşeyler almaya çalışın, bir süre sonra iç aydınlatma kararacak karanlıkta kalacaksınız. Neden arka kapı açıldığında araç bunu algılamıyor. Cama su püskürtün silecekler çalışmıyor.
    Bana 4 teker, direksyon ve vites kolu yeter diyenler için mükemmel bir araç.

    4- Yakıt sarfiyatı az diyenlere yuh diyorum. Benzinde denemedim gazda depom dolu iken, yaklaşık 80TL ye doluyor (gaz litre fiyatı 2.10tl 18.12.2011) 320km yi zor yapıyorum. Hava filitrem yeni değişti, ancak bujilerim oldukça eski, bu da yakıt miktarını arttıran bir faktör.

    5. LPG tankı olduğu için bagaj diye birşeyden söz etmek mümkün değil.

    6. Aracımdaki 1.4benzinli motor Renault firmasının çöpe atacağı 2000 model clio motorudur. 8valfdir. Şu anda aracımda seyir halinde ayağımı gazden çektiğimde stop etme sorunu başladı. Araştırdım bu motorların genel hastalığı, gaz kelebeği ve relanti motorunun değişmesi gerekiyor. Bugün servis bana fiyat verdi (18.12.2011) 550TL işçilik hariç parça fiyatı. Hani bu aracın parçaları ucuzdu.

    ARACI ALIRKEN GÖZLERİN BAĞLIMIYDI DİYE SORANLARA CEVAP: Ben aracın alımı esnasında yoktum, başka bir marka aracın alımı için yetki verdiğim yakınımın kandırılması sonucu bu araca istemeyerek sahip oldum. Öğrendiğimde aracı henüz teslim almamıştık. ama satış işlemleri başladığı için Renault Yetkili satıcısı 6.000TL aşağısına aracı alabileceklerini söylediler. Daha aracın tekerleri yola değmemişti.

    Peki bu aracın hiçmi iyi yanı yok...
    Sadece ve sadece yerden yüksek olması....




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.