Şimdi Ara

debriyaj ve vitese geçme sorunu [çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
15.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2008 1,4lt Benzinli Doblo aracımla seyir halindeyken, vitese geçmeme problemi yaşadım. Vitesten çıkarmak için iyice asılmak, geçirmek içinse debriyaja kökünün köküne kadar iyice sertçe basmak gerekiyordu. Paspasın üzerinde bir miktar yağ akmıştı ama nereden geldiğini anlamadım. Kaputu açtığımda fren yağının min çizgisinin altında olduğunu gördüm. (Burada azalan fren hidroliği ama boşalan debriyaj pedalı; bunu anlamadım.) Arabada vardı biraz, takviye edince biraz yumuşadı vites geçişleri. Benzinlikten 1 şişe daha alıp max çizgisine kadar doldurdum. Debriyaj eskiden 15cm kavrama yapıyorsa, şimdi ilk 12 cm boş, sonraki 3 cm'de kavrıyor. Vitese geçerken genelde zorlamama rağmen bazen de aşırı derecede yağ gibi kayıyor.

    İstanbul'da misafir sayılırım. Tanıdık tamirci falan yok. Açıkçası tamirciye gitmeye bile korkuyorum kazık için. Eve zor attım bugün kendimi. İnternette araştırdığıma göre; hava yapmış olabilir, şanzıman yağı veya baskı balata bitmiş olabilir diyorlar. Sorun ne olabilir sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amcamsin -- 5 Mart 2016; 14:08:31 >







  • Sanırım fren ve debriyaj hidroliği aynı hattan besleniyor. Pedalın bağlandığı yerden yağ geldiğine göre kaçak var silindir değişecek büyük ihtimalle. Baskı balatayla alakalı değil yani.
  • msansertekin kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Çünkü min 250-300TL tutacaktı baskı balata. Yalnız, ekleme yaptıktan sonra hiç kaçırma olmadı. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Şu an beklemedeyim yarın sabaha kadar takip edeceğim. Ama ekleyeli 3 saat kadar oldu azalma yok şimdilik.
  • bence yağla felan alakası yok,debriyaj teli takılı kalıp düzelmiş birdaha olacağını sanmam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim sorun hala devam ediyor. Zorlanarak değiştiriyorum vitesi şu an.
  • Sorun Ust debriyaj merkezi gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amcamsin

    Bahsettiğim sorun hala devam ediyor. Zorlanarak değiştiriyorum vitesi şu an.

    öyleyse ustaya göstermen lazım bir çok nedeni olabilir . en masraflısı debriyaj bilyesi bozulmuştur ya debriyaj merkezide olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst debriyaj merkezin yap sızdırma yaptığı için denriyaj tam ayıramıyor, debriyaj pedalına bağlı olan milin sonuna bak eğer yağ varsa yağ kaçırıyor değişmesi gerekiyor, debriyaj ve fren hidroliğinin depoau aynıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Şu an arabaya bakmaya gittim. Debriyaj pedalında hiç yağ yok nereden geldi paspasa yağ anlamış değilim. Kaçak depodaki hortumun ilk 1 karışında, komple yağ içinde kalmış. Öğlen doldurmuştum yarım parmak kadar azalmış seviye. Şu an bir tur attım arabayla. Vitesler o kadar rahat geçiyor ki normal zamandan bile güzel. Ancak pedal hala boş gibi sadece 3-4 cm kavrıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amcamsin -- 4 Mart 2016; 17:53:10 >
  • Debriyaj A basınca ses geliyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dowland33 D kullanıcısına yanıt
    Debriyajda bir ses yok. Sonuna kadar çok sert basmam gerektiğinden bazen geriye takarken gıyk gıyk ediyor. Sanırım kuvvetli basmayınca tam ayırmıyor kavramayı.
  • Debriyaj Telinizin değişme vakti gelmiş tabi telli modelmi bilmem ama Max 90 100 tutar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dowland33 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için.
  • en temizi bir ustaya gosterin. en azindan sorunu ogrenirsiniz ona gore tedbirinizi alirsiniz. bunun yolda kalmasi veya daha buyuk arizaya sebebiyet vermesini de dusunun.

    benim 2001 beetle da vitese girerken cart curt ses yapiyordu.debriyaji en dibine bassam bile. bir ustaya sordum. sanzuman yagin azalmis olabilir dedi. aracin altini kontrol et kacak var mi diye. baktigimda sanzumanin sonundaki kapagin contasi sizdiriyordu.contasini degistirdim. yag degistirirken olctugumde %50 oraninda yag azalmasi vardi. yeni yag koydugumda sorunum cozulmustu.
  • sarpm S kullanıcısına yanıt
    Alakan ve tavsiyelerin için teşekkür ederim. Yarın gideceğim zaten tamirciye, şakaya gelecek konu değil çünkü. Ama ön bilgi ve yaklaşık tutarı için burada sormak istedim.
  • amcamsin A kullanıcısına yanıt
    rica ederim. bildigim kadariyla yardimci olmaya calistim. sorun kaynagi ve cozumunu de burada paylasirsan, ayni konudan muzdarip olan birisine yol gosterecektir.
  • sarpm S kullanıcısına yanıt
    Tabii ki. Yarın gideceğim sanayiye. Sorunu, tutarını vs paylaşırım.
  • Merhaba,

    Sorun debriyaj alt merkezindeymiş. Parçayı söküp parçacıları dolaşmaya başladık. Ancak 5-6 dükkan gezmemize rağmen parçayı bulamadık. Diesel için olanı var ama benzinlinin parçası çok hafif farklı ve hiçbir yerde yoktu. Biz de frenciye gittik ve adam söktü temizledi contalarını filan değiştirdi. Ne gerek var sıfır parçaya 150TL vermeye, bozuk yer contalar zaten onları da değiştirdim dedi. 10TL adama verdim. 70 de tamirciye. Bu arada 70 çok geldi çünkü yağ da bendendi. İşçilik olarak aküyü söküp parçayı çıkardı sadece. Toplam 80TL'ye hallettim.

    Bu arada, debriyaj daha yukarıda kavramaya başladı. Ayağımın alıştığı düzeyde titreme yapıyor, istemsizce gazı arttırıyorum tabi. Zamanla ayağım alışır herhalde.

    İlgilenen herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amcamsin -- 5 Mart 2016; 14:13:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.