Şimdi Ara

**DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
5
Favori
50.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları


    **DEMİRDÖKÜM ATROMİX**Kullanıcıları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar, sagdaki petek sicakligi dugmesini ceviriyorum maks sicaklik 25 oluyor. Petek sicakligini 25 derecenin ustune cikaramiyorum. Çesme suyunda sikinti yok. Hata kodu da yok kombide. Sadece sanki kendiliginden parametre degeri degismis, 0-25 arasina almis.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar forumdaşlar.
    Bu atromixle başım belada. Cihaz banyo sırasında sıcak suyu kesiyor beklenmedik anda su soğuyor ve F.75 hatası veriyor. Cihazın garanti uzatması var aradım servisi geldi baktı etti dedi pompa çalışıyor bir sıkıntı yok anlık voltaj düşüklüğü geliyor cihaz kendini korumaya alıyor dedi. Bu benim mantığıma pek yatmadı 4-5 yıllık kombi bu kaç aydır sıkıntı olmaya başladı.

    Daha önce böyle bir sıkıntı yaşayan problemi çözen yol gösterecek birileri varmıdır acaba?
    F.75 hatasına düşüren gerçekten anlık gelen düşük voltaj olma ihtimali yüzde kaçtır? ( ev içinde başka hiç bir cihazda problem yok )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaillant demirdöküm grubunda f75 arızası basınç farkı oluşumu olmadığında olur. Mesala basınç 1.5 iken, pompa çalışınca basıncın 1.7 veya 1.8 veya 1.9 olmasını ister ve pompanın çalıştığını anlar(basınç sensörü pompanın çıkışında).

    ... 2 çeşit atromix kombi vardır. 1 çeşidinde basınç sensörü ana eşanjör girişindedir.(en çok bu model vardır) musluk suyu ve kalorifer konumunda pompa çalışınca basınç farkı hisseder, 2. çeşit atromixde basınç sensörü 3 yollu vananın çıkışındadır(bu model çok az. Herhalde ilk üretim bunlar)ve kaloriferde basınç farkı hisseder ama kullanım suyu konumunda hiçbir basınç farkı hissetmez kesinlikle milim dahi fark oluşmaz çünkü sensör pompanın ne emiş nede basınç hattında değildir, basıncı ölçer ama basınç farkını ölçemez. Hatta bazı atromixlerde mekanik(ibreli basınç göstergesi) var, bazılarında yok.

    Öncelikle seninki hangi model onu bilmelisin. Belki senin kombi sonraki model olabilir. Sonraki modellerdede sensörün bulunduğu yer dolayısıyla tıkanma varsa ölçümde gecikmelere yol açabilir. Pompasında elektronik kart var pompa kartında sıcaklık sensörü var, demirdöküm yazan pompada varmı tam hatırlayamadım ama frekanslı pompalarda genelde olur grundfos ise pompa ısısı arttığı için pompa devre kesiyor olabilir. ***Plakalı eşanjör tıkandıkça kullanım suyunu ısıtan suyun sıcaklığı çok yükselir ve pompanın içindeki sıcaklık sensörü pompanın durmasına sebeb olursa basınç sensörü hatası verebilir. Musluk suyu kaça ayarlı, musluğu kapatınca ekranda kalorifer sıcaklığı görünür, musluğu ısıtan kalorifer sıcaklığı kaç derece oluyor vs vs bakılmalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 18 Şubat 2024; 1:13:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.