Şimdi Ara

deception point........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dan brown'un deception point diye bir romanının yıl sonunda piyasaya çıkacağını duydum hakkında bilgisi olan var mı?



  • Dan Brown'ın gelecek kodu




    Türk okurun Da Vinci Şifresi ile tanıyıp Melekler ve Şeytanlar ile ilişkisini derinleştirdiği Dan Brown'ın henüz dilimize çevrilmemiş kitabı "Deception Point"te başrolde "böcük"ler ile ilgili şifreler yer alıyor. Da Vinci Şifresi'ne kısmen sinmiş olan teknoloji kodu, bu sefer daha ağır çekiyor.

    Brown, hareketli minik izleme cihazlarının kumanda ve şarj sorununa değinerek, konunun ayrıntılarından da haberdar olduğunu ortaya koyuyor. Çevresindeki herhangi bir enerji kaynağından ve hatta elektromanyetik alandan gövdesinin dış yüzeyini kullanarak beslenen böcük, böylece geri çağırmaya gerek olmadan yerleştirildiği yerde sonsuza dek kullanılabiliyor.

    Kitabın başındaki "anlatılan teknolojilerin tamamen gerçek" olduğu notu, bu cihazcıkların şu anda kullanılmakta olduğunu da düşündürüyor.

    İş dünyası hazırlanıyor
    Dan Brown'ın bahsettiklerinden daha küçük parçacıklar, iş dünyasının yenilikleri arasında "gelecek program" olarak çoktan yerini almış durumda. Küçük kum tanecikleri kadar gövdelerinde "beyin" bulunan bu akıllı tozlar, insanların iş yapma biçimlerinde ciddi değişiklikler yaratacak; en basitinden insanları veya nesneleri izlemeye yardımcı olacak.

    Kablosuz haberleşme özelliği bulunan bu mikro-elektromekanik algılayıcılar, daha başlangıçta hava analizi, sıcaklık, nem, ışık ve titreşim bilgilerini gönderebiliyorlar. Bunların gruplar halinde kullanılması ile, bir işyerine gelenlerin hareketleri ayrıntılarıyla izlenebiliyor. Tabii, bu kurumsal uygulama hazırlıklarının öncesinde askeri uygulamaların gündeme geldiğini söylemeye gerek yok.

    Hedef daha da küçülmek
    Global Konum Belirleme Sistemi (GPS) özelliğine sahip yeni bir ürünün açıklanması için gün sayılırken, asıl ilerleme bu cihazların giderek küçülmesi yönünde oluyor.

    Bir sene önce akıllı tozun bir parçacığı 2 milimetreküp ölçülerindeyken, bu cihazın haberleşmede kullandığı telsiz vericileri, bir cep telefonunun kullandığının binde biri enerji kullanıyordu. Günümüzde 1 milimetreküpe küçülmüş bu toz parçacıklarına algılayıcı, bilgisayar devreleri, iki yönlü kablosuz iletişim teknolojisi ve enerji kaynağı entegre edilebiliyor.

    Güvenlik harcamalarının yeni dünya düzeninin temel motifi olduğu bir dönemde ilerlerken, güvenlik uygulamaları ile bütünleştiği ölçüde, bu alanda hızlı bir gelişme görmeye hazır olmalıyız.

    http://www.tempodergisi.com.tr/teknoloji/05900/ , Kerem Özdemir




  • teşekkür ediyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.