Şimdi Ara

dell laptop ekran kararma sorunu. Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dell inspiron 1525 model laptopum şarja takılı olduğu zaman yaklaşık 10 dakika içinde ekran birden kararıyor ama uyku modu vs. değil bütün fonksiyonlar normal olarak çalışıyor mesela msn de birisiyle görüşürken kesilse kamera hoparlör mikrofon hepsi sorunsuz çalışıyor sadece ekranda görüntü yok.

    Açıp kapatınca normale dönüyor şarja takılıysa 10 dakik içinde aynı durum süreki tekrarlıyor. Şarj etmediğim zamansa hiçbir sorun olmadan batarya bitene kadar çalışıyor.

    Sorun ne olabilir şu an yurtdışındayım ve bulunduğum yerde dell servisi bulma imkanım yok. Bir fikir verebilirmisiniz bu sorunu nası çözebilirim veya neyden kaynaklanıyor olabilir.

    Şimdiden çok teşekkürler..



  • normalde ekran kararma sorunu lcd invertörden kaynaklanır ancak cihazı adaptörle değil kendi pili ile kullandığınızda sorun yaşamadığınızı söylüyorsunuz.. bu da sorunun anakart ile ilgili bir kompenant üzerinde yoğunlaştığına işaret oluyor. Siz iyisimi servis alabiliceğiniz bir yere geldiğiniz ilk iş bu sorunu halledin. zaten cihazınız garantili..
  • uzun süre böyle pille kullanmaya devam edecem öyleyse.
  • Pil e sağ tıklayıp Güç Seçeneklerinden sanırım kontrol etmişsindir.. Normalde ekran belli bir süre sonra kararır.. hatta touchpad veya herhangi bir tuşa dokunduğunuzda da prize takılı bile olsa bir anda MAX ekran kontrast değerine ulaşmaz yavaş yavaş ekran parlaklığı açılır. bununda nedeni LCD panellerin tam görüntü vermeden önce ısınma ihtiyacı duymasıdır.

    Güç kontrolünden bununla ilgili seçeneklerde çözüm bulamazsan birde Gelişmiş Seçeneklere bakmanda fayda olabilir.
  • bunların hepsini denedim fakat bi faydası olmadı. ayrıca dediğin gibi belli bir süre geçtikten sonra ekran yavaş yavaş açılsa ona da razıyım ama hiç açılmıyor. yinede önerine teşekkürler
  • neyse sorunum halloldu dellin müştrei hizmetlerine ulaşıp durumu anlattım adresi falan istediler ertesi gün bi eleman gelip ekranı değiştirdi ve sorunum çözüldü. Yaşasın DELL :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.