Şimdi Ara

Deniz Bonus kredi kartı aidat iadesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.519
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Salwation1903 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Bir şey değil. Maksat bilgi paylaşımı.
  • Buradaki bilgiler çok işime yaradı. konuyu açan ve yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler.
  • mytra kullanıcısına yanıt

    Yıl 2022, arkadaşın tavsiyesini dinlemem sayesinde 268 lira aidat ücreti 24 saat olmadan kartıma iade edildi. Şu linke girip kredi kartı aidat iadesini talep edebilirsiniz.

    www.denizbank.com
    Müşteri Memnuniyeti Formu | İletişim | DenizBank
    https://www.denizbank.com/iletisim/musteri-memnuniyeti-formu
  • 255 tl yıllık kart ücreti yansıtılmıştı, önce telefonla yıllık kart ücreti iptalini istedim reddediler, sonra arkadaşların paylaşmış olduğu "Müşteri Memnuniyet Formu"nu doldurdum. 3 gün sonra yıllık kart ücreti iadesi için olumsuz cevap verdiler, bugün "kredi kartı aidatı kesildiği için kartımın kapatılmasını istiyorum" diye tekrar aradım, 3 ay 100 tl harcama sözü karşılığında yıllık kart ücretini geri iade ettiler. konunun güncel kalması açısından yardımcı olması için yazıyorum

  • Aralık sonunda aidat kesildiğini bildiğim için Kasım ayında kartımı iptal ettirmek istemiştim ve aidatsız kart çıkartmıştım.


    Ancak kapattırmak istediğim kartımla ilgili arandım ve 1 yıl kapatmama karşılığında 197-TL yatıralım dediler, kabul ettim, 3-4 ay sonra ilk harcamamı yaptığımdan 1 gün sonra 440-TL aidat yansıttılar.


    İptali için aradığımda, 7 gün sonra 440-TL aidatın iade edilemeyeceğini bildirdiler.



    Vatandaşı alenen dolandırmaktan başka bir şey değildir bu yapılan. Ben daha aidat kesilmeden iptal etmek istediğimi belirtmişken ve aidatsız kartım da elime ulaşmışken, 1 yıl iptal etmezseniz aidat kesmeyeceğiz denildikten sonra ilk harcamamda aidat kesilmiştir.


    Kesinlikle kanmayınız.

  • 22 Ağustosta 2xx tutarlı yıllık kart aidatı kesilmiş tarafıma. 10.09 tarihinde gördüm ve bankayı aradım iptalini istedim. 3 kere farklı görüşme yaptım ve talep oluşturdum. Tarafıma tutarın iadesi hakkında 3 kere olumsuz cevap geldi.


    En sonunda 11.09 tarihinde müşteri hizmetlerine tekrar bağlanarak kartımı iptal etmek istediğimi ve asla memnun olmadığımı, çevreme bankayı tavsiye etmeyeceğimi söyledim, operatör bana 2 teklifte bulundu;1. Teklif yıllık kart aidatı kadar bonus yüklemesi, 2. teklif ise 1 yıl boyunca kartı iptal etmeyeceğimi taahhüt etmem karşılığı üyelik ücreti iadesi idi.


    2.teklife iş çözüldü, anında kesilen tutar iade oldu    





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.