Şimdi Ara

Dell XPS l502x Kasa Sıcaklığı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell XPS l502x kullanan veya bu konuda bilgisi olan arkaşlardan yardım bekliyorum.Laptop'u daha bir kaç gün önce aldım.hiçbir yük olmadan bilgisayarın sol tarafı çok sıcak oluyor.Battlefield 3 kurdum 15 dakika oynadım ama daha fazla dayanamadım sol bileğim aşırı terledi ve kasanın yüzey sıcaklığı çok arttı.Bilgisayar ısıları normal ama Hard Disk 50 derece. Ayrıca fan da çok çalışıyor. Oyun oynamadan ve zorlayan programlar çalıştırmadan bile fan sesi artabiliyor. Bazen bir duruyor bir artıyor.Şu an bir kaç saattir sadece internette gezindim ama kasa yüzeyi çok sıcak.Asus n53 ile karşılaştırdım.Ne fan sesi ne de kasa sıcaklığı vardı.Almadan önce de 2 laptop arasında çok düşünmüştüm.Bir problem mi var yoksa bunlar normal mi?



  • aslında bu sıcaklarda laptopların ısınması performansdan düşmesi normal .birde yük altına girdiği zaman sistem haliyle ısınacakdır ..ama sizdeki durum kronık marka model sorunu mu yoksa sıcaklardan kaynaklı normal bir ısınmamıdır bılemıyorum ..nette biraz araştırdım ama göze çarpan bilgiye rastlamadım .. en azından acer ısı diye arattıgımda karışıma çıkan ısı sorunu olan acer laptoplar gibi onlarca konu görmedim ..aşagıdaki link sanırım sızın sistemın kullanıcı ıncelemesı .. konu aktıf gorunuyor ..marka modelde yanılmadıysam ınceleyın bakalım hatta konuya msj bırakıp diğer kullanıcılardan da bilgi alın ..

    http://forum.donanimhaber.com/m_58527215/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    aslında bu sıcaklarda laptopların ısınması performansdan düşmesi normal .birde yük altına girdiği zaman sistem haliyle ısınacakdır ..ama sizdeki durum kronık marka model sorunu mu yoksa sıcaklardan kaynaklı normal bir ısınmamıdır bılemıyorum ..nette biraz araştırdım ama göze çarpan bilgiye rastlamadım .. en azından acer ısı diye arattıgımda karışıma çıkan ısı sorunu olan acer laptoplar gibi onlarca konu görmedim ..aşagıdaki link sanırım sızın sistemın kullanıcı ıncelemesı .. konu aktıf gorunuyor ..marka modelde yanılmadıysam ınceleyın bakalım hatta konuya msj bırakıp diğer kullanıcılardan da bilgi alın ..

    http://forum.donanimhaber.com/m_58527215/tm.htm


    Cevap için çok teşekkürler.Benim model s67f65. i7li. Almadan önce ben de çok araştırdım böyle bir sorun görmedim.Ancak şu an hem fan sesi hem de kasa yüzey sıcaklığının fazla olması beni hayal kırıklığıne uğrattı...




  • ısı değerlerinız normalken kasanın ısınması ve rahatsız etmesı modele özgü bir sorun olsa gerek ..malzemenin kalıtesı v.s.. sanırım bu duruma etkendır.. bu konuda da yapabileceğiniz pek bişi yok diye düşünüyorum ..
  • Peki soğutucu kullanmayı denemedin mi....öyle bi makina neden ısınmasın :D
  • Ben ısı değerleri normal dedim ama 20 dakikalık Battlefield 3'te 95-100 derece arasına çıkıyor işlemci ısısı.Sanırım o bahsettiğim sıcaklık da bundan kaynaklanıyor :)
    Bu ısı değerleri normal mi?
    Soğutucu kullanmadım ama oyunda Asus n53 ile kıyaslayınca arada 20 derece fark oluyor.Eğer benim aldığım bu değerler Dell için normalse Asus çok büyük iş çıkarmış demektir :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.