Şimdi Ara

Dell, 6000'den fazla işçiyi çıkarmasının ardından 2022'yi gelir düşüşüyle kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell, 6000'den fazla işçiyi çıkarmasının ardından 2022'yi gelir düşüşüyle kapattı
    Dizüstü bilgisayar sektörünün seçili isimlerinden Dell Technologies, geçtiğimiz ay yüksek enflasyon ve yükselen faiz oranlarının yol açtığı talep düşüşlerden dolayı maliyetleri düşürmek amacıyla 6000'den fazla kişiyi işten çıkarmıştı. Ancak şirketin açıkladığı üç aylık gelir raporu, işten çıkarmaların gelir kaybının önüne geçemediğini göstermekte.



    Ayrıca Bkz.Lenovo, uzayan dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi



    Dell, 2022'nin son çeyreğinde yüzde 11'lik gelir kaybı yaşadığını açıkladı



    Müşterilerin ve işletmelerin sistem yükseltmelerini ertelemesi, artan borçlanma maliyetleri ve daha düşük tüketici harcamaları Dell'in büyümesini etkiledi. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Dell, 3 Şubat'ta sona eren 2022'nin dördüncü çeyreğinde toplam gelirin yüzde 11 düşerek 25.04 milyar dolara düştüğünü açıkladı. Ancak açıklanan gelir kaybı, 12 analistten alınan 23.39 milyar dolarlık Refinitiv konsensüs tahmininin üzerine çıktı. 



    Dell, 6000'den fazla işçiyi çıkarmasının ardından 2022'yi gelir düşüşüyle kapattı
    Şirketin sunucuları, depolama cihazlarını ve ağ donanımlarını içeren altyapı çözümleri grubundaki gelir, son çeyrekte yüzde 7 artarken bilgisayar talebini gösteren ticari ve tüketici geliri sırasıyla yüzde 17 ve yüzde 40 düştü. Ancak önemli bir pazara sahip ve elektronik bileşenlerin sıklıkla tercih edilen tedarikçisi Çin'de kısıtlamaların kaldırılması, zayıf talebe rağmen bu yıl bilgisayar üreticilerini rahatlatacak gibi duruyor.  




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/dell-revenue-beats-server-network-demand-offsets-pc-weakness-2023-03-02/







  • Dell, HP ve IBM'in aksine pazarda kullanıcının ne istediğine önem vermedi.

    Aynı Sony VAIO gibi üst seviye ve server konularına ağırlık verdi. Personal Computer segmentinde ise her geçen gün eridi. Tayvanlı rakipleri bile yakaladı bir süre sonra Dell'i..

    HP ise teknolojinin kalbi. Şu an AVAGO olsun, HP-UX olsun, PA-RISC ve Itanium olsun UNIX ve RISC/CISC işlemci platformlarında başarılı ürün gamları sunmuş bir marka. Üstüne son kullanıcıya uygun sunduğu cihaz çeşidi söz konusu olunca fark ortada.

    IBM de bir süre sonra Dell'in buhranına düştü. Lenovo'ya ThinkPad serisini satıp pazardan ayrıldı. Tabi IBM POWER ve POWER ISA gibi önemli buluşların sahibi olması ve patentleri IBM'in en önemli yönleri.

  • Cok pahali ürün satiyorlar. Bu da son kullaniciyi caydiriyor. Bu politikayi apple yapiyor gidim gidim donanim verip cok pahaliya ürün satmak…

  • Türkiye'deki garanti servisini düzeltmedikçe daha çok düşüş yaşar servisleri yüzünden çoğu kişi Dell markasını almıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.