Şimdi Ara

DARPA, devrimsel uçak projesini duyurdu: Karşınızda X-65

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ordu için en son teknolojileri geliştiren ABD'nin DARPA kuruluşu, uçuş kontrolü için hareketli parçalar yerine hava jetleri kullanacak deneysel bir uçak projesini duyurdu. CRANE isimli proje, birincil uçuş kontrolü için aktif akış kontrolü (AFC) aktüatörlerinin kullanılabilirliğini göstermeyi amaçlıyor.



    Bu proje eğer başarılı olursa, Wright kardeşlerin uçurduğu ilk uçaktan beri kullanılan, harici kontrol yüzeylerine dayanan uçuş kontrolüne yönelik asırlık tasarım paradigmasını kıracak.



    Aktif akış kontrolü (AFC) nedir?



    AFC aktüatörleri ile nozüllerden basınçlı hava üflenerek uçağın yüzeyi üzerindeki hava akışı yönlendirilebiliyor. AFC aktüatörleri, uçağın etrafındaki hava basıncını ve yönünü değiştirerek, flap, rudder ve kanatçıklar gibi geleneksel kontrol yüzeylerine ihtiyaç duymadan uçağın dönüşünü, aşağı yukarı ve sağa sola hareketini değiştirebiliyor. AFC sayesinde, uçağın ağırlığını, karmaşıklığını ve bakım maliyetlerini azaltmak; performansını, gizliliğini ve manevra kabiliyetini artırmak mümkün olacak.



    X-65 olarak adlandırılan deneysel uçak, özgün, elmasa benzer kanatlı, tam ölçekli, insansız bir uçak olacak. Uçak, Boeing'in yan kuruluşu olan Aurora Flight Sciences tarafından, Yeni Dengeleyicilerle Devrimsel Uçakların Kontrolü (CRANE) programının üçüncü aşaması kapsamında inşa edilecek.





    X-65, iki sistem arasında kademeli geçişe ve karşılaştırmaya izin vermek için hem geleneksel hem de AFC kontrol aktüatörlerine sahip olacak. Uçak önce geleneksel kontrol yüzeyleriyle uçacak, ardından kademeli olarak AFC aktüatörlerine geçiş yapacak, sensörler ise kontrol etkinliğindeki farklılıkları izleyecek.



    X-65, 3200 kg'ın üzerinde ağırlığa, 9.2 metre kanat açıklığına sahip olacak ve Mach 0,7'ye varan hızlara ulaşabilecek. Boyutu ve hızı, askeri eğitim uçağıyla kıyaslanabilir düzeyde olduğundan test sonuçları gerçek dünya uygulamalarına uygun hale geliyor.



    Ayrıca Bkz.'Blackbird'ün oğlu': ABD'nin çok gizli SR-72 hipersonik jeti 2025'te uçabilir



    X-65'in 2025'in başlarında ortaya çıkmasının ardından 2025 yazında ilk uçuşuna hazır olması bekleniyor. Modüler yapıda olacak uçağın, kanat bölümleri ve AFC efektörleri, DARPA ve diğer kurumlar tarafından daha fazla test ve deney yapılmasına olanak sağlamak üzere kolayca değiştirilebilecek. DARPA, X-65'in hem askeri hem de ticari amaçlar için AFC'yi birincil veya tek uçuş kontrol aracı olarak kullanacak yeni nesil uçakların önünü açacağını umuyor.



     




    Kaynak:https://interestingengineering.com/military/darpa-greenlits-construction-of-its-x-65-technology-demonstrator-aircraft







  • Bizim anka 3, bundan daha yakışıklı

  • Anti yerçekimi sistemi keşfedilmediği sürece bu yeni teknolojik gelişmeyi havacılıkta bir devrim olarak görmüyorum. Anti yerçekimi üzerine bu yıl başında yaptığım deneyde 0,5 gr kadar bir anti yerçekimi kuvveti gözlemledim. Bu gözlemimin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını yakın zamanlarda yapacağım daha gelişmiş deney düzeneği ile anlayacağım. Asıl devrimi gerçekleştirecek teknolojinin sadece anti yerçekimi sistemi olacağında ısrarlıyım. Kuşlardan ilham alınıp hava püskürterek uçmayı sağlayan ilkel uçuş teknolojilerine artık son vermenin zamanının geldiğine inanmaktayım ve bu inancım doğrultusunda çalışmalarımı sürdürmekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 8 Ocak 2024; 11:03:17 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    "ufo" diye tabir edilen sözde dünya dışı varlıkların kullandıkları teknolojiyi aslında insanoğlu yıllar önce denemelerini yapmışlardı... sadece zamaının ilerisinde bir teknoloji olduğu için bunu uzaylıların üstüne attılar, ama demekki iş öyle değilmiş...

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Manyetik alanı kullanda kurtulalım şu yakıt ve pil işleriden, hızlan biraz ölmeden görelim bari

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Sizin anlattıklarınız kusura bakmayın benim için hiçbir anlam ifade etmiyor. Anlattıklarınıza benzer haberler her zaman oldu fakat hiçbirinin doğruluğu kanıtlanmadı. Ben kanıtı olmayan hiçbir şeye inanmak zorunda değilim. Anti yerçekimi nedir diye soranlara da cevap verebilirim. Anti yerçekimi merkezkaç kuvvetinin tek yönlü çekme kuvvetine dönüştürülmüş halidir. Bunu on yıla yakın zamandır yaptığım çalışmalara dayanarak söyleyebiliyorum. Çok üzücü ki insanlar benim anlattığım gerçeklerden daha çok uyduruk asılsız bilgilere inanmayı daha çok seviyor. Uzaylılar konusuna gelirsek, Erkan Sevimli'nin UFO videolarını izlerseniz zaten uzaylıların çevremizde olduğundan daha emin olacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 8 Ocak 2024; 22:32:02 >
  • vozy kullanıcısına yanıt
    Mayetikle olmuyor, yıllardır mıknatıslar ile oluşturmaya çalıştım. Hatta yerde hareket edebilen prototipler de yaptım. Nihayet geçtiğimiz yıl anladım ki anti yerçekimi için mıknatıs kullanmak gereksizmiş. Mıknatıslar motorun çalışmasını zora sokarak çok az bir kuvvet elde etmeye yarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 8 Ocak 2024; 22:31:16 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Antigravity i zaten bulmışlardır da yeni savaş sistemlerini göstermek için ülkeler 3. dünya savaşını bekliyorlardır. 3. Dünya savaşında daha önce hiç görülmemiş bilinmeyen silahlar gösterisi yapılacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Birçok kişiye açıkladım, ben kesin kanıtlanmış gerçek haberlere inanırım. Öyle mışlı, mişli şeylere inanmam. Siz bence normal olmayam abartılı gerçeklerden yanasınız. Benim o tür hayali konularla işim olmaz. Siz tabii ki istediğinize inanmakta özgürsünüz. Bu düşüncelerim size karşı değil, sadece benim hayat felsefemdir.

  • Sizde anca böyle haber yapar iftihar edersiniz. Tarihi dili dini kültürü ve herşeyiyle yalanlar üzerine kurulu bir devlet ve ülke anca taklitçi ve batı hayranı zelil bir millet olur

  • Bu tarz sistemi değiştirinki ebabil kuşların işi kolaylaşsın işin ucu bunu yere düşürmek canlı bir kuşa kalmış.????????????

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Birçok kişiye açıklamış olmanızın benimle be alakası var ? Herkes sizi mi takip ediyor ? Sizin inanacağınıza göre mi konuşmamızı istiyorsunuz ? Abartılı gerçekler deyip te sonra gerçekleri hayal olarak nitelendirmeniz nasıl bir tutarsızlık ? Abartılı gerçek te sonuçta bir gerçek değil mi ? Sizin aklınız, kapasiteniz, bilgi birikiminiz anlamak için kâfi gelmiyor ise sizin gibilerin inkişafını bekleyemeyiz. Gerçek haber arasanız bulamazsınız, gizli şeylerin de haberi zaten pek olmaz bunu anlayın. Hayat felsefenizi resetleyin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Birçok kişiye açıkladım demek, benim bu konulardaki bakış açımı ifade etmek içindir. Yani şahsınıza özel yorum yapmadığımı anlatmak için. Üstün fikirleriniz sizde kalsın. Benim sizin uçuk fikirlerinize ihtiyacım yok. Zaten bana yararı olacak en ufak bir özelliği de yok. Bu tip yorumlarla insana yararı olan bir sonuca ulaşılacağına inanmıyorum. Felsefe bilim değildir. Bilim çalışıp çabalayalarak ve sadece gerçekleri ortaya koyarak mümkündür. Hiçbir emek harcamadan sadece hazır bilgiler ile bilim oluşturulamaz. Benim için geçerli olan tek şey bilimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 10 Ocak 2024; 09:58:02 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Antigravity üzerine çalışıyorum deyince mad prof durumları var gibi. Bilimsel gerçekliğiniz bile inandırıcı değil. Bilimle bir alakanız olduğu bile şüpheli, Size yaramayan her şeyi çöpe atalım. İnansanız da inanmasanız da dünya dönüyor. Felsefe bilimlerin anasıdır. wikipedia dan açın bakın. Kimsenin de sizin antigravity hikayelerinize ihtiyacı yok. Hiç inandırıcı değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Sizin gibiler sadece çamur atma peşinde, çalışmalarım konusunda insanları ikna etmek için bir çaba içerisinde değilim. Çalışmalarım konusunda hiçbir bilginiz olmadığı halde böyle bir yorum yapmanız nasıl bir kafa yapısında olduğunuzun göstergesidir. Felsefe konusu dahi size uzak. Ben dokuz yıldan fazla zamandır çalışıyorum fakat siz hiç çalışmadan her şeyi biliyorsunuz. İnanmayın kardeşim, hiç umurumda değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 11 Ocak 2024; 10:21:4 >
  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt

    Tavsiyem, eğer bilim üzerine çalışma yapiyorsaniz, bunu yanliz basiniza değil, aradiginizi daha hizli bulmak adina, bir universite gibi arastirma yapilan ve alt yapisi olan yerde yapmanizdir.


    Yaptiginizin daha anlasilabilmesi ve destek gormesi acisindan onemli. Sizin yaptiginiz sanayide calisan ustanin su ile calisan araba yaptim demesi gibi oluyor. Ne alaka gibi.


    Eger dediginiz gibi gercek bir arastirma yeteneginiz ve bulduklariniz varsa sizi cogu universite kabul eder. Bahane bulup, icadimi çalarlar, beni almazlar vs diyorsaniz suan boşuna nefesimi tuketmisim demektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virtue28 kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Tavsiye ettiğiniz konularda ben yeterli bilgi sahibiyim. Neden dediğinizi yapmadığım konusunda iyi bir analiz yapabilseniz belki bu tavsiyeyi verme gereği duymayacaktınız. Bu konuda şimdilik daha fazla açıklama yapma gereği görmüyorum. Ben inandırmaya çalışmıyorum ve insanları kendime inadırarak bir kâr sağlama peşinde de değilim. Tek amacım başarıya ulaşmaktır. Gene de tavsiyeniz için çok teşekkürler.

  • antigravity74100 A kullanıcısına yanıt
    Manyetik çekim kuvveti ile kütle çekim kuvvetini karıştırmışsınız. Manyetikle olmayacağını sorsanız da pek çok kişi söylerdi. Yıllarca uğraşmanıza gerek yoktu. Seneleriniz heba olmuş. Gravity dediğiniz kütle çekim kuvvetidir. Atomun kütlesi ile alakalıdır. Daha az kütleye (ağırlığa} sahip olan nesneler daha az kütle çekim kuvvetine maruz kalırlar. Nesnelerin neden birbirini çektiğini çözmeyi ve maddeleri oluşturan atomları bir arada tutan kuvveti hacklemeyi hedeflemişsiniz. Beden kütlenizden kurtulup bir ruh olduğunuz zaman antigravitye kavuşmanız mümkün olabilir. Başarılar dilerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Şu anda manyetizma ile çalışan üç adet prototipim var. Manyetizmanın tek başına hiçbir işe yaramayacağını ben zaten senelerdir biliyorum. Prototiplerim motor ve manyetizma bileşkesi ile hareket etmektedir. Motor olmadan hiçbir hareket elde edilemez. Ben anti yerçekimi sistemini seneler önce çözmüştüm fakat yaptığım deneyler ve Newton kanunu benim yanılmama neden oldu. Bu yıl o yanlıştan geri dönerek en doğru tasarımı oluşturmaya çalışıyorum. Basitçe anlatmak gerekirse anti yerçekimi kuvveti merkezkaç kuvvetinin tek yöne odaklanmış hali ile bir çekme kuvvetidir. Günümüzde sadece itme kuvveti kullanılmaktadır. Anti yerçekimi ise çekme kuvvetidir. Bu bilgiyi dünyada benden başka hiçbir yerden öğrenmeniz mümkün değildir. Başarı dilediğiniz için teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.