Şimdi Ara

DELL Studio 1558 Kitlenme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. İki buçuk senedir bu laptopu kullanıyorum. Son 1 senedir makina kitleniyor ve aradan 5-10dk geçtikten sonra kapanıyor. Sonra tekrar açmaya çalışırken windowsu yüklerken bile 4-5 kere kitleniyor. İşlemciyi %80 performansa getirdim, ekran kartını da maksimum pil ömrüne ayarladım. Bu durumda en azından daha az kapanıyor ancak yine de kitleniyor makina. Önerisi olan var mı? Teşekkürler.



  • HDTune programını yükleyip Health sekmesinin resmini ve error scan yapıp o kısmı da koyabilir misiniz?




  • Error scan yapmışsınız ve bad sector çıkmamış.
    Fakat health sekmesinde sıkıntı mevcut.
    HDD ile anakart arasındaki iletişimde yaşanan sorunları ifade ediyormuş.Masasütü olsa kablosunu falan değiştirin diyorlar fakat laptopta yapılacak pek bir şey yok sanırım.
    Hatta benzer bir sorunu ben de yaşamıştım.Aşağıdaki konuda da yazmıştım.Fakat benimkinde bad sectorler de mevcuttu.Sonuç olarak harddiski değiştirdim ve sorun kayboldu.

    http://forum.donanimhaber.com/m_68236224/f_/key_bad+sector//tm.htm#68236224

    Harddiski söküp portlara üfleyip tekrar takın,pek inanmasam da belki bir değişme olur.
  • Makina sürekli kitlendiğinden hdd ölmüştü geçen sene ve değiştirmiştim. Ancak aradan bir hafta geçtikten sonra gene başlamıştı aynı sorun. Sanırım anakartta bir problem var. Bi denerim gene de teşekkürler.
  • Bu sıkıntı hdd portundan kaynaklanır genelde oda anakarta bağlı olarak iş yapıyor sen yeni bir hdd taksanda aynı sıkıntı olacak sonuçta dediğin gibi anakartta sıkıntı.
  • aşırı ısınma gerçekleşiyorsa bu nedenle bilgisayarın kapanabilir. dell studio 1558 kullanıyorum. her sene fanını temizlemek zorunda kalıyorum.yapmadığımda 10 dakikada bir kapanıyor. hatta bu nedenle harddisk yandığından elime aldım. bu seri bilgisayarlarda maalesef kronik bir sorun.
  • Ama çoğu zaman ısınmadan da kitlenip kapanıyor. Fanı de ulaşılması çok zor yerde temizlemek için baya bir uğraşmak gerekiyor. SSD alsam sorunun çözülme ihtimali var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.