Şimdi Ara

Datron Mobee 10' (MSİ Wind-CASPER Minibook-Medion Akoya E1210) (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
6
Favori
208.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: visal17

    http://www.teknocity.com.tr/urundetay.asp?ProductID=26533 Bu adreste var sanırım



    yok abi ya aradık sorduk tırım tırım arıyorum aleti koca türkiyede
  • Ben de ürünü uzun süredir kullanıyorum. 6-7 ay olacak neredeyse. Hiçbir sıkıntı yok. 2gb lık model. Şimdiye kadar bios güncellemedim. Şimdi güncellemeyi planlıyorum. Bu arada bataryam 4400 mah. Bu biraz canımı sıktı. İtiraz etme veya 5700 lük felan alma şansımız var mıdır? Eğer böyle bir şansım varsa denemek isterim.

    Onun dışında zaten kafaya koydum 7800 alacağım. Herkese iyi çalışmalar.
  • Selamlar,

    Uzun zamandır Mobee'min servisten çıkmasını bekliyordum. Yaklaşık 20 iş günü geçtiği için bugün gidip geçici kullanım için muadil ürün talep edince boşu boşuna serviste bekleyen Mobee'mi verdiler, düzgün piller gümrükten çekilince telefonla haber vereceklermiş.

    Mobee'mi alınca şöyle bir bakındım da çok hoş gelişmelerden haberdar oldum. Eskiden Mobee'ye (yani msi wind u100'e) MacOsX Snow Leopard kurduğumuzda kablosuz ağ kartında, dahili kamerada, dahili mikrofonda ve yanda yer alan line-in ve mikrofon girişlerinde sıkıntı yaşanıyordu. Oysa şu an bu sorunların herbirini gidermişler ve tüm imkânlarıyla kar leoparını kullanabiliyoruz.

    Rahat bir kurulum için http://forums.msiwind.net/mac/snowywindosx-t14337-720.html adresini takip edin. Bir kullanıcı son sürüm için iso dosyasını hazırlıyor. Derslerinden dolayı söz veremiyor ama yarın, yani Cumartesi günü isonun hazır olacağını söylüyor. Yani en fazla 1 haftaya kadar muhteşem bir macosx deneyimi sizi bekliyor olacak :))

    Mobee'mi geri vermeyi düşünüyordum ama sanırım vazgeçtim. Mobee annemin ve kendisi sadece photoshop ile dreamweaver kullanır, oyun olarak da Zuma, Luxor gibi oyunları oynar ve tabii bir de internet'de gezinir. Dolayısıyla MacOsX deneyimi annem için harika olacak. Kaspersky'nin getirdiği gereksiz ve inanılmaz hantallıktan kurtulması da cabası ;)

    Daha ortada hiçbir şey yokken çok sevindim, inşallah kursağımda kalmaz.




  • casper da batarya sorunu yaşayan var mı ?? bu sorun sadece datronlar da mı ?
  • Arkadaşlar kolay gelsin, ben mobee yi yaklaşık 2 ay önce aldım fakat ancak şimdi kullanmaya başlayabildim, sebebi malum batarya arızası, bu maili bilgilendirme amacıyla size yazıyorum, makina süper bios update i yapıldıktan sonra da daha performanslı oluyor. Benim cihaz malesef 2 defa servise gitti geldi, üstelik hatayda yaşadığım için kargo vs epey uğraştım, hatta öyle aksilikelr olduki artık bilgisayardan iyice soğumuştum, bi defasında ankara ufotek adres değiştirdi, bidefasında onların kargoya verdiği araç kaza yaptı vs vs.

    Sonuç olarak benim tespit ettiğim şey, cihazla gelen 4400 lük pillerde problem var (büyük kısmında), bu sonuca nerden vardınız derseniz, ilk servise gidişinde cihaz yine 4400 lük pil ile geldi ve 2-3 günlük bi kullanım sonunda tekrar aynı arızayı yaptı, ikinci gönderişimde 4800 lük pil takmışlar ve şu an hiç bi problem görünmüyor.

    Serviz konusunuda belirtmeden geçemeyeceğim hemde isim vererek, ankara ufotek te çalışan teknisyen arkadaş Metin ÇINAR'a çok teşekkür etmek istiyorum, gerçekten hem servis olarak hem şahıs olarak çok yardımcı oldular, firma adres değiştirdiğinde ben bu arkadaşın ev adresine yönlendirmiştim kargomu, cihazı alıp servise hiç götürmeyebilirdi de yasal olarak bi sorunda yaşamazdı üstelik, ama her zaman yardımcı olmaya çalışan ankara ufotek'e tekrar teşekkür etmek istiyorum.

    Cihaz performansı ise bence şu an piyasadaki diğer netbooklardan bi kademe üstte.




  • ankara ufotek! hesinlikle harikalar. ama şu apartman dairesi görünümünden kurtulmaları gerekiyor.
  • dönüp dolaşıp bu konuyu açıyorum çok hoşuma gidiyor ya şu datronun tipi harika ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem.petek

    dönüp dolaşıp bu konuyu açıyorum çok hoşuma gidiyor ya şu datronun tipi harika ya


    Tamamda alıcaz, bir aydır piyasada yok :D
  • ben de asus eee pc almadan önce datron almak istiyordum ama kipa'da indirim varken datron markası yoktu netten de alışveriş yapmam keşke olsaydı datron ama yoktu
  • merhabalar benim bir sorum olacaktı yardım ederseniz sevinirim. bendede 10 inçlik notebook var wirles potu bir alt katta ama zor çekiyor ne önerirsiniz .yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurme76

    merhabalar benim bir sorum olacaktı yardım ederseniz sevinirim. bendede 10 inçlik notebook var wirles potu bir alt katta ama zor çekiyor ne önerirsiniz .yardımcı olursanız sevinirim.

    *orjinal wireless yazılımı kullan
    *kaliteli modem kullan
    *netbook'un wireless antenlerini sök-altın lehim yaptır,yeniden bilgisayara tak.
    *modem için uzun menzilli wireless anten edin
    http://urun.gittigidiyor.com/12DB-WIRELESS-LAN-ANTEN-S-BENSU-FOTOGRAF_W0QQidZZ21078305




  • teşekkür ederim emco
  • forum msiwind kapanmış artık sanırım. bana uygun bir macos upload edecek bir arkadaş yok mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redlord

    forum msiwind kapanmış artık sanırım. bana uygun bir macos upload edecek bir arkadaş yok mu acaba?


    http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=184233 adresindeki bilgiler işinize yarar mı? Ya da yine aynı sitenin içerisinde wind u100 diye arama yapmayı deneyebilirsiniz.

    msiwind.net kapandıktan sonra yazışmalar bu sitede yapılmaya başlandı.
  • teşekkür ederim
  • merhabalar sevgili site yöneticileri ve admin arkadaşlar benim sorunum bundan yaklaşık 1 ay önce Hb internet sitesi üzerinden Datron Mobee 10" netbook satın aldım bu cıhaz bana free dos olarak geldi.internetten den de usb den xp kurulumunu nasıl yapılacağına bakarak sorunsuz şekilde gerçekleştirdim ama intertnet Internet Explorer,mozilla firefox,google chrome ve msn messenger de sürekli hata raporu gönderme diye sorunla karşılaşıyorum bu 1 ay içinde en az 10 defa format atmak zorunda kaldım pc ye ve herseferinde farklı xp,farklı usb bellek hatta harici cd rom dvd rom kullandım.3 ayrı Orjinal xp cd den kurup microsofttan bütün güncellemelerini yaptığım halde sürekli aynı hatayla karşılaşıyorum. sitedeki yazan arkadaşlar gibi bende batarya sorunu yaşadım keşke bu siteyi daha önce bulup yazılanları okumuş olsaydım.Ben bu yazıklarımın aynısını başka bir forumada yazmıştım ve bana bios güncellemesi yapmamı söylediler sizce bios güncellemesi borunumu çözermi netbook şu özelliklere sahip Datron Mobee 10”Freedos, 2 GB RAM ve 250 GB harddisk bu konuda bana yardımcı oalbilcek arkadaşlar ustalarımız varsa lütfen bana geridönüş yapsın.İyigünler




  • merhaba

    bende casper minibook var. sanırım msi ve daron ile aynımakine.
    bugün durup dururken wireless bağlantılarının hiç birni görmez oldu.
    realtek wifi driverini kaldırdım. sonra casper ın resmi sitesinden driverı tekrar yüklüyorum. program çalışıyor ama hiç bir kablosuz ağı görmüyor. evdeki modem normal çalışıyor ve ev arkadaşım bağlanıyor ama benim pc defalarca driver progrmını kaldırıp yeniden yüklediğim halde kablosuz ağları görmüyor. wifi ışığı da yanıyor.

    sizce sorun nedir arkadaşlar ne yapmamı önerisiniz? bu sorunu daha önce yaşayanlar var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutmidilli

    merhabalar sevgili site yöneticileri ve admin arkadaşlar benim sorunum bundan yaklaşık 1 ay önce Hb internet sitesi üzerinden Datron Mobee 10" netbook satın aldım bu cıhaz bana free dos olarak geldi.internetten den de usb den xp kurulumunu nasıl yapılacağına bakarak sorunsuz şekilde gerçekleştirdim ama intertnet Internet Explorer,mozilla firefox,google chrome ve msn messenger de sürekli hata raporu gönderme diye sorunla karşılaşıyorum bu 1 ay içinde en az 10 defa format atmak zorunda kaldım pc ye ve herseferinde farklı xp,farklı usb bellek hatta harici cd rom dvd rom kullandım.3 ayrı Orjinal xp cd den kurup microsofttan bütün güncellemelerini yaptığım halde sürekli aynı hatayla karşılaşıyorum. sitedeki yazan arkadaşlar gibi bende batarya sorunu yaşadım keşke bu siteyi daha önce bulup yazılanları okumuş olsaydım.Ben bu yazıklarımın aynısını başka bir forumada yazmıştım ve bana bios güncellemesi yapmamı söylediler sizce bios güncellemesi borunumu çözermi netbook şu özelliklere sahip Datron Mobee 10”Freedos, 2 GB RAM ve 250 GB harddisk bu konuda bana yardımcı oalbilcek arkadaşlar ustalarımız varsa lütfen bana geridönüş yapsın.İyigünler


    Bios güncellemesiyle sistemin verdiği hatanın alakası yoktur.sorununuz yazılımsal görünüyor.ama içiniz rahat edecekse bios güncellemesi yapın.
    xp'yi kurmadan önce bios/AHCI modunu Disabled(devre dışı) olarak ayarlayın ve f 10 tuşuna basarak kaydedin ve çıkın.
    Kurulum sırasında Mobee'nizi mutlaka şarj ünjtesine bağlı olarak çalıştırın.
    Mümkünse kurulumu cd'den yapın.
    kurulum tamamlanıp driver yüklemesi yaparken bluetooth-wireless-web cam açık olsun.
    işletim sistemi tercihinizi xp sp3'ten yana kullanın.
    quote:

    Orijinalden alıntı: psikolojix

    merhaba

    bende casper minibook var. sanırım msi ve daron ile aynımakine.
    bugün durup dururken wireless bağlantılarının hiç birni görmez oldu.
    realtek wifi driverini kaldırdım. sonra casper ın resmi sitesinden driverı tekrar yüklüyorum. program çalışıyor ama hiç bir kablosuz ağı görmüyor. evdeki modem normal çalışıyor ve ev arkadaşım bağlanıyor ama benim pc defalarca driver progrmını kaldırıp yeniden yüklediğim halde kablosuz ağları görmüyor. wifi ışığı da yanıyor.

    sizce sorun nedir arkadaşlar ne yapmamı önerisiniz? bu sorunu daha önce yaşayanlar var mı?

    wireless yazılımını deaktive edin ve kablosuz ağ yapılandırmak için windows'u kullanın.
    tekrar ağları aratın.Eğer yine hiçbir ağ bulamıyorsa wireless kartınız sorunlu demektir.
    Mini wireless kartlar şu an piyasada 50-90 tl.civarında.garantisini bozmayı düşünmüyorsanız servise gönderin.

    Saygı ile..




  • sayın emco yardımınız için teşekkür ederim.
    ben sizin yazınızı okumadan deneme yanılma yoluyla o şekilde yaptım. şöyle ki wifi driverını sistemden kaldırdım. pc min wifi sini kapattım. sonra yeni donanım bulundu deyince belirtilen konumdan yükle seçeneğiyle wifi driverını yüklettim. sonra da indirdiğim driwer ı tekrar kurdum ve windows ile kablosuz ağları gördüm.

    teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.