Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
623.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tazgulgul


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blackened_61


    quote:

    Orijinalden alıntı: tazgulgul


    quote:

    Orijinalden alıntı: Blackened_61


    quote:

    Orijinalden alıntı: tazgulgul

    Arkadaşlar bu bilgisayarların hepsinde bluetooth var mı. Artık şüph etmeye başladım.Etkin olan bağlantıyı hala etkinleştir diyip duruyo.


    Dell in sitesinde görmüştüm Bluetooth seçeneği karşısında isteğe bağlı yazıyordu..Belki TTNetten aldıklarımızda yoktur..


    Farklı farklı sürücüler yüklememe rağmen "kablosuz anahtar kullanarak bluetooth'u etkinleştir" diyip duruyo. Ama bu bilgisayarı alıpta bluetooth tan bahsedenlerin olması garip. Bluetooth kullanan var mı?


    TTNetten almayanlarda var bluetooth..O kablosuz anahtar kullanarak etkinleştirmek için F tuşlarından birinin bluetooth a ait olması lazım..Etkinleştirmek içinde Fn+Fx(bluetooth a ait tuş) basmak lazım..


    Galiba TTnet olmayan pclerde Fx tuşu var:) Öyle bi tuş yok,sadece kablosuz özelliğini açmak için F2 tuşu var oda bluetooth tan haberi olmayan bi tuş anlaşılan.. Sağolasın


    Fx tuşu var demedim x i bilinmeyen anlamında kullandım..Mesela F2 tuşu wireless anahtarını açıp kapatıyo bizim laptopta..Onun gibi bir F tuşu olması lazım bu F3 te olr F4 te olr o yüzden Fx dedim..




  • bu ne biçim iş anlamıyorum arkadaş servis tag numarasını yazıyorum 32 tane sürücü ve araçların hepsini indiriyorum ama bazıları bu cihazda desteklenmiyor madem öyle olacaktı servis tag kullanmaya ne gerek var anlamadım cd sinde bile aynı durum söz konusu bu işten anlamıyorum desem 5 senede 4 tane notebook değiştirdim kendiminkiler haricinde pek çok arkadaşımın bilgisayarını kurdum ama böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum hele şu blutooth olayına iyice sinir oldum
  • DELL INSPIRON N5010 Kullanıcısıyım .
    İlk olarak böyle bir konunun olmasına ve özellikle donanımhaberde olmasına sevindim :)
    Benim promlemim Oyun oynarken örn. Crosfire , Yuri vs. oyunlarında Genelinde Ekranın tam olmaması
    Kısa yollardan ekranı genişlettiğimde dahi oyuna girmemesi . Ekran ayarları ilede oynadım oyunun bu problemimi çözemedim.
    sizdede aynı problem varmı yada Bunu nasıl çözerim .
    Oyunu komple ekranda oynamak istiyorum yanlarda ikişer parmak karanlık olmasını istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicavush

    bu ne biçim iş anlamıyorum arkadaş servis tag numarasını yazıyorum 32 tane sürücü ve araçların hepsini indiriyorum ama bazıları bu cihazda desteklenmiyor madem öyle olacaktı servis tag kullanmaya ne gerek var anlamadım cd sinde bile aynı durum söz konusu bu işten anlamıyorum desem 5 senede 4 tane notebook değiştirdim kendiminkiler haricinde pek çok arkadaşımın bilgisayarını kurdum ama böyle bir sorunla ilk defa karşılaşıyorum hele şu blutooth olayına iyice sinir oldum

    Selam.

    5 senede 4 tane dizüstü değiştirmenin bu işten anlayıp anlamamak olduğunu bilemedim. İki tarafa da çıkabilir bence. Ayrıca bu işten anlamaktan anlamaya da fark olacaktır haliyle... Sürücülere gelince; Tabii ki sürücülerin hepsi sisteminiz için değil. Her sistemde tercihe bağlı olarak farklı donanımlar kullanılabilir. Bu yüzden -"n'olmaz n'olmaz" diye olabilir- Dell cihazınızda olabilecek tüm donanımların sürücülerini koyuyor sayfaya. Özetle, cihazınızda olmayan donanımın sürücüsünü yüklemeyiniz!. (Bkz. birinci sayfa).

    quote:

    Orijinalden alıntı: wahshi2

    ...Oyunu komple ekranda oynamak istiyorum yanlarda ikişer parmak karanlık olmasını istemiyorum.

    Oynadığınız oyunların versiyonuyla ilgili olabilir mi? Ya da oynadığınız oyunlar eski sayılabilecek oyunlar mıdır? Cihazlarımızın ekranları widescreen şeklindedir. Çoğu eski oyunlar kare/dikdörtgen ya da diklemesine uzun dikdörtgen ekran mod'larına göre yazılmışlardır. Son zamanlardaki oyunlar her tip ekran çözünürlüğüne uyumlular.

    Benim elimde de eskiden kalma bazı oyunlar var. Aynı dediğiniz gibi kenarda boşluklarla oynanabiliyor... Milyarlık LCD televisyon alırsınız ama ulusal kanalları da kenarlarda boşluklarla izlersiniz. Onun gibi bir şey...




  • Örn olarak ;

    Crossfire oyunu İnternetten oynanan bir oyundur. Aynı oyunu Aynı tipteki bir toshiba leptopda oynandığında ekranı diktörtgen şekilde kaplarkern ben oynadığımda kare oynanıyor. yanlardan iki parmak boşluk kalıyor. Fakat mesala age of emries 3 oynandığında bilgisayarın ekranı komple kaplıyor. Bilgisayarın ekran kartı driverini update yaptım Değişen birşey olmadı.

    Sıkıntım şu Toshibada oynarken tam ekran oluyorda. Bizim bu dell leptopda niye böyle bir sıkıntı var. . (Oyun ayarları ile ne kadar oynasamda olmuyor., Aynı leptopu olanlar bilir kısayol tuşlarından Diktörgen ekranı seçtiğimdede Bazılarını hiç açmıyor.)
  • emin deilim ama şunu bir dene. önce ekran çözünürlüğünü deiştir windoes ayarlarında. sonra ti contol centerdan basit ayarlar da bi seçenek olucak çözünürlüğü ayarlayan oran çözünürlüğünü tekrar normal haline getir. belki işine yarar.
  • benımkı i5..o tıkırdama sesi bende de var..bılgısayar ılk acıldıgı 3-4 dkda oluyo..sonrada kesılıyo bazen ara ara oluyo..klavyeye dogru kulagını dayayınca duyabılıyosun
  • Yahu o kadar tıkırdama her sabit diskte olur canım.

    Muhibibi10'un bahsettiği (kulağı klavyeye yaklaştırınca duyulan) şeklindeyse sabit disk kafasının oynama sesleri. Umarım günlerdir bahsedilen "tıkırdama" bu değildir. Ya değilse boşa debelenilmiş diyeceğim.

    Daha fazla ve ciddi bir tıkırdama olsa gerek...
  • Dell sesimizi duymuş olacak ki F/P ürünü gibi bir şey gelmiş ülke sınırları içine.

    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-5010-g37h33-ins.-5010-core-i3-370m-2.40ghz-3gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-hd5650-bt-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=48705

    Haberi olmayanlar için koyayım dedim. Core i3 370M + HD 5650'li bir N5010'u 1370 liraya alabiliyorsunuz. İhtiyacı olanlar kaçırmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devrim75
    Yahu o kadar tıkırdama her sabit diskte olur canım.

    Muhibibi10'un bahsettiği (kulağı klavyeye yaklaştırınca duyulan) şeklindeyse sabit disk kafasının oynama sesleri. Umarım günlerdir bahsedilen "tıkırdama" bu değildir. Ya değilse boşa debelenilmiş diyeceğim.

    Daha fazla ve ciddi bir tıkırdama olsa gerek...

    Bencede o tıkırdama normal. Aksini düşünen arkadaşlar mümkünse sesi kaydetsinler bizde duyalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilc

    emin deilim ama şunu bir dene. önce ekran çözünürlüğünü deiştir windoes ayarlarında. sonra ti contol centerdan basit ayarlar da bi seçenek olucak çözünürlüğü ayarlayan oran çözünürlüğünü tekrar normal haline getir. belki işine yarar.




    Denedim Ama Yine Aynısı
    Sormak istediğim soru Sizdede Aynı problem varmı ?
    Yoksa sadece bendenmi kaynaklanıyor. Orjinalini hiç bozmadım.
    böyle yarım ekranda oynamakda canımı sıkıyor. Sırf bu yüzden soğudum

    Saygılar.
  • merhaba arkadaşlar böyle bi klübün olması çok güzel olmuş açan arkadaşın eline sağlık diyerekten konuma gireyim hemen bende . :)

    ben yaklaşık 2 gün önce Media Markt tan Dell n5010 i5 notebook aldım notebookum cok güzel memnunum fakat şöyle bir sorun dikkatimi çekti hiç bir işlem yapmadığım halde 20-25 saniye aralıklarla Harddiskten click sesi gibi bir ses geliyor ses rahatsız edici değil fakat bazı forum sitelerinde harddisk gidici az ömrü kalmış vs. gibi şeyler yazıldığını görünce tedirgin oldum sizdede oluyormu acaba ? format atınca flan düzelirmi acaba? cevaplarınız için teşekkürler şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canberk_tr -- 22 Ekim 2010; 6:09:19 >
  • daha önce açmış olduğum konuda (http://forum.donanimhaber.com/m_43490699/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43490699 ) piksel piksel kaybolmalarla ilgili sorunum olduğundan bahsetmiştim.
    mesajımdan alıntı yapıyorum:
    quote:

    Orijinalden alıntı: ozan_k

    almış olduğum yeni dell 5010 laptopuma windows7 ultimate i kendim kurdum. sorunum şu.
    oyun oynarken grafiklerde üçgen şeklinde parsel parsel kaybolmalar oluyor. konuyla ilgili caps aldım

    http://img96.imageshack.us/img96/9692/yenibitelemresmiq.jpg

    ayrıca benzer sorun fotoğraflarımı izlerken oluşuyor. fotoğraf görüntüleyicisinde ilk resmi açtığımda fotoğrafın yarısı görülüyor. zoom in zoom out yaptığımda resmin tamamını görebiliyorum ancak. bununla ilgili de caps koydum

    http://img217.imageshack.us/img217/2245/42508498.jpg

    sorunun ekran kartı sürücüsünden ya da directx kurulumundan kaynaklı olabilieceğini düşünüyorum ama çözemedim maalesef

    bilgi: ekran kartım ATI HD 5470. driverını dellin sitesinden birkaç hafta önce yükledim. sanırım güncel. ayrıca ekran kartımın directx11 desteklediğini düşündüğümden directx11i yükledim. (ya da ben öyle olduğunu düşünüyorum zira netten directx11 diye arattım ve microsoftun sitesinden 95mb lık bir dosyayı indirip yükledim ama program ekle kaldıra şimdi baktım orada yüklü görünmüyor) yine sorunum çözülmedi.

    kestane kebap acele cevap

     DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü




    indirmediğim driver denemediğim şey kalmadı. sorun direct x kaynaklı değilmiş.
    sorunum ayrıca windows ekranındayken de oluyor. küçük küçük tek tük karıncalar beliriyor ekranda. mouse u üzerine getirince kayboluyolar.
    en son ati modder programıyla driverI patchledim. sorunum yine devam etti.

    enson çare windows 7yi 64 bite çekip deneyeceğim. o da olmazsa servisi aramaktan başka çare kalmıyor. ama sorunun donanımsal olmadığını düşünüyorum

    belki burada bir fikri olan vardır.




  • Ben ilk defa duydum bu problemi (bu makinada yani). 64 Bit'i deneyin. Bilemedim şahsen meseleyi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canberk_tr

    merhaba arkadaşlar böyle bi klübün olması çok güzel olmuş açan arkadaşın eline sağlık diyerekten konuma gireyim hemen bende . :)

    ben yaklaşık 2 gün önce Media Markt tan Dell n5010 i5 notebook aldım notebookum cok güzel memnunum fakat şöyle bir sorun dikkatimi çekti hiç bir işlem yapmadığım halde 20-25 saniye aralıklarla Harddiskten click sesi gibi bir ses geliyor ses rahatsız edici değil fakat bazı forum sitelerinde harddisk gidici az ömrü kalmış vs. gibi şeyler yazıldığını görünce tedirgin oldum sizdede oluyormu acaba ? format atınca flan düzelirmi acaba? cevaplarınız için teşekkürler şimdiden


    Bende i5 460m aldım 15.6" ekranlı ancak 3-4 ay önce arakdasa gene i5 13.1" olanını almıstık bu hdd gelen ses ondad gelıyordu. Direk servise verdik değişti geldi makina.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wahshi2


    quote:

    Orijinalden alıntı: anilc

    emin deilim ama şunu bir dene. önce ekran çözünürlüğünü deiştir windoes ayarlarında. sonra ti contol centerdan basit ayarlar da bi seçenek olucak çözünürlüğü ayarlayan oran çözünürlüğünü tekrar normal haline getir. belki işine yarar.




    Denedim Ama Yine Aynısı
    Sormak istediğim soru Sizdede Aynı problem varmı ?
    Yoksa sadece bendenmi kaynaklanıyor. Orjinalini hiç bozmadım.
    böyle yarım ekranda oynamakda canımı sıkıyor. Sırf bu yüzden soğudum

    Saygılar.


    Ekran kartın Ati ise; sırasıyla
    Windows'dan ekran çözünürlüğünü düşür
    Catalsyt Control centeri aç
    açılan pencereye ''Next'' de
    Quick Settings
    Change a settin for yazan bölümden ''Notebook panel pproperties'i seç
    hemen yanda ''resize the desktop tok fit the display panel'' üzerine tıkladıktan sonra ''Go'' de
    ordan olması gereken ekran çözünürlüğünü ayarla ''ok'' de çık pencereden.




  • Ben de TTNET ' ten bir adet Dell 15R notebook aldım.Bunun biosunu güncellemek istiyorum nasıl yapılır ve bir programı var mı? Bilen biri anlatırsa sevinirim.Şimdiden teşekürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirbey -- 23 Ekim 2010; 13:14:49 >
  • bilgisayar online destek için pc_onlineyardim@h otmail.com ekleyin her konuda yardımcı oluyorlar gerek bilgilendirme gerek driver
  • Bu laptopta klavyedeki f tuşları var mı?
  • arkadaşlar TTNET'ten Dell n5010 alıp Windows 7 Ultimate 32.bit ya da 64.bit kuran varmı, lütfen eksileri ve artıları yazarmısınız.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.