Şimdi Ara

Dada iOS - App Store Kart Oyunum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Birkaç gün önce basit bir kart oyunu olarak tasarladığım uygulamamı app store'a gönderdim ve şu anda yayında. Oyunda bir deste yani 52 adet iskambil kağıdı bulunmaktadır. Oyunun mantığı ortaya gelen kağıttan bir sonraki kağıdın büyük mü ya da küçük mü olduğunu tahmin etme üzerine kurulu. Oyunda iki farklı oyun modu mevcut. Biri adını verdiğim Dada mod yani 52 kağıt ile en yüksek skora ulaşma hedefi ile game centerdaki kullanıcılıar ile yarışmak. Diğer mod ise her seviyeye ait hedefleri gerçekleştirerek sonraki seviyeye geçme üzerine kurulu. Sade ve basit bir mantığı olan oyunum için nasıl bir geliştirme yolu izleyebilirim? Sizlerin de bakış açılarını ve yorumlarınızı görmek ve dinlemek isterim. Gerek görsel gerekse yeni veya mevcut oyun modlarının geliştirilmesi üzerine aklınıza gelebilecek her türlü fikre açığım.

    Oyunun App Store linki:https://itunes.apple.com/tr/app/dada/id1433574086

    Şimdiden teşekkür ederim.







  • game design olarak hatali. tamamen sans faktoru uzerine kurulu bu yuzden oynamanin hic bir anlami yok.

    arayuz fena durmuyor.
  • Şans faktörüne kesinlikle katılıyorum çok ön planda şu anda, özellikle şans faktörü yüzdesini minimize etmek için fikirlerinizi önemsiyorum. Kart sayabilme yeteneğini ön plana çıkartmak aslında hedeflerimden biri. Oynamanın hiç bir anlamı yok diyip kestirip atmak yerine nasıl oynamaya yöneltebilirim sizin gibi düşünenleri keşke onu da belirtseydiniz , yine de teşekkür ederim yorumunuz için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

    game design olarak hatali. tamamen sans faktoru uzerine kurulu bu yuzden oynamanin hic bir anlami yok.

    arayuz fena durmuyor.
    Hearthstone'da %99 şans oyunu ama nedense espor yapmışlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: negres_1903

    Şans faktörüne kesinlikle katılıyorum çok ön planda şu anda, özellikle şans faktörü yüzdesini minimize etmek için fikirlerinizi önemsiyorum. Kart sayabilme yeteneğini ön plana çıkartmak aslında hedeflerimden biri. Oynamanın hiç bir anlamı yok diyip kestirip atmak yerine nasıl oynamaya yöneltebilirim sizin gibi düşünenleri keşke onu da belirtseydiniz , yine de teşekkür ederim yorumunuz için.
    kart sayma early ve mid game icin uygun degil. o yuzden sansa dayali dedim zaten. ilk yanlis tahmin ile game over olmak cok sinir bozucu.

    oyuncu yandigi zaman hatayi kendinde bulursa o zaman oyunu suclamaz. bu nedenle oyunun kotu tasarlandigini dusunmez.

    yani bu tavsiye level sistemin ile dogrudan celisecektir ama yine de dusunebilirsin. ilk hatada oyun loop'undan cikarma oyunucuyu. yanlis tahmin sonraki tahminlere ceza olarak etkileyebilir. nasil yaparsin bilemiyorum.

    mesela 1010! oyunu bu konuda baya iyi tasarlanmis. bir game loop'u var ana, ayni zamanda da mini loop'lar var. mini loop'larda 3 tane tas yerlestiriyorsun. ac gozlu olursan yanma riskin artiyor. garantici olursan puan toplama hizin dusmus oluyor.

    bu oyunun senin oyunla pek alakasi yok ama boyle bir ornek var mesela.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Hearthstone'da %99 şans oyunu ama nedense espor yapmışlar

    Alıntıları Göster
    hearthstone cok az oynadim fakat bu kadarr yuzelsel sekilde degerlendirebilecek bir oyun olmadigina eminim. strateji var icinde. uyguladigin stratejiye gore kazanma riskin artiyor azaliyor. %99 sans demek sacma bir yorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 30 Ağustos 2018; 20:41:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

    hearthstone cok az oynadim fakat bu kadarr yuzelsel sekilde degerlendirebilecek bir oyun olmadigina eminim. strateji var icinde. uyguladigin stratejiye gore kazanma riskin artiyor azaliyor. %99 sans demek sacma bir yorum.

    Alıntıları Göster
    Ben hearthstone'da çok kez her sezon İlk 1.000 sıralamasına girdim (kaç oyuncu var tahmin et)

    En iyi kartları alcak paran varsa bas parayı yap decki. Kalanı şans. Bir strateji gerektirmiyor bu yugioh değil.

    Oyundaki kartların yarısının üzerinde RANDOM yazıyor Hearhstone gibi bir oyunda ne kadar iyi olursan ol kimse arka arkaya kazanamaz şansın tükenir illa. Şampiyon diyemeyiz kimseye bu oyunda çünkü RNG ve azıcık oyun bilgisi sayesinde kazanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 30 Ağustos 2018; 20:45:8 >




  • oyunlarda elbette sans faktoru var. fakat %99 buyuk iddia. %99 sansa dayali bir oyunun bu kadar oynanma ihtimali yok. pay to win ise ayri bir konu.

    arkadasin oyunundaki sans faktoru yukarida yazdigim gibi sinir bozucu. ilk bolumu ne yaparsam yapayim 10 bin defa oynasam ilk hamlemde %50 kaybedecegim. bu hatali bir game design.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 30 Ağustos 2018; 21:1:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

    oyunlarda elbette sans faktoru var. fakat %99 buyuk iddia. %99 sansa dayali bir oyunun bu kadar oynanma ihtimali yok. pay to win ise ayri bir konu.

    arkadasin oyunundaki sans faktoru yukarida yazdigim gibi sinir bozucu. ilk bolumu ne yaparsam yapayim 10 bin defa oynasam ilk hamlemde %50 kaybedecegim. bu hatali bir game design.
    Evet hatalı bir game design ben aksini iddia etmedim.

    Hearthstone gibi popüler oyunlar bile aşırı hatalı olduğu halde Espor ve bu kadar popüler olmuş. Çünkü oyun Casual.
    (Turnuvası tamamen komedi aşırı RNG olduğu için, çoğu kişl dalga geçiyor)

    Popüler olmasının sebebi oyun Pay to Win. Eğer Pay to Win engelini aşıp tüm kartları yapabilirsen işte o zaman tamamen Şansa dönüyor. %99 Şans dedim ama aslında ondan önce %99 P2W. P2W kısmını halledersen karşındaki oyuncuyla birlikte o zaman %99 şans dönüyor. Tabi profesyonel açıdan konuşuyorum düşük IQ'lu hatalar yaparsan yine kazanamazsın. Profesyonel oyuncular hiç hata yapmadığı için ve oyunun en karmaşık stratejisi maksimum 100 IQ gerektirdiği için tamamen Şans oyunu oluyor. Benim düşüncem bu.

    Adam deckini alıp gelir ve karşısına ilk maçtan tamamen counterın olan bir deste düşebilir ve senin kazanma gibi bir ihtimalin yok en başından. Sırf oyun başında çektiği kartlar yüzünden direk oyunu salıp teslim olan profesyonel oyuncuların maçları var

    Game Design ne kadar hatalı olursa olsun yine sevenler oluyor.

    En son Dark Souls bitirdim ve hayatımda gördüğüm en hatalı Game Design'lardan birine sahip. Mesela büyücü kasıyorsan sana büyücü skilli satan en önemli NPC bossun önünde ve sen bossu kesmeden o NPC ile konuşursan tamamen oyundan kayboluyor ve tüm save mahvoluyor.

    Lifecoach her hamleyi ve ondan sonraki hamleleride hesaplayıp en yüksek şanslı hamleyi seçen bir oyuncu ama ne kadar düşünsede adam kaybediyor. Şansa bak


    Arkadaşa tamamen şansa dayalı oynamanın anlamı yok demişsin ama bu senin ve benim oyunculuk anlayışımıza göre. Android veya Ios kullanıcıları böyle hardcore gamerlar değil. Onlar takmaz sevebilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 30 Ağustos 2018; 21:43:42 >




  • Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.