Şimdi Ara

Daıkın alterma ht tavsiye edermisiniz kullanan var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
17.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,konu tartışıılalı baya bir zaman geçmiş fakat belki cvp alabilirim umuduyla sorayım:
    136 m2 kullanım alanı,izolasyonlu 3 katlı müstakil konutuma ısı pompası ve aluminyum radyatör taktırmak istiyorum.
    Aluminyum istememin nedeni mevcut borulama ölçüleri aluminyuma uyumlu olduğu (büyük bir kısmı) saç radyatöre uyumsuz olmasından.
    Çeşitli radyatör marka -modelleri inceledim kcal değerlerini öğrendim.
    Toshiba estia ya da daikin ısı pompası düşünüyorum,11kw ya da 14 kw.
    Örnek olarak 52 m2 2.40 tavan yüksekliği olan izmir deki evimin salonunda kaç kalori üreten radyatör kullanmalıyım,Kw seçimim nasıl olmalı,daikin HT modelinimi (cop değeri düşük) düşük ısılı modeli mi seçimim olmalı?
    Teşekürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTserisini düşük ısıda 45 derecelerde kullanırsanız cop yine yüksek olur.Ama 55 derece üzerinde verim düşer.
    Tüketimi düşük tutmak için radyatörlerinizi büyük seçin.Düşük ısıda ısınırak Cop yi artırırsınız.

    Alüminyum radyatörde yükseklik nedir.

    Ayrıca bana sorarsanız Zibro inv.16 kw ısı pompasını Daikin Tosh.vs daha uygun alarak,radyatörlerinizi büyük tutarak daha ekonomik kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elninoartist E kullanıcısına yanıt
    Merhaba eğer yerden ısıtma yapma olanağınız yoksa daha yukarıda arkadaşların yazdığı gibi +40c üzeride çalıştırdığınızda cop düşük olur zaten aluminyum radyatör yerden ısıtma ile aynı fiyat hatta bazen daha pahalı fakat aynı performansı çok zor elde edersiniz .
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    Yükseklik 100 cm..
    52 m2 yi ısıtacak radyatörlerin max ölçüsü şöyle olabiliyor:
    100X60
    100X60
    100X80
    100X40
    100X70
    Aeon marka aluminyum radyatorler yüksek ısı verebiliyor am fiyatlar uçuk.
    Saç radyatörlerin yüksekliği max 90 cm,borulara dirsek takarak saç radyatör kullanmak zorunda kalacağım sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size yarın alüminyum radyatör konusunda fiyat arştırayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elninoartist

    Yükseklik 100 cm..
    52 m2 yi ısıtacak radyatörlerin max ölçüsü şöyle olabiliyor:
    100X60
    100X60
    100X80
    100X40
    100X70
    Aeon marka aluminyum radyatorler yüksek ısı verebiliyor am fiyatlar uçuk.
    Saç radyatörlerin yüksekliği max 90 cm,borulara dirsek takarak saç radyatör kullanmak zorunda kalacağım sanırım


    100X60 lojimaks alüminyum radyatör örnek olarak kdv dahil alışınız 450 tl gibi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalaması 500 TL olsa 2500 TL olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55/45 su girişine göre kalori değeri nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elninoartist

    55/45 su girişine göre kalori değeri nedir?

    http://www.alarko-carrier.com.tr/Intranet/SecimProgramlari/HesaplamaProgrami.xls

    alüminyum radyatörlerle ilğili bu tarz veri yok.yukarıdaki link size fikir verir ama
  • Aluminyum radyatorlerin bilgileri web sitelerinde mevcut,sizin verdiğiniz marka dışında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45-55 Derece arasında kullanımdaki veriler varmı acaba.Genel olarak verilen veriler 70-90 arasındakidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 20 Kasım 2014; 21:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca radyatörler konvasyonel olarak ısı transferi sayladığı için,ortam ısısının derecesine görede verim değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lojimax 1000x600 ölçüsündeki 90/70 deki verimi 1500 kcal.55/45 derecedeki su sıcaklığında ve ortam ısısı 20 derecede iken düzeltme kat sayısı 0.387 olarak verilmiş.Buna göre kapasite ise 580 kcal oluyor.İç ortam 15 derece ise 700 kcal lere çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lojimax ın sitesindeki kataloğ pdf indirirseniz orada ayrıntılar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.birol trabzon için ısı pompası uygunmudur.aylık ortalama nekadar elek.tüketimi olur.tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz.(125metrekare yerden ısıtmalı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 16kw lık HT Daikin Altherma ısı pompasını evim de 2 senedir kullanıyorum.Kalorifer peteklerine bağlı olaraktan bildiğiniz gibi.Sorularınızı cevaplamaya çalışırım.
    Saygılar
  • Eviniz kaç metrekare nerde günlük elektrik sarfiyatı monblokmu ayrı ayrımı güzel ısınabiliyormusunuz (merak ettiklerim.) Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar
    Ev 270metre kare .Dublex.Özel bir yalıtım sistemi yok,ama ısıbim denilen briket gibi bir yapı malzemesi var.Yani öyle aman aman bir yalıtım sağladığı yok.Ben Daikin 16kw
    lık HT(yüksek ısı) modelini kullanıyorum.Monoblok değil.İç ayrı dış ayrı.Yani iç tarafta bildiğiniz gibi sandık benzeri bir ünite dış tarafta da çiftli klima benzeri dış ünite var.
    Bunlar birbirine klima tesisatı ile bağlı.Ama hem iç hemde dış ünite elektriği birbirinden bağımsız olarak alıyor.Ayrı ayrı sigortalardan.Trifaze değil monofaze kullanıyorlar.
    Her iki ünitede inverter cihaz.
    İç ünitenin duvara monte edilmiş kablolu bir kumandası var.Bu kumandadan çok şeyi kumanda edebiliyorsunuz.Fakat önemli olaraktan kalorifer peteklerinde dolaşan su sıcaklığını yada oda sıcaklığını seçerekden(oda sıcaklığında kasıtım ,kumandanın bulunduğu yer oluyor çünkü ısı sensörü kumandanın içinde)ayar yapabiliyorsunuz.Ben herzaman su sıcaklığını ayarlıyorum.Normalde 45 ile 50 derece arasında ayarlıyorum.Yani günün ne kadar soğuk olduğuna bakaraktan.Genelde 50 derece diyeyim.
    Aşağı yukarı evimde 18 metre petek var.Bu petekleri demirdöküm pane lplus almıştım.Hiç içlerinde yüksekliği düşük boyda olan yani kısa petek yok.Yani standart petekler.Evimin yukarı katı ile aşağı katı arasında petekler eşit bölüştürüldü.Oda durumları birebir aynı olduğu için. ve daikin iç ünitede dış ünitede aşağı katta duruyor.(Dışarıda içeride)Kendi içindeki pompası ile aşağı yukarı dolaştırıyor.Yani ek bir pompa falan yok.

    Isınma konusuna gelince.Ben kuşadasında olduğum için öyle aman aman bir soğuk olmuyor.Ama geçen sene mesela soğuk bir kış geçirdik sayılır.Bir kaç defa -9 falan gördük.Genelde de buralara göre soğuktu.Hiç bir şekilde en ufak bir sıkıntı yaşamadım.Ben evim de herzaman derecede 22 dereceyi gördüm .Bana iç sıcaklık 22 derece yeterli geliyor.Yani bu metrajda bir ev de petek su sıcaklığını 50derece diye ayarladığımda evin içi 22 derece oluyor.Öyle dış sıcaklık 10 derece olduğunda bu defa mecburen su sıcaklığı derecesini düşürüyorum ,yoksa 25 lere çıkıyor bu da bana fazla sıcak geliyor.
    Bu Daikin HT 16kw lık modelde su sıcaklığını yanılmıyorsan 80derece ye kadar çıkarabiliyorsunuz.Bir defa denemek amaçlı 70 derece diye ayarlamıştım.Petekler de katır kutur ses gelmeye başlayınca hemen düşürdüm :) Yani ciddi ciddi 70 dereceye çıkarabiliyor.
    Dış ünitede iç ünitede sessiz diyebilirim.Yani iç üniteyi mecburen evin içine bir yere koymak zorunda olduğumuzdan,az biraz sesi geliyor ama kapıyı kapattığımız zaman(Çamaşır odası gibi bir yer kiler diyeyim)ses sıfır diyebilirim.Dış iç sıcaklığa bağlı olarak 2-3 saatte bir defrosta giriyor.Ama bunu çok az gördüm yani düzenli girmiyor.Çok az giriyor diyebilirim.

    Biraz ilginç geldi bana ama dış sıcaklık ne kadar düşük ise,performansı bir şekilde daha artıyor.Defrosta da neredeyse hiç girmiyor.Ben teknisyen yada bu ısıtma soğutma işinden iyi anlayan biri değilim,yani bunun belki açıklamasını forumdan profosyonel olup mesleği ile ilgili olan açıklar ama kullandığım yada gözlemlediğim kadar ile böyle.
    Elektrik faturalarına yansıma olayına gelince.Burası zaten en sürpriz kısmı.Benim bu seneki en soğuk zamanda galiba ocak ayı idi.Gelen faturam 475 TL oldu.Bunun içinde normal evin eketriğide dahil.Bana zaten yaz zamanı bile klima hiç kullanmadığım zaman gelen fatura 150TL den aşağı değil.O zaman bana daikin altherma nın katkısı bu sene en uç noktada 325TL olmuş.Bu beni memnun ediyor.Geçen ay gelen fatura artık şubat kullanımında 320 TL.Yine ev elektriği dahil.Buralarda şu anda doğal gaz yok ama gelmek üzere.Bağlatmayı düşünmüyorum çünkü Daikin Altherma dan memnunum.Bu metre kareye böyle bir fatura,doğalgaz olsaydı çok şey değişirmiydi bilmiyorum,yukarı gitme ihtimali bile var gibi :)doğal gazda.

    Ben çok memnunum Daikin Altherma dan.Kimisi beğenmiyor fiyatından dolayı,saygı duyarım,fakat pratikliliği ile sorunsuzluğu ile beni sevindirdi.Bunun yerine 2-3 tane üst kalite klima alırım keyfime bakarım da diyebilirsiniz.Kalorifer ile ısınmanın konforu başka olduğu için ben bu yolu seçtim(heryer eşit sıcak ,daha az kuru hava etc...)
    Yatırım maliyeti pahalı ama işletme maliyeti ucuz diyebilirim.Bu arada aynı 16kw lık makineyi 150metre kare eve takan bir tanıdığım var.O da çok memnun .Yani benim evim bu kadar büyük diye düşünmeyin.16kw lık olan model işin garanti kısmı gibi bir şey :)
    Sağlıcakla Kalın,




  • Çok teşekkür ederim epeyce aydınlandım ben şuan trabzonda sobayla ısınıyorum benim olduğum yere doğalgaz belki 5 yıl belki daha fazla zamanda gelir.ısı pompası maliyetli olduğu için hata yapmamak için çok araştırıyorum soru işareti çok mesela sendeki boylerlimi ? faturan mükemmel uygun, belki 11kwlıkta biraz daha düşermi birde yeni evde düşünüyorum yerden ısıtmalı tavsiye edermisiniz. ilgilendiğiniz ićin ayrıca teşekkür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Varol 61

    Çok teşekkür ederim epeyce aydınlandım ben şuan trabzonda sobayla ısınıyorum benim olduğum yere doğalgaz belki 5 yıl belki daha fazla zamanda gelir.ısı pompası maliyetli olduğu için hata yapmamak için çok araştırıyorum soru işareti çok mesela sendeki boylerlimi ? faturan mükemmel uygun, belki 11kwlıkta biraz daha düşermi birde yeni evde düşünüyorum yerden ısıtmalı tavsiye edermisiniz. ilgilendiğiniz ićin ayrıca teşekkür.

    Merhaba eviniz yeni ise kesinlikle yerden ısıtma başka da düşünmeyin sadece tavsiyem kesinlikle kaliteli oksijen bariyerli boru kullanın Rexau PE-HA veya Danfoss PE-HA boru yerli borulara nazaran %30 %40 daha pahalıdır fakat değer , ben kendi evimde 5 senedir yerden ısıtma kullanıyorum çok memnunum ve kesinlikle yerden ısıtma da nedir olur mu öyle şey döşe radyatör bitsin gitsin zırvalara inanma kesinlikle yerden ısıtma düzgün firma proje ve m2 10 metre altına kesinlikle döşetme bunu başından söyle firmaya hesaplamayı 35 derece su sıcaklığına göre yapsınlar.
    Benden de bu kadar kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.