Şimdi Ara

Dell G315-6B75F161256C i7 8750H, GTX 1060, 16 GB RAM, 1TB HDD + 256GB SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, iş için kullanabileceğim bir notebook almayı düşünüyorum, sizlerin yorumlarına ihtiyacım var.
    Başlıkta belirttiğim makine

    i7 8750 H işlemciye,
    GTX 1060 6GB Ekran Kartına,
    16 GB (2x8GB) RAM
    ve 256 GB M2 SSD + 1TB 5400 RPM HDD sahip ve LINUX kurulu bir biçimde satılıyor.

    Fiyatı 7200 ile 8000 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Fiyat-performans olarak bu cihazı değerlendirmeniz mümkün müdür?

    İşim gereği CATIA'da 3D modelleme , E3 series (ZUKEN) , MATLAB (SIMULINK), Proteus, ETAP,AUTOCAD, MATLAB gibi programlar kullanıyorum.

    Belirttiğim bilgisayar bu programlar için yeterli olur mu? Yada başka bilgisayar tavsiyesi yapabilir misiniz? Bütçem şu an için 8000 liradır. Nisan gibi 9-10 bin lira arası olabilir. (Beklemem gerekirse bekleyebilirim)

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.



  • Kullanacağınız programlar tam olarak ne kadar bilgisayar ısısını etkiler bilmiyorum ama eğer pek fazla etkilemiyor ise alabilirsiniz. Oyun bilgisayarına göre oldukça ince bir bilgisayar ve abartısız bir tasarımı var. İnce olmasından kaynaklı da ısınma sorunu var oyunlarda ama bahsettiğiniz programlar sıcaklığı nasıl etkiler bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim, peki bu bilgisayara alternatif önereceğiniz bir bilgisayar var mıdır, bu fiyatlarda ve ısınma problemi olmayan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: II. Ceki

    Kullanacağınız programlar tam olarak ne kadar bilgisayar ısısını etkiler bilmiyorum ama eğer pek fazla etkilemiyor ise alabilirsiniz. Oyun bilgisayarına göre oldukça ince bir bilgisayar ve abartısız bir tasarımı var. İnce olmasından kaynaklı da ısınma sorunu var oyunlarda ama bahsettiğiniz programlar sıcaklığı nasıl etkiler bilemiyorum.
    8. nesil işlemci kullanan tüm cihazlarda ısınma problemi var. Odun gibi kalın cihazlar dahil olmak üzere. Bu cihazda benim gördüğüm tek sıkıntı panelin sRGB değeri %53 gibi falan ölçülmüş olması ve 60Hz olması. Onun dışında çoğu gaming cihazlar gibi abartılı renk ve şekillerden arındırılmış sade bir kasa içinde muazzam bir güç sağlıyor. Esas ısınma sorunu Lenovo Legion'larda var. Cihaz kendini kapatıyormuş, ayrıca i7'li modellerde güç adaptörü yetersiz gelip yine kapanma sorunu varmış. Legion gibi abuk sabuk hatalarla üretilmiş cihazların yanında bu cihaz zemzem suyuyla yıkanmış diyebiliriz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.