Şimdi Ara

DAĞITICI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar.Bugün aracımı (95 MODEL COROLLA 1,6 16 VALF) vizeden kusursuz geçiririm derken arka frenlerde sınıfta kaldım.Vizeci teknisyen arka tekerlerin biri 175 basarken diğeri 79 çıkıyor dedi.Muhtemelen dağıtıcı arızalı dedi.Bizim araçlar çapraz fren olduğu için bu arıza olabiliyormuş.İşten çok iyi anlayan bir ustaya göstert dedi.Bu dağıtıcı nedir,nerdedir neyi dağıtır?
    Kendi ustam sağ tekeri sökelim ayarını sıkalım denkleşir falan desede 2. muayenede de aynı sorun tekrar çıkarsa bizim vize için ödediğimiz para ölüyor.
    Dağıtıcı fiyatını sordum 300-350 tl çektiler.Bir başkası 100 tlye tamir ederiz dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1995xli -- 28 Eylül 2009; 21:15:18 >



  • son bir operasyon yaptık.Dağıtıcıyı söktük.İçinden iki tane mavi renkli parça çıktı.Contaları sağlamdı.Tıkanıklık vs. görmedik.O mavi renkteki parçaların ortasındaki ortası delik kapağa benzeyen plastik aksamı çıkardık.Frene basıldığında hidrolik 4 tekere aynı anda gidecek diye düşündük.Mavi renkli parçaları yerine oturttuk.Sekmanlarını geçirip araca taktık.Hidroliği doldurduk.Tekerleklerden fren havalarını aldık.Beton zeminde 3-4 kez fren testi yaptık.4 teker aynı anda kilitleniyordu.Daha önce çok zayıf tutan ve beni vizede bırakan sağ arka teker dahi tutuyordu.Sonuç olumlu görünüyordu.
    Ancak şimdi akla bazı sorular geliyor:
    1-Biz sadece dağıtıcının içinden çıkan mavi parçadaki plastik kapakları çıkardık.Acaba o mavi parçalarda mı çıkacaktı?
    2-Bu uygulamanın uzun vadede diğer fren ekipmanlarına bir zararı olur mu?Araç abs li olmadığı için zararı olmayacağı hatta frenlerin daha iyi olacağı söyleniyor.
    3-Araç ani sert frenlerde 4 tekeri de aynı anda kilitleyeceğinden savrulma vs. riskleri mevcut mudur?
    4-Yaptığımız betonda fren testi TÜV den geçmeye yeterli midir?




  • Yanlış yapmışsınız onun adı dağıtıcı değil LİMİTÖRDÜR ve ani fren esnasında aracın arakasının kaymasını engeller.Aracın yük durumuna göre arka tekerlerin fren basınç oranlarını ayarlar.Tehlikeli bir durum meydana gelecektir. Dikkat edin.
  • Sakın ha limitörle oynadıysalar hızlı giderken ani frende arabanın arkası önden fazla tutar yoldan atar seni paraya kıyıp adam gibi bakımını yaptır,muayeneden geçersin ama canından olursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.