Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
47
Favori
196.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    hocam her sartta derken, disarisi 20-22 ikende gormek lazim bu tabloyu. suan izmir 19 derece kazan 32 evin icerisini soylemeye gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    setle arasinda 1 derece var hocam. gormesine bende gordum hocam 20 li kazanlarda isittigini. ama 15 gun sonra bekledikten sonra gordum. akabinda hava birden sogudu bu seferde allah ne verdiyse gecti. ama egrim otomatimti.

    migodaki egri mantigini cozdum gibi.

    bu egri grafigi kaba taslak cizilmis grafik ve dogru oldugunu kabul ediyorum. sectigin egrige gire disarisi +15 ve -5 arasi da stabil calisacak sekilde dzayn edilmis.
    +15 ve uzeri dis sicakligi ise 15 gun gibi surede o sicakliklari yasayarak egri ayagi dedigimiz egrinin baslangic noktasini sekillendiriyor. bunu sen d45 de yapiyorsun migoda otomatik 15 gunde yapiyor. suan egri 1.3 sectim isitsada isitmasada sabredecigiz yapacak bir sey yok. yoksa 2.7 de kalirsa havasigudugu vakit bu seferde asiri set asimlari olacak. pompa da calisirsa calissin yapacak bir sey yok. egrigi nekadar sifirlarsan sifirla dis sicaklik 15 den sonra egri cizelgedeki deyerleri yakin birsekilde uyguluyor 1-2 derece fark olabilir onuda cizalgeden nokta atisi yapamazsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 15 Aralık 2019; 15:47:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    1.4 yapalim bende gittim geldim 1.4 ile 3 arasinda. neduda 1.2 egri rizede yetiyorsa bana 1.3 yeter gibi geldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Bugün hava güzeldi 18-19C. Ev boş. Kombinin çalışmasını bekleyip Tabloyu paylaştım. ısıtmada şimdilik bı sorun yok. Saat 16.11 migodaki dış sıcaklık 17C



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neduda -- 15 Aralık 2019; 16:12:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    izmirin havasi disarisi gece 12 iken suan 17 derece kazan 33 derece, egri 2.7 manual. cetin bey bana bunu aciklasin, kac kere mail attim gormeme ihtimali yoktur. numarami istedi donecegim dedi donmedi. 33 kazanla atesleme ihtimali yok hele hele d17:1 de hic yok. normalde ateslese 5 saat sonra atesler. bu 33 kazanla evi nasil isitabilirim
    Hocam, benim de maillerime geri dönüş yapamıyor hatta genelde yerinde olmadığından telefon ile de erişimde sıkıntı yaşıyorum ama ısrarla aramaya devam ettiğimde elbet yakaladığım anlar da oluyor.
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    olabilir herkesi kendimiz gibi dusunmemek lazim. bizim bos vaktimiz onun dolu vakti olabilir.

    Yanliz tam sorularimizin cevabini alamadik veya bilmiyor kendiside cogu seyi yuzeysel geciyor.

    Simdi ben bu cetin beyin dediklerini dogru olarak varsayiyorum ve kendimce mantik yurutuyorum.

    Mantik olarak d17:1 olmasi gerekir. bu sekilde tum peteklerde suyun en azindan homojen olarak isindigindan emin olabiliriz. ama dezavantaji yokmu var buseferde peteklerde sicak su durmuyor soguma cok daha hizli oluyor. sete gec ulasmasini d85 ile telefi ederiz ama buseferde cok sik devreye girip cikiyor . d17:0 ise hizli sete ulasiyor fakat peteklerde arta kalan isi seti gecirmesi daha muhtemel.

    ama kendi adima oz elestiri yapmam gerekirse , bu migoyu ben hicbirzaman sabit egride kullanmadim yani %95 i otomatik se geri kalan kismi sabittir.

    simdi bu egri cizelgesinin dogru oldugunu varsayarsak. kendimiz evin isinma seklini biliyoruz. disarisi 10 iken benim ev 43-45 derecede isinir buna karsilik gelen egrigi secip. yaklasik 1,4 dedim buna. ve en az 15 gun beklemek zorundasiniz bu artik tecrubeyle sabit. benim sorunum dis sicaklik yuksek iken isitamama gecen sene bunu isttigi gordum 15 gun bekleyince egri duzeliyor ama otomatikte girdum ve yuksek bir egri sectiginden akabinde hava soguyunca seti gecti. onun icindirki sabit egri secmek zorundayiz. otomatik egri sadece ve sadece gunu kurtarir. ama sabit egri secersek 15 gun sonu da yuksek dis sicaklikta egrinin nasil davranmasi gerektigini ogrenmesi lazim. d17:1 de bu deyer daha yuksek cikiyor neduda arkadastan alinan verilerden. yani benim evde disarisi 22 iken kazani 36 altina dusmez ise sikinti bitiyor ki bunu yapti ama egri otomatik oldugu surece her 15 gunde bir eskisini unutuyor. eger egri sabit ve d17:1 olursa tahminimce dusuk kazan secmeyi unutacak egri sabit kaldigi surece devam edecek. artik baskada bir kombinasyon kalmadi tek yapmam gereken sabir onuda basarmak zorundayim. bu alet ahmette, mehmette farkli bende farkli olamaz. cunku canli ornekler var duzgun calisan.

    d17:1
    sabit egri 1.4 isinsin veya isinmasin devam isinmadigi vakit 30 aliyorum. buda bozmaz sanirim duzeni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize tamamen katılıyorum.

    Set'i geçme olayı için Çetin Bey'in önerisi ile ben de ISITMA ALGORITMASI'nı GECİKME SÜRESİ 0,1C olarak ayarladım.

    Yanlız bende bu sene şu sorun çıktı...

    Konum, mevcut konum olduğunda, Dış Hava Isısını MiGo, Servis Sağlayıcıdan +5C fazla alarak değerlendiriyor.
    Dışarısı gerçekte 8C iken MiGo 13C gösteriyor ve 13C'ye göre çalışıyor ki bu da düşük kazan ısı seçmesine neden oluyor.
    Bu durumda ya Isıtma Eğrisini yükseltmem gerekecek.
    Çetin Bey, benim özel durumumdan dolayı,(Balkonu salona katmamdan dolayı) Isıtma Eğrimi sabit 2'de bırakmamı önerdi ama Isıtma Eğrisi 2 gerçek konum ile kurtarmıyor çünkü gerçek ısı ile MiGo Dış Hava Isısı arasında +5C fark var. Çözümü ben de gece/gündüz gerçek Dış hava ısısı ile aynı gösteren farklı 1 lokasyonu (ŞİLE) seçerek buldum.

    Bu durumda ben ya sizin gibi gerçek lokasyona çekip oturup 15gün bekleyeceğim, ya da farklı lokasyon ile yola devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 16 Aralık 2019; 13:55:21 >




  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Sizlerin lokasyonunda ısı farkı yok mu yani?
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hocam az bucuk var yani bazen tam dogru bazende yanilma oluyor ama yanma 1.5-2 derece gibi. sorun su kekilde var bire bir isi artisi olmmuyor. veya sacma sapan oluyor. yanisi disarisi soguduktan 1 saat sonra veya hava sogurken aksamlari aniden yarim saatligine isiniyor 1-2 derece. cok kotu olmamakla bereber cokda stabil degil bende de dis sicaklik olcumu. ama bu olay basli basina buyuk bir sorun cunku migo disaridan gelen isiya gire kazani degistirerek bu isi yapmaya calisiyor keske sabit kazan secebilseydik hersey cok daha kolay olacakti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    gecikme suresi algoritmasiyla kullaninca migonun anlami kalmiyor. amasusekdeyse ileri mod sabit sicaklik vermek uzerinekurulu ise yani 22.5 sabit verecek sekde algiritmaysa. gecikmede max +-0.1 ise ozaman kabulum ama ama seti 0.1 den fazla gecerse ozaman hic bir espirisi yok normal termostattan. bana kalirsa da gecmemesi gerekir. cunku algoritma demis ona da

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar; Demirdöküm Nitromix kullanıcısıyım, termostat seçiminde Migo ile Netatmo arasında kaldım...
    Netatmo’yu HomeKit için düşünüyordum fakat beklediğim gibi çalışmıyormuş sanırım, Migo’yu da modülasyonlu diye düşünüyorum (Netatmo On/Off diye biliyorum?).

    Sorum şu olacak; Migo’nun modülasyonlu olması, kombi de modülasyonlu olduğu için, diğer On/Off termostatlar gibi kombiyi tamamen kapatmaması anlamına mı geliyor? Ben şahsen böyle bir termostat arıyorum, evim müstakil ve izolasyonsuz olduğundan petekler kısa sürede buz gibi oluyor... Odada istediğim sıcaklığa ulaşınca kombimin tamamen durup petekleri buz gibi yapmasını istemiyorum, sıcaklığı düşürebilir veya gücü kısabilir ama tamamen soğutmasın.

    Migo’yu bu bağlamda nasıl değerlendirirsiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Girithsirion G kullanıcısına yanıt
    hocam modulosyonlu termostatlarin hicbiri kombiyi kapatmadan calisacak sekilde calismaz. on off la ayni sekilde dur kalk yapar.
    modulosyonlu termostatlar ihtiyaca gore kazan secer ve set edilen dereceye uzakliga gore kazani yukseltir veya alcaltir.
    migo dis sicakliga gore modulosyon yapan bir cihaz bu yuzden epr ye gore Class vı dir.
    aslina bakarsan migo d17:1 modda calisirken yani donus suyuna gire midulosyon yaparken bir nebze sizi memnun eder ve cogu kez petekler iliktir

    lakin netatmo amac sicakligi sabit tutmak ise migodan daha basarili gorunuyor suan icin.

    ama bizim icin migo halen test asamasindayiz ve aciklanmaya muhtac yonleri var am cozmek uzereyiz olumlu donusler var arkadaslardan. ama suan icin netatmo bir tik onde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hmm; ben yeniyim bu konuda, aslında forumda ilgili konuları günlerdir okuyorum ama farklı yorumlar olabiliyor o yüzden kendim sormak istedim...

    On/Off termostat diye ayrı bir katagori olunca modülasyonlular farklıdır diye düşünmüştüm. Tamam, kapansın fakat aynı zamanda dolaşımdaki su sıcaklığı için de minimum bir değer verebilsek (örneğin su 35’in altına düşmesin, 35’in altına inmeye yakın kombi tekrar açılsın, gerekiyorsa yavaş çalışsın gibi) iyi olurdu. Genel çalışma prensiplerine bakarsak Migo ile Netatmo arasında bir fark yok diyebilir miyiz o zaman? Migo için modülasyonlu diyebiliyorsak Netatmo için de modülasyonlu diyebilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girithsirion -- 16 Aralık 2019; 15:10:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Girithsirion G kullanıcısına yanıt
    jeske ogle bir secenek olsaydi. ama migo bunu basarabiliyor girdum sahit oldum. ama netatmo kesinlikle modulosyonlu degil. sadece kombinin kendi yaptigi modulisyonu var. ama netatmo erken acma kapama yaparak evin sicakligini sabit tutar.
    ben illa modulosyon istiyorum derseniz kablolu exacontrol e var sabit 55 kazan yaparsiniz o istedigi kadarini kullanir epr sinifi class v dir. migo dis sicakligida baz aldigi icin clqss vı dir. bu lar onemli degil cokda fazla. ama migoyu kesin tavsiye etmme icin 10 gunu var izaman hersey irtaya cikacak. bu sorunlari yetersiz kullanma klavuzu ve servisten dolayi cekiyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Anladım, ilginiz için teşekkür ederim... Acele etmeyeyim, forumdaki gelişmeleri biraz daha takip edeyim o halde. 1-2 hafta termostatsız kullanırım, n’olcak :)

    Tekrar teşekkür eder, iyi günler dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Girithsirion G kullanıcısına yanıt
    her nekadar migoyla cok fazla kizsamda. forumda randman alan arkadaslar oldugu icin kesin kotudur diyemem. benim kendi adima denemedigim tek kombinasyon sabit egri. cunku migo egrideki sicakliklari takip ediyor. sabit egri kullanan arkadaslardan memnun olanlar var ben de kendi adima mamnun olursam alin derim. ama netatmo da yabana atilacak cihaz degil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası Netatmo beni sadece HomeKit uyumlu olduğu için etkilemişti ama Türkiye’de HomeKit kullanımı biraz sıkıntılı olduğu için birden vazgeçtim. Hem bu yüzden hem de “modülasyonlu” diye Migo’ya yöneldim, artı olarak DHS düşünmedim hiç... Netatmo’da açma kapama olayını erken yaptığı için istenilen sıcaklığa en yakın tutabiliyor anladığım kadarıyla, ki bu çok güzel...

    Kombi’mi aldığım yer de Migo kullandığını fakat tam istediği performansı alamadığını, Genetal HT500’e geçeceğini söyledi ama forumda o topa girmeyeyim hiç dedim, General ne abi, ismine güvenemedim :)

    Biraz daha beklemeyi düşünüyorum, buradaki gelişmeleri de takip edeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    O eğrilere falan da biraz daha ayrıntılı bakacağım öğrenme amaçlı, programlamayı doğru yapabilmek de çok önemli anladığım kadarıyla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam haklısınız, benim de problemim o zaten. Kombiye yeni geçtik biz, önceden pelet kazanı kullanıyorduk ve normal bir kablosuz termostat vardı, akılsız sadece on/off yapanlardan ama dediğiniz gibi üşüyorduk. Oda 23’e çıkınca bi kapatıyordu, 22’ye inene kadar petekler buz gibi oluyordu, sonra tekrar çıkartacak derken üşüyorduk. Hele ki sabah uyanmamıza karşı bu işlem olduğunda güne titreyerek başlıyorduk. On/Off termostatlara o yüzden takığım zaten ama şimdi anldım ki modülasyonun da pek bir farkı yokmuş, kombi modülasyonlu olunca modülasyonlu termostat arayayım dedim ama düşündüğüm gibi değillermiş :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam; iyi günler, forumlar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.