Şimdi Ara

Demir Kubbe’ye yardımcı: İsrail, “Demir Işın” lazer silahını hizmete alıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
3.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizde yapılan somut projeler var yok değil fakat sahada kısmen uygulanıyor. Çoğunlukla AR-GE fuarlarında sergilendikleri için bizde varmış hissi uyandırıyor fakat sahada kullanıma geçilen çok azı.

    Örneğin Aselsan AŞ. tarafından Elektromanyetik fırlatma sistemleri geliştirilmekte savunma sanayi fuarlarında kendisini göstermişlerdi fakat sahada kullanımı için herhangi bir teçhizata veya araca entegre yapıldığını görmedim.

    Sebepleri tartışılır, sadece ekonomik sebep mi veya dış ve iç politik sebepler mi ya da temin edeceği kaynağın şuan ki haliyle verimsiz olması nedeniyle mi faaliyete geçirilmiyor bilemiyorum.

    Türkiye'de sektörden bağımsız işler yapan girişimler mevcut çoğunlukla dış pazarla ilgileniyorlar.

    Yerli üretimde direk olarak bir füze teknolojisi üretmek yerine sektörde belirli kısımlarda eksik olan bileşen, hizmet ve ürünler üretilmeli. Böylelikle küçük olarak varsayılan katma değerli ürünlerin aslında bir füze için kritik bir sistemin parçası olarak kullanıldığında küçük bir girişim olmasın pek bir önemi kalmıyor. Örnek Çakır adında radyo telsiz sistemlerinde kullanılmak üzere işlemci ürettik. Buna benzer girişler yapılarak yerel piyasada çeşitliliği arttırabiliriz. Gelişmekte olan ülke için bu faaliyetlerin kritik olduğunu düşünüyorum.





  • AO A kullanıcısına yanıt

    israil dersen doğal gazından tut bir sürü ticari ekonomik bilim bağlılığı olan ülke var ama YAHUDİ dersen salak geri zekalı kimliksiz üstün insan arayışında hiçbirşeyi başaramamış, beyin olarak kendini yetiştirememiş tuhaf bir acuze gibi algılıyorum seni.. Senin ırkın ne acep diye de sorasım tutuyor.

  • Ekmek bıçağı gibi işte, demir ışını =D

  • Antor kullanıcısına yanıt

      


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test ve kalibrasyon süreci bitmeden nereye alıyor? Üstüne üstlük daha test sürecini geç tasarım süreci bile tam olarak bitmemiş bir üründen söz ediyoruz… Hadi diyelim evrensel ürün geliştirme adımları ve yapılmış olan tüm planlar çöpe atıldı, bu sistemin seri üretimi için gerekli hazırlıklar yapıldı mı? Yapıldığını varsayalım ki büyük ihtimal böyle bir şey henüz ortada yoktur ,bu tip deneysel silah projelerinde seri üretimden pek söz edilmez, ne kadar zamanda ne kadar üretilebilir bu noktada yapılmış bir fizibilite çalışması var mıdır? İnsanlar bu tür haberlere çok çabuk atlıyorlar, kimse de demiyor ki bu ürünün geliştirme planları, üretim ve maliyet analizleri, ön test süreci, servise almadan önceki test süreçleri vb. (daha bir sürü adımı var) buna elveriyor mu?..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    Israel's Iron Beam first rocket interceptions : CombatFootage (reddit.com)


    Başladı kullanmaya, videoları var. Linkte görebilirsiniz (savaş videosu olduğundan +18 kategorisindedir, üyelik gerektirir)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 18 Ekim 2023; 10:40:27 >
  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt

    Ne var nerede kullanıldı mesela?

  • YakopsObiWan kullanıcısına yanıt

    Kullanılan, kullanılmış olan, kendini gösterip ispatlamış olan var mı siz ondan haber verin.


    Misal Osmaniye'ye karşıdan havan ve füze yağarken nerdeydi sistemler. Lazeri geçtim Korkut vardı alçak irtifa hava savunma sistemi. Fuarlarda tanıtıldı gösterildi yazıldı çizildi vs kullanıldı mı hiç?

  • Yeşilmişik kullanıcısına yanıt

    O senin dediğin ezik yahudiler bütün gün Ağlama duvarında duvara el süren yahudiler. Onlar zaten sistemin en altındaki piyon olanlar onların bir değeri yok. Gerçek yahudiler Dünyadaki çeşmelerin başını tutan yahudiler yani Doların sahibi olanlar. Biliyorsun Dolar ABD devletine ait bir para birimi değildir ABD Merkez bankası dolar basamaz basılacağına karar veremez ABD başkanı dahil.

  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erniko34 E kullanıcısına yanıt

    Neyini anlamadın:)

  • EEEE artık cuma namazını kıldık köfteciye gittik köfteleri yedik COCA COLA mızıda içtikten sonra Filistini desteklemeye çultan Ahmet camisine giderik maşallah sübhanAllah...hamasın attığı füzelerin arkasındanda Allahu Akbarr diye bağırırız.OWWW yeahhh

  • wolf silver W kullanıcısına yanıt
    Örnek alanlar değil örnek olanlar kazaniyo

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    Bir saniye ben uzun bir süredir forumda yoktum. Bu yanıtınızı görmedim. "geri zekalı kimliksiz üstün insan arayışında" olan derken birincisi Trump diğeri (ki hiç sanmıyordum ama o da yahudi üstün ırkına inanan aynı aşağılık hristiyan mezhebinden olmalı) Biden'den bahsediyordum.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    kafanı kumdan çıkar efendi..


    Haber Globalyoutube
    Henüz Abone Değilseniz, Türkiye ve Dünya'dan En Güncel Haberler İçin Haber Global'e Abone Olun: https://www.youtube.com/channel/UCtc-a9ZUIg0_5HpsPxEO7Qg?sub_confirmation=1 Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCtc-a9ZUIg0_5HpsPxEO7Qg/join https://haberglobal.com.tr/ https://www.facebook.com/HaberGlobal/ https://www.twitter.com/HaberGlobal https://www.instagram.com/haberglobal/ Abone Olun ► https://bit.ly/2FnCDeW Haber Global Frekans Bilgileri; Digiturk 47. Kanal D-Smart 42. Kanal Tivibu 46. Kanal Kablo TV 71. Kanal (HD) Kablo TV 910. Kanal (SD) Turkcell TV+ 59. Kanal Türksat 3A HD Frekans: 12685Mhz Pol:H S.Rate:27500 FEC:2/3 Türksat 4A SD Frekans: 12379Mhz Pol:V S.Rate:27500 FEC:3/4 #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=E-y41o8vhBo
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.