Şimdi Ara

Demirdöküm nitron condense oda termostat bağlantı parametre (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
14.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mustaka89 kullanıcısına yanıt

    hayır öyle bir ayar yok.Zaten calısması gerekiyor.Yoksa üzerindeki ısıyı atamaz kombi

  • ntquartex kullanıcısına yanıt

    Evinizin ısınmasına göre o degeri siz belirleyebilirsiniz.Onun yüksek yazılma sebebi cihazın sürekli termostattan acma kapama yapmasının ıstenmesi

  • Merhabalar, benim de nitron condense kombim var Antalya'da yaşıyorum. Kombi 42 derecede çalışıyor termostatlı vana var ve 3 de duruyor, ev 24 derece ve günlük tüketim 4 birim. Alt kat ve üst kat klima ile tek odada ısınıyor.
    Geçen sene bu dönemlerde daha az harcıyordu, geçen sene kaçta çalıştırdığımı hatırlamıyorum ama daha az bir harcama vardı.
    Bunu azaltmanın bir yöntemi var mı, ben yanlış bir ısıda mı çalıştırıyorum, ideal bir ısı tavsiyeniz var mı?
    Oda termostatı almamın vanalara göre daha da bir faydası olur mu?
    Oda termostatı rf6001 iş görür mü?
    Size 4 birim az gibi gelebilir yalnız burda gündüz ısı 20 derece, hava sadece akşam sabaha kadar soğuk.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rf 6001 alma ne alırsan al dostum.Termostat alırsan düşer tüketimin.

  • Bende nitron condense kullanicisiyim bugün oda termostati taktim parametreleri de aynen yaptim ekranda ev işaretide cikti.
    Sorun su ki oda termostati mantığıyla calismiyor cihaz. Şöyle özetliyim; termostatlı kombide, kombi derecesi örneğin 50 ye ayarlanır termostat dereceside 23 olsun. Oda termostati cihazı devreye soktuğunda kombi üzerindeki derece 50 ulaşır ve gaz valfi modülasyon yapip alev boyunu dusur taaki oda termostati dereceyi bulana kadar sonrasında kapanir ve tahmin ediyorum ki pompa çalışmaz.
    Benim cihaz sanki hiç oda termostati takılmamış kombi üzerindeki derece 50 bulur bulmaz devreden çıkıyor sonra pompayla donen su soğuyunca devreye giriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarida bahsettigim sorunu gaz valfi minimum maksimum ayarini yaparak duzelttim ayni sorunu yasayan arkadaslar duydulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farozaa kullanıcısına yanıt

    Kombi ve oda termostatı ikilisi senin dediğin gibi çalışmaz. Aynen senin gördüğün şekilde çalışır. Senin istediğin gibi çalışan kombi/termostat ikilisi pek bulunmaz. Dediğin gibi olması için kombinin modülasyon oranının 1/8 veya 1/10 olması ve havanında biraz daha soğuması gerekir. 1/3 veya 1/4 modülasyonlu kombilerde oda termostatı istenilen ısıya gelmeden kazan sıcaklığı 50li derecelere geldiğinden kombi kapanıp 3 dk sonra(kombilerin tamamına yakınında fabrikasyon bekleme süresi 3dk dır) tekrar devreye girer. Senin kombi fabrikasyon 1/3 modülasyonludur. Gaz ayarıyla oynayarak modülasyon oranını değiştirmişsin o yüzden öyle kombi istenilen dereceyi geçemiyor ve ısıyı sabit tutabiliyor. Sana tavsiyem oda termostatına takılma faturayı düşürmek istiyorsan oda termostatı olmadan kaç derece yetiyorsa o dereceden 2-3 derece fazla ayarla yeter. Denemesini m3 olarak ölç bak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik ve detayli aciklama yaparak cevap yazdiginiz icin tesekurler. Ben kombiyi sifir almadim dublex bi daireden sokulmustu o sebeple gaz ayari oraya gore yapilmis olmali.bendeki sorun tekrar calisma araligi 10 saniye yani 10 saniyede bir dereceyi bulup kapanip tekrar devreye giriyordu oncesinde kullandigim kombi vuw de boyle bi skinti yoktu.nihayetinde cozmus oldum. Evim yalitimli ve 23 dereceye ayarli termostat ev isiyi uzun sure koruyor ve kombi cok nadir devreye giriyor o sebeple iptal etmek pek mantikli gelmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farozaa -- 7 Aralık 2021; 18:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farozaa kullanıcısına yanıt

    aynı sorun bende de var balkonda sigara içerken devamlı takip ediyorum tesisat suyu örneğin 60 ayarlı 50 düştüğünde tekrar 60 a çıkarıyor halbuki oda termostatı 20 dereceye ayarlı ve oda zaten 22 derece manuel oda termostatı oluğunu için gittim oda sıcaklığını gösteren dijital termometre aldım 6 ay sıcaklık ve nem verisi kayıt ediyor nasıl çözeriz

  • farozaa kullanıcısına yanıt

    nasıl yapılıyor yabancıyım biraz bu konulara

  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm nitron condense oda termostat bağlantı parametre

    hocam bende de nitron condense kombi var termostatın 2 kablosunu hangisine bağlamam gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm nitron condense oda termostat bağlantı parametre

    nitron condense kombim var hocam termostattan gelen iki kabloyu hangisine bağlamam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim@aliance21




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanche -- 2 Kasım 2022; 19:57:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.