Şimdi Ara

DCR-SR300E' Mİ YOKSA HDR-SR10E Mİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi diyeceksiniz ki bu kameralardan birisi HD diğeri SD karşılaştırmak doğru olmaz. Aslında konu şu ki Doğubankta iki ürünün fiyat arasında yaklaşık 100 USD'lik bir fark var, almışken HD'mi olsun yoksa 1/2,9" değeri ile öne çıkan DCR-SR300E mi almak daha mantıklı.



  • öncelikle sr10e alma derim

    sr300e benim sr7nin SD hali gibi bişey, sensör 2.9" güzel gayet

    ben olsam sr10e yerine sr300e alırım

    ama sr300e yerine sr7e alırım o başka ayrıntıdır:)

    bu arada benim cevabımla yetinmeyin derim:)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anilgee

    ama sr300e yerine sr7e alırım o başka ayrıntıdır:)



    Cevap için teşekkürler, aslında yukarıdaki ayrıntı çok daha ilgimi çekti, bu ayrıntıyı biraz daha ayrıntılı yazabilirmisin :)
  • şimdi şöleki sr10 yok kesinlikle uzak dur ufacık çip var HD olmuş da nolmuş
    hani SD çeksin ama düzgün çeksin diyip sr300e dedim
    ama hem HD çeksin hem iyi çeksin diyosak sr7e sr11-12 için fiyat olarak da uygun ve yeterli
  • bende sr1e var. daha 1,5 sene oldu alalı... 10e ne zaman çıktı? fiyatı ne?...

    neyse gelelim konuya...

    benim kamera hd. ama önemli olan konu hd kayıt yapınca hd seyredebiliyor muyuz? işte asıl mesele bu.

    1) televizyonunuz hd değilse, hd kayıt yapmanın anlamı yok.
    2) bilgisayar yardımıyla dvd' ye basacaksanız, hd basabiliyor musunuz?
    3) dvd recorder/player hd mi?

    bunları da düşünün lütfen. hd kayıt yapıp hd seyredemeyecekseniz ne anlamı var hd kayıt yapmanın?

    yok, ben şimdi hd kayıt yapayım da... ileride hd sistem alınca seyrederim derseniz, çektiklerinizi nerede depolayacaksınız?
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, SR10'un doğunak fiyatı 1000 USD, fakat sony turkiye garantili yerlerdeki fiyat ise 1800 - 2000 YTL aralığında değişiyor. Sonuç olarak SD serisinin en üst modeli olan SR300 (Türkiyedeki modeli SR290) aldım.
  • Arkadaşım seçimin hayırlı olsun makineyi almışsın ama ben HDR-SR10E kullanıyorum, acayip memnunum. Bazı arkadaşlar sürekli SR10'dan söz edilince hemen sensörün boyutundan söz ediyor, evet sensör 1/5, piksel sayısı da çok üst değerlerde değil, SR11 ve SR12 ile kıyaslandığında ama acaba bu makineyi kullandınız mı, görüntü kalitesini biliyormusunuz da bu kadar kesin konuşuyorsunuz anlamadım. Bir kameranın kalitesinde elbette sensör çapı, piksel sayısı önemli, fakat gözden uzak tutulan bir şey daha var ki o da, optik aksam, sönsör, işlemci uyumu. İstediği kadar sensör büyük olsun, o veriyi işleyecek işlemci iyi değilse, sensörden gelen veriyi kaliteli bir şekilde çözemiyorsa, çözmede yetersiz kalıyorsa, küçük sensörden daha kötü görüntü söz konusu olur. Bunu derken SR7 veya SR11-12'nin işlemcisi yeterli değil demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın. Demek istediğim, tek ölçütün sensör çapı olmadığı ve SR10'da optik aksam, sensör, işlemci üçlüsünün mükemmel uyumlu olduğu, ayrıca sensör çapı nispeten küçük olduğu için SR10'un bir artı özelliği daha var, optik zoom x15, digital zoom x180, dürbün gibi, 10km uzaktaki tabelayı okumanız mümkün. Geçen gün çocuğun yıl sonu törenini çektim, Tv'de HDMI bağlantısı ile (Sony Bravia LCD V2000) izledik muhteşem, ışık da denk düşmüş, görüntülerin neredeyse shwroom'larda izletilen HD görüntülerden farkı yok. Kamerayı alırken HDR-SR12 ile yanyana karşılaştırma imkanı da buldum, açık söyleyeyim görüntülerde fark göremedim, ki gözüm iyidir. Gözle görülen tek fark 1.000,00 YTL'den fazla fiyat farkı idi. Eğer profesyonel çalışmalar yapmayacaksanız, biraz da ışık ayarları, açılar, temel fotoğrafçılık bilgilerine sahipseniz, mükemmel HD kalitesinde kayıtlar yapılabilecek bir kamera HDR-SR10E, bu da benim görüşüm...




  • forumda zoom hakkında farklı fikirler var fakat ben sensör küçüldü/zoom arttık iyi oldu diyemem malesef

    biz karşılaştırmaları yaparken farkettiyseniz sony modellerinden bahsediyoruz yani zaten birçok özellik aynı olacak biz farklı olanları kullanarak karşılaştırma yapıyoruz

    sr290e güzel bir kamera sr7-11-12 iyi kameralar fakat sr10 BUNLARA göre bence özellikleriyle sırıtan bir kamera


    araştırdım arada bir 400-500ytl fiyat farkı vardı bu farka değmeyeceğini düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.