Şimdi Ara

Dell XPS m1330 icin Windows XP Driver lar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
22.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • XP cd İLE BOOT YAPABİLMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ AYARLARI YAPMAYI UNUTMAYIN:

    BIOS AYARLARINDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER:
    Onboard Devices -> Flash Cache Module -> Off
    Onboard Devices -> SATA Operation -> ATA


    Dell XPS m1330 icin Windows XP Driver ları

    http://ra pidshare.com/files/80759792/DrvWinXP32.part1.rar
    http://ra pidshare.com/files/80760072/DrvWinXP32.part2.rar
    http://ra pidshare.com/files/80760302/DrvWinXP32.part3.rar

    Suruculerin hepsini kurduktan sonra

    1. (C:\program files\intel\intel storage manager\ klasorunu bulamadıysanız....)

    BAŞLAT>ÇALIŞTIR>C:\dell\drivers\R154200\setup.exe yazıyoruz

    2. AYGIT YÖNETİCİSİNE GİRİYORUZ VE ORDA IDE ATA/ATAPI controllers altinda "Intel ICH8M 3-port SATA Controller - 2828"AYGITINI BULUYORUZ VE SAĞ TIKLAYIP SÜRÜCÜYÜ GÜNCELLEŞTİR DİYORUZ.

    3. "LİSTEDEN YA DA BELİRLİ BİR KONUMDAN YÜKLE " SEÇENEĞİNİ İŞARETLEYİP İLERİ DİYORUZ

    4. "ARAMA.YÜKLENECEK SÜRÜCÜYÜ BEN SEÇECEĞİMİ" İŞARETLEYİP İLERİ DİYORUZ

    5. "DİSKETİ VAR" TIKLAYIP ORDAN C:\program files\intel\intel storage manager\driver KISMINA YÜKLENEN SURUCU DOSYASINI BULUYORUZ VE AÇIYORUZ.

    6. KARŞIMIZA BİR LİSTE GELİYOR ORDAN DA "Intel 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller" SEÇEREK TAMAM DİYORUZ VE BİLGİSYARI YENİDEN BAŞLATIYORUZ.

    7. BIOS A GİRİYORUZ VE AYARLARI ESKİ HALİNE GETİRİYORUZ YANİ:

    Onboard Devices -> Flash Cache Module -> ENABLE
    Onboard Devices -> SATA Operation -> AHCI

    Yeni XP niz hayırlı olsun...



    Oncelikle, Bilgisayarınızda Vista yuklu ve siz D surucusune XP yuklemek istiyorsanız, bu dusundugunuz seyi yapmamanızı tavsiye ediyorum. Cunku Vista yuklu iken uzerine baska bir surucuye XP yuklersen bilgisayar XP yi hic goremiyebiliyor. Bunu duzeltmek icin cesitli programlar mevcut ama genellikle tavsiye edilen işlem once c ye XP kurmak sonra D ye Vistayı kurmak oluyor....
    Ben c de Vista varken Xp yuklemeyi basardım o ayrı mesele...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meemsir -- 4 Ocak 2008; 14:41:26 >







  • Cok tesekkurler paylasimindan dolayı, peki vista'dan xp'ye geciste ne kadar bir performans artısı oldu?
    Vista'dan xp'ye downgrade yaptıgıma degecek bir degisim mi?
  • XP de bilgisayar baya bir rahatlıyor ancak aradaki farkı anlamak icin bir sure oyunlarda falan denemen lazım ancak. Ben XP yi kısa bir sureligine kurdum sonra yine format attım ama baska nedenlerden dolayıydı o. Herneyse Vista gercekten cok yoruyor bilgisayarı. Bence XP yi bi dene format atmadan bir sey kaybetmezsin.
  • final dönemi geçsin, ilk işim xp + bir linux dağıtımı kurmak olacak... hangi dağıtım olduğuna karar vermedim ancak eğer vaktim olur da kurabilirsem deneyimlerimi forumda paylaşırım. cevabın için teşekkür ederim.
  • vista'nın olduğu hdd'yi ucurup yerine xp kurdum. (turkce)
    ağ denetleyicisi & bcm2045 adlı 2 driver'ı kuramadım. buradan indirdiğim dosyalara rağmen :( ek olarak storage manager'da calısmıyor.
    bir cozum bulamadım butun gece ugrasmıs olmama ragmen :S
    biraz daha uğraşmam gerekecek sanırım. diğer donanımlarda herhangi bir sorunum yok. pasalar gibi calısıyor bilgisayar. webcam'den ekran kartına; sesten parmak izi okuyucusuna kadar sorun yok. wireless sorununu halledersem sata olmus ide olmus cok onemsemeden xp ile devam edebilirim sanırım. ama wireless baglantısı olmayan bir bilgisayar kimin işine yarar ki?
  • http://www.dellcommunity.com/supportforums/board/message?board.id=insp_general&thread.id=253132&view=by_date_ascending&page=7
    bu adresten aradığım wireless driver'ını buldum.
    işime yarayan dosyaları bir klasör altında topluyorum, bittiğinde işe yarayanları paylaşıma açarım. quickset'in eski de olsa işe yarayan bir versiyonunu da buldum. onu da pakete ekleyeceğim.
  • kurulumu yaptım. herşey çalışıyor fakat 50ye yakın sürücü kurulumunu denediğim için hangisi hangi donanım için gerekliydi hatırlamıyorum.
    düzenlemelerden sonra sürücüleri paylaşırım ama şunu söyleyebilirim, bilgisayarın performansında olan artışı hissetmemek olası değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: selam?!

    kurulumu yaptım. herşey çalışıyor fakat 50ye yakın sürücü kurulumunu denediğim için hangisi hangi donanım için gerekliydi hatırlamıyorum.
    düzenlemelerden sonra sürücüleri paylaşırım ama şunu söyleyebilirim, bilgisayarın performansında olan artışı hissetmemek olası değil.



    Herşeyi tamamlayınca sürücüleri paylaşabilirsen çok iyi olur dostum
  • arkadaşlar ben xp yi yukledım ancak aygıt yöneticisinde bir şeyin eksık oldugunu görüyorum.
    ne oldugunu bulamadım.
    bana ınceleyıp neyın eksık oldugunu söylersenız sevınırım.


     Dell XPS m1330 icin Windows XP Driver lar
  • bluetooth aygıtları olabilirmi?
  • saol kardes haklısın mavidiş aygıtını yüklememişim o zaman ama sonradan yabancı sitelerde buldum herşeyi hallettim ama sonradan mediadirect ayarları ile ilgili soruma cevap gelmediği için sildim vistayı yukledim herşey iyi durumda
    quote:

    Orjinalden alıntı: kardess

    bluetooth aygıtları olabilirmi?
  • selamlar
    bende xp yükledim bluetooth benimde yüklü değil driverini bulduysanız buradan link verebilirmisiniz yükleyebilmem için..?

    ayrıca formattan sonra aygıt yöneticisinde cdrom sürücüleri bazen görünüyor bazen görünmüyor. cdyi ve içeriğini görmüyo ve cdyi de çıkartmadığı oluyo çıkarma tuşuna bastığım zaman.. dün taktığım cdyi okadar uğraştım çıkartamadım daha yeni çıkartabildim.. sizce sorun nedir?ne yapmam gerek..
  • merhaba arkadaşlar ben de dün xps 1330 uma kavuştum.Yanlız benim delli : ) optimum mu yoksa sıkıntılı mı öğrenmem için bazı sorular sormam lazım:

    Öncelikle çınlama sesini hala duyamadım.Sessiz bir yerde olmam gerekiyor sanırım
    cd driver daki gürültü standart ona diyecek birşeyim yok
    aklıma takılan birşey var ve gerçekten canımı sıktı.Sizlerin yorumlarında dikkatimi çekmedi fakat cd yi okurken (içine alırken değil) sanki masaüstü bilg. daki sürücüler gibi hatta daha çok ses çıkarıyor.Hatta buna bağlı olarak hafifde bir titreşim var.Uzun süre cd ye bağlı bir oyun oynasam veya programla çalışsam elim uyuşur eminim.Sizin dellilerde de aynı mı?
    Son olarak klavye su geçirmez mi ?Deneyerek öğrenmek istemiyorum da :p
  • slm sürücüler dell in resmi sitesinde mevcut oradan indir ve yukle yalnız xp nın kaç bit olduguna bak ona göre secımını yap
    quote:

    Orjinalden alıntı: kardess

    selamlar
    bende xp yükledim bluetooth benimde yüklü değil driverini bulduysanız buradan link verebilirmisiniz yükleyebilmem için..?

    ayrıca formattan sonra aygıt yöneticisinde cdrom sürücüleri bazen görünüyor bazen görünmüyor. cdyi ve içeriğini görmüyo ve cdyi de çıkartmadığı oluyo çıkarma tuşuna bastığım zaman.. dün taktığım cdyi okadar uğraştım çıkartamadım daha yeni çıkartabildim.. sizce sorun nedir?ne yapmam gerek..





  • teşekkür ederim,
    ama sitesindeki cd-dvd driverini da yükledim..
  • Arkadaşlar bluetooth sürücüsünün sorunu olduğunu görüyorum.http://ftp.us.dell.com/network/R161378.EXE bluetooth driver. Çok uğraştım hatta kafayı yedim diyebilirm bunu bulabilmek için. Windows xp sürücüleri konusunda biraz yetersiz buluyorum dell suppport sitesini. Orda bu sürücüyü olması gereken yere koymamışlar örneğin.

    Ayrıca @kardess , biosta "multibay" olayını aktif yapman gerekir. Ben de öyle bi sorunla karşılaşmıştım. Ya da en iyisi BIOS default settings yap. Sorun bitmiş olur. İsteyen arkadaşlar varsa XPS M1330 için gerekli ve yeterli olan bütün XP 32bit sürücülerinin linklerini verebilirim. Kolay gelsin!..




  • teşekkürler ender,
    bi sorum var, biosu default edersem tüm ayarlar sıfılanmış olmazmı? bilgisayar bana geldiği günki gibine mi döner yoksa tamamen gidermi ayarlar? başka sorun daha yaşamak istemiyorum bu sorunlar yüzünden doğru düzgün çalışamıyorum...
  • ayrıca tüm driverleriin linkini alabilirim... bende de driverlar var ama eksik olabilir.. teşekkürler
  • xp işletim sistemini normal elimizdeki cd lerden yüklememizde ne gibi farklar olur ki ?mutlaka buradaki sürücüleri mi indirmemiz gerekiyor.hatırladığım kadarıyla xp yüklediğimizde recovery olmayacakmış bunun ne sakıncası var ki? Son olarak xp yüklersek donanım sürücüleri için kutu içindeki cd ler yeterli olacak mı.Lutfen cevap verin : (
  • Kutu içinden çıkan cdlerde bulunan sürücüler vista sürücüleridir. O yüzden XP kurmak istiyorsanız dell support sitesinden XP sürücülerini indirmek zorundasınız. Recovery olur mu olmaz mı tam bilemiyorum. Ama siz XP'yi kurarken Recovery kısmına dokunmadan format atarsanız tekrar recovery edebilirsiniz gibime geliyor. Denemiş olan arkadaşlar illaki vardır diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.