Şimdi Ara

Deizmle neden bu kadar çok uğraşılıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Ibrahim kalin yaratanin isine nasil karismis bana aciklar misin rica etsem? Bu arda seni burada bulmus olmam tamamen tesaduf, bunu sormaya karar verdikten sonra sen oldugunu fark ettim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Çok basit arkadaşım. Namuslu olacak, iyi olacak, doğru olacak.


    Hindu olup bir ineğe tapmaya veya Müslüman olup Kara bir taşa saygı göstermek gibi garip işlere girişmek zorunda değil. Ben tanrının varlığına inanıyorum fakat insanlara ve insanların yaydığı hikayelere inanmıyorum diyebilir bir insan rahatlıkla.

  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hümanizmden dine gitmeye calismanin bir oksimoron oldugunun farkindasin degil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Tanrı var fakat bizi umursamıyor, tanrı var fakat tanrı bir psikopat diyede düşünebilir kişi rahatlıkla fakat bunlar psikolojik bir rahatlık sağlamayacağı için çoğu kişinin iyi bir tanrı tasvir edeceğini düşünüyorum iç dünyasında.

  • Adamların kazanç kaynağı olumsuz etkileniyor o sebeple.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Peki tanri neden olmasin?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Konuda deizmi tartıştığımız için varsayılan olarak tanrı var hipotezi üzerinden yorum yapıyorum.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Bu dünyada ne söylendiyse insan söyledi, ne yazıldıysa insan yazdı. Şempanzelerin habitatını yok etmezsek 500.000 yıl içinde, onlarda ihtimal dahilinde yazı yazmaya başlayabilirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 30 Ağustos 2022; 21:52:46 >
  • Mekkeli müşrikler diyoruz ya onlara, müşrik Allah'a ortak koşan demek, spesifik olarak Allah'a inanmayan demek değil. Allah'ın yanında başka tanrılara da tapıyorlarmış onlar, Allah'ı mabudlarının en yükseği olarak görüyorlarmış. Bu diğer mabudlarına da kendilerini Allah'a yanaştırsın diye taptıklarını söylüyorlarmış zaten (Zümer Suresi 3. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı). Bunu bilmeyen Müslümanlar var mıdır, elbette vardır, ama yeni bir şey keşfetmiş falan değilsiniz. Bunlar son derece yaygın şekilde bilinen konular, özellikle Arapça bilen müslümanlar arasında.


    Muhammed sallallahü aleyhi vesellem de aynı kendisinden önce gelen bütün diğer peygamberler gibi Allah'ın dinini yaydığı için mekkeli müşriklerin dininde veya dünya üzerindeki herhangi bir başka dinde olan bazı şeylerin Allah Rasulü'ne Allah tarafından vahyedilmiş olan şeylerle örtüşmesi son derece normaldir.


    Selam aleyküm yahudilikte de varmış diyor mesela bir arkadaş, domuz eti onlara da haram mesela, onlar da sünnet oluyor, eskiden onlar da kurban kesiyormuş, halen kurban kesen bir yahudi denominasyonu var mesela (700 kişi mi ne kalmışlar şu sıra). Çok mu şaşırtıcı?





  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    İbrahim Kalın, tanrıya inanmanın yanlış bir şey olduğunu söyledi farkında olmadan. Tanrı adına hüküm verdi yani. Nereden biliyor tanrının fikrini, ne yapacağını, nasıl şefaat edeceğini? Deist halimle ben bile cesaret edemem böyle konuşmaya. Çünkü tanrıya saygılıyım, onun adına da konuşmam, hükümde vermem.

  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Tam olarak ne söyledi de bunu çıkarttın, rica etsem yazar mısın?

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    “deizm araya bir kategori koyuyor. tanrıya inanıyorum ama onun dedikleri doğrudan beni ilgilendirmiyor. bu aklen de tutarsız bir şey, kalben de yanlış bir şey…”


    Neticede inanç var ortada ve buna kalben yanlış deme gafletinde bulundu. Müslüman için yanlış bişey dese eyvallah deriz.


    Nereden biliyor tanrının şefaat etmeyeceğini? Nasıl bu kadar emin?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 30 Ağustos 2022; 22:9:10 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Putperest araplar ile müslüman arapların dini çok benzer.


    Putperestlerde de 5 vakit namaz var.

    Putperestlerde o siyah taşa çok saygı gösteriyorlar.

    Putperestlerde Kabenin etrafında tavaf ediyor. Putperstlerde merve dağına falan çıkıp Hac'da yapılanın aynısını yapıyorlar.

    Putperestlerde şeytan taşlıyor.

    Putperstlerde Allah'a tapıyor. Kabe'deki putlardan biri Allah adına.

    Birtane delik taş var içinden geçiyorsun Hac'da putperestlerde o delik taştan geçiyordu bereket tanrısına aitmiş. Bugün müslümanlarda delik taşın içinden geçiyorlar.


    Putperestlerin dini ile İslam birbirinin karbon kopyası gibi.Cin vb zaten doğrudan Arap mitolojisinde olan bir varlık diğer semavi dinlerde yok fakat putperest Araplarda Cin var.


    Putperestlerin dini ritüelleri ile İslamın ritüelleri birbirinin aynısı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ağustos 2022; 22:9:15 >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Diyorum ki bak yukarıda mekkeli müşrikler Allah ile birlikte başka tanrılara da taptıkları için adları müşrik. Allah'a da tapıyorlar yani, bu onları kurtarmıyor ama.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Allah muhammedden öncede vardı diyor arkadaş sana.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    cin baska kulturlerde de var kitaplarinda gecmiyor sadece mesela hiristiyanlar buna goblin diyorlar cinle cok benzer bir yaratiktir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 30 Ağustos 2022; 22:32:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    kardeş ifadeleri bağlam dışına çıkartmak için bu kadar uğraşma bence. Söylediğinde hiçbir sıkıntı yok, zaten bunu İslami bir açıdan söylüyor. Yoksa mesela Sikh dini açısından söylemiş olsa "o yoldan da olur bu yoldan da olur" gibi bir şey söylerdi. İslam dinine göre kurtuluşa ermenin yegane yolu Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in onun kulu ve rasulu olduğuna iman etmek, yani Allah var ama peygamberi tanımıyorum diyen kurtulamıyor.


    Yanlış bir inanç çeşidi yani bu, dolayısıyla yanlış demesi zaten normal olan şey.


    Gerçekten nasıl çıkarabildin ki bunları o cümlelerden?

  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    E biz zaten bunu söylüyoruz kardeş, Allah hep vardı, hep de var olacak, ezeli ve ebedi, zaten mekkeli müşriklerin taşlara yazdıkları "dualar" var Allah ile birlikte başka mabudlarından da birşeyler istediği. Ortada anormal bir durum yok yani.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Tanrıdan çok korktuğum için kullarının yalan söyleyebilme ihtimalini devreye alıp hepsinin üstünü çizdiğimden olabilirmi acaba?


    Bak sen müslümanlık penceresinden baktığın için olayı anlayamıyorsun. Rasulünü inkar eden kafirdir deyip üstünü örtüp geçiyorsun. Ya öyle değilse? Ya tanrı affedici ise? Onun adına bu kadar keskin konuşmak bence delilik. Tanrıdan korkan insanın edebileceği laflar değil bunlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.