Şimdi Ara

Deizmle neden bu kadar çok uğraşılıyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
2
Favori
5.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    o zaman herkes maske takmaz, öksüren tıksıran maske takar derlerdi. virüs nefes içersinde kaybolup taşınacak kadar küçük.

    bak senin dediğin doğru, ama süreç öyle değildi.

    süreçte maske korkunun canlı tutulup şeytanca plana sancak yapılarak insanların inanması sağlandı. sonrası insan 2.0..

    Alıntı

    metni:
    Tersi kanitlanincaya kadar da bilimsel açıdan o görüş doğru kabul edilecektir .


    bak bu çok vahim bir söylem. çünkü bebekler bir zaman ddt ile ilaçlandı. sonra zararlı olduğu anlaşıldı. o zamana kadar mutlak yanlış, doğru olarak söylendi. ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum?

    sigara içmek sağlıklıydı.

    bilim bu söylemle ilahlaştırılır.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    hahahahha klasik ateist yorumu aynen karşim.

  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Nerede yazıyor?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt

    Zaten onun için tersi kanıtlanıncaya kadar diyorum.


    Sen bir araştırma yaparsın ardından bu araştırmayı uluslararsı bir dergide yayınlarsın. Tüm dünyadan başka araştırmacılarda benzer testleri yürütüp senin araştırmanı teyit ederler eğer bulgular iddianı destekliyorsa bunun doğru kabul edersin.


    Fakat senin bulgun başka ve başka testlerde de sürekli sınanmaya devam eder. Veya belli bir maddenin bir konuda olumlu bir etkisini bulup bunu yayınlayıp kanıtlayabilirsin fakat başka bir araştırmada aynı maddenin başka bir konuda zararı ortaya çıkabilir sonuç olarak bilim bu araştırma sürecine davam ederek eski bilgileri sürekli sınamayı ve bunların üstüne yeni yeni bilgiler eklemeyi içerir.


    Eğer sen birinin doğru dediği ve bunu herkese açık denetlenebilir yöntemlerle kanıtladığı bir olguya yanlış demek istiyorsan, zararlı demek istiyorsan sende benzer bilimsel metodu uygulayarak bu veriyle çelişen veya bu iddia ile çelişen kanıtlar sunmalısın. Yoksa kafadan sallıyorsun demektir.


    Daha önce söylediğim gibi aşı karşıtlığı yapıp Amerikadaki gibi kızamık salgınlarının tekrar başlamasına yol açaiblirsin veya covidden yüzbinlerce kişinin daha ölmesine yol açabilirsin. Aşı karşıtlığı yapacaksanız bu tarz belirsiz komplo teorileri yerine bilimsel verilerle bu iddiaları kanıtlarsan zaten bilim doğruda bu sefer senin iddian olur.


    Ama dediğim gibi deney, gözlem ve sürekli her zaman sınanabilir kanıtlarla gelmek zorundasın bu kadar basit.


    Aşı dünya insanlarını yoketmek için geliştirilmiş diyorsun. Bana veri sun aşının dünya insanlarını yokettiğine dair hangi bilimsel veriye dayanıyorsun.


    Ama sen ben bilimsel veriye dayanmıyorum, kaynağım kaba etim. Ayrıca bu olayla alakasız bir şekilde bilimin geçmişte yararlı sandığı fakat daha snra bilimsel araştırmalarla çürütülen veya aslında bilimle yakından uzaktan ilgisi olmayan fakat kimi sanayi çevrelerince rüşvet yolu ile yaptırılan sözde bilimsel iddiaları buraya yansıtarak manipülasyon yoluyla ortalığı bulandırmak istiyorum dersen olmaz. Aşı zararlıysa bunu bilimsel yoldan kanıtlayın sizin elinizden tutn mı var arkadaşım. Ülkede 3 bin tane üniversite açıl dünyada 300 bin tane üniversite var hangi iblimsel yayına dayanarak aşının kullanılamaz olduğunu iddia ediyorsunuz bana bilmisel makale ver bu konuda .





  • forvet09 kullanıcısına yanıt

    E bu kadar hassassan, kuranın açıkça arap kavmine indiğide yazıyor? Arapmısın sen?


    Ayrıca anlayasınız diye arapça indirdik diyor. E nasıl anlayacam ben o zaman?


    Kuran anlaşılmak isteniyor, sen anlamasanda olur diyorsun. Ne yaman çelişki bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 31 Ağustos 2022; 13:14:31 >
  • bir kavme - topluluğa inmesi lazım, türke inmiş olsa arap aynı şeyi söyleyecek.

    sen türk müsün mi diyecektin?


    arap dini olsa araplar niye düşman olsun, ama en büyük düşmanı araplar.

  • forvet09 kullanıcısına yanıt

    Kavim konusu tartışmaya açık kalmış ancak, kuranın anlaşılmak istiyor olmasına karşı sen anlamasan da olur minvalinde konuştun ama.

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Devlet böyle bir işi ancak fişlemek için yapar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt

    bu ne oluyor şimdi, fotografa hem de?

  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Bu Allah kelimesindeki al/el artikelinin hiç tartışma konusu olmaması da ilginç ama benim bildiğim sonuncusunun ismi lat (لات yahut لاه) olmalı. Arapçadaki te'ler (ت) bazen he ile (ه) yazılıyor. Yazıda te'nin he'ye dönüşmesi şaşırtıcı değil ama konuşmada te'nin he'ye dönüşmesi ilginç. Bunu geçelim, şimdi müslümanlar allahtaki bu al/el artikelinin aslında artikel olmadığını iddia ederse şunu soralım. Allah başlı başlına bir isimse abdullah'ın abdu'l-allah şeklinde olması gerekmez miydi? Dolayısıyla abdullah'ın tercümesi "Allah'ın kulu" değil, "lah'ın/lat'ın kulu" olmalı. En başta dediğim gibi bu al/el artikelinin tartışılmaması ilginç. Bir de kaç milyon kişi çocukluğunda camiye gidip az biraz Arapça gramer öğrense de şunu düşünememişler. Çok korkunç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    anladın, anlamak istedin de mani olan oldu mu? olmayacaktır.

    başka da geriye benim milletimden değil, o zaman istemiyorum söylemi de yanlış olur.

    geriye de birşey kalmıyor.

  • enizam E kullanıcısına yanıt

    bireylerin yasa ile korunduğu bir yerde toplulukların değerlerine hakaretin normal görünmesini mi istiyorsun?

  • insan Allah'a düşman olmaya görsün, neler neler yapıyor.

    arap dili uzmanı bile oluyor.

    geçtin, akıl bile veriyor.

    kendisinde esrarengiz bilgilere ulaşma kabiliyeti bile buluyor.

  • Uzaydan düşen bir taşa hürmetler gösteren adamsın. Fazla uğraşma bu işlerle.


    Sana bildirim düşmemişse mention da atayım @forvet09




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 31 Ağustos 2022; 15:46:1 >
  • az kaldı, uzay, muzay, cennet olacak.


    sende fazla uğraşma ideolojinden dolayı,


    bu soruları kendine sor önce. bak nasıl tökezliyorsun.

  • - Diğer tarafa gidip geri gelen bir tek kişi kaydı yok
    - Dünyada fiziküstü hiçbir olay kaydı yok
    - Dünyada inekten tutunda güneşe kadar tapan farklı insan skalasında 8 milyar insan var
    - Bilim dediğin şeyinde bilgisayarcı Bill Gates in covidin nasıl yöneticiliği, aşı olun gibi ilgili açıklamalar yapmasından sonra hiçbir inandırıcılığı yok

    Bu kadar karmaşıklığın içinde şans eseri dünyaya gelip, sağlıklı ve aklı başında kimseye muhtaç olmadan(ilk 20 ve son 20 sene çöp) yaşayacağın toplam 30-40 senenin içinde uyku, yemek, işte çalışma gibi zamanları çıkarınca toplasan 3-4 sene yaşadığını farkettikten sonra, bu kısa süreyide güzel değerlendirmeniz dileğiyle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muhafazakar mahallenin çocukları arasında hızla yayılıyorda ondan.

  • Çünkü işlerine gelmiyor.


    "Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır."


    - Lucius Annaeus Seneca

  • Müslümanlara göre allah, yaratıcının özel ismi. Bunu böyle kabul edince bir ton problem çıkıyor ama bu konuları tartışmaya açmaktan korkuyorlar. Mesela yaratıcının özel ismini niçin sadece araplar biliyor? Niçin diğer milletler bu şerefe nail olmamış? Yaratıcının ismi niçin sadece arap alfabesiyle yazılabiliyor? Japon alfabesiyle allah nasıl yazılır? Hadi zorladık, en yakın sesi çıkaracak şekilde farklı alfabelerle yazdık diyelim. Buna kutsallık atfedebilir miyiz? Mesela kiril alfabesiyle allah yazıp üzerine bassak günah mıdır? Cevap evetse bu kutsallık tam olarak neye göre belirlenir? Buradan bir sürü tartışma konusu çıkar. Cevap hayırsa o zaman allah ve arapça arasında çok sıkı bir ilişki var demektir.


    Benim bildiğim lat ve lah farklı putlar. Lat dişi, lah erkek. Abdullah, dediğin gibi lah'ın kulu demek. Allah'ın başlı başına isim olması mümkün değil. Hadi tarihi bilgileri bir kenara bırakalım. Müslümanların zaten bilimle arası iyi değil. Bir konuda din ve tarih (bilim) çelişiyorsa dini bilgiyi doğru kabul ediyorlar. Aynı tanrının daha önce gönderdiği kitaplara bakalım. Tevrat ve incilde yaratıcının ismi allah değil. Ne hikmetse bu yaratıcı gönderdiği her kitapta ve dinde kendini farklı tanıtmış insanlara. Ama müslümanlar bunu da kabul etmiyorlar. Onların iddiasına göre gelmiş geçmiş bütün peygamberler yaratıcıyı allah olarak biliyormuş. O zaman tevrattaki İbrahim peygamber niçin oğluna "tanrıyı işiten" anlamına gelen Yışma-El (İsmail) adını koymuş? İbrahim allahı biliyorsa oğlunun adının ismaullah olması gerekmez miydi? Belli ki İbrahimin tanrısı Allah değil El idi.


    Tabi ki müslümanlar bunu da kabul etmeyip tevrat incilin değiştirildiğini iddia ederler. Bunu doğru kabul edersek ibraniceden diğer dillere geçen, eynı eki almış sözcükler nasıl açıklanır? Mesela islam inancındaki 4 büyük melek olan ve isimleri ingilizceye de geçmiş olan Cebrail (Gabri-El), Mikail (Micha-El), İsrafil (Rapha-El) ve Azrail (Ezra-El) isimlerinin etmolojisi nedir? Nereden gelmiştir bu isimler? Buyursun açıklasınlar.


    Daha Yahve'den türeyenler var ama buraya girmeyelim konu uzayacak. Burada ismi İlyas olan müslüman varsa araştırsın isminin anlamını öğrensin. Ha islami sitelere sorarsanız herşey allah demek. Yahya'nın anlamını "allah lütufkardır" olarak vermişler. Ulan bu kadar şerefsizlik olur mu! Ey müslümanlar gözünüzün içine baka baka size aptal muamelesi yapıyorlar uyanın.





  • EmuDev E kullanıcısına yanıt

    Allah C.C Kalbimizden imanı almasın,


    lah demenin Allah olduğunu zannediyor. kendi kendine fikir üretip bunu Hz. Allah ile ilişkilendirip sonra işin içinden çıkılmasını istiyor. kuyuya taş atan deli misali.

    ve bunu olmayan Arapçası ile yapıyor.


    Arapça kelimelerin nasıl yazılacağına bile karar veriyor. :)

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.