Şimdi Ara

DELL Dizüstü format sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar DELL İNSPİRON 5110 i3 4gb ram 1gb Nvidia 525m dizüstü bilgisayarıma herzaman yaptığım gibi dün format attım. Format Sırasında hiçbir sorunla karşılaşmamama rağmen format sonunda bilgisayar ve kullanıcı adı bölümünden sonra bilgisayarınız ilk kullanım için hazırlanıyor diyor oturum açılıyor derken oturum kapanıyor bilgisayar kapanıyor diyor yeniden başlatıyor. Siyah ekran windows başlatılıyor geldiğinde windows amblemi olan 4 renk ekrana geliyor daha sonra görüntü o şekilde kalıyor fakat bilgisayar çalışmasına devam ediyor oturum açma sesi çalıyor fakat ekran aynı defalarca formatladım aynı yerde kalıyorum aşağıda resimdeki gibi kalıyor ekran..

    Allah rızası için bilen arkadaşlar yardımcı olun..

     DELL Dizüstü format sorunu
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Donanımsal bir arıza olabilir mi? Aynı duruma yakını benim laptopun harddiski arızalanınca olmuştu. Belki değildir ama yine de hatırlatmakta fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmldrs

    Donanımsal bir arıza olabilir mi? Aynı duruma yakını benim laptopun harddiski arızalanınca olmuştu. Belki değildir ama yine de hatırlatmakta fayda var.



    Cevap için teşekkür ederim üstat fakat Dell dizüstü bilgisayarların digonictik (tam nasıl yazılıyor bilmiyorum buna yakın bişe) diye bir yazılımı var bios üzerinde arıza test yazılımı başlangıçta F12 ile bu yazılım üzerinden testing yapıyorum tüm donanımlar düzgün çalışıyor sorun yok diyor :/ anlamadım gitti ... Müşteri hizmetlerini de aradığımda ilk o yazılımı çalıştırmamı istiyorlar ona göre arıza kaydı açıyorlar.. farklı dvd ile denedim olmadı aradım servisi bana diyorki win 7 ultimate i desteklemiyor bu cihaz böyle söylüyor ben formattan öncede ultimate kulanıyordum :D :D yav şaşılacak iş ilk defa format atan biri değilim ya böle bi arızayla ilk defa karşılaştım




  • Merhaba. Tam bende diagnostics bölümündeki hata testini uygulayın diyecektim ama bunu zaten uygulamışsınız. Eğer cihazınızın garantisi devam ediyorsa ve uğraşmak istemiyorsanız tabiki en kolay yolu servise vermektir. Tabi yine de karar sizin. Eğer servis ile uğraşmak istemiyorsanız bir de şunu deneyin. Bilgisayar açılırken bios menüsüne girin ve sata ayarlarıyla ilgili olan kısımda hangi mod'da olduğunu kontrol edin. Gerekirse sata modunu disabled konumuna alıp tekrar deneyin. Son bir ihtimal'de kullandığınız dvd'nin bozulmuş olması ihtimali. Eğer mümkünse ve elinizde varsa başka bir dvd ile tekrar format atmayı deneyin. Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turgut Bey

    Merhaba. Tam bende diagnostics bölümündeki hata testini uygulayın diyecektim ama bunu zaten uygulamışsınız. Eğer cihazınızın garantisi devam ediyorsa ve uğraşmak istemiyorsanız tabiki en kolay yolu servise vermektir. Tabi yine de karar sizin. Eğer servis ile uğraşmak istemiyorsanız bir de şunu deneyin. Bilgisayar açılırken bios menüsüne girin ve sata ayarlarıyla ilgili olan kısımda hangi mod'da olduğunu kontrol edin. Gerekirse sata modunu disabled konumuna alıp tekrar deneyin. Son bir ihtimal'de kullandığınız dvd'nin bozulmuş olması ihtimali. Eğer mümkünse ve elinizde varsa başka bir dvd ile tekrar format atmayı deneyin. Saygılar...




    Teşekkür ederim Turgut üstad. şuan birkez daha format deniyorum.. elimdeki dvd yi yeni çektim.. dvd Windows 7 all in one içinde tüm sürümler var.. Tnc grubunun yaptığı bir win 7 dvdsi format sonunda mavi kutucuk geliyor windowsu aktifleştirmek için e ye bas enterla diyor.. içine entegre etmişler aktifleştirme programını ... şuanki format sonunda birde aktifleştirmeden deneyeceğim bakalım ne olacak. daha önce birçok kez aynı dvd ile sorunsuz formatlamıştım.. sanırım en son bios güncellemesi yapmıştım o güncelleme orjinal olmayan win 7 leri engelleyen bir kurulum yaptıysa ondan kaynaklanıyor da olabilir baya araştırdım netten birçok kişi MSDN çıkışlı olanı kur düzeliyor demiş nette ... lakin şuan elimde msdn çıkışlı win 7 yok .. indirmeye kalksam uzun sürecek off offf çıkamadım işin içinden




  • Değerli arkadaşlar ilgilenen herkese çok teşekkür ederim .. şuan en son formatı attım .. dediğim gibi en son bios güncellemesinden sonra güncelleme orjinal olmayan win7 leri engelleyen bir yazılım yüklemiş.. elimdeki win7 dvdsine entegre edilen aktifleştirmeyi yapmadan yüklemeyi bitirdim şuan sistem açıldı çalışıyor lakin şimdi daha farklı nasıl win7 aktif edeceğim onu düşünüyorum.. farklı bir yazılım ile denesem yine kitleyecek makinayı .. başka çözüm yolu bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi
  • Forumda illegal paylaşımlar yapmak ve istemek yasaktır. Bu yüzden ceza alabilirsiniz. Sorununuza bu sitede yardım alamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Beyefendisi -- 7 Mart 2013; 15:40:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turgut Bey

    Forumda illegal paylaşımlar yapmak ve istemek yasaktır. Bu yüzden ceza alabilirsiniz. Sorununuza bu sitede yardım alamazsınız.

    hocam illegal istek yapmıyorum bilgili arkadaşlarımıza soru soruyorum kimseden link yada vs birşey istemedim nasıl yapılabilir diye sordum sadece bilgi paylaşımı da yasakmıdır ?
  • Konu Başlığınız Revize Edildi.


    Son zamanlarda ''acil yardım, öldüm bittim ben, acil bilgisayarım yandı, çok sıcak,uzman sorusu'' gibi konu başlıklarının kullanımı artmaktadır.Yine aynı şekilde tamamen büyük harfle yazılmış konu başlıkları ve imla kurallarına uyumsuzluk vs. gibi benzeri başlıkları içeren konular, kilitlenip, silinecektir. Konu başlıklarınızı oluştururken, lütfen konuyu özetleyen başlıklar seçmeye dikkat ediniz.

    İlginiz için teşekkür ederiz.

    DH Yönetimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssgenc55

    quote:

    Orijinalden alıntı: Turgut Bey

    Forumda illegal paylaşımlar yapmak ve istemek yasaktır. Bu yüzden ceza alabilirsiniz. Sorununuza bu sitede yardım alamazsınız.

    hocam illegal istek yapmıyorum bilgili arkadaşlarımıza soru soruyorum kimseden link yada vs birşey istemedim nasıl yapılabilir diye sordum sadece bilgi paylaşımı da yasakmıdır ?

    İllegal içerik ile ilgili bilgi paylaşımı da dahil her türlü konu ve istek yasaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.