Şimdi Ara

Daha iyi bir center channel deneyimi için hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yazi dili bazi yanlış anlasilmalara sebebiyet verebiliyo. Yoksa ses sistemleri bölümünde gercekten yardimci olmaya çalışan sayılı kişilerden biri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Eyvallah bende size sevgi ve saygılarımı sunuyorum Anlayışınız için çok teşekkürler... Esenlikle kalınız saygılarımla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çok konusu geçmiştir bende bir çok kez bu konuda yazdım.özelde yazdıklarım daha fazla.
    magnat center da butun kurulumlarda sıkıntı veriyor.center en yumuşak karnı.bu yüzden manuel olarak kurulum yapmanızda ve center +4 - +5 - +6 neyse artık yapmanızda fayda var.hatta eq varsa anfinizde eq ayarlarıyla oynamnız daha iyi olacaktır.ben öyle çözmüştüm zamanında.hatta bu grafiğide paylaşmıştım.geçen yine konuda geçmişti aradım bulamadım resmi.
  • Magnat 800 set'i VSX 322 ile 3 yıl kadar kullandım. Sonra elden çıkardım. Kullandığım süre zarfında diğer hoparlörlerin seviyesi "0" iken center level hep "+10" idi. Aksi takdirde diyaloglar çok geride kalıyordu. Sistemde Sub yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyperborea61

    Magnat 800 set'i VSX 322 ile 3 yıl kadar kullandım. Sonra elden çıkardım. Kullandığım süre zarfında diğer hoparlörlerin seviyesi "0" iken center level hep "+10" idi. Aksi takdirde diyaloglar çok geride kalıyordu. Sistemde Sub yoktu.

    +10 mu
    Naptin hocam, kalibrayon ayarindan sonra +2 yapabilirsiniz ama 10 cok fazla..filmlerde sesin cogu centerdan gelir, eger tam tv karsisinda oturuyorsaniz center no diyip sesi frontlara yonlendirin daha iyi..phantom center diyorlar buna ama burda en onemli sikinti kulelerin ikiside size ayni mesefade olmasi, aksi halde clipping duyma sansiniz olur...yada yer musaitse kladik crnter yerine ayni kulelerden bir tane daha alip koyun ama bu sinema perdesi haric tv ile cok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpcore


    quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Burada hi-def-man ile sorunu çözdük benim ve beyfendinin olaya yaklaşımına bak diğer zırtapozların yazdıklarına bak işte ben buna ayar oluyorum kardeşim SANANE! ne kadar düşük insanlar var yahu şu forumda işi gücü yok kraldan dan çok kralcılık yapıyor azıcık kendiniz olun yalakalığın luzumu yok kimse size değer vermez bu hayatta!!! neyse milleti ben düzeltecek değilim de bana çok denk geliyor bu tür insanlar...

    Konuya dönecek olursak sinema sisteminin iki ana damarı var zaten biliyorsuuz birisi center diğeri sub bu ikisinin performansı alınacak keyifi doğrudan etkiliyor elbette kaynağında çok önemi var... benim elimde arşivci olduğum için baya bir film var dolby true hd den tutunda dts hd ma normal dd ve normal dts şeklinde film müzik ne ararsan var dolayısı ile bir çok deneme yapa yapa sanırım ideal setup ı yakaladım diyebilirim otomatik calibrasyon sayesinde dengeli ses elde ettim sonra manuel olarak kendime göre de ince ayarlar düzenlemeler yaptım ve istediğim sesi alıyorum diyebilirim... orjinal ve bitratesi yüksek dd ve dts filmlerde diyologlar da konuşmalar olukça yeterli şekilde çıkıyor efeklerde sistem zaten çoşuyor :) şimdi bir iki gündür başka bir sorun ile karşı karşıyayım sorun şu sistem açıkken ister tv izlerken ister film izlerken vs böyle sesin arkasında sürekli çınlama sesi gibi böyle metalik çok ince bir ses geliyor hoplardan bu neden olur acaba biliyormusunuz? teşekkürler


    aranızdaki konusmayı ustu kapalı okudum ama halletiğinize sevindim.bu tarz tartışmalar fikir ayrılıkları olması gayet normal.ben burada bir çok kişiden yararlı bilgiler öğrendim.kendi tecrübelerimide paylaşmaya çalışıyorum.
    magnat fiyatına göre bence iyi iş çıkaran bir set.zamanında kullandım memnun kaldım sonra sattım.o zamanki para durumuma göre alınabilecek en makul sistemmi çokta işimi gördü.ama dediğim gibi tek sıkıntım center da olmuştu benim onuda kendi manuel ayarlarla halletmiştim.çözülmeyecek bir sorun değil.

    @sarpcore sende ortada çok seviyeli bir kişi veya konuşma varmış gibi sevinmişsin ya tebrik ediyorum..




  • hozes H kullanıcısına yanıt
    VSX 322'de kalibrasyon ayarı yok. Manuel olarak defalarca deneme sonucunda ancak +10'da istediğim performansı alabildim. +5'de dahi diyaloglar yetersizdi. Kısacası bana göre Magnat 800 Set'in center hoparlörü yetersizdi.
  • @hyperborea61 aynı seti vsx322 ilede kullandım bence avr biraz zayıf sorun hop da değil amfinin gücü ile alakalı bir durum olarak gördüm zira aynı seti sony ile kullanıyorum ve daha iyi performans aldığım gayet açık ve net yani

    @hozes Be benim zaman zaman aklıma gelen bir projedir ama dediğiniz gibi evde yapmak zor olur front u center gibi kullanmak ama kullanan varmıdır nasıl oluyordur bilemiyorum
  • doctor_1989 D kullanıcısına yanıt
    Benzer center problemini başka bir markayla bende yaşadım ve değişiklikle çözdüm sorunumu.
    Belki denemişsinizdir ama bazen ufak şeyler gözden kaçabiliyor; center karşınızda ve tiz sürücüsü kulak hizzanıza denk gelecek şekilde konumlandırılırsa verim daha artacaktır. Yine centerı koyduğunuz yer sert ve sabit bir yer olmalı.

    Center ve sub birlikte çalışıyor illa sub'ın eksikliği oluyordur. Center ve frontları large olarak ayarlarsanız ve öneriler çerçevesinde kalibrasyon ayarlarıyla oynarsanız belki bir miktar bu eksiklik giderilebilir.
  • Ya arkadaşlar bu hobi keyif meselesi yani keyfine düşkün adamların işi bu .Böyle bir uğraşı alanı ile ilgili tartışmak bana mantıksız geliyor ne gereği var ?
    Herkesin bütçesi farklıdır herkesin keyif algısı da farklıdır kimisi 1000 tl lik sistem kurar ve bu sistemle 20 bin tl lik sistem sahibi birisinden daha keyifli ve efektif kullanabilir ürününü bu tamamen kişisel bir olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Çok doğru tesbitleriniz var tebrik ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sizce Center hoparlörlerde ağırlık kalite ile doğru orantılı mıdır?
    Yani daha ağır olanın gerek kabini gerek içinde kullanılan malzemeler daha bol veya kaliteli diyebilir miyiz?
    Şu iki model arasında siz hangisini tercih ederdiniz?

    Dali zensor vocal - 2 adet 13 cm'lik sürücüsü var 6.8 kg
    enteresan bir şekilde almanyada 290 euro iken, Amazon.com amerika fiyatı 395 dolar
    türkiyede 240 euro ( 880tl ) civarı bulgaristanda ise 130 euro,,biraz garip geldi

    Magnat Quantum center 67- bunun da 2 adet 13 cm'lik sürücüsü var 9.2 kg yani bayağı ağır birşey
    almanya fiyatı 150 euro ( amazon.de) diğer ülke fiyatlarını bulamadım.

    Bu modelleri bilen,kullanan arkadaşlar performanslarını nasıl yorumlayabilir?

    Görüşleriniz için teşekkürler




  • doctor_1989 D kullanıcısına yanıt
    Sistem de bence yatırım yapılması gereken önemli bir yer center sub da önemli ancak bir apt dairesinde zaten bir subunuz var ise zaten fazla açma lüxünüz olmuyor aksiyon filmler de sistem adeta çoşuyorBen magnatların bas performansın dan oldukça memnun kaldım çoğu zaman subu açmıyorum bile... surround lar zaten ani efekter için o da yeterli geliyor müziği zaten 2.0 ch dinliyorum dts müzik keyfi bir ayrı oluyor elbette... ama center diyoruz da kaynak da bir o kadar önemli orjinal bluray dan film izlemek yada ses bitratesi yüksek mkv den izlemek centere hatta genel olarak sisteme çok katkıda bulunuyor şimdilik sistemim den menun olsam da ileri de yatırım yapmaktan kaçınmayacağım bir ekipman dır kendisi...

    Bu front dan center yapama işi nedir bu şekilde bir örnekleri varmıdır sonuçları nedir acaba merak ediyorum

    Herkese mutlu hafta sonları dilerim saygılarımla...




  • doctor_1989 D kullanıcısına yanıt
    Sorununuzun çözümü sisteminizin daha üzerinde bir sub almaktan geçiyor. Aradığınız tokluk ve gürlüğü sağlayacaktır. Sub ı abartmadan kullandığınızda komşularınız rahatsız olmaz. Center için düşündüğünüz dali nin 6 ohm olduğunu belirteyim . Diğer düşündüğünüz centeri hiç dinlemedim, yorum yapmam doğru olmaz. Jbl centerleri araştırabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SertaçS kullanıcısına yanıt
    sertaç hocam wp gruba alalım seni
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.