Şimdi Ara

Delikanlı gibi soru; Jandarma uzman erbaş olunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
9.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar illaki tecrübeli arkadaşlarımız vardır. Lisans mezunuyum, jandarma uzman erbaş asayiş/komando başvurusu yapmıştım ve sınavlardan geçmiştim. Sonuçlar açıklandı ve kazandım. Sizce gidiyim mi yoksa subay astsubay polis mi kovalıyim?

    Var mi herhangi bir yakını kendisi babası abisi akrabasının tecrübelerini aktaracak?




  • Boy 170 kilo 73 yaklaşık 8 yıldır lisanslı futbol oynuyorum. Kazanmak için hiçbir şey yapmadım ekstra olarak. Ama sporcu olmayan birinin kazanması mümkün değil olasılık dahilinde bile değil. Uzmanlık için istenen Spor mülakatı subay-astsubay'ların spor mülakatından 3-4 kat daha zor. Uzman çavuş mu olmak istiyorsunuz?

  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    Jandarma iyidir kardeşim ama komando veya piyade olma onlardan kaç uzak dur dağ bayır inemezsin zor. Asayiş, personel, ulaştırma, cezaevi koruma, istikam, istihbarat, lojistik, ikmal bunlardan birini seç. Keza kara kuvvetlerine de bulaşma sıkıntılı sorunlu insan çok. Uzm.Çvş. lar sb. ve asb. den de rahatlar sorumluluk az ve bir olay olduğunda hakim, savcı ya da üst kademe subaylara hesap soruyor.


    Boşu boşuna başka yere kürek çekme 7 yıl görev yapıp belediyeye veya kamu kurumlarına geçersin ileride uygun kadro açılınca.

  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Hocam maalesef başvururken asayiş/komando şeklinde açıyorlar alımı ve hem asayiş hem komando eğitimi alıp hangisi denk gelirse ona atanacağız. Bana asıl koyan şey ise karşımda bana emir verecek olan kişinin benle aynı seviyede olması düşünsenize lisans mezunuyum ama lisans mezunu biri bana emir verecek bunu kabullenemedigim için vazgeçiyorum şuan. TSK yı zaten hiç düşünmüyorum da uzman cavusluktaki bu problem beni bitiriyor astsubay olsa bir saniye düşünmezdim.

    Benim üniversitede ev arkadaşım vardı o jandarma uzman çavuş olmuştu üniversiteyi bitirmeden gitmişti şimdi sordum da asla ve asla gelme uzman olarak diyor astsubay ya da subay ol diyor 4 yıllık mezunsun diyor subay astsubay olmak varken niye uzman olacaksın herkesten emir aliyon psikolojin bozuluyo er gibisin diyo. Düşündükçe hak veriyorum maalesef.

  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    Emir almak zor bişey değil herkesin üstü al herkes alıyor para için yapıyor millet keyfinden değil. Paşa da emir alıyor. Başkası sana emir verirse yapmak zorunda değilsin 1. veya 2. no lu sicil amirine bağlısın atıyorum yan taburdaki adam sana şu işimi yap emrediyorum derse işim var benim şu yarbayım astsubayım emir verdi onunla meşgulüm deyip arkanı dönebilirsin. Sen genelde bağlı bulunduğun astsubayla ilişiğin olur. Subay asb falan olunmaz sorumlulukları çok fazla ve olumsuz bi olay olunca onlardan hesap soruluyor uzman çavuş tınlanılmıyor içine girince anlarsın. Subay olup kendini ezdiren çok mal adamda var.


    Askerlik demek tiyatro emret emret oldu bitti akşam 5-6 olunca çeker gidersin bakarsın keyfine. Devletin işini yapıyorsun milletin ne dediğine bakma yap işini al maaşını subaylık en zoru koskoca birlik, taburdan sorumlusu telefonun susmaz olay olur ilk sen gidersin firar olur sen bakarsın hesap kitap her şey sende gece uyutmazlar telefonun susmaz uzman çavuşlar memur gibi kafaları rahat yıpranmıyorlar. Astsubayda öyle subay işi ona kilitleyip dosyayı atıp önüne çekip gidiyor. Millet dışarıdan subaylığı bir bok sanıyor da adam kafasını kaşıyamıyor iş yüzünden yaşlanıyor uzmanlık daha rahat iş yükü az, bir olay olunca hesabı subaya kesiyorlar uzmana sözleşmelı er e değil.





  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Dediklerinizi göz önünde bulundurarak tekrar değerlendirecegim hocam sağolun.

  • Gözlerini çizdirip olabilirsin.

  • Eldeki kuş daldaki kuştan iyidir mantığı ile hareket etmeli miyim?
  • Git bi dene
  • Konuyla ilgili özelden her türlü soruyu sorabilirsin kardeşim
  • ben 2012'de Kıbrıs'ta askerlik yaptım. benim gördüğüm durumu en kötü olan kişiden durumu en iyi olan kişiye sıralama şu şekildeydi:

    1- alt dönem erbaş
    2- bölük komutanları (ÜTM ya da yüzbaşı oluyolar)
    3- S1-S2-S3-S4 şube konutanları, ya da bölük komutanı yardımcıları
    4- astsubaylar
    5- üst dönem erbaş
    6- uzman çavuşlar

    üst dönem erbaş askerleri neredeyse en "rahat" olanlar sınıfına koydum. sorumluluk yok, koğuşlarda imparator gibiler. cep telefonu yasak olan yerde hergün laptopla sabaha kadar film izliyolar.

    o dönemde uzman erlik olayı yeni duyrulmuştu. hepimiz şunu demiştik: bu üst dönemler 15 ay durdukları yerde imparator oluyolarsa, maaşlı ve tam kadrolu er olduklarında buranın tanrısı olurlar demiştik.

    bu arada, yukarıdaki listede sorumluluk nedeniyle bölük komutanlarını en yukarı koydum. adamlar 100 tane işten sorumluydular ve astsubaylara o işleri yaptırsınlar diye sürekli dil döküyolardı. rütbeleri vardı ama kafaları en yorgun olanlar onlardı. astsubaylar falan relaks geziyolardı. uzman çavuşlar falan da öyle, dünya umurlarında olmuyodu.




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Güzel bakış açısı hocam teşekkürler

  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    katıldınız mı eğitimlere ne karar verdiniz hocam

  • Hayatında asker ocağı görmemiş ve havasını solumamışlar için askeriye, çok cazip görünür.. Çekici gelir...Bana da böyne görünmüştü. Acemi birliğimim daha ilk birkaç gününde askeriyede kariyer yapmanın benim için büyük bir hata olduğunu hemen anlamıştım. Sonra usta birliğinde de çoğu asker "askeriyede tezkere bırakıp çalışacağıma, sivil hayatta sürünürüm daha iyi" diyerek tezkerelerini aldılar benim gibi..


    Aynı şekilde deniz harp okulunda okuyan biraderim de büyük bir hata yaptığını anlamış, ayrılmak istemiş ama böyük tazminatı ödemeyi göze alamadığı için mecburen mezun olmuştu.. Hala daha söylene söylene istemeyerek de orda hayatını kazanmaya devam ediyor...Ben sana kariyerini askeriyede yap ya da yapma demiyorum, gördüklerimi aktarıyorum. Artık top sende...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 21 Eylül 2023; 21:59:54 >
  • adayadayı06x06 A kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık iki üç ay içersinde eğitimlere çağrılacağim fakat gitmeyi düşünmüyorum. Şuan kendi okuduğum bölümle ilgili iş buldum ve işten memnunum o sebeple. Yoksa kafaya koymuştum gidecektim :)

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Askerlik yaptım hacı rastgele alınan bir karar değildi :)

  • Her türlü soruna işin içinde bir abin olarak cevap vereyim özelden sorarsan.
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    Dm attım abi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.