Şimdi Ara

Dell inspiron 1300 laptop overclock yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her ne programı yüklesemde benim anakartı destekleyeni bulamadım. Lütfen bu laptopu overclock yapmaya yarayan bir program önerir misiniz?



  • Laptoplar özel cihazlardır. Anakart chip setleri aynı bile olsa overclok programlarıyla çoğu kere overclok yapılamazlar. Çünkü aynı kuzey köprüsü olsa bile farklı detaylara sahip olurlar.

    Bir diğer konu belkide çok duydun ama laptoplarla böyle bir olaya asla girişme. Zira oldukça fazla ısı üretiyorlar. Genelde ekran kartı, kuzey köprüsü ve işlemci aynı metal soğutucuya bağlı oluyor ve işlemci çok ısınırsa ekran kartı ve kuzey köprünüde daha çok ısınmasına sebep olacak.

  • ben yinede denemek istiyorum önerecek programı olan var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kalamarr

    Her ne programı yüklesemde benim anakartı destekleyeni bulamadım. Lütfen bu laptopu overclock yapmaya yarayan bir program önerir misiniz?



    Arkadaş laptop'undan sıkılmış ve değiştirmek için sanırım bi bahane arıyo işin şakası bi yana ama standart değerlerinde bile yük altında cayır cayır yanan bi çok laptop gördüm. E düşünsene hız aşırtılmış halini
  • ben denemek istiyorum. niyetim %100 overclock falan değil. çıktığı kadar olsun. laptop kaç yıllık. biraz zorlayıpta hızlanmasını istiyorum. gözümü karattım ben.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kalamarr

    ben denemek istiyorum. niyetim %100 overclock falan değil. çıktığı kadar olsun. laptop kaç yıllık. biraz zorlayıpta hızlanmasını istiyorum. gözümü karattım ben.


    mesele %100 yada 50 değil,,%30 bile overclock yapsan stabil çalışması imkansız o makinenin,,1.si anakartın biosunda overclock desteği 0..İkincisi menow'un dediği gibi oc programlarıda stabil olamıycaklardır...3.süde hadi bi program biraz overclock etti,,bu seferde aşırı yüksek ısıdan ötürü bileşenlerini kaybediceksin...Gözünü karart yada karartma bilemem,,şahsen bu konuda yardımcı olamam zira mantık dışı bi uygulama..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahi_13 -- 21 Ağustos 2008; 3:49:10 >
  • benim laptop zaten laptopluktan çıktı. desktop oldu. benim amacım 1.7 olan işlemcimi 2.0 yapmak. yardımcı olabilecek yazsın. ben o riski alıyorum
  • bende uzun arastırmalar sonucu Menow arkadasın dedıgı verilere ulaştım.

    Ancak heralde sen laptop'u gözden cıkardın:) o yüzden riske gireceksin:) sonucu bende merak ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.