Şimdi Ara

Dell İnspiron 5110 ISINMA SORUNU YAŞAYANLAR BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage]Merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 aydır Dell ;nspiron 5110 laptop kullanıyorum ve ben de bu seriyi kullanan herkes gibi ısınma sorunu yaşıyordum.İşlemci olarak İNTEL CORE İ5 2430 İŞLEMCİ VAR 2.4 GHZ ve Turbo boost teknolojisiyle 3.0 ghz ye kadar çıkıyor. Ve Nvidia GT 525M ekran kartı var. Normalde böyle bir sistemle birçok oyunu sorunsuz oynayabilmem gerekiyordu fakat ısındığı için laptop kendini kapatıyordu. Forumlarda çok araştırdım, hatta servisi bile aradım ve hiçbir çözüm bulamadılar geçiştirdiler. En sonunda kendim bir yol buldum. İşlemci ne kadar yüksek hızda çalışırsa o kadar ısınıyor ve kapanıyordu ben de işlemcinin maksimum çalışma seviyesini düşürdüm ve artık kapanma sorunu yaşamıyorum. Gelişmiş güç ayarlarından maksimum işlemci durumunu %70 e düşürürseniz hem performans alıyorsunuz hem de kapanma sorunu yaşamıyorsunuz. Bunu yapmadan önce Black Ops 2'yi 40 dk oynayabiliyordum ve laptop kapanıyordu. Ancak işlemci durumunu düşürdükten sonra maksimum ayarlarda 2-3 saat oynuyorum ve ısınma olmuyor. İşlemci sıcaklığı da 70-74 derece arasında kalıyor. Ben bu durumdan çok çektim ve kimsenin çekmesini istemiyorum. Eğer böyle bir sorun yaş[/simage]ıyorsanız deneyin ve siz de kurtulun. [:(]







  • Zaten ısınma sorunu yaşayan arkadaşlara önerdiğimiz yollardan birisidir bu yöntem sadece oyun oynayan biri için işlemcide %30'luk bir performans kaybı sıkıntı oluşturmaz mevcut oyunlar işlemciyi o seviyede kullanmıyor.Genelde yarının altındadır bazı markaların serilerinde fan soğutma ayarları vardır bu işlemin aynısıdır sadece tek tuşla yapıyorsunuz.
  • Kullanıcı bu işlemi yapmak zorunda değil. Bir ürün satılıyorsa o üründe problem varsa yada belli bir zaman sonra ortaya çıkıyorsa o problemi garanti kapsamında tamir edilmesi zorunludur. Tüketici haklarını okuyunuz. Hiç bir problemi kullanıcı düzeltmek zorunda değildir. Kaldı ki siz ısınıyor diyorsunuz ve bu bir problemdir.

    Gelelim bana. Tam bir ay önce, i7, 525m, 6gb ram özelliği olan N5110 -aldığım güne çok lanet okudum- laptobumun ısınıp kapanmasından dolayı soğutucusu değiştirildi. Yaklaşık 3-4 gün öncesine kadar aynı sorun tekrar gündeme geldi. Yine laptop fazla ısınmadan dolayı kapanır oldu. Soğutucu değişmeden önce işlemcinin %70 e indirilmesi olayını denedim fayda etmedi ki zaten böyle bir şeyi yapmak zorunda değilim, kimse değil. İşlemci en pahalı olan donanımlardan biridir ve ben i7 işlemcili laptop alıcam bi de %30 undan faydalanmıcam. Oldu. Ozaman bana işlemcinin fiyatının %30 unu geri versinler. Tamam çözüm yolu olabilir ama bu düpedüz hakkını aramaktan vazgeçmektir.

    Yaklaşık 2 gün önce teknik servisi aradım, fakat şu saçma sapan testi yaptırdılar ve sorun çıkmadığı için bir şey yapamayız dediler. Saçmalığın da ötesi. İlk ısınma sorunu yaptığında bana, tekrar yaparsa anakartın değiştirileceği söylendiğini dile getirdim ama nafile. Tabi öylece kapamadım telefonu, bilgisayar sorunlu dedim ya bunu yaparsınız yada tüketici hakem heyetine başvururum dedim. Böyle diyince, windowsun orjinal olduğuna dair ve bilgisayrın kapandığına dair video istedi ve mail adresime boş mail gönderdiğini söylediler. Yaklaşık 4 sene bilgisayarcılık yaptım, kardeşim bilgisayarcı yıllardır ama ilk kez video ile arıza tespitine şahit oluyorum. Tamam göndericem dedim video çektim ama mailime boş mail yollamamışlar. Pazartesi tekrar aramayı ve sağlam şeyler söyleyeceğim. Baktın fayda etmedi Tüketici hakem heyetine başvururum. Çok zor değil. Sizlere de bunu tavsiye ederim. Hakkınızı arayın.




  • Ee usta noldu halledebildin mi peki?
  • herkesde ısınıp kapanıyomuş bende saatlerce oyun oynuyorum tamam ısınıyoda pc nin kapandığı hiç olmadı rahat rahat oynuyorum tek sorun ısınması
  • Sorun çözüldü. Aradım garantiyi anlattım durumu çok ısınıyor, kapanıyor dedim geldiler ve işlemcinin fanını değiştirdiler. Ama o işlemcinin halini görmeniz gerekiyordu. Çalıştığına şükretmek lazım. Benim size tavsiyem laptopunuzu asla dizüstünde yada yatak üstünde kullanmayın. Masada ya da düz bir zeminde kullanın ayrıca altındaki hava deliklerinin açık olmasına dikkat edin. Eğer başından bu şekilde özenli kullanırsanız ısınma problemi yaşamazsınız. Resimleri upload etmeye çalışacağım bu arada.
  • 2 senedir dell 5110 i5 gt525m laptopum var 5 dakika bile dizimde yada yumuşak bir zeminde kullanmadım oyun oynayan bir insan olduğum için altında soğutucusu sürekli masada durdu gel gör ki yine aynı sorun ile karşılaşıyoruz. Zemin ile alakası yok bunların laptopların tarihinde var bu. Eğer az da olsa oyun oynuyorsanız hiç düşünmeden gidin masaüstü alın yok taşımak zor olur laptop iyidir felan demeyin az biraz oyun oynuyorsanız sakın ama sakın laptop almayın. Paşalar gibi masaüstünüzü alın keyfinizie bakın arkadaşlar.
  • KingSchultz kullanıcısına yanıt
    Çoğu notebook malesef havayı alttan alır.Yorgan vs de delıklerı tıkamamıza neden oluyor.Ama bazı modellerde yandan yada ustten alıyor.Bir dahakı notebook secımınızı yaparken bu krıterı goz onunde bulundurarak alın.Ayrıca eger ısınma yada kapanma sorununuz varsa sokup ıcını temızleyın ve termal macununu yenıleyın faydasını goreceksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

    Çoğu notebook malesef havayı alttan alır.Yorgan vs de delıklerı tıkamamıza neden oluyor.Ama bazı modellerde yandan yada ustten alıyor.Bir dahakı notebook secımınızı yaparken bu krıterı goz onunde bulundurarak alın.Ayrıca eger ısınma yada kapanma sorununuz varsa sokup ıcını temızleyın ve termal macununu yenıleyın faydasını goreceksınız.

    Isınma problemim her zaman oldu bu notebook'da ben artık uğraşamktan bıktım kısmetse seneye iyi bir sistem toplayıp veda edicem notebooklara.
  • KingSchultz kullanıcısına yanıt
    Yinede gzl ir temizlik ve termal macun degısımı sıcaklık konusunda cıddı farklar yaratabılır denemeden pes etmeyın bence.
  • Bundan sonra bir daha dell marka ürünlere elimi sürmem. Bu nedir arkadaşım sürekli kapanıp duruyor. Elimi süremiyorum klavyeye o kadar ısınıyor. İlk aldığım sene bir şeyi yoktu. 2. sene bu sorunla karşı karşıya geldim ve soğutucu aldım. 1 sene daha götürdü fakat soğutucu + pc nin kendi soğutucusu olmasına rağmen kapanıyor. Önerdiğiniz ayarları deneyeceğim inşallah düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.