Şimdi Ara

demirdöküm hermetik şofben de soğuk su problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
27.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar forumda aradım fakat bulamadım bu problem bir tek bendemi var bilmiyorum. Demirdöküm marka bir hermetik şofbenim var. Banyoda duş alırken su belli bir süre istediğim sıcaklıkta akıyor sonra çok feci bir şekilde yükseliyor ve birden buz gibi soğuyor. Tekrar ısınması için 4-5 dk boşa soğuk su akıtıyorum resmen. Böyle bir sorunu olup da çözüm bulabilmiş arkadaşlar yardım edeiblirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



  • yukarı
  • suyun soğuması gelen su debisinin değişmesi. miasl siz banyodayken eşiniz mutfakta sıcak su açtığı zaman debi düşüyor ve size soğuk su geliyor. bunun için ya daha yüksek verimli bir şofben veya debi düzelteçleri var. onları denemelisin ama bir ustaya sorup karar vermende yarar var.
  • ntc ısı sensörü arızalı ara servisi garantiden deyiştirsinler
  • valla bendede demirdöküm var 2 tane lanet olsun.

    parçaları çok pahalı servisleri anlaşmalı.

    normal çalışma sistemini söylüyüm.

    şimdi sen musluk suyunu açınca kalorifer sistemi duruyor bu 30 saniye sürüyor. musluk işareti çıkıyor.

    muslugu açtıgında soguk su geliyor diyorsun ya.
    kombinde musluk işareti çıkıyormu ona bak once. çıkmıyosa mekanik problem.

    kombin kendi kendine açılıp kapanıyo olabilir. o sırada.

    birde su kaynıyo gibi diyosun ya. kombi sana musluk çalışyorken kaynar su verebiliyorsa kombiyi degistirmene gerek yok. yeterli.

    o anki suyun sıcaklık degerleri de çok onemli.

    kısaca suyu aç kombinin başına git gözlemle.

    servis anakart derse anakarttan değildir haberin olsun :)
  • demirdöküm gerçekten kaliteli bir şofben markası. arkadaşın söylediği debi oranı mantıklı geldi bana da.
  • Arkadaşlar kombi demiş, siz şofben demişiniz ama sorun yok; hermetik olduğu için çalışma felsefesi aynı. Türbin: denilen parça suyun debisini algılayıp ona göre komut verir. Ya da ntc denilen ısı sensörü var o da arızalı olabilir. Sizin elinizden gelse bile parça temini falan sorun olabilir. O yüzden fiyatı abartmadan yapabilecek bir usta bulmanız en doğru yol. Bu parçaların maliyeti çok düşük olmasına rağmen servisler tarafından fiyatlar şişiriliyor. Ancak yapacak bir şey yok. Kolay gelsin...
  • Samato kardeşim bende yıllarca elektrikli termosifon kullandıktan sonra Doğalgazlı demirdöküm marka şohbene geçtim , geçtim ama keşke geçmez olaydım.Aynı dertten bende muzdaripim yüksek gelen elektrikten faturasından kurtulmak için doğalgaz şohbene geçtik,geçtik ama şimdi hem doğal gaz parası ödeyip birde suyu ısıtmak adına boşa akın suyun yarattığı yüksek su faturası belimizi büktü.Nasıl pişmanım anlatamam.Termosifonlu sistemde her defasında suyu açar açmaz hiç beklemeden sıcak suyla yıkanabiliyorsunuz ama şohbenin banyoya uzak olmasındanmıdır yoksa sistem mi böyle bilmiyorum başınızı ıslamak için suyun ısınmasını bekliyorsunuz su ısınıyor ve sonrasında başınızı ıslatıp sabunlamak için suyu kapatıyorsunuz.Sonrasında durulamak için suyu açtığınızda bi miktar sıcak su geliyor ve su aniden ısınarak birden soğuk suya kalıyorsunuz ve akabinde ısınması için beklediğiniz boşa geçen zaman ve boşa akan su ....Bu dUrumdan bende muzdaripim... LÜTFEN BİR YARDIM....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.