Şimdi Ara

DELL S2716DG/S2416DG KULLANICILAR KULÜBÜ (2K/144 HZ/1MS/G-SYNC) (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
887
Cevap
14
Favori
45.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC_Hawker

    Ooo burası yardımlaşma ve dayanışma derneğine dönmüş. Ben de S2719DGF aldım Allah affetsin. Bakalım nasılmış.
    Ben de bu monitörü alma aşamasındayım. Kullanım deneyimlerinizi aktarabilir misiniz ?

    Teşekkürler.
  • Schizophren kullanıcısına yanıt
    Benim deneyimim şimdilik playstation ile sınırlı. Bir TN panelden beklenen ne varsa karşılıyor. Bu fiyata daha iyi bir 2k monitör bulunurmu bilmem ama Fiyat az değil. O yüzden sizi etkilemek istemem. Daha geniş bir araştırma yapmanızı öneririm. Zira piyasada çok model var. Herkesin yazdığı color banding ile oyunlarda hiç karşılaşmadım.

    Edit: önerdiğim diğer monitör indirimden çıkmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 18 Mayıs 2020; 0:56:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC_Hawker

    Benim deneyimim şimdilik playstation ile sınırlı. Bir TN panelden beklenen ne varsa karşılıyor. Bu fiyata daha iyi bir 2k monitör bulunurmu bilmem ama Fiyat az değil. O yüzden sizi etkilemek istemem. Daha geniş bir araştırma yapmanızı öneririm. Zira piyasada çok model var. Herkesin yazdığı color banding ile oyunlarda hiç karşılaşmadım.

    Edit: önerdiğim diğer monitör indirimden çıkmış.
    Dün baktım araştırdım bayağı lakin çok fazla kullanıcı sorunları ile karşılaştım tavsiye ettiğiniz monitörde. Teknoloji biraz şans işi tabi ama pek içime sinmedi. O sebepten listeden çıkardım o monitörü. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
  • Selam arkadaşlar,22 senedir bilgisayar aleminde donanım teknik servis network konularında çalışan biriyim.


    iyi kötü işi bilen biri olarak 2 aydır monitor almak için vatan media markt eksen bilgisayar exa bilgisayar gibi firmalar ile bağlantı kurup araştırmalar yapıyorum,evimde kullanmak için 27" 1ms 144hz 2K Gsync özelliklerine sahip bir monitor almak istiyorum,ancak yaptığım araştırmalarda 165hz ve 280hz monitorlere de tabi rastladım ancak fiyatlar uçmuş durumda,freesync maalesef almış yürümüş nvidia tarafında ise fiyatlar çok yüksek,adaptive sync da yüksek fiyatlı doğal olarak,gaming sektörü yüzünden bu iş bir dipsiz kuyu haline dönüşmüş durumda.


    monitör üreticileri resmen bile bile bu kimi sorunlu kimi sorunu bazı durumlarda ortaya çıkan bazı monitörleri bile bile piyasaya sürüyorlar bu çok can sıkıcı,sorun çıkarmayan monitörler nerede ise oyun versiyon olmayan 7-8ms 60hz ya da 75hz monitörler durum oraya kadar geldi.adamlar 2k da 60hz monitör üretmiş beğenip alan yok diğer tarafta başka marka 2k da 144hz ya da 165hz monitör üretmiş paran varsa alırsın sonuç olarak durum bu şekilde dipsiz kuyu,gaming olunca istekler bitmek bilmiyor.


    bu konuda çok uzun yazılar yazabilirim o derece araştırma yaptım,sonuçta bir monitör alacam ancak para kolay kazanamıyorum en son aldığım AOC 27" monitor (vga-dp-hdmi-dvi+hoparlör+usb+ses çıkışı) sıfır hata ile nerede ise ofiste 7-8 yıldır çalışıyor,bu yüzden iyi bir ürün alıp bu sefer evimde uzun süre kullanmak istiyorum derdim bu.


    tüm bunları araştırır iken bir arkadaşıma vatan dan ASUS 27" VG27BQ TUF 0,4Ms 165Hz WQHD G-Sync/FreeSync HDMI DP Oyuncu Monitör aldık,ilk üründe ölü piksel çıktı değişti geldi,gelende de çok zor gözüken tekrar ölü piksel çıktı ve kasada fabrikasyon bir deformasyon var,tekrar değişim süreci başladı halen sonuç bekliyoruz.


    sonuç olarak asus iyidir dell kötüdür demek saçmalıktan ibaret,bu alınan model nerede ise 27" 2k bir monitör de alınabilecek en iyi monitör ve iki ürün de ölü piksel çıktı,hepsi böyledir demek tabi ki cahilce yanlı bir görüş olur ancak bana göre bu işin tam bir ayarı yok,şans desen bir yerde doğru,değil desen bazıları arızayı görüyor idare ediyor bazısı da kafaya takıp sonuna kadar gidiyor iade değişim vs.,bana göre bizim ülkemize ayıplı ürünler biraz fazla gelmeye başladı bu kadar koca koca markalar bu derece ürünlerin sorun çıkarmasına nasıl göz yumarlar bunu anlamak mümkün değil,üstü kapalı bilinçli yollandığını düşünüyorum.


    dön dolaş arkadaşımla aldığımız karar samsung tarafında daha az sorunlu ürünlerin olduğunu fark ettik en azından büyük mağazaların feedback'leri o yönde,şu an samsung monitör peşine düştük ne olur bilmem,ayrıca ben çok sıkıldım şaka gibi bir durum.


    freesync ve gsync meselesine girmiycem bütün mesele zaten bu yüzden oluyor diyebilirim tamam iyi bir teknololi ancak paneller ne zaman düzelecek sorulması gereken soru bu,ayrıca bir de CURVED meselesi var ayrı bir alem,düzü ile işimiz bitti bir de curved ile hiç işim olmaz alıp kullananlar var saygı duyarım.


    final de şunu demek istiyorum tüm monitörlerde bu sorunlar var,biraz şans biraz titizlik ile düzgün bir ürün bulunabilir,tam olarak işinizi şansa bırakmayın,evimden veririm sipariş kapıya gelsin evde açar bakarım derseniz yapacak birşey yok.ben netten monitör almam alırken açıp ölü piksel testi yaptırıp alırım tavsiye de ederim.


    eğer düzgün bir 27" 2k ürün bulmayı başarabilir isem buradan fikrimi tekrar yazarım nvidia rtx 2070 kullanan biri olarak gsync monitör peşindeyim bakalım neler olur,kolay gelsin iyi forumlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drakburak

    24" olan Dell S2417DG modeli için yorum yapıyorum.
    Fiyat performansta ve 2k üzeri bir 144-165hz ekran bakıyorsanız en uygun seçeneklerden birisi. Ekim ayının başından beri kullanıyorum. Ekranı alıp default ayarlarda kullanacak bilgisi olmayan kişilere tavsiye etmeyeceğim bir monitör. Ama uygun bir kalibrasyon sonucunda çok daha iyi bir seviyeye gelebiliyor. Alacak arkadaşların 1070'den aşağı ekran kartı için almamasını tavsiye ederim. 1ms 144hz yeterli olur 1060 ve altına 2k ya gerek yok.
    Artıları;
    Oyunlarda akıcılık çok iyi.
    Fps drop ekran kaynaklı olarak yaşanmıyor.
    Renk ayarları yapıldığında güzel bir renk aralığı sunuyor.
    Parlama vs yapmıyor. Görüş açısı bu panel bir ürüne göre gayet iyi.
    Ekran duruşu açıları güzel ve dikey kullanım çok kullanılmasa da benim kullandığım ve sevdiğim bir özellik.
    Eksileri;
    Arkadaşların söylediği gibi color banding ve flickering sorunları var.
    Fps düştüğü zaman (bilgisayar kaynaklı değil, program olması da yeterli. Eski oyunlar veya programlar gibi) flickering yaşanıyor. Age of empires 2 veya spotify gibi uygulamalarda 30 fps gibi değerler olduğunda ekranda ışıkların titremesi yaşanıyor.
    Default renk ayarlarında ise çok kalitesiz renkler görünüyor ve panel kötüymüş hissiyatı yaratıyor.
    Color banding sıkıntısı ayarları yaptıktan sonra minumuma düşüyor aşırı dikkatli bakmadıkça fark edilmiyor.(Default ayarlarda hem gözü hem içinizi yiyecek derecede rahatsız edebilir)
    Sistem:
    1080ti ekran kartı
    z370 gaming pro carbon ac plus
    I7-8700k işlemci

    Günlerce uğraştığım ve en uygunu bulmaya çalıştığım renk ayarlarını da paylaşmak isterim;
    Monitör ayarlarında
    Brightness %65
    Contrast %70
    Color Custom
    Red %97---Green %99----Blue %96

    Nvidia denetim masası ayarları- Custom
    Tüm kanallar:
    Aydınlık %42
    Kontrast %57
    Gama +0.96
    Digital vibrance %45
    Renk tonu 0

    Red/kırmızı
    Aydınlık %45
    Kontrast %70
    Gama +0.96

    Green /yeşil
    Aydınlık %40
    Kontrast %52
    Gama +0.96

    Blue/mavi
    Aydınlık %45
    Kontrast %50
    Gama +0.96

    Bu aralar gelen var mı buraya bilmiyorum ama güncelleme yapmak istedim. Çok uzun süredir bu ayarları kullanıyorum. Diğerine göre daha doğru renkler olması lazım bu verdiklerimin


    Monitör ayarlarında

    Brightness %50-70 aralığı, istediğiniz parlaklığa göre.

    Contrast %70

    Color Custom

    Red %97---Green %99----Blue %96


    Nvidia denetim masası ayarları- Custom

    Tüm kanallar:

    Aydınlık %42

    Kontrast %60

    Gama +0.97

    Digital vibrance %50

    Renk tonu 0


    Red/kırmızı

    Aydınlık %42

    Kontrast %62

    Gama +0.97


    Green /yeşil

    Aydınlık %40

    Kontrast %62

    Gama +0.97


    Blue/mavi

    Aydınlık %45

    Kontrast %60

    Gama +0.97





  • Hocam merhaba 2.el s2716dg almayı düşünüyorum ama iki monitörün de özellikler kısmında 350 cd/m yazıyor ama rtings incelemelerinde ise 27 inç 270 cd/m 24 inç olan da ise 390 cd/m yazıyor. Yani 24 inç olanın max parlaklığı daha mı yüksek ona göre karar vericem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Kendi kullandığım monitörümü başka modele geçtiğim için satıyorum. Cihazın sıfırdan bir farkı yok. Temmuz 2022 ye kadar garantisi var.


    A09 revizyonu. Kutu, kutu içeriği fatura herşey mevcut. Bu modeli düşünenler için kaçırılmayacak bir cihaz.


    Aşağıya ilan linkini bırakıyorum ilgilenenler ÖM den iletişime geçebilirler.


    https://forum.donanimhaber.com/dell-s2716dg-27-144-hz-g-sync-rev-a09-garantili-sifir-ayarinda--150106141

  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.