Şimdi Ara

DELL'in 'yerinde servis' yalanı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 gunluk bilgisayarinizi 5 defa servise nasil gonderdiniz?
  • 5 kez teknik servisi aradım. göndermdim.
  • neyse savcılık aracılığıyla suç duyurusunda bulundum hayırlısı
  • biraz da onlar düşünsün
  • gelişmeleri burda aktaracam arkadaşlar..yabancı firmalar türkiyenin hukuk ülkesi olduğunu anlamalılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pq216 -- 9 Haziran 2013; 15:37:22 >
  • arkadaşlar aldığınız bir ürün bozuk çıkarsa geri göndermek için hiçbirşekilde KARGO parası ödemek zorunda değilsiniz..isteyenler bakanlığın 444 8 482 nolu Tüketici Şikyet hattını 7/24 arayabilir ve hertürlü bilgi alabilirler..
  • bugün kayıt olmuş tek mesajını direk bana atmış mnk9624 adlı kullanıcı " dell teknsik servisinden herkesin ama herkesin memnun olduğunu " yazmış ..bir de bana genelleme yapma demiş ..bu nasıl bir ironidir..çok açık dell de çalışan biri

    işte cevabım

    "arkadaşım kafan şişiyorsa okuma sana zorla okutmuyorum..ben burda ysal hakkımı arıyorum ve iyiniyetle başıma gele şeyleri paylaşıyorum.bundan benim kazancım yok..ayrıca genelleme yapma diyorsun ama kendin " dell teknik servisinden herkes memnun " gibi devasal bir genelleme yapıyorsun bir kere kendi tükürdüğünü yalıyorsun..bir ben memnun olmasam bile senin iddaa ettiğin gibi bu "herkes" olmaktan çıkar..ayrıca başkası mennun olmuş banane..herkese eşit standart teknik servis sunmadıktan sonra kimilerine iyi hizmet sunmuş ne önemi var..o zaman bir lokanta bir gün eşek eti satsın diğer gün en iyi eti satsın ..eşek eti yiyenler, en iyi eti yiyen de var diye sesini çıkarmasın mı..ayrıca bu sadece dell ile ilgil değil bir tür tüketici bilinçlenmesi..ayrıca dellin teknik servisinden memnun olmayan yüzlerce kişi bulabilirsin internette ..burdan bir sonuç çıkıyor sen de dell ile alakan olan bir satıcısın "




  • dell in inglizce wiki sayfasında da dellin teknikservisiyle ilgili yıllardan beri süren büyük şikayetler olduğu yazıyor..dediğime geldi


    "In 2005, complaints about Dell more than doubled to 1,533, after earnings grew 52% that year.[173]

    In 2006, Dell acknowledged that it had problems with customer service. Issues included call transfers[174] of more than 45% of calls and long wait times"


    http://en.wikipedia.org/wiki/Dell#Criticism
  • Dell şikayet sitelerinde hiçbir soruya cevap vermemektedir.

    http://www.sikayetvar.com/arama/

    sorulan soru :415 cevaplanan soru : 0 ( yorum yok)


    lenovoya sorulan soru :1040 cevaplanan : 1039
  • DELL'in bilgisayarlarında güç problemleri var. (Çoğunukla laptoplar)

    Eğer İngilizce analyabiliyorsanız bu linkte ürün geri çağırımları yazıyor.
  • personalcomputer kullanıcısına yanıt
    cevabın için çok teşekkür ederim.inglizcem yeteri kadar var linke göz attım ama daha çok battery recall üzerine olduğunu gördüm.şu anda bateri de problem varsa da bilmiyorum ama benim yaşadığım sorun ekran kartı ve hardisk..ekran kartı çözünürlüğü 1024x768 falan düştü .hardiskinden aşırı cızırtı geliyor..

    bir de şu anda amerikayla kontak kurmak istemiyorum..bilmiyorum yapmalımıyım
  • pq216 P kullanıcısına yanıt
    Siz bilirsiniz. Hakem Heyeti'ne veya Tüketici Mahkemesi'ne başvurduysanız sonuç gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pq216

    Arkadaşlar hepsibuarada.com dan DELL 5521 yeni model bir laptop aldım.ama aldığımdan beri ekran kartı uyarı veriyor.en az 5 kez teknik servisi aradım.bana hep sürücüleri, biosu güncellentirip bizi ara diyorlar ama sorun çözülmüyor.Bilgisayar daha açılmadan bilgisayar kendi kendine donanım testi yapıyor bu teste bir hata bulamıyor ama en son çözünürlüğüm bozuldu ve değiştiremiyorum.normalde 1368x768 olması lazım.o ayarda gözüküyor ama altında da " çözünüürlk değerleri optimum deil " diye bir uyarı veriyor.gerçekte de 1027 x768..ayrıca harddiskten cızırtılar geliyor..


    Kocaelinde yaşıyorum.Dellin normalde kocaliende "yerinde teknik servisi" var ama bana yararlanamayacağım söylendi.Sebeb olarak arızanın sebebi belirlenmmemiş.Teknik servis sadece parça değiştirirmiş vs vs.

    "Çözülemeyen sorunlar için telefonda arıza tespiti yapılır.
    Sonraki iş günü* teknik destek elemanı belirttiğiniz adrese gelir.
    Gerekli işlem yapılarak bilgisayarınızdaki sorun çözülür.
    Yapılan işlem sonucu herhangi bir ücret talep edilmez."

    iyi de teknik servisin görevi arızayı tespit etmek değil mi? onlara mail yoluyla aldığım hataların resimlerini de gönderdim.ama beni koç sisteme yönlendirdiler..
    sizce de bu haksızlık dğil mi? ben sırf dell yerinde hizmet veriyor deiye bu ürünü aldım ama şimdi meğer yokmuş..üstelik komple değişimi kabul etmyorlar daha 10 günlük bilgisayarımda parça değişimi gerekirse yaparız diyorlar..ve kargo paralarının hepsini ben ödemek zorundayım hiçbirşekilde ödemeyeceklerini söylediler?

    sizce tüketici mahkemsine gitsem faydalı olur mu?

    o degil dell i sadece yerinde hizmet için almak da iyiymiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tylerdurden04 kullanıcısına yanıt
    sence de gerçekte olsa güzel bir hizmet değil mi? ben şimdi kargoya versem gidip gelmesi 1 ay sürer ben o arada ne yapacam..kendim elden götürsem yine hiç bilmediğim biryere gitmek için kapı kapı soracam..birgün yollarda geçecek artı para harcayacam..yaa birde servis noktasına uzak olduğumu düşün..yani aynı özelliklere ve fiyata sahip üründen yerinde taknk servisi vereni seçmek mantıklı ama ne biliyim insanları kandırmak için pazarlama taktiği olduğunu bilmiyordum.. dell ne kadar amerikan firması da olsada türkiyedeki yönetim türk..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pq216 -- 9 Haziran 2013; 16:26:56 >
  • bilgi için tesekkürler kardes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Dell satan bir mağazayla görüştüm..Kampanya satılan bilgisayarların özel üretim olduğunu o yüzden yerinde servis vermeyebileceklerini söyledi..Zaten dell de tag numaramın dışında benim faturamın da resmini istemişti ..böylece kampanyadan alıp almadığımı kesin öğrenmiş oldu..ondan sonra da bana "size yerinde destek vermiyoruz" dedi..yani anlayacağınız kanpanyalı ürünlerde bir çeşit ikinci kalite ürün kullanılıyor.eğer kullanıcı anlamazsa sorun yok anlarsa da size hizmet veremiyoruz diyorlar..

    ayrıca bugün koçsistem mesaj attı ve bana " parçanız gelmiştir" dedi..telefonda hatamın ne olduğunu tespit edemedikleri için yerinde destek vermediklerini söyleyen dell, benim bile haberim olmadan karar vermiş..ama ben götürcekmişim..daha önce ben para vermek istemiyorum diyince " ne yani bu bahane mi" diye saçma bir cevap verdiler..ben diyorum burdan .."koskoca " dell sen niye ödemiyorsun (ki yasal olarak ödemek sorunda ) ne şimdi bu bahane mi? hangi parçanın geldiği veya hazır olduğuyla ilgili bir fikrim yok bu arada..haha gülsem mi ağlasam mı




  • Bugün dell satan mağazadan öğrendim..seri numarasının sonu C ile bitiyorsa yerinde destek vermeleri gerekiyormuş. benimki C ile bitiyor ama destek yok..
  • "Türkiye’de satılan bütün ürünler yerinde destek garantisiyle satılıyor.

    - Yerinde destek garantisinden ne anlamalıyız?

    Bizim ücretsiz bir telefon destek hattımız var. Müşteri bir problem olduğu zaman bu hattı arıyor. Bu hatta biz özel bir sistemden faydalanıyoruz ve bu şekilde telefonla gelen problemlerin yüzde 70’ini telefon desteğiyle çözüyoruz. Zaten telefonla gelen problemlerin birçoğu donanımsal olmaktan ziyade yazılımsal nitelikte bulunuyor. Telefonda bu gibi sorunları çözmeye çalışıyoruz; çözemediğimiz durumlarda, örneğin ürünün bir parçasının değişmesinin gerektiği durumlarda, parçayı kendi yedek parça stoğumuzdan alarak doğrudan müşterinin adresine gönderiyoruz ve orada değişim işlemini gerçekleştiriyoruz. Yani arızalı ürün müşterinin evinden hiç çıkmıyor. Yerinde destek garantisi sayesinde ciddi bir müşteri memnuniyeti kazanmış durumdayız. "


    Dell Türkiye Ülke Temsilcisi ve Dell Gelişen Avrupa Bölge Servis Direktörü Murat Mediceler

    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=14748671

    İŞTE HERŞEY ORTADA ..GAZETEDE REKLAM AMA GERÇEKTE YOK




  • arkadaşlar bugün bazı dell distribütörlerini aradım.yerinde hizmet neye göre veriliyor diye sordum bana " böyle bir bilgiyi sizinle paylaşmak için yetkimiz yok " dediler .
    adamlara demişler sakın konuşmayan diye..
  • konuyu başından beri takip ediyorum da hala bir çözüm bulamamışsın.
    tüketici hakem heyetine gittin mi?
    cidden çok can sıkıcı bir durum.
    umarım tez zamanda bir çözüm bulursun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.