Şimdi Ara

Dell Inspiron 1525 Ekranda Kırmızı Noktalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Benim dell inspiron 1525 marka bir laptopum var. laptobumda son 6 aydır bir sorun yaşıyorum. laptobumu çantasına koyup taşıdıktan sonra çalıştırdığımda ekranda kırmızı kırmızı noktacıklar oluşuyor ve renkleri tam göremiyorum. şişim grafşk tasarım olduğundan laptobumu hiç kullanamıyorum. aynı masanın üstünde hiç kıpırdamadan 5-6 gün bekleyince ekran düzeliyor. yaklaşı 2 ay hiç yerinden kıpırdatmadan sorunsuz kullandım, fakat geçen hafta yanımda götürmem gerekti laptobu, gittiğim yerde açtım sorun yoktu ama eve geri dönünce yine kırmızı noktalarla karşılaştım. 4 gün sonra bu noktalar düzeldi ve şu anda sorunsuz bir görüntü alıyorum.

    işim gereği laptobumu yanımda gezdirmem gerekicek, acaba bu sorunu nasıl çözebilirim?
    şimdiden teşekkürler



  • arkadaşım direk dell teknik servisi ara sorunu anlat onlar yardımcı olurlar teknik servis elemanı eve gelip sorunu hallediyor.

    ulaşacağın numaralar:Telefonunuz yurtdışı aramalara açık ise: 00 800 353 90 002 aranır.
    Değilse: 0 811 288 0001 -> İngilizce mesaj duyulduğunda -> 888 578 5446 tuşlanır.
  • yalnız benim laptobumun garantisi bitti, bu durumda sıkıntı olur mu yada ne kadar masraf çıkarır. yapabileceğim daha farklı bir çözümü var mıdır?
  • Arkadaşlar yok mu sorunun neden kaynaklandığını bilen?
  • Arkadaşlar sorunu daha iyi anlayabilmeniz için herkezin tanıdığı klasik windows 7 masaüstünün nasıl göründüğünün bir fotoğrafını paylaşıyorum sizlerle...

     Dell Inspiron 1525 Ekranda Kırmızı Noktalar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

    arkadaşım direk dell teknik servisi ara sorunu anlat onlar yardımcı olurlar teknik servis elemanı eve gelip sorunu hallediyor.

    ulaşacağın numaralar:Telefonunuz yurtdışı aramalara açık ise: 00 800 353 90 002 aranır.
    Değilse: 0 811 288 0001 -> İngilizce mesaj duyulduğunda -> 888 578 5446 tuşlanır.



    Öncelikle teşekkür ederim. Yalnız ben burdan destek istediğimde sadece arıza tesbit için 50 Euro + KDV diyorlar, oyüzden bu seçeneği direk pas geçtim.

    Birde bu gün bir denemem oldu, laptobumu s-video ile tv ye bağladım ve tv deki görüntüde hiçbir sorun yokken laptobun ekranındaki görüntü sorunluydu. Bu da ekran kartımın sorunsuz olduğunu sorunun ekranda olduğunu gösteriyor desem yanlış düşünmüş mü olurum.

    Sorun sizce nerede?




  • benimde seninkine benzer bi sorunum vardı ekranda yeşil çizgiler çıkıyordu o sana verdiğim servis numaralarını aradım bi eleman gelip ekranın içindeki kabloyu deiştirdi ve sorun halloldu ama benim garantim devam ediyordu ücretsiz yaptılar.bence sende en yakınlarında bi teknik servis varsa git göster eğer benimki gibi ekran kablosunda sorun varsa ücreti fazla tutmaz.
  • Teşekkürler, benim de daha önceden bir bilgisayar teknik servisi geçmişim var. Ama çok zaman oldu bu işlerden elimi eteğimi çektiğim. O yüzden sorguladım bu sorunu bu kadar çok, çünkü eğer sorunun nerede olduğunu tam olarak söylenebilse parçayı bulup kendim değiştireceğim

    ama büyük ihtimalle karşıdan bakmakla anlaşılmayacak, o yüzden önce bir ekran kablosunu değiştirerek yola çıkıcam, olmazsa bir ekran kartı müdahalesi, o da olmazsa bir anakart müdahalesi, böyle sürüp gidecek baktım olmuyo, yeni bir laptop görünüyor ufukta bana :)))


    Ama yine de ilk hangi parçayla uğraşmam gerektiğini belirtecek tavsiyeler varsa bekliyorum arkadaşlar...
  • ekran chipsetinden kaynaklanan bir probleme benziyor,fakat ekran da da sorun olabilir.
  • Arkadaşlar bu gün itibari ile sorun çözülmüştür.

    Çözüme önce ekran flex kablosunu değiştirmekle başladık, bir işe yaramadı. Daha sonra direk ekranı değiştirdik yine işe yaramadı.
    Sorunun anakartta olduğunu anladık ve incelediğimizde ekran kablosunun bağlandığı sokette kırıklar olduğunu ve temassızlık yaptığını anladık. orayı onardık ve sorun çözülmüş oldu.

    İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.