Şimdi Ara

Daha genç yaşımda saçlarım açıldı,seyreldi ne yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
1.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha genç yaşımda saçlarım açıldı,seyreldi ne yapmalıyım ?


    Arkadaşlar daha gencecik 20 yaşımda kafam açılmaya,saçlarım aşırı derecede incelmeye,seyrelmeye başladı. Beslenmem de çok iyi parasal durumum iyi ; protein,mineral ve vitaminlerimi alıyorum, stres,depresyon da var bazı sebeplerden ama benim babam direkt norwood 5-6 dereceden kel birisi bence genetik yüzünden belirmeye başladı bu etkiler. Şimdi ben dermatoloğa gidip baktırmak istiyorum, devlet hastanesindekiler için iyi değil diyorlar doğru mu ? Özele mi gitmeliyim ? Var mı yardımcı olacak birisi. Psikolojim çok kötü oldu yemin ederim allah kimsenin başına vermesin, bana verdi hayatımı mahvetti.








  • bende de böyle ben de 20 yaşındayım. bıttım sabunu kullanmaya başlicam işe yarıyormuş
  • Genetikse hiç bir şey yapamazsın üzme kendini
  • Genetikse zor değilse düzelir
  • genetikse dht yi baskilaman lazim ya finasteride ya da dutasteride kullanman lazim en kotu kalanlari korumus olursun.
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

    Bu sorunun cevabı için dermatoloğa gitmeyi düşünüyorum. Genetikte de var ama belki biraz durdurulabilir ilaç vs. bir şeyle .

  • Bende de aynısı var. 3-4 senedir çok fazla dökülüyor. Şuan azaldı baya saçım. Muhtemelen de 4-5 seneye kel olacağım zaten. Genetik olduğu için yapacak bir şey yok. Seninki de öyle duruyor. Yani ya saç ektireceksin. Ya da düzenli olarak minoksidil kullanmaya başlayacaksın.🤷
  • Daha genç yaşımda saçlarım açıldı,seyreldi ne yapmalıyım ?

    Babamın kafası aynı bu şekilde, muhtemelen genetik olabilir ama bu şekilde olacağımdan korkuyorum o yüzden belki ; ''babam kadar dökülmez kafam, annemin sülalesi çok saçlı hiç kellik yok'' diye avutmaya çalışıyorum kendimi çünkü psikolojimi çok bozuyor bu tablo.

  • ÖĞRENCİ00 Ö kullanıcısına yanıt

    Yine de dermatoloğa gidip emin olmalı mıyım bunun genetik mi yoksa başka etkenlerden falan mı diye ? Orada doktor söylüyordur herhalde kesin sonucu. En kötü ilaç falan kullanırım çok açılmaması için. Cidden çok moralimi bozdu bu yaşta bu rezillik, milletin sırma gibi saçları varken ben neden bu yaşta kelaynağa döndüm diye isyan ediyorum.

  • Paganizm kullanıcısına yanıt
    Knk şimdi bi kere şuanda kel değilsin. Ikincisi gerçekten üzülmeye değmez çünkü üzülsen de bi boka yaramayacak. O yüzden siktir et. Eğer öyle bir durumla karşılaşırsan Ilerde bakarsın duruma göre saç ektirme falan filan. Eskiden ben de çok takardım ( herkes gibi) ama bir süre sonradan sokarım böyle işe siktir et diyorsun ne olacaksa olsun. Dermatolojiye ben de gitmiştim. Hatta saçlarıma bakıp ne bu saçlar için mi geldin demişti. O kadar çok idi saçım. Ama şuan elimi atınca 6-7 tane geliyor. Kan tahlili yapıyor. Sonra şampuan yazıp yolluyor. Kafanda egzema varsa ve bundan dolayı dökülüyor ise doktor tedavi eder dökülmen durur. Ama yoksa genetiktir zaten. Doktor sende %100 genetik saç dökülmesi var der mi bilmiyorum.
  • Yves rocher in serumu var fiyatı biraz tuzlu ama içerisindeki etken maddeler vitaminler saç dökülmesini durduruyor deneyebilirsin
  • Genetik kardeş muhtemelen genetik
  • korumaya çalış doğru beslen ve takviyeler al. paketlenmiş gıdaları, sigarayı, içkiyi asla tüketme..bunlar yaşlanmayı da hızlandırır. NAC, quercetin, glutatyon, biotin gibi takviyeler kullan..sarımsak tüket yağı da çok faydalı. radyasyon ve mantetik alanın bütün hücresel yapı üzerinde aşırı yıkıcı etkisi var, saçı da aşırı döküyor, bunlardan uzak dur. haftada 2 koruluk gibi yerlere git mümkünse, antidepresan, antipsikotik vs. ilaçlarından eğer zaruri değilse tamamen uzak durmalısın.

  • Saç dökülmesi genellikle genetik mirasla kalıyor. Ailede bu durum varsa maalesef geri dönüşü zor. Yol yakınken kabullenmek en iyisi.

  • Spesifik olarak eksik bir vitaminin varsa sadece onu kullan bunun haricinde multivitaminleri önermem.

    Çeşitli beslenmenin yanında uykunu da iyi almalısın. Saçın döküldüğü için strese giriyorsun, strese girdiğin için

    saçın dökülüyor olabilir, takma. Fotoğrafta gariplik yok ama yine de doktora git önlemini al.

  • Nac bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi için gerçekten önemli. Saç ile olan bağlantısı oksidatif stresi engellemesidir. Tabi doktor tavsiyesi gerekir. Dokdorun da nac konusunda bilgin olması gerekir.



    solargezi sözlük
    Neden NAC? Glutatyon ve Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi - Solargezi Sözlük
    https://sozluk.solargezi.com/neden-nac-glutatyon-ve-bagisiklik-sisteminin-guclendirilmesi/
  • Dahiliye git sağlık kontrol ve saç dökülme başka şikayetlerin varsa söyle tahlil yaptırmak istediğini sıkıntı içerdeyse görmüş olursunuz. Sonra stres bağlı psikolog ya da psikiyatrist, genetikse cildiye. Kendine dikkat ederek araştırarak yemene içmene belki geciktirebilirsin. Benim beslenmem iyi diye düşünme genetik olarak sana uygun olmayan besini fazla tüketmen bile sağlıklı olsa dahi zararı olabilir. İlaçla falan dökülmeyi azaltır gecirtirirsin belki ama yan etkileri illa olur. Bu iş çözümü artık saç ektirme saçların tam dökülmeden kendi saçlarından ektireceksin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ntikor -- 30 Ağustos 2023; 13:41:31 >
  • Babanın kafaya bakarak geleceğinin ne kadar parlak olacağını görebilirsin.

    Hiç boş yere para ve zaman harcama ırsiyse. Üstüne başına falan harca o parayı, başka şeyler yap.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 30 Ağustos 2023; 14:9:59 >
  • farego kullanıcısına yanıt

    Glutatyon ve ozon terapisi düşünüyorum bir süredir. Siz yaptırdınız mı?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.