Şimdi Ara

Dell INS 15R 7520 Mavi Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Internette biraz araştırma yaptım ama ingilizcem yetersiz kaldı ne yazık ki. Laptopu daha dün aldım, şimdilik kurduğum tek oyun League of Legends dün oynarken bi sorun yoktu ama bugün ne zaman girsem mavi ekran veriyor. Internette araştırma yaptım, sorun sadece bende değilmiş biçok kişide daha olmuş, Skyrim oynarken veya Crysis 2 oynarken falan da mavi ekran veriyormuş genelde 3D rendering kullanan oyunlarda veriyormuş. Sorunun kaynağı olarak AMD driverları falan diyolar, zaten mavi ekranda da o yazıyor. Bi çözüm önerebilecek olan var mı ? Başka oyunlarla da test edicektim belki sorun LoLdedir diye ama biçok oyunda aynı şeyi yaşamışlar. Çözüm önerilerinden biri driverları uninstall edip baştan kurmak, ama bunu yapanların yine 1-2 gün içinde mavi ekranları geri dönmüş yani işe yaramamış galiba.

    edit: Ekran kartı AMD Radeon 7730 yazıyor Device Managementta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coleyenema -- 9 Eylül 2012; 16:17:12 >



  • ekran kartı sürücüsüyle alakalı muhtemelen ama amd bu kartların sürücülerini henüz yayınlamadı.
  • edit2: Adamın biri teknik servisle iletişime geçmiş ekran kartını değiştirmişler sorun düzelmiş. Sorun driverda mı ekran kartında mı bilemedim :/
  • Dell'in sitesindeki sürücüleri kullanıyorum şu an. Zaten sorunun sebebi onlarmış aynı zamanda, AMD Dell'e sorunlu driver kakalamış gibi bi durum sanırım, Dell'in Support sitesinde bi başlıkta yetkililer de öyle demiş.
  • Evet sıkıntın sürücü kaynaklı amd sitesinde yeni sürücü çıkana kadar bekleyin isterseniz dell'in sitesindeki sürücüyle amd sitesindeki sürücüyü güncelleştirdiğinizde uyumsuzluk oluyor öncelikle program seçeneklerden sürücüleri kaldırıp ondan sonra yüklemek en doğrusu.Nerden aldınız? samsung'un aynı özelliklere ve ekran kartına sahip modeli var sorunsuz çalışıyor alanlar memnunlar.
  • Deposundan aldım, bilgisayar geldiğinde ubuntu kuruluydu bütün sürücüleri falan bilgisayarcı bi arkadaşım kurdu ben pek anlamadığım için. Driverları nasıl silip baştan kurabilirim onu bile bilmiyorum açıkçası :/
  • İşimiz zorOyunlarda kasma yapıyor mu?Ne kadar süre sonra mavi ekran geliyor.
  • Dün oynarken ilk girdiğimde kasıyordu, oyundan çıkınca Catalyst şeyinin GPU kullanmasıyla ilgili bişey çıktı yüksek performans yaptım ben de, sonra girdiğimde hiç kasmadı gayet güzel bütün ayarlar full ve çözünürlük 1080p yaparak. Bikaç el oynadım sonra çıktım. Bugün tekrar girdiğimde oyun başladıktan 20sn sonra falan ilk mavi ekranı gördüm, sonra girdikten bikaç saniye sonra mavi ekran görmeye başladım. Ama mavi ekran görene kadar kasmıyor, bi anda pc takılıyor sadece fare hareket ediyor sonra da mavi ekran. Mavi ekranda da üst satırlarda falan Driverla ilgili bişey yazıyor ama tam aklımda değil şu an. Bilgisayar konusunda yeni değilim ama yeni bi bilgisayar alınca tecrübeli birine bıraktım driver kurma işini falan doğal olarak. Aslında bilgisayar mühendisliği okuyorum bu sene hazırlıktan 1. sınıfa geçtim, ilgiliyim yani ama bilmeyince yapıcak bişeyim kalmıyor, ingilizcem de öğrenmeme yetmedi :/

    edit: Driver falan hiç uğraşmamıştım daha önce böyle, kolayca kur güncelle falan yapıyordum ilk kez böyle uninstall derdi falan oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coleyenema -- 9 Eylül 2012; 17:42:36 >




  • ilk yaptığında kasma problemi dahili kartı kullanmsındandı yüksek grafik işlemci seçeneğini işaretleyince normale döndü ısınma durumu nasıl sürücü konusunda ekran kartı sürücüsü çıkana kadar idare etmek gerekir.
  • Isınma sorunu da yoktu ya da ben farketmedim. Yani bi miktar ısındı doğal olarak oyuna girdim sonuçta ama can sıkacak boyutlara yaklaşmadı bile. Ekran kartı sürücüsü çıkmış olmalı ama laptop için özel olarak mı kursam başka bişey mi yapsam bilemedim direkt AMDnin sitesinden indirmek yerine buraya bi sorayım dediydim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.