Şimdi Ara

Dell XPS ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar;

    Donanımhaberi 1 ay boyunca okuya okuya, tekno marketlere gide gele bir dell almaya karar verdim ve %20 indirim gününde güzel bir makine aldım, linki aşağıdadır.

    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/dell-xps-502s67p67-xps-502s-core-i7-2670qm-22ghz-6gb-750gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=58217

    i7 işlemcilerin çok ısındığını falan okuyordum, bir aydır da sadece internet ve film için kullandığım bu notebook'u az önce asıl alma amaçlarımdan birini gerçekleştirmek için starcraft 2 yi kurdum

    oyunu açar açmaz, fanın çığırından çıktığını farkederek hemen oyunu kapattım. oyun oynamadım bile login oldum ve fan delirdi. fazla kasmadan hemen oyunu kapattım ve speecy denen ısı ölçer programı açtım. aşağıdaki ısı değerleri normal mi size sormak istedim. yani anakart nasıl işlemciden daha sıcak olabilir?

    http://c1202.hizliresim.com/u/6/2hgr4.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infested -- 6 Şubat 2012; 23:12:56 >







  • 75 derece oyun için düşük bir sıcaklık.
    90'ı geçmediği sürece sorun yok.
    Ayrıca oyuna girmeden önce HW Monitor adlı programı açın,oyun sırasındaki max. sıcaklığı görebilirsiniz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 7 Şubat 2012; 1:26:19 >
  • Hocam islemci sicakligini demiyorum zaten. O resimde benim canimi sikan sicaklik anakartin 85 olusu. Anakart islemciden daha sicak olabilir mi?
  • anakart sıcaklığı işlemci ve ekran kartından herzaman fazla olur galiba masaüstü kullanıcısısın.masa üstünde de tersidir.fanın oyunlarda çalışması gayet doğal ilk defa kullandığınızdan olsa gerek endişe etmişsiniz.sıkıntı yaparsanız soğutucu alabilirsiniz.ama sıcaklıklar normal birde hw monitör programıyla ölçün buraya sıcaklıkları atın,daha detaylı görürsünüz.
  • Cevap için teşekkürler. Ben 6 senelik bir dell inspiron kullanıcısıyım. world of warcraft'ta üç sene hardcore raid falan oynadım imzamdaki makinede. o makinenin mainboard sıcaklığı görünmüyordu gerçi ama bu düzeyde bir fan sesiyle hiç karşılaşmadığım için tırstım. Ve bu sıcaklıkları altta zalman (n3000) soğutucu full çalışırken ulaştım. Akşam evde bir de dediğiniz programla deneyeyim.

    1 aylık makine için termal macun yaptırmak makul müdür bir de onu sorayım.
  • Yaklaşık olarak 1 saatlik starcraft 2 macerası sonrası sıcaklık değerleri aşağıdaki gibidir. Anakart 95 dereceyi görmüş, hem de altta soğutucu çalışıyor olmasına rağmen. Bu değerler normal midir?

     Dell XPS ısınma sorunu
  • 1 aylık laptop için sıcaklıklar yüksek biraz,bir de soğutucu ile.
    Bir servis çağırın baksınlar.Yerinde servis hizmeti mevcut sonuçta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.