Şimdi Ara

üç adet Dell 27 inch 4K ofis monitörünü inceledim: S2722QC P2723QE ve U2723QE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu üç monitörü ofis kullanımı amaçlı alıp denedim.

    Öncelikle şunu söyliyim, elimde aktif kullanmakta olduğum 7 senelik Philips 4K 24" monitör var.

    neden Dell monitörler? cevap basit: kendim dışarıdan type-c HUB alıp laptoba takmak istemiyorum. çünkü dışarıda satılan HUB'lar çok ısınıyolar (özellikle power delivery olunca) ve zamanla bozulabiliyolar. bu Dell monitörlerin kendi type-c HUB özelliği var. MacBook'a ya da laptoba tek bi type-c kablo takıyorum, geri kalan herşeyi monitöre takıyorum. monitörün üzerinden USB ve ethernet çıkışları var. usb çevre birimleri olsun (mouse'un dongle'ı dahil), harici disk olsun, ethernet kablo olsun, herşeyi monitöre takıyorum ve süper çalışıyo. aynı kablodan monitör laptobu şarj ediyo. tek kablo ile herşey halloluyo.

    Dell monitörlerden ilk olarak S2722QC modelini aldım. ilk başta çok sevdim çünkü 7 sene boyunca 24" monitör kullanmış biri olarak şimdi 27" e geçince çok hoşuma gitti. detaylar daha güzel görünüyo 27" olunca. ancak sonra farkettim ki bu monitörün renkleri Philips'e oranla net şekilde soluk, ve kontrast oranı da düşük. gece düşük ışıkta siyah arka planlı editörde yazılımla uğraşayım desen göz yoruyor çünkü özellikle siyah kısımlarda rahatsız edici bir parlama var. monitör siyahları veremiyor. siyahları veremediği için kasıtlı olarak gamma değerini çok yüksek ayarlamışlar (2.3 ya da 2.4) bu nedenle beyaz yazılar eşşek gibi parlıyo. ne kadar parlaklıkla-kontrastla oynarsan oyna, düzelmiyo. aynı koşulalrda 7 senelik Philips monitörüm hiç göz yormuyo.

    sonra Dell P2723QE 27" 4K monitörü satın aldım. bu monitörde de renkler Philips'teki kadar canlı değil, ve kontrast yine Philips kadar değil. ama kontrast olarak ilk aldığım Dell monitör olan S2722QC'den net şekilde daha iyi idi. o kadar göz yormuyodu. ve renklerle biraz oynayınca neredeyse Philips ile benzer görüntü elde edebildim. böyle olunca da, ilk aldığım S2722QC'yi geri iade ettim.

    P2723QE modeli iyi oldu ama "neden daha iyisini denemeyeyim" diyerekten, Dell firmasını öve öve bitiremediği, IPS Black teknolojisi kullandık falan dediği, Dell U2723QE modelini satın aldım. bu monitör Dell'in en üst ürün gamı olan "U" serisinden. ve tabii ki beklentiye giriyosun alırken. Monitör bugün geldi, ve facia. tamam kabul ediyorum kontrast olarak iyileştirme yapmışlar, ve renk derinliği de P2723QE'ye göre arttırılmış. ancak, monitörde berbat bir "açı" sorunu var. ekranda sadece dikey baktığınız kısım normal görünüyor, geri kalan kısımlar "IPS Glow" denen şekilde parlama yapıyor. ve bu parlama çok ciddi ölçüde rahatsız etmekte. ekrana tam kaşıdan baktığınızda ekranın sağ-sol-üst-alt kısımları berbat şekilde renk değiştmriş olarak görünüyor.

    aslında bu sorun LCD monitörlerin kronik sorunudur, ama, diğer monitörlerde bu sorun çok daha minimal şekilde mevcuttur. ve sen çok farketmezsin. Dell U2723QE modelinde ise, bu sorun ayyuka çıkmış. hemen iade girdim. yarın kargoya teslim edecem.

    bu son aldığım Dell U2723QE modelinin gündüz kullanım performasını da beğenmedim. beyaz rengi tuhaf şekilde parlama yapıyo gibi geldi. kıyas yapmak gerekirse, P2723QE'de beyaz renk böyle rahatsız etmiyo beni gündüzleri. işyeri maillerini okurken falan çok net ve iyi görünüyo.

    sonuç: üç tane monitörü alıp, ikisini iade ettim. P2723QE modeliyle yoluma devam ediyorum.

    sorular varsa sorabilirsiniz.



    monitörlerin üçü de 60 Hz. ofis kullanımı olduğu için 120 Hz aramıyorum.

    şunu da söyliyim: 27" monitörlerde "flat" yani "düz yüzey" olması biraz handikap yaratıyo. bu boyutta artık "curved" yani kavisli ekran istiyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Haziran 2023; 23:22:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dell S2722QC


    Açı değeri iyi

    Renk kalitesi kötü Rec.2020 %59,6

    Delta E si kötü

    Tepki süresi 14,4 ms 


    Dell U2723QE 


    Açı değeri standart 

    Renk kalitesi fena değil Rec.2020 %71,7

    Delta E si normal

    Tepki süresi çok kötü 20,7ms 


    kavisli ekran = sorunlu ekran




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 9 Haziran 2023; 1:31:12 >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Dell U2723QE modelini kimse almasın diye adalet yürüyüşü bile yapabilirim. bu kadar kötü bi monitör olamaz.

    kolinin içinden özel kalibrasyon sonuçları çıkıyo, öve öve bitirememişler işte şöyle renk destekliyo falan diye.

    ulan insan utanır. monitörün görüş açısı 1 derece. yani çok azıcık çaprazdan bakacak olsan bile tüm renkler ters dönüyo, parlıyo.

    buyüzden monitörün genelini asla göremiyosun. sadece tam önündeki yeri görebilirsin. geri kalan heryer eşşek gibi parlıyo.

    Dell'in en alt ürün grubu olan S serisinde bile bu sorun yoktu. öve öve bitiremedikleri U serisi monitörün ekranı resmen çamur çıktı.

    renk var mı? evet renk var. ama, 1 derece açıdan sonra renkleri göremiyeceksem ne yapayım o rengi ben. nasıl bu kadar kalitesiz üretebiliyolar aklım almıyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, Macbook ile 27" 4k performansı nasıl?


    27" 2K'da ölçeklendirme yapmadan kullanılıyor diye onu tavsiye edenler vardı.

  • Ensarrrrr E kullanıcısına yanıt
    performans olarak bi sorun yaşamadım. gayet akıcı çalışıyor. youtube'da 4K videoları sorunsuz oynatıyor.

    ölçeklendirme olarak ise, iki düzgün seçenek var, birincisi 1080p ekrandaki görüntüye göre ölçeklendirme yapan ayar. diğeri de 1440p ekrandaki görüntüye göre ölçeklendirme yapan ayar. ikisini de beğendim. 1080p'ye göre ölçekleyince yazılar falan aşırı okunaklı görünüyor. 1440p'ye göre yapınca ölçeklendirme macbook'un dahili ekranındaki ile bire bir aynı gibi oluyo. boyut olarak mac ekranındaki boyutlara çok yakın boyutlu görünüyo yani herşey. durum bu olunca da 4K ekrana sığan içerik miktarı çok artıyo 1440p ölçeklendirmesinde. iki ayarı da beğendim.

    27 inch ve 1440p bir monitör satın alsanız da ölçeklendirme olarak değişen birşey olmaz. gene 1440p ve 1080p ölçeklendirmeleri arasında seçim yaparsınız. boyut anlamında herşey aynı görünür 4K ekrandaki ile. tek fark ise, 4K ekranda herşey daha keskin görünüyo. zira siz ölçeklendirmeyi ne yaparsanız yapın işletim sistemi monitöre 3840x2160 çözünürlükte görüntü yolluyor. bu da, her durumda görüntünün keskin olamsını sağlıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Ben tasarım, video edit vs. için monitör alacağım ve neredeyse tam karar kıldım derken bu foruma rastladım. Dell UltraSharp U2723QE modelini almayı planlıyordum fakat kötü olduğunu belirtmişsiniz.

    Macbook Pro cihazı ile birlikte kullanmayı planlıyordum fakat şu an kararsız kaldım. Hala aynı fikirde misiniz bu konuda?

  • merhaba. size tavsiyem monitör alacaksanız mutlaka:

    1- Hepsiburada üzerinden alın
    2- 2024 yılı gelmeden alın

    peki neden? cevap oldukça net: iade konusunda HB çoook iyi, Amazon'da bile iade süreci çok sancılı ama HB'da müthiş kolay. ve 2024'te uzaktan alışverişte 14 iş günü iade zorunluluğu kanunu kalkıyor.

    şimdi gelelim U2723QE'e. ben bu monitörü zaten çok kısa süre deneyip hemen iade ettim. ben toplam 5 adet Dell monitör alıp 4'ünü iade ettim bu süreçte. Dell monitörlerle ilgili genel görüşüm şu:

    tabii ki monitörden monitöre özellik farkları var. mesela satın alacağın bir P2723QE'nin kontrast oranı mutlaka S2722QC'den yüksek olacaktır. ya da, renk derinliği olarak bu üç monitör arasında herzaman en iyisi U2723QE olacaktır muhtemelen. ama sorun şu: monitörü satın alırken resmen tombala çekiyosun. yahu P2723QE modelinden üç tane satın aldım ben, üçü de birbirinden farklı. birinde IPS glow çok yüksekti, diğer ikisinde o kadar yüksek değildi. birinde tranzistör'den gelen "coil whine" gürültüsü vardı hem de inanılmaz yüksek. sonuçta sorunsuz olanı kullanıyorum diğer ikisini iade ettim.

    satın aldığım 5 monitör arasında renk derinliiği en iyi olan monitör U2723QE idi. ama bu sizi çok sevindirmesin zira diğer iki monitörün renk derinlikleri düşük zaten. U2723QE'i beğenmeme nedenim ise, yukarıda da yazdığım gibi, ekranı köşeleri çoook parlıyo. ekran sadece dikey açıyla bakmakta olduğun yerleri "normal" görüyosun. yani; ekrana tam ortadan bakarsan, ekranın ortasını, sağını, solunu, üstünü, altını normal görüyosun, ama, sağ-üst, sağ-alt, sol-üst, sol-alt parlıyo. aslında hemen her LCD monitörün ortak sorunudur bu IPS Glow olayı, ama, bu sorunun "mertebesi" cihazdan cihaza farklıdır. benim satın aldığım 5 adet monitör arasında IPS Glow sorunu açık ara en fazla U2723QE'de vardı.

    fakat, sen de aynı model monitör satın aldığında sana bu soruna sahip olmayan bi monitör gelebilir. şans işi. bak yukarıda da yazdım, P2723QE modelden 3 adet aldım, iki tanesinde IPS Glow kabul edilebilir düzeydeydi yani rahatsız etmeyecek kadar düşük idi. üçüncüde ise daha yüksek bi IPS Glow vardı. kağıt üzerinde üçü de aynı ürün gibi görünüyolar.

    bence HB'dan satın al, kutuyu açması-kapatması kolay, içindeki jelainlerin bağ noktalarını kopartmadan monitörü çıkartıp sonra tekrar kutuya geri koyabiliyosun (ekranın yüzeyine dokunma, parmak izin kalır ve silemezsin, silsen de lekesi görünüyo biraz) bu şekilde aç dene, beğenmezsen aynı şekilde (sıfır halini bozmadan) geri paketleyip iade et. sorun olmaz merak etme.

    bu iade olayı olmasa var ya ben ayvayı yemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Ağustos 2023; 14:25:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Tamamdır çok teşekkür ederim detaylı tekrar bilgilendirmeniz için. Satın alıp görüşümü bildireceğim.

  • DayBase D kullanıcısına yanıt
    hocam ben aslında şuanda kullanmakta olduğum P2723QE'yi çok beğendim. renk derinliği yüksek değil ve kontrastı eski monitörüm kadar iyi değil ama yine de yeterli bi monitör, ve 24 inch 4K'dan 27 inch 4K'ya geçmek çoooook şey farkettirdi.

    ve ben aslında P2723QE'den bir tane daha satın almak istiyorum. ama alıp alıp iade etmekten bıktım. eğer bana gelecek ürünün elimdeki ile bire bir aynı olacağını bilsem bugün spariş ederim hemen.

    ekleme: bu monitörlerin en sevdiğim özellikleri USB dock'a sahip olmaları. tek kablo ile monitör sana dock hizmeti de sağlıyo (USB çıkışları, ethernet) ve laptobu da şarj ediyo, çok iyi ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Ağustos 2023; 22:29:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    P2723 QE Cihazı pek benim özellikleri karşılamıyor gibi ya. Ben daha çok ileriye dönük de düşünüyorum. Örnek; 3-4 yıl sonrada tasarım renklerinde sorun çıkartmadan devam etmek istediğimden dolayı güzel bir şey arıyorum

  • DayBase D kullanıcısına yanıt
    benim 7 sene önce satın aldığım Philips 24 inch 4K monitörün renkleri ve kontrastı bu sene aldığım 5 adet Dell monitörün tamamından daha iyi. U2723QE buna dahil.

    şuanda benzer fiyarlara satılan diğer markaların da çok farklı olduklarını sanmıyorum ama kendi deneyimlediğim Dell monitörlerde ben şunu gördüm: adamların panel kaliteleri gerçekten düşük, buyüzden adamlar azıcık "normal" kalite seviyesine yaklaşan bi panel üretecek olurlarsa o paneli: "inanılmaz profesyonel panel, en ince işleri yapan tasarımcılar için özel üretim" diye pazarlıyolar. halbuki panelin hiçbir esprisi yok.

    benim U2723QE'nin kolisini açar açmaz karşıma kalibrasyon evrakları çıktı, yazmışlar işte monitörünüz sizin için özel kalibre edilip size özel gönderildi demişler. sonra işte IPS Black midir nedir, sözüm ona kontrastı arşa çıkartan bi halt yapmışlar, onun reklamı falan var. ben de bunları görümeden önce önceki Dell deneyimlerimden dolayı ümitsizdim, bunları görünce "vay demek busefer beni tatmin eden bişey olacak" dedim. bi çalıştırdım, facia ve hemen iade.

    P2723QE'nin beni tatmin etmesinin nedeni, gündüz beyaz renkleri parlamıyor, glow düşük. gerçi satın aldığım diğer iki adet P2723QE'de beyaz reknler gözümü yoruyolardı, nedendir bilmem. aynı model monitörden 3 tane aldım ve üçünün renkleri bile birbiini tutmuyodu, ayarlardan ne kadar değişiklik yaptıysam da birbirlerine benzetemedim. panel kalitesi düşük dememin nedeni bu. mesela 10 tane Macbook Air M1'i yan yana koy, ekranları %99 aynıdır. ama iki tane aynı model Dell monitörü yan yana koysan, eminim ki aralarında direk gözle görülür fark olacak. piyango.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 25 Ağustos 2023; 11:47:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Aslında gün ışığı benim için problem olmaz, siyah perde kullandığımdan dolayı o tarz sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum

  • DayBase D kullanıcısına yanıt
    naptın hocam satın aldın mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar bir monitör daha alıp, nihayet süreci sonlandırdım.


    gözümü karartıp bi deneme daha yapmaya karar verdim ve P2723QE modelinden bir tane daha spariş ettim (daha önce 3 tane alıp 2'sini iade etmiştim) dün geldi. denedim. ne çınlama sesi var, ne LCD Glow olayı var, gayet sorunsuz görünüyor.


    en sonunda iki adet 27" 4K P2723QE model monitörü yan yana koyup masamı tamamlayabildim.


    bu süreçte toplam 6 monitör aldım, 4 tanesini iade ettim.




    peki 2023 yılında neden bu 60 Hz monitörlere yatırım yaptım?


    - monitörün fiyatı makul, 12 taksit olmasını da hesaba katınca şuanki dolar kuruyla iki monitör için cebimden çıkacak toplam para 850 dolar gibi birşeye gelecek. aynı paraya tek bir UltraWide 2K (3440x1440) monitör satıyo adamlar. ben aynı paraya iki adet 4K aldım.

    - ofis kullanımımda HUB monitör olması benim için çoook önemliydi. elimde 3 farklı işletim sistemine sahip 3 farklı laptop var. hangi laptobu kullanacaksam masaya koyup tek bir type-c kablosunu takıyorum ve masada duran fare-monitör ile o laptobu kullanmaya başlıyorum (fare monitöre takılı) şarjı falan da monitör yapıyo, USB falan takacaksam monitöre takıyorum, mis gibi yani harika bir pratiklik.

    - ve tabii ki bu monitörün görüntü kalitesi ofis kullanımı için yeterli netliğe sahip. renk-kontrast olarak iddialı bir alet değil asla. ama benim ofis kullanımıma yeterli (ben grafikçi değilim bu arada)


    @DayBase





  • Biraz gömülmüş ultrasharp serisini ama yardımcı olursanız sevinirim. Bir şirkette ikinci el monitorler var.

    İkisi de ultrasharp. 2k ve 4k olan modelleri. Oldugum ulkenin para birimleriyle yazayım.

    U2722DE - 900 pln (1600 pln sıfırı) // çok minik bir çizik var altta, ölü piksel yok)
    U2723QE - 1700 pln (2700 pln sıfırı) // temiz

    M1 air base model var. Yazılım ogrenelim diye aldık ama bir kaç dersten öteye gidemedim ekran yetmediğinden.

    Blurry text ıvır zıvır bir ton sıkıntı varmıs. 60 hz de işlemciye ekstra yük biniyormus vs bıktım biraz. Hemen hemen 2 katını aynı modelin 4k sına ödemeye değer m? Kimisi 4k aldıgı monitorü zaten 2kya dusurup kullandıgını belirtmiş. Napacagımı sasırdım. Fikirleriniz nedir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fidalarin Murdoch -- 30 Eylül 2023; 0:54:42 >
  • merhaba. bende de bi tane M1 MacBook Air var. kendi ekranı güzel olsa bile dediğiniz gibi küçük. monitörü üste koyunca laptop ekranı altta kalıyor ve çift ekran kullanımı çok hoş oluyor. dock'u alta değil sol tarafa alın çünkü alta koyunca dock aşağıdaki laptop ekranının en altında kalıyor ve başı sürekli oraya kadar eğmek zor. dock sola alınınca üstteki monitörün sol kenarında çıkıyor.

    size: "4K aldım 2K'ya düşürüp kullanıyorum" diyen kişiyi yanlış anlamış olabilir misiniz? belki ölçekleme olarak 2K ölçeklemesi ile kullandığını kastetmiştir. ben MBA'de harici 4K monitörü kullanırken ölçekleme olarak 1440p olan ayara getirdim, böylece yazılar aşırı küçük olmuyor, ama ölçekleme denilen şey sadece pencere ve yazı büyüklükleri gibi şeyleri ayarlar. yoksa ekran hâlâ 4K'da çalışıyor çözünürlük olarak. görüntü son derece keskin yani.

    "neredeyse iki katı para verip 4K almaya değer mi" bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir ama aslında cevap net: kesinlikle 4K almalısınız yazılım için. bakın size 2K yeter diyen de olur, hatta harici monitör hiç alma sadece laptop ekranıyla çalış diyen de sürüyle insan var. benim gördüğüm bu insanların ortak özellikleri şu: gerçekten 27 inch 4K bir ekran ile oturup uzun süre çalışmamış kişiler bunlar. yoksa yazılım için 4K'dan ultra wide'a geçeyim deyip 5120x1440 'a geçen de var, ama ona sorsan o da 4K keskinliğini özlüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Peki denediğiniz bu üç dell monitorde blurry text sorunu yasadınız mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blurry text sorununun ne olduğunu araştırmadım. araştırıp sana daha detaylı yazabilirim. şimdilik söyleyeceğim şu:

    MBA'i ilk aldığımda laptobun kendi ekranında bile web tarayıcıda metinlerde hafif bi fuzzy durumu sezdim. ama bunun web sayfasının render edilmesi ile alakalı oluğunu düşündüm. yani genel anlamda görüntü net zaten. sonra monitörleri tek tek satın almaya başladım. herhangi bi monitörde MBA'in kendi ekranından farklı birşey görmedim. sorun yaşamadım yani.

    gözüm çok hassastır yani detaylara çok takılan biriyim ben. ben bile şahsen 4K 27 inch ekranlarda bir sorun görmedim MBA ile kullanımda.

    dediğim gibi ölçekleme ayarını 1440p yapıyorum ama çözünürlük 4K olarak çalışıyor buna %100 eminim. yoksa saniyesinde anlardım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Kaldı ki zaten youtube vs bir yerde video 4k seçeneği gösteriyorsa ekranınız 4k çalısıyodur.

    Sizi yanlıs anlamadıysam 4k yı tercih ederdiniz. Aradaki farka değer

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kendi monitörümün çözünürlük olarak 4K'da çalıştığına %100 eminim. yoksa anında anlardım. gözlerim çok hassastır ekran netliği konusunda.

    daha önce de söylediğim gibi, ölçekleme ayarı sadece ekrandaki nesnelerin ne kadar büyük olacağını belirleyen bir ayar. çözünürlüğü değiştirmiyor.

    ben ekranı ortadan bölüp kullanıyorum, solda bir pencere sağda bir pencere gibi. bu haliyle mesela çok güzel çalışıyorum. yazılar çok kocaman olmuyor ama olsun.

    ölçekleme ayarını 1080p yapınca yazılar kocaman olur, pencere kenarlıkları kocaman olur. ama öyle sevmiyorum çünkü ekrana sığan pencere sayısı azalıyor.

    ben şahsen her ne olursa olsun 4K alırdım. ben şahsen yazılım işinde çözünürlüğün çok önemli olduğunu düşünüyorum. çünkü akşama kadar minik yazıları okuyoruz ekranda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.